Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Jó döntés, de így magukravállalják, hogy vmilyen szinten selejt cpukról van szó, és nem igazak a azok a híresztelések, hogy "direkt" 3 mag lesz benne

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#2) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól selejtem "selejtes" CPU-k együtt járnak a rendes négymagosokkal.
Miért kell márciusig várni a bevezetséükkel?
Addig nem lesz X4 sem? :F

(#3) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

Hát... ez valami jó hír. Ezek sszerint van bőven selejt és az órajelek se valami egetverően magasak :U

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#4) Kriza válasza X@b3e (#1) üzenetére

Kriza
(őstag)

Igen-igen, erre gondoltam én is. Eddig arról volt szó, hogy direkt 3 magos - persze azért sejteni lehetett a 3 mag valódi okát.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#5) orbano

orbano
(PH! félisten)

az AMD továbbra is ezt álítja, csak a cikk írója fűzte hozzá hogy ez valójában a selejt CPUk "újrahasznosítása".... :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#6) Paqito

Paqito
(senior tag)

Hát nem is tudom. Én azért szívesen venném, ha a kokárdám mellett lenne egy selejtes processzorom is.... :D akár egy csöpike kis, 2,3 GHz-es darab... :))

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#7) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Alapötletnek nem rossz, hogy a selejtes procikat hasznosítsák.
Bár a legtöbben nem tudom, hogy mennyire örülnének a gondolatnak, hgoy egy oylan procit kapnak, ami valamiért megbukott a tesztek során. :U

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#8) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

C2D E6600... Phenom 7600... Phenom 7700...

Ügyesek az AMD marketingesei... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#9) -zolee- válasza Kriza (#4) üzenetére

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem mondjuk teljesen mindegy, hogy egy "selejtes" négymagosból lett az X3 -am vagy egy eleve 3 magosra tervezett CPU -t kaptam kézhez. Ha a 3 mag hibátlanul megy akkor felhasználói szemszögből nem mindegy? (persze gyártói szemszögből már korántsem mellékes, hogy a selejtes 4 magos prockók nagy részét nem kell kiszórnia a kukába így jelentősen javítható a kihozatal).

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#10) VadTulok

VadTulok
(lelkes újonc)

Felhasználás szempontjából teljesen mindegy hogy a négy magból csak három mûködik, vagy eredetileg is le volt takarva a negyedik mag ( ami szerintem pazarlás :) ). Ugyanez mûködik az L2 cache-el, amiben rengeteg tranzistor van és azok között szokott hibás is lenni - egyszerûen letiltják a hibás részt és eladják a procit más néven, fele annyi cache-el. Ezekre senki sem panaszkodik, hogy selejt. Nem látom miért ne lehetne a magokkal is megtenni ugyanezt. Az az idô lejárt amikor szándékosan szennyezték a félvezetôt, hogy lebutítsanak egy olcsóbb tipust - ne mûködjön olyan órajellel mint a drágább. Lásd: Celeron
A' a megfelelô sorozat tagjai PII-ként mentek ( mennek ) :DD, és a negyed annyi cache-t kompenzálta, hogy a proci órajelén ment és nem az órajel felén ....
Mindenesetre az X3 ha árban a két és négymagosok között valahol félúton lesz, akkor nagyon megéri majd a pénzét! Régebb láttam egy tesztet hárommagos rendszerrel és nagyon meggyôzôen szerepelt! Nem véletlenül: a feladatok párhuzamosítása egy ponton túl már nem kifizetôdô.

(#11) akosf válasza VadTulok (#10) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtommal már most is úgy gyártják a processzorokat hogy eleve több cache vonalat integrálnak a lapkára mint amennyi végelegesen engedélyezve lesz. Tehát a 2MB cache úgy kezdődik hogy fogj 2,1MB-ot. Pár százaléka szinte minden lapkán rosszra sikerül. Utána a processzor cache-vezérlőjét beprogramozzák úgy hogy melyik cache vonalat melyik címen lássa...

