Hát van ez így,hogy nem megy az Nvidianak
De nem kell félteni őket,ezért Hajrá ATI
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

Hát van ez így,hogy nem megy az Nvidianak
De nem kell félteni őket,ezért Hajrá ATI
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
az agyvérzést kapó 8800gt tulajon fetrengtem
sajnos 3870 tulajként se vagyok jobb helyzetben... mind1, avval nyugtatom magam, hogy ennél lejjebb már nem nagyon fog menni (ha meg igen, veszek mégegyet max), és amúgy is bekalkuláltam, hogy megveszem, és három hónap múlva 2xezret fog érni jobb esetben.
nomeg a raktárkészletlikvidálás
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.
"Vesztes helyzetben a GeForce-ok?"
Ez már nem kérdés... 
alba gu brath

Decemberben vettem egy bfg 8800gt oc2 karit nagykerben 70k-ért,HÁÁÁt nem volt jó befektetés. 
az Ocz Vendetta tiszta Xigmatek 1:1-ben
True Success is Blonde
Hátha megnézzük az egész számítástechnika nem egy jó befektetés a vevőknek, szal oly mindegy. csak veszíthetünk idővel, csak kérdés mennyi idővel. de jó döntés itt nem nagyon lehet.
én igyekszem úgy felfogni, hogy a teljesítménye nem csökken 
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu
nagyon csecse ez a kis vendetta, be is izzítok majd egyet amint a kezeim közé kerül
a 88gt-s agyvérzéses bekezdésen pedig konkrétan felkacagtam 
capisce?

az a rész engem is kacagásra bírt ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hát én is agyvérzést kapok most hogy a 3-4 hónapja 35-ért vásárolt HD3870-em most 25-be kerül... Persze ettől függetlenül egy nagyon jó kis kártyának tartom, de ha megdobnának egy 4850-el vagy 4870-el akkor hamar elbúcsúznék tőle 
Amúgy a cikkből kimaradt, hogy a GTX280 már így is rossz és drága, de majd pár héten belül mikor megérkezik mellé a 4870X2, azonos árban és ott veri ronggyá ahol csak lehet, akkor mit csinál majd kedves nVidia? Nem mintha érdekelne mert végre azt kapják amit érdemelnek...

de nem szabad elfelejteni, hogy az SLI majdnem annyiszor nem működik, mint ahányszor igen.
Akárcsak a CrossFire. Most ebben akkor mi a hátrány?
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Hát én még nagyobbat az egy éve vásárolt 80k-s 88GTS(640)-emmel
, de azért még jó kártya..
[ Szerkesztve ]
ugyanmár, a3 éve (októberben lesz) 105ért vásárolt 7800GTX-em mennyit ér most? ugyaaaan gyerekek 
LEMONS. Perfect for orangejuice.

