Tuti nem lesz 45 alatt az ara...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
nevo
(fanatikus tag)
csak idő kérdése!
http://www.youtube.com/watch?v=F9XNfWNooz4&feature=player_embedded#!

Mika1227
(senior tag)
Hát szerintem sajna túl drága lesz egy átlag géppel rendelkező játékosnak! 
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

varsam
(őstag)
Szerintem örülhetünk ha kezdő ára 60k-nál megáll.
Egyébként az, hogy rögtön egyedi hűtésekkel dobják őket piacra, dícséretes dolog.
Pár kártya
Mindig ez a sírás... Ha megnézzük a többi kártya árát, itt volt egy rés. Lehetett rá számítani, hogy kb. hová árazzák, nem értem, miért csodálkozik mindenki. Akik meg drasztikus árcsökkenést várnak a megjelenés után, nem érdemes erre várni egyelőre. Válság, árfolyamok, romlás, infláció - itt tartunk, na, nem 2009 van. Kár. 
egyébként a letiltogatások ellenére is elég erős maradhat szerintem. Ez a ROP letiltás meg jó ötlet, így a sávszél megmarad, de mégis el tudtak venni valamit.
Teszt:
Anandtech
Legitreviews
[ Szerkesztve ]
PH semleges

Silex
(fanatikus tag)
Dicséretes, csak akkor nem ha vízhűtésben gondolkozol.
Nemrossz, egy picit lejjebb menne az ára tényleg népkártya lehetne, mint anno a 7600Gt volt. Mekkora állat népkártya volt 2006-ban
.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Márton
(PH! addikt)
sőt, nekem ma is az van 
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

F_Zolee
(őstag)
Mondjuk ez a "népkártya" kicsit lealacsonyító. De hát itthon csak ilyenre lehet alapozni sajnos...

P00By
(PH! nagyúr)
Legyen itt pár teszt!
ATI Radeon HD 5830: Bridging The 5700- And 5800- Price Gap (thw)
A népkártya nem lealacsonyító, egyáltalán nem. Megfizethető ár mellett, kiválló teljesítmény. 
Nekem is volt anno 7600 GT-m, nagyon jó kis kari volt azt lecseréltem egy 8800 GTS 640MB-re. 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

monguz82
(kvázi-tag)
Ha megindulna végre az árháború, korrektebb (értsd: emberi) áron lehetne hozzájutni.
Talán már nem kell sokáig várni...
Én már "látom" azokat a híreket, mikor néhány szerencsés user fel tud oldani letiltott részeket a GPU-ban... 
Evil is back! ||| rrfl.hu ||| HTC Sensation /w vracingdisplayPro
ha nem biosból tiltják akkor nem lesz ilyen 

Angel1981
(PH! addikt)
Ez a kártya csak a HD5000 szériához képest rendelkezik jó ár/érték aránnyal...

monguz82
(kvázi-tag)
Később szvsz könnyen lehetnek olyanok is, ha meg lesz a nagy kereslet és közben esetleg
tovább javul a Cypress kihozatal.
[ Szerkesztve ]
Evil is back! ||| rrfl.hu ||| HTC Sensation /w vracingdisplayPro

dangerzone
(PH! addikt)
Elég gáz, hogy gyengébb, mint a 4890... 

F_Zolee
(őstag)
Jah én is azt néztem. Így csak egy marketing űrt töltenek ki ezzel.
Nem egészen. Az 5850 jóval túltesz a 4890-en, az 57750 meg inkább 4870 közelében mozog. a 4890-nél ugyan gyengébb, de azért ez áll a legközelebb hozzá.
[ Szerkesztve ]
PH semleges
Ennek inkább 200 dodó alatt kellett volna startolni. 
Ejjj....
Milyennapvan?

F_Zolee
(őstag)
Az lehet. De nem igazán gyűri le egyértelműen. Szóval még csak ráfizetés lenne a semmire.
Azért gyerekek ez a felhozatal se semmi. DX11 támogatás: 8 játék (ebből 4 még meg sem jelent), 1 tesztprogram és 2 Engine. Hú de qrvára megéri. 
Ja és ebből 3 MMO, amit sokan sosem fognak kipróbálni.
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.
Na igen, a 4890 tulajoknak nem éri meg váltani, az biztos.
PH semleges

superTibcsi
(tag)
Hát én teljesítményben közelebb vártam az 5850-hez, mint az 5770-hez. 
Csalódás ezért az árért.... 
XBOX LIVE gamertag --> BigTibcsi

Picturemaker
(senior tag)
Ez a kártya ennyiért egyáltalán nem jó vétel.
Ennek a teljesítménynek (itthon) nem szabadna 40e-nél többe kerülni.
Ez nyitó árnak is sok. De ha egyszer nincs verseny.......
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
(#25) whiteman0524 válasza dangerzone (#16) üzenetére

whiteman0524
(fanatikus tag)
Nekem egy Sapphire HD4890 van és teljesen meg vok vele elégedve. Sőt. Még ki se tudom teljesen hajtani jelenleg
Sztem remek kis kari. Mondjuk elg nagy, és fogyaszt is rendesen, de hét valamit valamiért. Nemrég vettem újonnan 42-ért. Sztem teljesen megérte. Inkább a nyers erő mint az a néhány új DX11-es effekt. Sztem.. 
(#26) dangerzone válasza HUNNIA1920 (#21) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)
Ezaz...
Felesleges még a dx 11. Talán majd 2 év múlva már látszódni is fog a plusz.