(#12) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

csak az én szemem szurja, hogy már heti szinten találozni uj kodnevekkel? :F a franc sem érti :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#13) tob!as

tob!as
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

kiváncsian várom az új AMD procikat. Remélem tudja majd tartani a lépést valamilyen szinten az Intellel.
Az x3 pedig ötletnek nem is olyan rossz, pláne ha jó áron fog kijönni. De ha az AMD a selejt 4 magosokon akar majd meggazdagodni, akkor ideges leszek ;)

http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

(#14) -zolee- válasza tob!as (#13) üzenetére

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem a selejtes prockókon fog meggazdagodni... hanem a vásárlóin. :DDD
Viccet félretéve, akinek jelenleg egymagos procija van annak érdemes lehet beruházni egy ilyen X3 -ba (ha egyéltalán ez lesz a neve) de szerintem akinek már jelenleg is van egy X2 -es Athlon64 -e esetleg egy Core 2 Duo annak legközelebbi váltásként szerintem egy 4 (esetleg 8) magos processzorra lenne érdemes váltania.

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#15) Raymond válasza orbano (#5) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye nem gondolod komolyan hogy egy kulon tervezett 3 magosrol van szo?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#16) Malachi

Malachi
(őstag)

Attól függetlenül, hogy gyakorlatilag igaz :) , tényleg nem szerencsés ez a "selejtes 4 magos" meghatározás. Elég negatív hangzása van, és el tudom képzelni, hogy simán elterjed így, ami aztán nem használ majd szegény AMD-nek... Minden vevő számít! :D

(#17) orbano válasza Raymond (#15) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem, csak itt valaki azt hozta fel, hogy az AMD milyen hülye, mert "bevallja", hogy ezek selejtek, és nem a "külön tervezett" marketing rizsát nyomatja. erre én azt válaszoltam, hoyg a cikk félreérthető, mert az AMD-nél marad az álláspont, csak a cikk írója jegyezte meg, hogy mi is van valójában.
mondjuk simán lehet olyan jó a kihozataluk, hogy a 4ik magot direkt kapcsolják ki, nem pedig azért, mert selejt. persze ennek sem nagy az esélye :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#18) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Az olyan procikkal mi lesz, amikben 2 mag hibázik? Ebből lesz az x2,5 vagy alacsonyabbra veszik az órajelet és lesz belőle egy "költséghatékony proci" marketingszöveggel eladott példány? :U

(#19) Raymond válasza orbano (#17) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vili hogy nem a utat fogjak nyomni, de ettol meg az :) Egy nem AMD-s (alkalmazott/pr contractor) azert neven nevezheti a dolgokat gondolom.

"mondjuk simán lehet olyan jó a kihozataluk, hogy a 4ik magot direkt kapcsolják ki,..."

Ez jo volt :C :))

(#20) Raymond válasza juliabrilke (#18) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alap matek? 4-2=2 szerintem :)

(#21) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Milyen poén lenne egy olyan lehetőség, hogy most megveszed olcsóbban a 3 magos procit és utána egy kis plusz pénzért "kinyithatod" benne a szunnyadó magot , ha kell a teljesítmény.
Bár nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni. :F Marketingnek viszont jó lenne.

(#22) juliabrilke válasza Raymond (#20) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

De az x2 nem lehet, mert "foglalt". Ezért 2,5-re gondoltam. Bár azon se lepődnék meg, ha x2-néven adnák majd azokat. :D

(#23) Raymond válasza juliabrilke (#22) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nem jelent semmit. Dobsz egyet a rating-en ahogy azelott csinaltak es kesz. Pl. 5000+ helyett az lesz a neve hogy 5100+ :)

(#24) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akik azzal jönnek, hogy nekik nem kell "selejtes" proci, belegondolhatnának, hogy pl. az Intelnél véletlenül van-e az, hogy csak a csúcs 2 magosok jönnen 6MB L2-vel, és a többi 3-mal, és ehhez hasonlóan csak a csúcs 4 magosok 12MB-tal, és a többi 6-tal...

