Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) F_Zolee

F_Zolee
(őstag)

A 400W-os egész jó vételnek bizonyulhat. Annál több nem igen kellhet egy jó rendszerhez.

(#2) Taszillo

Taszillo
(lelkes újonc)

Ezekben a tápokban lehet új csillag született. Kíváncsi lennék a belsejére is, meg egy tesztet is megérne, Corsair VX450 / Cx400 -al összehasonlítva.

(#3) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Végre, hogy valaki gondol a "pórnép"-re is :R
Egy épkézláb konfigba nem is kell ettől erősebb táp

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#4) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Kicsit érthetetlenek ezek a fenti hsz-ok. :F
A 400W-os táp átszámítva 18k körül lenne, ez cseppet sem jó ár egy olyan tápért, melyben a CPU tápcsati csak 4 tűs. Amellett, hogy nem olcsó, kérdés milyen a belseje? Várhatóan kínai elkokat alkalmaznak költségspórolás miatt, ami a megbízhatóságnak adhat egy pofont.
Mindaddig míg teszteket nem látunk az új jövevényekról és nem ismerjük a magyar árakat felesleges a lelkesedés, csak körül kellene nézni a jelenlegi táp piacon. :K

(#5) atti_2010 válasza fagy53 (#4) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Igazat kell adnom neked én Xilence tápot 500W 10k vettem, 18k már nem ilyet vennék.A Corsair CX400 12k.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#6) zed1983

zed1983
(őstag)

két db 12v-os ág...ilyen ár hát sztem nem venném meg...

(#7) Translator

Translator
(tag)

Én sem értem, hogy Corsair helyett miért venne vki ilyet...

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#8) lajthabalazs válasza Translator (#7) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

A Corsair-nek piros pont a fekete táp. Régebben az Xilence is feketében pompázott, vaditó piros ventilátorokkal. Ez a fehér - szürke? - nem az én izlésemhez való. És az ár sem baráti. Azt sem nagyon értem, hogy miért előnyös a két 12V-os ág. Ezt valaki elmagyarázhatná, mert annak, aki a villamosságot csak annyira ismeri, hogy áram x feszültség = teljesitmény, nem világos, hogy miért jó, ha az áram két külön helyről jön.

Aki teheti legyen becsületes!

(#9) lajthabalazs válasza fagy53 (#4) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Ez a tűs dolog sem világos. Minek egy 65-90W-os processzor mellé 8 tűnyi csatlakozás? 5-7A simán elmegy két vezeték-páron, nem kell emiatt ennyire aggódni. A 24 tűs csatiból is kaphat a processzor, ha kevés neki amit külön mellé táplálnak. Szerelgetés után néha inditottam a gépet a 4 tűs csati nélkül és ment.

Aki teheti legyen becsületes!

(#10) Translator válasza lajthabalazs (#8) üzenetére

Translator
(tag)

Speciel arra gondoltam, hogy HX450W moduláris, tudtommal 500W-ot is simán kinyom, ha vmi baj lenne, és még ilyenkor is inkább lekapcsol, nem pedig elfüstöl. Egy ágon adja ki, és sorolhatnám.
Most ki az, aki nem Corsairt venne 18k-ért?

Felőlem lehet amúgy hupilila is, a névben sokkal jobban bízok, a színt meg úgysem látom az asztal alatt.

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#11) hibavissza

hibavissza
(senior tag)

60 euró? ennyiért már tápot is kapni...xilence nem hangzik jobban mint a codegen és az legalább olcsó.

(#12) 14adam válasza hibavissza (#11) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sajnos a legtöbbe macron belső van,de csak akkor kéne megvenni ha valaki tud is újrakondizni,mert 1,5-2 év után meghalnak benne a kondik.
Jó lenne tudni,hogy vajon ezeket mivel szerelik

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#13) huskydog17

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos, én ezt a márkát nem ismerem, abban viszont biztos vagyok, hogy ők az elsők akik ilyen kategóriában bronz fokozatot kaptak. Vagy nem ők az elsők?
Amúgy szerintem ez nagyon fontos tényező, hogy bőven 80% felett van a hatásfok. Ráadásul 5 év garancia jár hozzá. Na persze a ketté osztott 12V-os ág nekem sem tetszik, de ennek ellenére én még nem látok okot ezeknek a leszólására.

