Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Impresszív tudás... Az ára sem annyira hihetetlen, bár pl. fényképezéshez nehezen tudom elképzelni, hogy valaki 16Gb-ot fel tud használni...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#2) Alex91 válasza Cs_Laci (#1) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

RAW kepek, 25 megapixellel? :) Na, ugye :DDD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#3) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Tisztára mintha SSD lenne! Szerk: Csak kicsiben.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#4) Male válasza Cs_Laci (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig nem nehéz... sorozatfelvételt használsz, és máris nem olyan sok az a 16GB.

Nekem csak egy 4MPixeles fényképezőm van, és JPG-be fotózok leginkább, de egy teniszmeccsen így is lazán megtöltöm a 2GB-os kártyát... pedig ez csak hármas sorozatokat tud, ami még kevés is.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#5) Cs_Laci válasza Alex91 (#2) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Jóvanno, egész hihető :)

A fényképezőgépek ki is tudják használni ezt a sebességet?

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#6) Alex91 válasza Cs_Laci (#5) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

CF-ben tan benne van a vezerlo, valoszinuleg igen...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#7) Zull válasza Cs_Laci (#5) üzenetére

Zull
(senior tag)

en multkor eskuvo fotozas kozbe csak a ceremonian ellottem 3.5 giga raw kepet, es akkor az elotte-utana fotozkodasrol es a lagzirol szo nem esett... persze nem tart meg ennyit az ember, mert kesobb ugyis kivalogatod, de akkor es ott elkell loni annyi kepet. szal 16 giga nem veszes.

a sebesseget nem mindig tudjak kihasznalni. enis meg battyam is canon 40d-t hasznalunk, neki egy 8 gigas 266x kingstonja van nekem meg egy extreme IIIas sandiskem, az ove hivatalosan 40mb/s enyem 20 korul van, es az enyemre megis gyorsabban ir maga a fenykepzo mint az overe

[ Szerkesztve ]

(#8) orbano válasza Cs_Laci (#5) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Egy szarabb tükörreflexes is elnyom sorozatban másodpercenként 3 képet. RAW-ban egy kép legyen mondjuk 10 mb, plusz mondjuk a jpg kép 4mb átlagban, tehát képenként 14mb. menj ki egy kifutóra, vagy fotózz egy kick-box meccsen és meglátod mennyire elég 16GB.
És akkor még nem beszéltünk professzionális felhasználásról: egy alapabb profi gép mondjuk 12 megapixelen nyomja ugyanezt 5-8fps, vagy még nagyobb sebességgel.

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) orbano válasza Alex91 (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

jellemző, hogy a gépek gyengébben muzsikálnak, mint amit a kártya bírna. típusa, kategóriája válogatja.

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) akiesznelvan

akiesznelvan
(újonc)

Lehet rosszul tudom, de a Vista Ready Boost, CF-et is tud használni. Ha így van
ezzel a sebességgel verhetetlen erre(is).

Asus Vento M9, MA78GM-S2H, AM2+ e4850 (alulfesz.), 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz, Barracuda 160GB 7200RPM

(#11) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Agyaltam azon a megoldáson hogy HTPC-be veszek egy ilyen 12 dolláros cuccot, ami ATA helyre rakhatóvá varázsolja a CF kártyát:

Ez meg ugyanaz SATA-ban:

Ebbe teszel egy 8-16GB-os villámgyors kártyát, és máris kész az SSD pótló. nincs vinyózaj, nincs fogyasztás, minden parancsodat azonnal végrehajtja a rendszer. HTPC-sek álma.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#12) Male válasza simonzé (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak körültekintően kell kártyát választani bele, mert az olcsóbbak nem tudnak UDMA-t, PIO modeban meg "érdekes" a rendszer sebessége :DDD

Ami nagy hátrány: ilyennel nincs wear leveling, ugyhogy hosszú távra csak megfelelő OS-el használható :(

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) k3l3r0n válasza simonzé (#11) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Drága... :DD
Én vmi 1500 ft-ért vettem egyet, ami stabilabban tartja a kártyát. Teljesen jó. Már csak egy 40MB/s sandisk kártyára gyűjtök. (4GB 15500.-)

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#14) k3l3r0n válasza Male (#12) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Embedded windows xp... HTPC-sek álma. :) Esetleg linux.
A lényeg, hogy a swap-et mindenképp érdemes kikapcsolni.

(#15) k3l3r0n válasza k3l3r0n (#13) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Íme:

(#16) Godefroy válasza simonzé (#11) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

az a baj, még egy CF sem bírta ilyenben nálam 4 hónapnál tovább... :(

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#17) Male válasza k3l3r0n (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még az sem elég... EWF-fel is kell küzdeni, hogy igazán jó legyen.

#15: ilyesmi van nekem is, csak az egyből az alaplapi IDE csatira dugható.

(#18) jerry311 válasza Godefroy (#16) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Igaz nem villámgyors CF kártya, viszont tartós: MicroDrive.
Mostanában már ezek is gyorsak, meg minden. És egy CF kártya méretű vinyónak se hangja, se fogyasztása.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#19) Recon

Recon
(őstag)

Nekem ez tetszett: "kerek 255 eurót". :DDD

(#20) shtml válasza Recon (#19) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Nemrég olvastam valahol, talán itt a PH-n:

Számítástechnikus kölcsön kér a kollégájától egy ezrest.
A kolléga:
- Nesze, itt van 1024 forint, hogy kerek összeg legyen.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#21) Recon válasza shtml (#20) üzenetére

Recon
(őstag)

Találó. :DDD

(#22) Godefroy válasza jerry311 (#18) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

van még olyan?

(#23) DuplaZso

DuplaZso
(fanatikus tag)

Hmmm... Nekem is szöget ütött a fejembe a 16 megás, de ennyi pénzért inkább nem cserélem le a Raptort. Nem ér az annyit.

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#24) liksoft válasza Male (#12) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Azt kell mondanom, hogy a ma használatos összes memóriakártya használ valamilyen algoritmust a kihasználtság javítása érdekében. Ezt csak a beérkezett adatmentések alapján is tudom mondani. Még a pendrive-ok is rendelkeznek ezzel. Ahány gyártó, annyi különböző módszer, így adatmentéses körökben már több tíz algoritmus ismert. Ezeknek lehet különböző nevet adni, lehet gyűjtőfogalommal is elnevezni. A wear leveling sincs pontosan meghatározva tudtommal szabvány szintjén, hogyan és mit kell csinálnia. Így hol a határ? Mely algoritmus tartozik ide, és melyik nem? A flash technológiájából adódóan ígyis szélsőséges állapotú lehet "ugyanazon" termék. Van amelyik keveset bír, van amelyik sokat. Addig amíg a SMART-ot nem támogatják korrekt módon (pl: átallokált blokkok száma) ezek az eszközök, úgyis "vakrepülés" a használatuk.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#25) liksoft válasza Godefroy (#22) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

HU040HA

(#26) liksoft válasza liksoft (#25) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Van USB és CEATA változata is. (Sorry, de telefon közben lejárt a 15 perces már megnyitott (5perc) de le nem zárt módosítási időm. Szerk: :D :D :D )

[ Szerkesztve ]

(#27) Godefroy válasza liksoft (#25) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

na ez elég szép.
régebben divat volt fotos berkekben, de aztán volt valami hogy bezavar a képekbe a működése és mindenki kártyákat kezdett használni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.