sztem 25k-ért is nehézkes eladni...
most itt lehet sopánkodni hogy mennyit buktunk rajta.. de ez mindig is így lesz..
pl a 88gts 512, február elején még 78k volt (előző tulaj ennyiért vette), mostmeg már 30ér odaadják.
teljesítményben nem változott a fél év alatt, sőt esetleg tovább javult a driverek miatt, ráadásul semmi említésre méltó, nagyobb gépigényű játék nem jelent meg, ami indokolná az új videokártya beszerzését..
az én gts-emet 40kért vettem 2 hónapja, és sztem bőven megérte, mert visz szinte mindent fullon, szal én nem látom értelmét a cserének.. és pont ezért nem értem meg azokat se akik most akarják eladni 30 alatt a GTSeket, azért hogy vegyenek egy jobbat( áltba 4850/70) ami fél éve múlva ua úgy elavult lesz mint most a gts..
még mielőtt vki azt hinné hogy nv buzi vok, elmondom hogyha most kéne vennem vga-t, akkor habozás nélkül 4850-t vennék, de mivel itt a gts, ezért nem látom értelmét a cserének..
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Battlelog: NeotericHUN - MULTIGAMING COMMUNITY - www.multigaming.hu║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝
Eddigi gamer pályafutásom során (ami nem rövid: lassan a 17. évében lesz, már ami a PC-s vonalat illeti...) nem nagyon volt olyan hardverem, ami jó befektetésnek bizonyult volna (leszámítva a régi házamat (Acousticase C6607), amit használtan vettem, és drágábban adtam el a vételáránál, valamint a jó pillanatban vásárolt DDR400-as Kingmax ramjaimat). Most sem érzem úgy, hogy bármi gond lenne az év elején, 60K-ért vásárolt 8800 GTS-emmel. A 19 colos monitorommal értelemszerűen 1280*1024-ben játszom, és ezen a felbontáson még jó darabig elég lesz ez a vga (nem tervezek monitorcserét az elkövetkezendő 2-3 évben).
Úgy gondolom, aki bármilyen számítástechnikai alkatrészt vesz, számolnia kell a gyors értékcsökkenéssel (ami nem mindig megy a funkcionalitás rovására - sőt).
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
Szép-szép ez a Direct Heatpipe Touch, csak azt nem értem, miért nem lehet a hőcsöveket rézbe befogatni. Úgy egy kicsit tovább javulna a hőátadás.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Ez mind oké, csakhogy a HD4850 már eleve 30-40e Ft-os áron jött ki. Nem mindegy, hogy 100e-t bukok X idő alatt vagy csak 30-at.
hát igen. ez a brutális vga áresés elvileg jó nekünk, de én jan-febr-ban vettem 2x8800gt sli-t, potom 124k-ért... azért lelkileg ez a durva árzuhanál engem is megviselt.
sőt:
a gépet agyonteszteltem, (kül driverek, 1 vga, 2 vga, sli, no sli, fsb föl-le, stb), és a végén azt vontam le, hogy néhány kivételtől eltekintve 1 kártyával nagyobb fps-okat kapok, és a 4 gigáról 3.16mhz-es alapra visszavéve az E8500-at, ugyanazokat a fps-okat kapom, de megszűnt a gépem pár huncutkodása, ami a gyenge alaplap miatt van.
ja persze, a "3dmákkal" már nem játszom....
így az egyik néhai 62k-ért vásárolt 8800gt-m a fiókban, a tuningra 57k-ért vett E8500 pedig alapon...
más:
"Érdekes alternatíva lehet még két 25 000 forintos GeForce 9600 GT, de nem szabad elfelejteni, hogy az SLI majdnem annyiszor nem működik, mint ahányszor igen.
"
a 9800gx2 ugyanúgy sli-t használ, igaz belsőt. és az mindig működik? (mert ha igen, rögtön lecserélema 2x8800gt-met arra....)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Hát igen, tudni kell kivárni, vagyis az a művészet a számítsátechnikában, ha valaki megtudja álni, hogy ne fizessen be állandóan a legújabb generációkba 
MSI P31 Neo-F - 10k
E8400 - 30k
2GB RAM - 8k
8800GT - 28k
Summa: 76k
Ugyanez karácsony tájékán 120k körül állt volna meg, és aki most veszi az ugyanúgy egy modern, mindenre alkalmas vasat kap. Szóval mindig érdemes várni fél évet
. A legjobb, hogy ezek az árak már nem fognak nagyot zuhanni, max 10-20% -ot, szóval idővel ellehet adni még normális pénzegységért, és beújítani a legfrisebb féléves technikára 