alibaba78
(őstag)
Errol a 4830-4850 jut eszembe, es mar latom is azokat a hireket (mivel a gyartok szabad kezet kaptak), hogy kijon majd egy szeria 5830-as 1440 sp-vel, es csak orajelekben fog kulonbozni a nagytesotol (5850). 
Penz van, esz nincs.....

varsam
(őstag)
Én is úgy nézem, legalább tudom, hogy jól döntöttem karácsony előtt a 4890-el
. Egyedül fogyásztásban teljesít jobban, de ez egyértelmű volt, hogy így lesz.
DX11-ről nekem az AVP teszt jut eszembe: [link]
Ki a frász veszi észre a tesszelácót, mikor egy Alien bámul 10 centiről a pofádba? Örülök, ha nem dobom el ijedtségemben az egeret
![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
53-56k körül várható, a többiből számolgatva...
asd fgh jkl éáű

Ricco_hun
(senior tag)
"A Cypress lapkára épülő termék lehet az igazi DirectX 11-es „népkártya”."
Eddig olvastam a hírt. Méghogy népkártya. A népkártya nem 60k, hanem kb a fele.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

superTibcsi
(tag)
Teszteket nézegetve 5770-től max 10 %-al erősebb. 
5850-nél meg kb 30%-al gyengébb.
[ Szerkesztve ]
De jó lesz nekem egy XFX variáció nyár végén használtan kicsi pénzért... 
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

boeing
(senior tag)
Annyit meg nem ér,majd nyár közepére,jó lesz a árra. 
30K-t adnék érte max. (újonnan) Használtan jöhet 25K-ért is. 
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Sicilian
(őstag)
Szerintem is drága 1 kicsit, de nem kell aggódni lesz még itt árverseny várni kell pár hónapot.
A dx11-re hajtani szintén felesleges még, alig van támogatottsága játék terén, még legalább 1 év kell.
"Az éjekszen szájfáj műsorán.."
Akkor azért a plusz pénzért inkább 5850
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Én is pont erre gondoltam. Lehet, hogy nagyon várta a nép, de egy 5850 jobban megéri.
PH semleges

CsendesMark
(fanatikus tag)
Végre kijött, így sokaknak elérhetővé vált a "prémium" DX11 élmény 
...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

Derrewyn
(tag)
Lesz az 60 is...
Egyébként nemcsak az ár a negatívum, ez pont olyan hosszú, mint egy 5870-es, szóval az egyik leghosszabb kártya jelenleg. Jó persze vannak egyedi változatok is, de a legtöbb, amit eddig bemutattak brutális.
[ Szerkesztve ]
Az 5770 40 körül kapható, ez gyorsabb, akkor mégis mennyiért kellene adni ? 4890 gyorsabb még, benne is van a cikkben hogy nem sokáig kapható már, utána már csak ez lesz újan.
Egyik tesztben alig erősebb az 5770-nél [link], a másikban az 5850 nyakán van [link].
Elég érdekes kártya lett mindenesetre.
Az élet kegyetlen .

superTibcsi
(tag)
Majdnem annyiba lesz mint, mint anno az 5850-em került (igaz most magasabban vannak a hardver árak mint januárban voltak).
Így utólag nem bántam meg, hogy nem vártam az 5830-ra.... 
Én is erre vártam. De inkább akkor 5850 lesz.
Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

flexxx2
(tag)
Hát szerintem nagyon nem éri meg ez a 5830, alig gyorsabb az 5770nél.
Ára meg horror ahogy a külföldi oldalakon olvasom.
ár/érték/teljesítmény arányban biztos jobban meg fogja éri az 5850 venni mint a picivel olcsóbb, de sokkal gyengébb 5830-at
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

.mf
(PH! addikt)
Most ám nagyon okosat mondtál, észkombájn.
Lehet nem tűnt fel, de mindig előbb a hardver jelenik meg (mivel ez előfeltétel), és csak fél-egy-másfél-két évvel később kezdenek el jönni az új dx-verziót kihasználó játékok, előbb csak belepatchelt félmegoldással, majd később (1.5-2 év) jelennek csak meg az első olyan játékok, amik kizárólag az új verzión futnak. Lehet, hogy olyan rövid a memóriád, hogy erre már nem emlékszel, de dx9 és dx10 esetén is így volt, sőt, eddig még dx11-nél tűnik a leggyorsabbnak az átállás.

UnSkilleD
(tag)
a tesztek elég összezavaróak, egyikben alig gyorsabb 5770nél (sőt van ahol lassabb...) másikban majdnem 5850et eléri szal érdekes...
[ Szerkesztve ]

partyphoto
(tag)
hullámzó teljesítmény 
kizárólag használtan max. 25-ért, ha új akkor mindenképp 5770 vagy ha kell power akkor 5850 - ez nem is kérdés 
Scythe Fan, Noctua Fan

Faustin
(újonc)
Ahogy nézegettem, én is így gondolom. Jó, hogy van, de elég szűk az árrés, s bizony kicsivel többért már ott az 5850. Érdekes, na.
"I see the diamonds, but you only see the rock"