Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm, kicsit engem azokra a régi olcsó makettekre emlékeztet, ahol vákumhúzott fóliából kellett kivágni pl. a hajó vitorláját, és hasonlók.

Az elv érdekes, de 99% csak a látványért venné meg. (szerintem)

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#2) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Lehet velem van a baj, de nem látom át 100%-ig, hogy ezt menet közben mégis hogyan lehetne kinyitogatni meg belenézegetni. Összességében tipikus termék a gyártótól, pláne a 6cm@2500rpm@19dBA :DD Az a 700$ meg egyenesen agyrém, komolyan adhatnának mellé egy ingyenes beutalót valamelyik fehér zubbonyos intézetbe. Aki ezt megveszi, annak szüksége is lenne rá...

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#3) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

nagy feeling lehet takarítani azt a sok beugrót, sarkot :)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#4) ZewaDeluxe

ZewaDeluxe
(tag)

Hááát... Egyrészt eredeti, sőt szvsz még esztétikum is van benne - persze ez szubjektív. A 700$ ellenben nevetséges... Azért annyira nem high-end az elgondolás, hogy ennyire vicces árcédulát biggyesszenek reája... :N

...Na persze akinek mindegy... :B

(#5) joi29

joi29
(őstag)

-Hát ez király 21kg-os gépre oké hogy tesznek fogantyút a cipekedés
megkönnyítése érdekében, de a forma nem a leg ideálisabb eme tevékenységhez.

(#6) hito válasza ZewaDeluxe (#4) üzenetére

hito
(őstag)

Hát az én "objektív" véleményem pedig az hogy ez egy köp*dék ;]

AMIT NE: szakmai kérdést priviben; hirdetésemben egyértelműen megfogalmazott feltételre "azért csak bepróbálkozok, hátha" szándékkal rákérdezni; nem úriemberhez méltóan viselkedni; stb...

(#7) ZewaDeluxe válasza hito (#6) üzenetére

ZewaDeluxe
(tag)

:C :C :C

(#8) jambiyya

jambiyya
(fanatikus tag)

Nagyon ott van! Nem rondítaná el a nappalit sem. Tudom, ízlések és pofonok, de nekem nagyon tetszik.
Tök jó, hogy ilyet is csinálnak. Az ár meg relatíve sok, ez igaz. H atehetném tuti vennék egyet.

(#9) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

érdekes,nemrossz,de 700 dollár kicsit sok érte,annyiért biztos nem kellene :DD

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#10) gardener

gardener
(őstag)

Sznob apucik veszik majd maguknak ebben szerelve gépüket, hogy a nappaliban jól mutasson. :)

(#11) muxi-muxi

muxi-muxi
(fanatikus tag)

Árát nem nézem, nem fikázom: GYÖNYÖRŰ.

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#12) SGábor

SGábor
(újonc)
LOGOUT blog

[/OFF]Ez legalább annyira egzotikus dolog, mint a videóban szereplő növény. ;]
Videó[/OFF]

[ Szerkesztve ]

(#13) blazsey2

blazsey2
(őstag)

Enyhén szólva is érdekes a design,de attól még megszoknám de az 700$ az elképesztő érte.Ebből se sokat fogunk látni itthon.

GO KIMI!THE BEST!!!

(#14) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Ez valóban valami új, valami szokatlan ház. Maga a forma és a design tetszik, és lehet hamarosan az olcsóbb gyártók is lekoppintják az ötletet ... Lehet, hogy hamarosan ez lesz a jövő?

Én egy ideig még maradok a jól bevált midi ATX házamnál. 700 dolcsit jól el lehet költeni másra is.

A nappali dísze számomra megmarad a másfél méteres yukka pálma.

Press any key to continue ...

(#15) VaniliásRönk válasza Muton (#3) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Aki ilyet vesz annak van takarítónője, csak szólni kell neki, hogy vigyázzon a pohártartóra. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#16) atti_2010 válasza blazsey2 (#13) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Jól néz ki de mire ideér 700 euro amiért nem semmi gépet tudok csinálni, egy kicsit szerényebb de nagyon jól mutató és praktikus 130$ házba.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#17) Sefter

Sefter
(őstag)

jól néz ki, de kib@ drága....