Én ugyan FSP tulaj vagyok, de ezek nagyon felkeltették az érdeklődésemet és szimpatikusak, valóban már csak egy alapos teszt hiányzik róluk.

The Stars Were Mine!

(#14) FRENK1988 válasza hibavissza (#11) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát kb nekem is ez a véleményem.

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#15) aram01 válasza FRENK1988 (#14) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem meg egyik sem kéne

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#16) bartucc válasza huskydog17 (#13) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A HX-450 is megkapta, és az is kb. ennyi, csak 8-as CPU csati, erősebb, és tuti minőség, nem zsákbamacska. :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#17) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Egyedül ami kimagasló ezekben a tápokban az az áruk. A 400-as is 18k átszámítva, ami nálunk haszonnal vagy 20k. Szerintem ez egyáltalán nem jó, nem is értem az első pár hozzászólót.. Ennyiért már tápot lehet kapni. Vicc, hogy le sem írták a 12V kombinált max terhelhetőségét.

(#18) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

Irreálisan drágák.
FSP-nek vannak egyébként 300-400W közötti 80+ -os tápjai, csak itthon nem kapni őket.

(#19) yakuza.tora válasza huskydog17 (#13) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

De nem ám!

FSP BlueStorm!
Nekem az 500-as Bronz van, 18.5K-éret vettem az Iponban...

Alléz Olympique de Marseille!

(#20) 14adam válasza Cobra. (#18) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fsp apn széria(több boltban is van) vagy ott a blue storm pro vagy evesest igaz,mo-n most nem nagyon lehet beszerezni

[ Szerkesztve ]

(#21) yakuza.tora válasza 14adam (#20) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

FSP Pro 500-as van 16.6K-ért.

(#22) fagy53 válasza lajthabalazs (#9) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy ezt a kérdést az alaplap gyártóknak kellene feltenni és a 400W feletti tápgyártóknak, ugyanis valamiért ők már 8 pin-es csatikat alkalmaznak a procikhoz, miért? ;]
Az irreálisan magas ár meg pl ennek a tápnak az ismeretében is probléma, mert nem kevéssel jobb nála, olcsóbban /12k/.

(#23) 14adam válasza yakuza.tora (#21) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de sajnos sehol se kapni 350 vagy 400-as pro-t.Ezt nagyon sajnálom mert a 350-esre várok amióta kijött a hír,hogy lesz,de még semmi hír róluk,hogy mikorra lesz.Vagy ott a 400-as everest,az sincs sehol :U

(#24) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm, ezmiez?

sose hallottam, és drága is.

inkább itthon 11k-ért gigabyte superb 460, vagy kicsi FSP...

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#25) FRENK1988 válasza aram01 (#15) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem sem mivel Korszáj tápom van és a következő gépembe meg külső táp lesz :DDD ;]

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#26) yakuza.tora válasza 14adam (#23) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Igen, 400W alatt nem könnyű ilyen minősítésű tápot venni Magyarországon. :(
Miért nem kérdezed meg az Ipont? Hátha tudnának hozni a nagykerből... (mondjuk az 500-as Bronz FSP-vel szerencsém volt. Miután átvettem, 3 nappal később levették az árlistáról. :B )

[ Szerkesztve ]

(#27) huskydog17 válasza yakuza.tora (#19) üzenetére

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

És tényleg, tévedtem, ezek kimentek a fejemből, de olvastam ezekről. Ezek már igazi tápok! :)
Amúgy nekem is egy kék vihar van: BlueStorm II 400W (de ez "csak" simán 80+ kategória)

The Stars Were Mine!

