Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Nekem nagyon tetszik. Megvan még az a "dosszié" feelingje. ;]

CSS (Hun)Bloodkiller

(#2) ispi

ispi
(kvázi-tag)

Nekem is nagyon tetszenek ezek az e-book olvasók. Elég sok (több 100) könyvet elolvastam már a telefonjaimon JAVA könyv formájában, úgy sem volt rossz, de egy ilyen nagyon bejönne nekem azt hiszem. :K

(#3) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

sajnos nagyon drága, pedig megszakad a szívem érte. másrészről viszont nem tudom, hogy megér-e 100 dollárt a plusz 200 függőleges pixel a sima touchhoz képest.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#4) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát ez nekem is nagyon tetszik azt hiszem egyszer beruházok egy ilyenre.
Gondolom ha nem Sony hanem esetleg egy picit gagyibb akkor nem 400 csak 200 dollár.

(#5) DesertDog

DesertDog
(tag)

Nekem szinte minden e-könyv olvasó tetszik, de megint itt a szokásos kérdés:
Mi lesz már a magyar tartalommal? Hol vannak az e-könyvboltok magyar nyelvű bestsellerekkel? Amíg a tartalom kérdése nem megoldott, addig az egésznek semmi értelme.

(#6) Syron

Syron
(kvázi-tag)

Én még várok a színesekre, azokban sokkal több lehetőség rejlik. :)

pacorro; kis elütés a cikkben "...a készülék mér szeptemberben a boltok..." ;)

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#7) SirRasor

SirRasor
(senior tag)

Itt egy kis videó róla.

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#8) Fáraó

Fáraó
(őstag)

MS formátumokat (doc, xdoc, pps, stb.) gondolom a konkurencia miatt nem olvasnak... :U

VIGYORRRGAZMUS.....

(#9) _Voyage_

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A készülék akkumulátora akár 12 000 oldal megjelenítését is lehetővé teszi egy feltöltéssel

Ezt nem értem.
Van aki lassan olvas, van aki gyorsan.
Most a 12.000 oldalt hogy értsem? Egymás után végigpörgetve 12.000 oldal, vagy mindet végig olvasva 12.000oldal, vagy napi 10 oldalt olvasva a budin 12.000 oldal? :F

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#10) Cathfaern válasza _Voyage_ (#9) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

e-paper... nem fogyaszt áramot (nem, nem csak keveset, hanem egyáltalán nem), csak akkor ha változik a tartalom a kijelzőn, azaz egy könyv esetén csak akkor, ha lapozol.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#11) _Voyage_ válasza Cathfaern (#10) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:Y
És ezt így hogy? :F Ez nekem magas, kérlek világosíts fel, ez hogy működik? :B

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#12) Cathfaern válasza _Voyage_ (#11) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[link] :) (ez igazából egy e-book teszt, de az elején beszél a technológiáról is)

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#13) _Voyage_ válasza Cathfaern (#12) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:Y :R
Köszönöm, a lényeg már megvan belőle.
Erre már lehet mondani, hogy valami értelmes fejlesztés, ez egy jó dolog. :)
Színesben mondjuk jobb lenne. :B

(#14) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó cucc

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#15) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

ÉS hol van az elejéről h "NE ESS PÁNIKBA!" ;]

(#16) Kapanyél válasza Cathfaern (#10) üzenetére

Kapanyél
(senior tag)

Attól még jogos a kérdés. Nem mindegy, hogy hogyan mérik az akku használható kapacitását a gyakorlatban. Mert 12000 oldalt végig lehet pörgetni három óra alatt is, de egy átlagos olvasónak az nagyjából egy, másfél évbe telik. Addig tuti lemerül magától is. Li-ion technológia, you know... :P

"Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!"

(#17) Polemius

Polemius
(tag)

Psych0:
Valójában annak éri meg, aki nem direkt olvasókra formázott, vagy kép alapú pdf-et akar olvasni rajta. Másik, hogy ezt már nem olyan egyszerű cipelni, mint az 5-6" verziókat.

Duree:
Van Sony olvasó 200$-tól is.