(más alkatrészt azért nem írtam, mert aki már rendelkezik egy generációnyi számítástechnikáai cuccal, annak a többi alkatrész már megvan)
Arról nem is beszélve, hogy +8k-ért már benne van a 4850
[ Szerkesztve ]
Genesis Montana - újra kétkeréken
mivel én 40ér vettem, ezér kb ua annyit buknék rajta mintha a megjelenéskor vettem volna meg az atit... 
amúgy ebben igazad van. 
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Battlelog: NeotericHUN - MULTIGAMING COMMUNITY - www.multigaming.hu║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝
A HD3870 jól fog működni 25:1-es ALU:Tex arány mellett is. Nézd meg a Rainbow Six: Vegas teljesítményét, ennek a játéknak 15:1 körül van az ALU:Tex aránya ami jelenleg a legmagasabb. Az R600 architektúrát magas ALU:Tex arányra tervezték, míg a G80-at alacsonyra. Most fognak a magas ALU:Tex arányú programok dominálni, mert a konzolok kifogytak a textúrázó kapacításból, de ALU erő még bőven van bennük, így a fejlesztés ebbe az irányba tolódik el.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Szegény Genius kontroller, hogy néz ki? Még az Ergomedia egész pofás, de a másik.
az a narancs szín nagyon rossz... 
A cikkhez csak annyit szeretnék hozáfűzni, hogy nem tetszik a cikk címe. Túl bulváros, nagyot mondó. Véleményem szerint a PH! ennél nívósabb online lap, hogy ilyenekkel kelljen "olvasottságot" gyűjteni. Szerintem eléggé értelmes emberek olvassák a PH!, hogy az ehhez hasonlókat kerülni lehessen. Véleményem szerint a cím nem engedi meg az embert, hogy saját maga formálja ki a véleményét, mert a cím ezt megteszi helyette. Ennyi gondolkodás kell nekünk. Ez ilyesmi inkább a búlvásajtóra igaz, nem? Bár én nem olvasom, de így érzékelem. Lehett volna: Szorult helyzetben az NVidia? stb... Egy Nvidia fannak nem adhatjuk be, hogy "vesztes".
Viszont a cikk jó! Észérvekkel támasztod alá Rudi a dolgokat. Ezért is furcsálom a címet.
Cikkből kiderül minden, viszont a címmel már lelövöd a poént.
Ez kicsit hosszúra sikeredett, de remélem elősegíti a PH! további igényességét.
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8
Melyik VGA jó befektetés?
Mindegyiknek amortizálódik az ára. 
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8
Ez az MSI P31Neo-F honnan jött? Miért nem Asrock-ot írtál akkor már... 
nincs oka, csak böktem egyre ami 775-ös 
s3 savage4, riva tnt2 stbstb. Ezeknek nem fog már lejjebb menni az ára, sőt akár 500-600 forintot kereesni is lehet rajtuk 
A VGA témához:
Jelenleg elérünk kb. oda, hogy semmivel sem jár szinte jobban akki mondjuk egy 512-es GTS-t cserél le 4850-re. Crysis-ba semmit nem ér, a többi játékhoz meg a GTS is elég. Akkor miért kapna bárki agyvérzést? Mire eljutunk oda, hogy kevés lesz a GTS, addigra kevés lesz a 4850 is. Persze, aki most vesz, annak mindenképp jobb vétel, de azért az agyvérzés szindrómától messze van. Az mondjuk a G80-G92 között volt. Na, az agyvérzés volt, mert ott kellett a +teljesítmény. Én a GTSemmel mindent 1680-ba játszottam, nem volt gondom sose. Most, hogy megjelentek ezek a kártyák, lesz? Rosszabbul fog futni bármi? Na ugye....
Mindenesetre most, hogy mindenki eladott, én vettem! 
Én meg majdnem sírtam
9600GT-m 37K ért vettem.Most meg használtam egy huszast kapnék érte. Amióta használható DX10-es középkategóriás kártyákat elkezdtek gyártani, azóta dúrván amortízálódnak a cuccok.
Neoteric most itt lehet sopánkodni hogy mennyit buktunk rajta.. de ez mindig is így lesz..
Óvatosan ezzel a kifejezéssel. Mikor Dx9ről DX10-re volt a váltás. És az X1950 vOlt a favorit, igen csak volt fél év mikoe nem negyon mozdúlt el a vga piac. És Mikor a TI400 volt a Favorit, akkor sem voltak ekkora áresések ilyen rövid idő alatt. tehát nem lesz ez mindig így. Leszenek időszakok mikor mikor stagnálni fognak a vga-k és egy kicsit visszamásznak a használt karik árai.
[ Szerkesztve ]
Nem szép, de legalább jó öreg!

