Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Véégre egy igazi márkás monitor már csak a minősége is jó legyen:) :C

(#2) Taky

Taky
(senior tag)

Az árak egész jók...

[ Szerkesztve ]

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#3) madgie

madgie
(VIP)

Hm, vajon ebben a 23" Eizo-ban a Samsung F2380 C-PVA panelja van? Mert ha igen (ami elég valószínű), akkor nem igazán éri meg ezt az árat sem...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#4) Nyugdíjas válasza madgie (#3) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Kicsit kötözködnék is ezúton a hírrel ;] Szerintem a 2333 utódja leszend ez,de nem biztos, mert azért az is elég új...

De van egy olyan érzésem is, hogy ez a decemberi EiZO dealer-listából ki fog derülni :)

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#6) Nyugdíjas válasza Duree (#5) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Szerencsénkre elég régóta vannak már ilyen árban IPS-es, és PVA-s monitorok is :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7) vPhis válasza Nyugdíjas (#6) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mondj egy pár nevet légyszíves! (nem kötözködésből, csak alig találok)
És már unom ezt a 19"-os TN-es rémületet.

Amúgy monitorguruk van vmi baj ezzel az Eizoval? Mert szívesebben vennék egyszer minőségit mint 2szer gagyit.

(#8) fi:zi'k válasza vPhis (#7) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát az Eizoval biztos nincs gond!
Az egyik legjobb gyártó, ha nem a legjobb...

fizik

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#9) vPhis válasza fi:zi'k (#8) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tudom hogy a legjobb, de HSZ #3... miva? :DDD

(#10) Nyugdíjas válasza vPhis (#7) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Dell2209WA 22" e-IPS - cca.80k
Samsung F2380 23" fullHD (C-PVA-s hulladék) - cca.85k
HP LP 2275W 22" S-PVA - cca 102k
NEC EA 231WMi 23" H-IPS - cca. 120k

Mivel amugyis az NEC van ezen EiZO árában igy (meg egyébként is) az a legajánlottab. Éppen egy ilyen előtt ülök. Nagyon tetszik. Most ez a favoritom, nagyon jóra sikeredett.

(#11) dansun válasza vPhis (#7) üzenetére

dansun
(lelkes újonc)

Green GL-TG241W például, kb 400 dollár H-IPS panellel, nemrég láttam a hirdetését itt a hardveraprón.

...majdnem 9 év és még mindig újonc! :) ui.: most már lelkes

(#12) vPhis válasza Nyugdíjas (#10) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Samsung F2380 23" fullHD (C-PVA-s hulladék) - cca.85k
A C-PVA hulladék vagy a samu nem találta el?

NEC EA 231WMi 23" H-IPS - cca. 120k [...] Mivel amugyis az NEC van ezen EiZO árában
Most az USD 185 FT. Szal ~101k ft külföldről

A Dell nem kell, nincs még 1080p se
Samsungot szidjátok rendesen -> nem kell
NEC-t majd még megnézem
A HP zabálja az áramot rendesen :Y és még csak nem is HD

#11 dansun:
Ezek megbízhatóak? Először hallottam a márkáról.

am az IPS jobb mint a PVA, nem?

[ Szerkesztve ]

(#13) Nyugdíjas válasza vPhis (#12) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mire idehozod az is lesz 120k körül. Ez is kicsivel olcsóbb. Azé mondom, hogy egy kategória. Ez is ilyen energiatakarékos xar, DisplayPort, mifene, szóval lehet itthon kapni pont ilyen kvalitású monitort. Nameg persze az EiZO-t is gondolom 1-2 héten belül, csak nem 100k lesz az ára.

[ Szerkesztve ]

(#14) vPhis válasza Nyugdíjas (#13) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:R

Mindenesetre várok egy tesztre.

(#15) Nyugdíjas válasza vPhis (#14) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Lesz róla, efelől biztosíthatlak ;)
Az NEC-t meg már tudjuk mire képes.

(#16) vPhis válasza Nyugdíjas (#15) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

a NEC tetszik, nagyon, csak érezhető az a 14ms? :F

(#17) Nyugdíjas válasza vPhis (#16) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Overdrive nélkül értendő, ugy kb. mind ennyi. Ott a teszt, láthatod, hogy azért vannak gyorsabbak nála,de bőven megfelelő azért.

Nameg ki kell próbálni, akkor lehet érezni, hogy azért ez még mindig bőven belefér a legtöbb embernek.