DesertDog:
Egyrészt ma is van magyar nyelvű tartalom. Részben a legális források, mint a MEK, DIA és hasonlók, másrész meg a neten többfelé fellelhető nem annyira jogtiszta könyvek.
Másrészt meg lassan kezd mozdulni valami, előbb-utóbb lesz itt magyar e-book tartalom. Csak kicsit lassan mozdulnak. :)

Fáraó:
Az, hogy Ms formátumokat nem támogatnak natív módon, azért van, mert a Ms jó szokása szerint nem olyan egyszerű azt megvalósítani (nem nyitott formátumok).
De a doc-ot pl. a legtöbb eszközön olvashatóvá lehet tenni, vagy a készülékhez tartozó programmal, vagy pl a Calibre nevű nagyszerű megoldással.

Az akkuról: mint írták mások is, főleg lapozáskor fogyaszt a készülék. Persze amúgy is merül az akku. Saját tapasztalat alapján, 2-3 hétig bírja egy feltöltéssel az a készülék, amire 6-7000 lapozást írtak.

Akit a téma jobban érdekel, annak javaslom [ezt a blogot.]

(#18) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Pont ma láttam 100e Ft-ért egy Sony e-book olvasót. Annyiért kell a francnak, de ha papírszerű képet ad akkor normális áron tényleg van értelme ezeknek.

twitter: MatrixfanLive

(#19) Polemius válasza M@trixfan (#18) üzenetére

Polemius
(tag)

A szokásos hazai árképzést a sony reader itteni forgalmazója még felül is múlja, úgy jön ki ez az összeg. Külföldről kell rendelni.

(#20) Integra

Integra
(Jómunkásember)

gondolkodtam, hogy apumnak karácsonyra...
két dolog viszont aggaszt.
1. szeretek bemenni a dolgozóba és a falon rahedli könyv, jó érzés.
2. az ár, bár ez másodlagos.

nagy előnye ugyanakkor, hogy villám gyorsan az ebookon a könyv, ha kinézted..

(#21) Dare2Live válasza Integra (#20) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meg költözésnél a könyvespolcot sokkal könnyebb elvinni evvel. Ingázóknak ez előnyös.... Kint vagy németben nem? :)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#22) Integra válasza Dare2Live (#21) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

persze, de a könyv szépségét soha nem adja vissza.
nehéz ezt elfogadni, pedig az ész persze, hogy érti.. és jónak tartja.
csak a szív.. :)

(#23) Polemius válasza Integra (#22) üzenetére

Polemius
(tag)

Anno biztosan sóhajtoztak a kódexek után is. Meg a papirusztekercsek után. Meg az agyag- és kőtáblák után. :))

(#24) Hani válasza Polemius (#23) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Meg is értem őket, van előnye azért a dolognak. Pont ma olvastam bele nagyanyám egy régi, 1767-es, azaz lassan 250 éves könyvébe ("Az egy igazi és boldogító hitnek elei"), illetve Kosztolányi: Modern költők antológiájába (kiadta: az "Élet" irodalmi és nyomda részv.társ., Budapest, 1914); egészen más hangulatú kézbe venni, érezni az illatát, az anyagát, a súlyát...
Hátránya is van, nem mondom: egy adott versrészletet kerestem, és nem találtam meg, hiába lapozgattam negyed óráig - gépen ez pár másodperc alatt garantáltan meglenne.

Van egy kazal könyvem elektronikus formában, szívesen olvasnám őket, de monitoron nem az igazi, az e-reader lenne a jó megoldás. Ugyanakkor az ára mellett az élettartama is aggaszt. Ha sokáig bírja, akkor nem gond a 3-400 dolláros ár, de ha pár év alatt tönkremegy, elkopik, összekarcolódik, bármilyen módon használhatatlanná válik, akkor köszönöm, maradnék a könyveknél - azt elővehetem ötven év múlva is, nem kell mondjuk öt évente kicsengetnem egy nagyobb összeget.

