A 23"-as Samsunghoz inkább a 23"-as Dellt hasonítsuk, mint írtam, az pl. 84k, azaz nem sokkal több, mint várhatóan az új Samu lesz.
Az IPS-es 8ms megfelel a TN-es 5-nek. Teljesen jó játékra. Nem ezen múlik a dolog, hanem pl. a lagon, ami egyes típusokon teljesen jó, másokon meg nem annyira.
Van, ahol 600 dollár és van, ahol kevesebb, itthon mindenesetre 126k körül beszerezhető.
(#32): Nem csak egyszerűen a szögről és a színhelyességről van itt szó, az IPS panelben teljesen máshogy kezelik a folyadékkristály molekulákat, amitől egész más a feelingje. Jóval közelebb áll a CRT-s képhez, annak rossz tulajdonságai nélkül. Számos területen jobb, mint a TN. Néhányszor összefoglaltam már, most hadd ne ismételjek meg mindent, talán próbálj rákeresni. Egyébként nem az IPS az überszuper, az csak kb. olyan, mint amilyennek ma, 2010-ben egy normális monitornak lennie kellene, az TN meg egy kompromisszum-halmaz, olcsó szükségmegoldás (amit néha mégis drágán adnak, pl. ha szép a csomagolása).
(#34): Szerintem meg nagyon is érezhető... Szemből nézve is sötétebb az alsó rész, mint a felső (mert a működési módjából adódóan a függőleges szöggel arányos a világossága, 0-180 fokban számolva), ráadásul ugyanemiatt a legkisebb függőleges elmozdulásra is "reagál".
Az IPS szemből a legvilágosabb, és onnan minden irányba lassan, fokozatosan kezd sötétedni (miközben a szín alig változik). Így van egy tartomány, ahol valóban egészen minimális változás. Ez a mai, nagyobb kontraszarányúaknál kb. a képernyő szélei által határolt térrész, azaz nagyjából a képernyő alsó-felső és oldalsó széleiig mehetsz anélkül, hogy észrevehetően változna a kép, így nem kényszerít arra, hogy úgy ülj vele szemben, mint egy szobor (akár anélkül, hogy ezt észrevennéd, de az izmaid attól még megmerevednek).
És akkor ez még csak egy dolog a sok közül.
A lassúsággal kapcsolatban lásd, amit fent írtam. Így, konkrét típus nélkül értelmetlen ilyet leírni.
[ Szerkesztve ]