(#18) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na végre valami újdonság! Tetszeni annyira nem tetszik, de végre valami más, formabontó ötlet. Az ára meg Thermaltake a négyzeten.
Azért élőben meglesnék egyszer egy ilyet...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#19) 00roli00

00roli00
(senior tag)

Szokni kell a formát az biztos, nekem bejövős, de az ára horror. :((

(#20) Illusion1010

Illusion1010
(fanatikus tag)

Végre valami újdonság :)
Unalmas már a sok egyszerű doboz. Évek (évtizedek) óta semmi új ötlet nincs ezen a téren. Az Antec Skeleton-t nem számítva :P

Trolling in the deep

(#21) harry válasza muxi-muxi (#11) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Így van, szerintem is, én szívesen látnék egyet itt magam mellett :K

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#22) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

randa

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#23) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Persze élőben én is megnéznék azért egy ilyet!

Akinek ilyen háza van, annak milyen lehet a gép benne?

:U

(#24) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

"szélcsatornás teszteket is végeztek"

Az alaplap meg a táp dobozkáján van egy méhsejtes rész kivágva. Meg nyilván azok hátulján, ami evidens. Ez aztán a mérnöki bravúr. Szóval ez szimpla marketing bullshit. És ettől lesz $700-as ára. :(((
A vinyók viszont meg had forrjanak fel. Mert pl. azokon a kis rekeszeken sehol nem látok szellőzőrostélyokat... :U

[ Szerkesztve ]

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#25) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Broáf... :O

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#26) nuke7

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

jol néz ki, és az ára a high-end cuccok között teljesen normális.
ennek nem csak a dizájnja ilyen különleges, de a hűtési teljesítménye is high-end, méghozzá viszonylag halkan ha ez kimardt volna a cikk olvasása közben.
teljesen jo. a LEGJOBB dolgokért mindig sokat kell fizetni.
csak azért mert neked nincs pénzed, vagy nem akarod erre költeni, nem biztos hogy rossz ez a dolog, sőt. "sznob apuka" -s beszolások meg... na mind1.
ha legjobbat akarod megvenni, mindig a pénztárcádba kell nyulni mélyen, nem kell ehhez sznobnak lenni.

Stiky: a másik oldalrol kapják a friss levegőt, nézz több képet a házról. (meg ezeken a képeken nincsenek rajta a ventik sem)

[ Szerkesztve ]

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#27) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

700 $: egy fémipari képzettségű modder a töredékéért összehegeszt egy ilyet. :K (sőt lehet szebbet is.)

(#26) nuke7 a marketing áldozata vagy, bocs. :U (maga a "high-end" kifejezés is egy marketingszemantikai torzszülemény...mint a "gamer" jelzővel ellátott hardwarek.)

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#28) Móci válasza Stiky (#24) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valamin kell sülnie e tojásnak, meg a szalonnacsíkoknak... 2in1! Gépház, s mobil konyha!

(#29) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Sztem dizájnilag nagyon ott van, az már más kérdés, hogy szép-e. Nekem tetszik és el is tudnám képzelni, hogy valami modern beltérben jól is mutatna, csak azt nem tudom, hogy ez a sok nyitom csukom rekesz, megfelelően rezgésmentes-e, meg a hangszigetelés is kérdéses számomra. Az biztos, hogy a TT ventiknek semmi gyári adatát nem hiszem el.
Másik, hogy mennyire fogja a port, a sok sok zeg-zug. Kábelezésre is nagyon kíváncsi lennék...

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#30) Balika911 válasza Horbal (#29) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Csatlakozom. :)

(#31) marsu válasza CsendesMark (#22) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

randa?

randa és finom!

:K

jah, és még lábtartónak sem kényelmes ....

:U

(#32) nuke7 válasza Mr.Csizmás (#27) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

hát bocs, de a gamer hardver az sehol sem marketing duma :DDD
egy 48xx-as vga kari pl. simán lehet gamer, míg egy 46xx-os már semmi esetre sem.
ezen mi olyan fura? ha szerinted nem létezik a gamer hardver...
és a high-end..? milyen szót használnál a "legjobb"-ra? vagy olyanra ami kiemelkedik a kategoriájából? (mert hogy ez nem sima atx-tower szerintem, marketing ide vagy oda)

Horbal: a kábelezése nagyon jol meg van csinálva, hátul mennek a tápbol a kábelek. ;)

[ Szerkesztve ]

(#33) Horbal válasza Mr.Csizmás (#27) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

[OFF]
Már miért lenne a High-End marketing torzszülemény... Igenis vannak olyan termékek, főleg abban a világban ahonnan ez a kifejezés jött amik megérdemlik, hogy így beszéljenek, róluk, mert valóban ennyivel túlszárnyalják a kommersz társaikat, plusz ezeknek az esetek többségében, még csak marketingje sincs, mivel általában annyira egyediek olyan szűk piacnak készülnek, ahol a tömegmarketing fogalma, nem is létezhet.