Érdekesen alakul a VGA kártyák ára, de arról miért nem mesél senki, hogy 3850 es Sapphire karit már 18.000 huf (brutto) alatt lehet venni 2 év garral? (igaz nagykerben)
A Sapphire szórja ki a régi megmaradt karikat akcióban
Más mindenki a hűtés problémájáról beszél a 4850 nél
Sapphire PCIe HD4850 512MB TOXIC FULL
egyedi extra hűtés, (igaz 2 slotos) emelt órajelek 675 / 1100
Sztem csúcskártyának ideális választás
[ Szerkesztve ]
A legfőbb oka, hogy nem érzed azt, hogy szükség lenne váltásra az az, hogy feltehetőleg 1280*1024-ben játszogatsz, vagy 1440*9xx-ben (wide-felbontásban nem vagyok otthon
)
Na most van olyan ember itthon is szép számmal, aki nem ebben játszik, hanem 1650*1080 vagy 1920*1200-ban, mert egyszerűen annyi a natív felbontása az LCD-jének, vagy pedig - mint nekem is - van egy 19"-os CRT monitorja (is), aminek 2048*1536 a maximális felbontása. Érdekesen várnám, hogy mikor nyekkented meg ekkora felbonásban akár a TDU-t úgy, hogy az játszható legyen a 8800GTS-eddel (vagy én a 3870-emmel) 4xAA+16xAF+HDR mellett. És ez egy elég régi játék (viszonyításképp 1280*1024-ben tuning nélkül abban a részletességben simán produkálok 1-2 kisebb füstfelhővel 35 FPS alatti minimum értéket
)
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Az első genius okosság nagyon király! Szerintem a színe is jó nagyon. Igaz akkor lenne a legjobb, ha lenne alternatív színben is (fekete, ezüst stb). A videókarik meg menjenek is lejjebb és lejjebb. Mindenki fikázza az nvidiát (egyetértek), de az ati baromsága miatt tehették meg, hogy sokáig és drágán adták a cuccaikat (nem volt alternatíva). Most pedig kezd visszaállni az élet rendje, az ati nem is tehetett mást, mint olcsón kijött a jó karikkal. A következő majd az nvidia lesz, és mi megint jól járunk, remélhetőleg!
Minden lány, olyan mint a többi lány, E... (Johnny Drama)