Amúgy én nem hiszem, hogy itt hiányozni fog az Xx jelölés, ha a többinél ott van. Hülyén is nézne ki, és úgy túl könnyen keverhető lenne a 4-magosokkal, amik számá szintén 7xxx. (Nem lehet az AMD célja a vevők félrevezetése - és összezavarása sem.)

Raymond: Itt már nem játszik a +-os rating. De amúgy valahogy úgy lenne, csak 6xxx-rel, mert az lesz a kétmagosok jellemző száma. Viszont nem valószínű, hogy még külön "szórakoznak" ezzel is.

(#25) juliabrilke válasza Raymond (#23) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Nekem teljesen tök mind1.. Hívhatják akár 6129,5+-nak is, csak az a lényeg, hogy olcsó legyen és ne legyen vele semmi gond. :DDD Persze egy kis tuning se mellékes. :U

(#26) bandiras2

bandiras2
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt meg mindenki elfelejti, hogy ez már a pentium előtt bevett szokás volt a 486 korában.
Akkor kezdték egybetokozni a CPU-t a Matematikai koprocesszorral. Addig a mat processzor egy szép hosszú kis tokozatban volt, amit a többi IC közé kellett berakni a helyére, de a 486nál hirtelen ugyanojan tokja lett mint a procc, csak a feliratban különbözött. Így összesen 3 féle termék volt ugyanabba tokozva:
486 DX azaz mindkét "mag" hibátlanul ment.
486 SX mikor a matematikai procc selejt volt
illetve a matematikai koprocesszor
Ekkor még külön alakíították ki őket ugyanazomn a sziliciumlapkán, majd a Pentium Pro-tól integrálták a CPU részeként.
Senki nem panaszkodott, amúgy is alacsony volt a kihozatal, az hogy képesek többet eladni, jó hatással van az árakra.

PRESS ANY KEY TO CONTINUE AND ANY OTHER KEY TO QUIT - http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908 You laugh at me because I am different. I laugh at you because you are all the same...

(#27) as_Rock válasza -zolee- (#14) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Rendszeresen szétröhögöm magam, amikor olvasom, hogy kinek hánymagos gépe van, és hány pontot ért el a 3DM2006-ban, miközben néhány legújabb játékon kívül semmi olyanra nem használja, amihez kell 2 vagy több mag:D

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#28) Komplikato válasza Yutani (#8) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

"C2D E6600... Phenom 7600... Phenom 7700..." E8xxx? E9xxx? ;]
Legalább "beleillik" az átláthatatlan rengetegbe. :DDD

Close the World ..... Open the Next!

(#29) woker válasza juliabrilke (#21) üzenetére

woker
(lelkes újonc)

Ezt a poént már előtte az IBM a Mainframe-eknél. Ugyanis pénzügyileg (nem utolsó sorban technikailag) sokkal jobban megérte, eladni a vasat úgy, hogy a maximális számú processzort tartalmazta amelyekből csak annyit aktiváltak amennyit az ügyfél kifizetett a vásárláskor (pl 5-öt a lehetséges 10-ből). Azonban ha több kell az ügyfél csak szól a szervíznek, akik szépen belépnek a gépre és attól a pillanattól kezdve annyi processzorod van amennyit kifizettél.