Az, hogy ez a termék High-End lenne az már inkább vitatható...
[/OFF]

Nuke7: nem kétlem, de a szerelhetőség így első ránézésre bennem kérdéseket vet fel...

[ Szerkesztve ]

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#34) valory

valory
(tag)

nagyon tetszik, szívesen birtokolnék egyet, de 700 dollárt :Y akkor se adnék érte ha uszkálnék a pénzbe...

kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)

(#35) nuke7 válasza Horbal (#33) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

azt nemtom, még nem volt hozzá szerencsém :DDD
de nem tűnik nehezebbnek mint egy átlagos midi-torony...

(#36) Mr.Csizmás:

ez bennem azért nem vetődött fel (gamer füles) mert gondoltam azért a józan ész közbe szól.
a "gamer" jelzőnek van létjogosultsága, csak van aki ezt rosszul használja. amíg egy általad említett füles vagy alaplap nem biztos h jol alkalmazza ezt a jelzőt, egy procin vagy vgan nyugodtan szerepelhet ez, szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#36) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor sorban a válaszok:

(#32) nuke7 gamer alaplap, gamer fülhallgató...utóbbira ottvan a Sennheiser (amúgy kiváló) fülese, amiben is a gamer, meg a "sima" csak az árcédulában, és címkében különbözik.

(#33) Horbal igen, ez a cucc nem igazán high-end...elnézést hogy félreérthető voltam. Mondjuk minőségibb anyagokból, pl. natúr karbonacél, szénszálas anyagok, stb. és nem Thermaltake néven (:DDD) simán lehetne 700$, és az általad vázolt high-end dolog, de így ez max. 200-250-300 $ árcímkét érdemel. (szerintem)

(#33) Horbal "tömegmarketing". az más fogalom ne keverjük ide. Lásd Barátok közt, Heineken, stb.

Tisztelettel:

[ Szerkesztve ]

(#37) Mr.Csizmás válasza nuke7 (#35) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

gamer jelző:

engem csak az zavar, hogy ezzel a címkével x % felárral el lehet adni a dolgokat. pl. videókártya, amit említettél. Egy 4850/GTX260 ugyanúgy használható 3D render, tervezés, CAD munkára, mint éjjel-nappal WoW, vagy CS fügike...a hardver az hardver, semmi több. ;)

A BMW is lehet csajozós verda, meg céges autó... :C

:R

(#38) .mf

.mf
(PH! addikt)

Egy kicsit mintha valamelyik Giger-filmből (pl. Alien-sorozat), vagy valami más sci-fiből merítettek volna, olyan érzésem van. "Form over function", azaz itt is inkább a dizájnra mentek rá, mint a használhatóságra. Érdekesen néz ki, gépet építeni viszont még ingyen sem kéne. Egy hosszabb vga, nagyobb procihűtő már el se férne benne...

[ Szerkesztve ]

(#39) Horbal válasza Mr.Csizmás (#36) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Igazából nem nagyon tudom elképzelni mitől lehet egy PC ház high-end, de ez amúgy is elvi vita, mert sztem a leggagyibb kutyaól (pl amit én használok :D ) is kb uazt nyújtja mint egy 30-40K-s csoda ház... nem érzek akkora különbséget szolgáltatásban, mint pl a HIFI világban... megfizetni meg egyiket se tudom/akarom...

Nekem valami attól lesz HE, hogy annyival többet ad. Tőlem egy ház akár még 24K-s aranyból is lehet, meg lehet rajta 100 karát gyémánt, attól semmivel nem fog többet tudni.
Én erősen külön választanám a luxus ill a HE terméket.

Nekem ez a ház tetszik mert különleges, de ettől sztem még nem lesz jobb, pl egy Lian Li háznál... minden más szubjektum...

(#40) nuke7 válasza Mr.Csizmás (#37) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

o, hát persze... csak lehet, hogy ilyen célra tervezett kártyán sokkal (CAD, stb.) gyorsabban megcsinálod a renderelést mint egy gtx260-ason, és játékra mégse jo.. :U és az áruk kb. ugyanannyi lehet. itt sincs létjogosultsága az említett jelzőnek? (tudod h melyik kártyát veszed game-re, és melyiket tervezésre)
felárat meg szerintem az OC kártyákért szoktak kérni, ami tényleg nem éri meg...

(#38) .mf: Te láttad képeket? ebbe simán befér egy X2-es kari, és még hely is marad.. a képen a cpu-hűtő sem a kisebb kategória... :U

[ Szerkesztve ]

(#41) Mr.Csizmás válasza nuke7 (#40) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nuke7
Horbal

uraim, asszem akkor ezt meg is tárgyaltuk :) :R

ja, OC, az is egy jó lehúzás...