mostanában igen csak rájár a rúd az Nvidiára

Ebben való igazad. Hoppá! Ilyet se mondtam még neked...
De még 1680-ba se érezni a különbséget, hidd el. 1920-ra viszont már sajna kevés egy ilyen kártya. De megnyugtatlak, fix játékra 1 db 4850 is kevés 1920-hoz. Oda mondjuk elfogadható alternatyva lehet egy 4870.
Az viszont még mindig csúnya, hogy a GTS-t egy 3870-hez hasonlítod. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Én Januárba vettem a 2900Promat 30k-ért vadi újan most meg max 20K-ér.Valszeg én jobban jártam
Megfogattam az 1900XT-m után amit 80K-ért vettem és 25K-ért adtam el,hogy többet nem adok egy vga-ért 30-40K-nál többet. 

XFX oldalán:
"To that end, we're offering up to $120 CASH BACK to customers who purchased an applicable XFX FeForce GTX 280 or GeForce GTX 260 graphics card between June 16, 2008 and July 11, 2008. The actual amount of cash back will be determined based on the model purchased, as well as the date and price of the purchase."
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

Engem hidegen hagy a VGA piac, mert amire asztali gépet fogok venni, addigra ezek a kártyák sehol sem lesznek. 
Viszont a 320-as notebook HDD-k érdekesek. Kéne már venni egyet, de ahogy olvasom már be vannak tárazva a nagyobb példányok is. Talán érdemesebb lenne várni, hogy a nagyobbak lenyomják a 320-ok árát.. 
Amúgy az a szép, hogy az alsó-középkategóriában sem áll az NV-nek a zászló...
A legolcsóbb HD 3850 2 év garival 18K (256MB-os) 20K (512-es) [link]
Ezzel szemben a 9600GT min. 24K [link], másutt 23K [link]
Szóval egy ilyen árkategóriában 5K-s különbség nem semmi...
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
a 3850 meg a 9600gt alsó középkategória?
akkor a 3650,3670 micsoda? vagy a 3470? illetve a 8600gt vagy a 8500gt?
sztem a 3850 és a 3850 még megüti a közép kategóriát
persze ez az én saját véleményem 
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu
Én sem értem hol a baj?
Megvette az ember a premier idejében premier árom a 8800GT/GTS-t de igazából nincs olyan amit ne tudna szépen kihajtani még a mai napig sem!
Amit nem tud kihajtani azt még jelenleg sem lehet kiszolgálni egy GPU-val!
Igazából nem nagy előrelépés ez a HD4xxx széria sem, csak volt eszük és tudták és akarták is olcsóbban adni!
Tiszta marketing az egész, meghogy ugyis lesz olyan aki megvesz egy ujdonságot premierkor az biztos ezellen ugysem tud senki semmit tenni.
Valószinű ha egyszer megvette, nem kizárt hogy mégegyszer meg fogja venni vagy mégtöbb alkalommal!
Az ámítástechnika nem hosszútávú befektetés, aki pénzt akar keresni a gépeken az nyisson boltot!
Én személy szerint nagyon sokat költöttem a jelenlegi configomra valószínűleg már a felét sem éri az egész, naés???
Megkaptam mindent amit akartam és még most is megvan és ugyanugy működik és ugyanugy jól nyomja a gémeket mint decemberben.
Viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy idén sem lesz semmi olyan egetrengető játék ami igazából meg tudná fektetni! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Family Guy Online - Closed Beta
Ha árban nézed, akkor már nem éppen közép. Teljesítményben még lehet az - nekem is 3870-em van, szóval nem leszólni akarom.
Amúgy amiket meg írtál az teljesen alsókategória, kb. az X1950Pro óta nem változott a teljesítménye a x6x0 szériának (ATI-nál).
hát igen. az, hogy mi milyen kategória, elég nehéz már besorolni. annyira gyorsan változik, és relatív a dolog. erre az anomáliára az új 4870 a jegjobb példa, mert felsőkategóriás kari, erős középkategóriás áron...
középkategória? valahol a 3650/8500-4850/8800? nehéz megdefiniálni a határokat.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Hát azért a 4850,70 árakkal nem értek egyet(lehet olcsóbban is, igaz nem sok helyen).
Persze hogy vesztes helyzetben vannak. Ez mikor volt kérdés?
Mondom úgy hogy zöldpárti vagyok 
tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

Hát ja, nem is olyan régen ez máshogy volt 
tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

Néhány dolgot kifelejtettél:
- ez nem befektetés, ez használati tárgy. Egy videókártya árához képest számold ki, hogy ebből mennyit játszhatnál egy játékteremben
- a teljesítménye nagyjából marad, de az árak csökkennek; így nem sokára ugyanannyiért erősebbet vehetsz.
- lehet költséghatékonyan is kigazdálkodni a számítástechnikát, csak tudni kell kivárni a jó alkalmakat, amikor már az aktuális vagy az előző generáció elég mélyre süllyedt árban ahhoz, hogy érdemes legyen megvenni.
azért elképesztő, hogy 150-ből (és lehet, hogy sokat is mondtam), már kifeljezetten jó játékgépet össze lehet rakni, ami a krízis kivételével mindent maxon, vagy majdnem maxon elfuttat. + 50-ért még 22"-os monitort is kap az ember hozzá.
én amikor régebben gépet cserélgettem, ennyiből mindig csak olyant sikerült összehoznom, ahol az éppen aktuális játékok közepesre visszafogva futottak csak.
ez főként az itt tárgyalt vga áreseséseknek köszönhető.
a csúcs karik mindig 100-170k közt mozogtak. most pedig 30-60k közt rengeteg alternatíva van, ami majdnem mindenre jó. ez tetszik. egyre jobban tetszik.
és aki 60k+-ért vett fél éve 8800gt-t, ne dühöngjön. jó darabig elég lesz még mindenre a karink. mikorra pedig már nem, addigra a trisli280 vagy x2cf is kevés lesz....
[ Szerkesztve ]