(#25) Psych0 válasza Hani (#24) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

ahol az ereader elkopik ott a könyv se bírja 50 évig

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#26) Integra válasza Psych0 (#25) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

gyanítom, hogy a könyv 50 év múlva is olvasható lesz, mikor az eríder már rég nem működik:)

(#27) szuper-t válasza Integra (#26) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Ez forradalmi újítás lehet. de attól félek nagyon sokan meg fogják támadni mert azért mégis csak élvezetesebb olvasni 1 könyvet mint egy "pda"-t tartani a kezedben:)
de ankinek nem jön be majd nem veszi meg:)
bár sztem. tök felesleges
Sanyi Ebookja személytelenné teszi a könyvolvasást:)
átlag fogyasztó ember csak azért nem fog venni 1 ilyet ha a telefonján vagy a pda-ján is elolvashat akármit sőtt:D méga filmet si megnézheti ami a könyv alapján készült:)
[Gonosz ON]
inkább papír kímélő elektronikus rajztáblát kellett volna gyártaniuk:)
[Gonosz OFF] ;]

[ Szerkesztve ]

(#28) Hebry

Hebry
(senior tag)

Szerintem van értelme, bár nem pótolja a könyvet, sok esetben jobb lehet annál.
Pl.: Iskola, utazás, stb.
Amelyik könyv pedig tetszik, meg lehet venni papír alapon is, mert az azért csak más.

:DDD De egyvalami aggaszt: Mi lesz a Readerrel, ha lefekvés után olvasok, és véletlenül elalszom, előtérbe kerül a kispárna funkciója és rácsorgatom a nyálam???? :DDD :DDD

(#29) DesertDog válasza Polemius (#17) üzenetére

DesertDog
(tag)

A legális forrásokat ismerem, és használom is, a baj csak az, hogy a szerzői jogok miatt itt nincs napjainkból való aktuális könyv. Persze a semminél ez is több, de akkor is tartom a véleményemet, hogy bestsellerek nélkül nem létképes a technológia. Mondom ezt úgy is, hogy nekem már van e-könyv olvasóm. Mellékesen jegyzem meg, küszködök is a formátumokkal rendesen. Calibre-vel hiába konvertálgatom akármilyen formátumba, néhány könyvnél vagy a tördelés esik szét, vagy az ékezetes karakterekkel van gond az olvasón, miközben a PC-n tökéletes.

(#30) Dare2Live válasza DesertDog (#29) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

uaz lesz mint zenénél. a digiális formátum mellőzése+horror árak miatt amint vásárolható árba esnek ezen készülékékek beindul a warez.

a másik ami miatt lehet piaca az a nevetséges szerzői jogdíjak, ha egy könyv árának 5% eljut a szerzőhöz azmár kissebb csoda.....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#31) spyki

spyki
(tag)

Hi!

Nekem a "régi" Sony Prs-505-ös van, nagyon meg vagyok vele elégedve, és már kb. 100 könyvet kiolvastam rajta. Kicsit lehetne a kijelzője nagyobb, mert elég sokat kell lapozni hosszú könyvnél. pl. Ken Follett : A katedrális 1899 oldal (Persze a nekem kényelmes méretű betüvel... Bár most nézem, hogy az "eredeti" nyomtatott is 1024 oldal...)
Ez az új reader pont ezt orvosolja, a nagyobb kijelző miatt. (Számomra. :) ) Viszont biztos, hogy addig nem veszek újat, amíg a régi működik. Az itthon e-book reader ár meg nevetséges, én Németeknél vettem 199 euróért.

[ Szerkesztve ]

(#32) zoltanz válasza Integra (#20) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nekem is tetszik, árban gonolm ott lesz majd a szines változat. :U
A könyv bizos más, jól mutat a polcon, de szerintem, nem kell feltétlen rengeteg.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#33) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Nagyon korrekt paraméterei vannak és árban sem rossz, de szerintem még mindig egy picit sok ez. A mai könyvárak mellett biztosan el tud majd terjedni így is.

(#34) vtechun válasza DesertDog (#5) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Így van, én is ezt hiányolom. Legyen magyar nyelvű e-book tartalom, akár DRM-mmel is, és akkor lesz e-könyv olvasóm.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.