[ Szerkesztve ]

(#42) nuke7 válasza Mr.Csizmás (#41) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

igen :)

(#43) old gray válasza Mr.Csizmás (#37) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Lassan már az éjszakai pillangók is gamer editionok lesznek, játékosak, de +50% a tarifa.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#44) Balika911 válasza Mr.Csizmás (#37) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A gamer cucc nekem csak akkor szúrja a szemem, mikor az csicsás, a minősége jó esetben középszerű, viszont pofátlanul drága. A VGA nem egy tipikus példa erre. (De látom közben már túl vagytok a témán.) :)

[ Szerkesztve ]

(#45) tome.jr válasza Mr.Csizmás (#36) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A high-end egy létező kategória, nem csak kitaláció. Az ezzel kapcsolatos hsz-edet látom korrigáltad, így ebbe most különösebben nem folynék bele.

Egyébként a ház szerintem formabontó. A 700 dollár alapvetően nem sok érte (figyelembe véve az egyedi design-t, illetve azt hogy egy nappaliban akár egy formatervezett bútordarab szerepét is betöltheti), csak mire ideér ez 700 euró lesz ami meg már egy más kategória.

(#46) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Ajánlom a hivatalos oldalt mindenkinek. Főleg a részt ahl ecsetelik kiknek is ajánlják. A marketingesek az ilyen szöveg után kapnak csak igazán szép prémiumot. :DDD

nuke7
Nézegettem én a képeket, de semmi érdemleges szellőzése a dolognak. Max annyi, hogy ahol a hdd kábele hátra fut ahhoz a kinyitható oldalajtóhoz, ott van kis rés. :)
Mert elvileg a Tt-sek elképzelése az volt, hogy a vinyó slotok közti 'szóközökben' jár majd a levegő. Namármost ez akkor lenne igazán hatékony, ha rászorulna a fém beépítőkeret a hdd teljes felületére, amit viszont kétlek mert, nehéz lenne szerelni. :U
Szóval érdekes a dolog.

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#47) ABee

ABee
(tag)

Nekem nagyon tetszik. Kár, hogy saccra egy max 30e Huf-ba kerülô ház teljesítményét hozhatja hangban és szellôzésben. Csak a dizájnért meg nem fizetnék ennyit csak ha durván milliomos lennék. Persze a sznob hatásra alapozni hatásos dolog is tud lenni.

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#48) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

700 dollár??? :Y
Nincs több kérdésem. :P

Ha majd 30k körül lesz akkor beszerzek egyet. ;]

(#49) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szvsz ez a ház nagyon is jó, és az ára sem rossz, figyelembevéve, hogy a BMW kezenyomát viseli. Az ilyen dizájn-stúdiók pedig nem 2 fillérért dolgoznak. A szélcsatorna kicsit bűzlik, mivel ahány hűtő, annyiféle áramlás. Ez nem egy homogén dolog...

Az, hogy idehaza csak a "sznobok" engedhetik meg maguknak, az sokkal inkább az ország hibája az alacsony fizetések (elcs*szett gazdaság) okán, mintsem a gyártóé... Jobb országokban ez nem vág földhöz senkit.

Persze aláírom, hogy ennyi pénzért egy Lian Li tégla sokkal köbbet nyújt, de az is igaz, hogy nem ez a legdrágább ház.

Aki szerint év(tized)ek óta nincs új a nap alatt, annak ajánlom figyelmébe a Lian Li évfordulós házait (PC-777, PC-888) vagy a SuissaComputers munkásságát.
A probléma, hogy a HW-ek formavilága és helyigénye a szögletes tégla formának kedvez.

A "High-End" kifejezésnek van ám magyar megfelelője! Nem más mint a "Csúcskategória".
A "Gamer" kifejezés szintén egy valós, létező dolog. A játékosok számára legoptimálisabb eszközök megjelölésére szolgál.
Más kérdés, hogy a marketing gátlástalanul felhasznál mindent és mindenkit, hogy elérje célját. Így válnak az eredetileg a vásárlókat segítő kifejezések semmitmondóvá.

(#50) Móci: 10000dpi-s felbontásuk lessz, és támogatják a MultiTouch technológiát. sz: És CrossFire-be lehet őket kötni. ;]

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#50) Móci válasza old gray (#43) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindenre rá lehet sütni a gamer címkét, csak más kérdés, hogy tényleg használható e arra...

Remélem a lányokon azért lesz pár villogó led, vagy valami menőbb gamer kiegészítő. :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.