(#28) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Wáá ennyit 1 350-400 as tápér?:O
oké h a minőséget meg kell fizetni de nehogy már a sz.. is :W

[ Szerkesztve ]

(#29) moha21

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet drága, de amíg valaki avatott szakember azt nem mondja szar addig nem biztos, hogy az is. Lehet semmi köze nincs az elődjéhez csak a márka. Bár vannak jobb alternatívák persze az nem kérdés.

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#30) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Kétlem hogy ebben is macron bél van, a gari maitt gondolom.....

Én CWT-re tippelnék így elsőre, de majd a tesztek megmondják a "titkot".

(#31) DaveJr

DaveJr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy biztos...a kábelezésről tanulhatnának néhány dolgot a nagyobb gyártók is...nagyon ritka az a 350es táp amin 6+2tűs csati van...400-asban se gyakoribb a 2 PCI-e csati. Jó lenne ha nagyobb lenne a választék...nekem se kell egy 600W-os "szörnyeteg" és sztem az emberek 80%kának sem....csak abból van minőség és megfelelő csatlakozó kiosztás...talán ha több minőségibb lenne jobb árakon is kaphatnánk már 400W körüli tápokat.

amúgy az olcsó tápok közül is ki lehet fogni jókat. Nekem egy codegen 400W-os tápom volt 7 évig...(mellesleg itt PH-n annak idején különösen ajánlott minősítést kapott)..a mai napig menne:)

Egyedi kábelek, 4pin (PWM) Y, 3-4-5-ös elosztók...stb: http://href.hu/x/ehtx

(#32) bartucc válasza DaveJr (#31) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ez is tudod miért van, ha 6+2-es csati kell, bolti gépekbe azonnal megy az 500-600W, és gyártók is igy gondolkodnak.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#33) MMIX

MMIX
(őstag)

Bocsánat dupla lett. :B

[ Szerkesztve ]

(#34) MMIX

MMIX
(őstag)

Egyelőre semmit sem találni a neten erről a két tápról. Viszont van pár
kép a 500W-os tesójukról. [link]
A címkéjén csak annyit látok, hogy Made In China. E számozás sehol.

(#35) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

XP400-ra rakeresve az UL oldalan egy nevenincs kinai ceg jon ki, viszont ugyanabban a sorban irnak HPC-400-akarmi nevet is, igy eleg valoszinu, hogy HighPower beles a tap.

Az arakat nem tudom honnan vettetek, az SPS-XP500.XQ kerul nemeteknel 62€-be...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#36) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Jól néz ki csak hát a tudása lehetne jobb.

Kezd iPon szint lenni...

(#37) frankie!

frankie!
(őstag)

A kulcskérdés: a venti csúszócsapágyas, vagy sem?

(#38) moha21 válasza MMIX (#34) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kínába is tudnak, jót is meg sz*rt is előállítani, van kínából szerver hipro tápom normális belsővel.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#39) Osynho

Osynho
(őstag)

Az hogy van, hogy a 350 wattos tápnál 2db 16A-es 12V-os ág van, ami ugye 32x12=384W, ugyanez a 400-asnál 2x18A, ami 36x12=432W :F

(#40) Dyno válasza Osynho (#39) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ágankénti terhelésük, annyi, egyidejű közös terhelés esetén már nem tudnak annyit.

(#41) Osynho válasza Dyno (#40) üzenetére

Osynho
(őstag)

Óóó, értem. Akkor az én 360as Zalmanom jóval gyengébb ezeknél :B (11 + 15A)

(#42) WD40

WD40
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jajj nagyon világítósnak néz ki az a venti. Ha a 350-es nem 60 euroba kerülne, hanem monnyuk' a felébe, akkor esetleg, nem beszélve a 400-asról. Így még 5 év garanciával sem.

(#43) Prof01 válasza Translator (#7) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Én is inkább a Corsair mellett tenném le a voksom. :K

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#44) sNORh válasza Prof01 (#43) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

az biztos ha kiadsz érte ennyi pénzt..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#45) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

en kis naiv tovabbra is repesve varom hogy vegre 250-300w kornyekere gyunnek a hirek:- )

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.