(#30) juliabrilke válasza woker (#29) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Valami hasonlóra gondoltam. Nem lenne rossz ötlet ezt a procikra is megoldani. Bár akkor az "állítólag nem selejtes procik" nem jöhetnének szóba. :D

(#31) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem értem miért nem jó az X3... :F

(#32) orbano válasza Keldor papa (#31) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

túl logikus és egyszerű lenne, és talán átláthtóvá válna a termékpaletta :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

hát szerintem meg ha ezek az X4 procik is olyan olcsóak lesznek mint manapság egy X2 5000+ akkor tökmindegy hogy lesz-e X3 mivel mindenki inkább még hozzápakol egy kis pénz és meglesz a valódi 4magos procija

persze ha nagyon ütni fog AMD új cucca akkor nem nagyon fogják csökkenteni az árát :U

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#34) Keldor papa válasza orbano (#32) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát kb. :) Hülye ez az AMD, a régebbi xxxx+-os jelölés is jobban tetszett, mint ez az új...
AMD Phenom X2/X3/X4 mittomén 2500+ nem lenne egyszerübb jelölés? :W

(#35) rollins válasza Keldor papa (#34) üzenetére

rollins
(őstag)

Az új jelölésből kicsit többet meg lehet majd tudni a cpu-ról, de az órajelet pontosan nem, de hamar meg lehet tanulni majd. Pl tudni fogod milyen kategóriába esik , a fogyasztást pl.
Dehogy az X3 név miért nem maradhat, nem értem. Meg ez a sok sumákolás egyszer visszaüt.

(#36) dezz válasza Keldor papa (#34) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem jobb az új.

(#37) Raymond válasza TeeJay (#33) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha ez igy lenne akkor nem leteznenek azok a Sempronok es Celeronok amikrol pl. a mai PH!-s tesztben is olvashatsz.

(#38) Gyuri27 válasza Keldor papa (#34) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Még jó hogy nemrég egyszerűsitették a számozást. :o

De soká lesz még március :O

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#39) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát nekem az új nem jön be... :(

(#40) Gyuri27 válasza Keldor papa (#39) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ha oda b.szós lessz akkor tudni fogod.
Ha nem akkor mindegy.
Egyébként butaság az egész számozás.

(#41) kovy79 válasza TeeJay (#33) üzenetére

kovy79
(őstag)

"...tökmindegy hogy lesz-e X3 mivel mindenki inkább még hozzápakol egy kis pénz és meglesz a valódi 4magos procija..."

Ez is része lehetne a marketingnek. Ha már Pistike megvetetné az X2 helyett apuval az X3-at (vagyis 7*** izét), akkor már a boltban álldogálva lehet rábeszélné inkább az X4-et, lévén már nem sok pluszt kellene rádobni.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#42) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

egy kérdés,gondoltam itt teszem fel:ezek az új procik belemennek majd AM2-be?

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#43) Gyuri27 válasza brumesz (#42) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

igen

(#44) brumesz válasza Gyuri27 (#43) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi :)

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#45) bolondember

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

szép és jó, meg minden, csak egy kérdésem van: van ennek értelme, vagy csak parasztvakítás szintű lesz?! :F (lásd még valós alkalmazásokban előny, satöbbi)

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#46) AMD Power válasza X@b3e (#1) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ez nem is rossz ötlet. Sőt ez egy nagyon jó lépés az AMD-től.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#47) FireGL válasza brumesz (#42) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Nem mindegyik AM2-es lap lesz kompatibilis az új AM2+ procikkal. Az MSI például már kiadta a listát, hogy az nforce530 és nforce560 chipsetes lapjai lesznek bios frissítést követően kompatibilisek. :((
Nekem pl 570-es MSI lapom van, remélem ez a lista még bővülni fog.

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#48) Szabesz válasza juliabrilke (#22) üzenetére

Szabesz
(őstag)

És? a 3700+ is foglalt volt (többek közt) mégis került selejtes X2 Toledo közéjük... és jól is mentek.

(#49) Phil Collins

Phil Collins
(kvázi-tag)

Ha majd lesz 8 magos AMD proci, akkor meg majd piacra lehet dobni az 5, 6 vagy 7 magos procit is :))

(#50) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olyasmit olvastam hogy nem csak a Phenom X3 jelölése lesz új, hanem az X2 és X4 processzoroké is. Ez mennyire lehet igaz?

Phenom X2 -> Athlon 6xxx
Phenom X3 -> Phenom 7xxx
Phenom X4 -> Phenom 9xxx

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.