[ Szerkesztve ]

(#18) vPhis válasza Nyugdíjas (#17) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Oh köszi.
Akkor IPS panelnál jó az a 14ms. Értemén.
Kifejezetten tetszik ez a NEC monitor. Ha az Eizo drágább lesz akkor NEC, ha olcsóbb akkor teszt alapján

mod: nah megtaláltam a monitorod olcsóbban. 100k ft. ;]

[ Szerkesztve ]

(#19) madgie válasza vPhis (#18) üzenetére

madgie
(VIP)

Aha, hol? Angliában 250 font, de apró betűkkel ott van, hogy Ex VAT. Nincs is gond, mert még a kosárba téve is azt hiszi az ember, hogy megússza a vámot. Aztán, a fizetési procedúránál ott lesz a 15% VAT a 40-50 fontos szállítási költség mellé. Így szépen összeszorozgatva már maximum párezer forintocskával olcsóbb az itthoni árnál, ami EU-s garinál nem nagy gond, de itthon legalább megnézheted, mit veszel (meg vissza is viheted, ha gond van, nem kell átküldeni a fél világon)

Ha mégsem ilyen az a 100k-s ár, akkor meg írj csak nekem egy privit, én is ilyen NEC-re gyúrok :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#20) Nyugdíjas válasza madgie (#19) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Régen tetszett már ennyire monitor mint a "kis" NEC. Maximálisan elégedett vagyok vele eddig. Majd ha meghajtom DP-ról akkor kiváncsi vagyok mit mutat,de szerintem nem kell csalódnom majd.

[ Szerkesztve ]

(#21) vPhis válasza madgie (#19) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ÁFÁval együtt 100k
küldtem PÜ-t

(#22) borisz_B válasza vPhis (#21) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Küldj nekem is egy privit! :R

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#23) vPhis válasza borisz_B (#22) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ment oda is
de maradjon titok ;] ;] :P :C

(#24) borisz_B válasza vPhis (#23) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Köszi! :R
Tudod, van egy mondás: "Tudsz titkot tartani? - mert én is! :C :K

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#25) szuper-t válasza borisz_B (#24) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

közösségben titkolózni... ;]

(#26) dezz válasza madgie (#3) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem az Eizo jóval többet tud majd kihozni ebből a panelból (legalábbis, ha akar...), mint a Samsung. 8 bit vs. 10+ bites vezérlés, 10+ bites gamma-korrekció (ami nagyon ráfér és a Samsung egyátalán nem foglalkozott vele), stb.

Viszont valószínű így sem lesz/lenne jobb, mint a kis NEC... Az nagyon el lett találva. :)

(#11) dansun: Ha a 2209WA-t e-IPS-esnek mondjuk, akkor a Green is az (3x8 bites vezérléssel). Alapjaiban ugyanaz az e-IPS és H-IPS, de az előbbin más vagy hiányzik valamilyen réteg, amitől nem olyan jó a feketéje, mint a másiknak, és talán a színekre is kihat a dolog egy kicsit. (Ettől függetlenül jobb választás a TN-nél, nem azért mondom.)

(#27) vPhis

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

[link]

Ez a hely, ahol 100k a NEC EA231WMi :))
Túl sok privit kaptam. :DDD

(#28) Nyugdíjas válasza vPhis (#27) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Kérdezem én a nagy jó kérdést: És van is nekik? Vagy soha nem is volt, azt se tudják mi az, de valahonnan feltöltötték árlistába azt csókolom?

(#29) vPhis válasza Nyugdíjas (#28) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem tudom.
Valószínű van nekik mert ez egy elég új árlista

[ Szerkesztve ]

(#30) Nyugdíjas válasza vPhis (#29) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ki fog ez hamar derülni :D Rákérdeztem.

(#31) Brekk válasza vPhis (#29) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Ugy latom igen megalapozottak az érveid. :) En 2őt kérnék akkor belőle. :K

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#32) vPhis válasza Brekk (#31) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

oké 500 000 ft lesz

(#33) madgie válasza Nyugdíjas (#30) üzenetére

madgie
(VIP)

Nekem csütörtökre mondták tegnap a szállítást, ezzel együtt leírták azt is, hogy "nemisannyi". Még megrágom, hogy elfogadjam-e a még így is jó árat, vagy hagyjam a fenébe, mert utálom az ilyen hozzáállást :))

(#34) madgie válasza madgie (#33) üzenetére

madgie
(VIP)

Fejlemények: az előbb lerendeltem, péntekre ígérték. Ha megjön, írok, ha nem, akkor is :)

[ Szerkesztve ]

(#35) Nyugdíjas válasza madgie (#34) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Rápróbálok én is ;]

(#36) madgie válasza Nyugdíjas (#35) üzenetére

madgie
(VIP)

Van ott valami NEC 241Wm, vagy mi, hasonló árban. Azt nem próbálta még valaki? Elvileg PVA panel, 24", 1920*1200 felbontás.

(#37) Nyugdíjas válasza madgie (#36) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Pedig biza az TN-es ám :) Ráadásul jó drágán :D

(#38) madgie válasza Nyugdíjas (#37) üzenetére

madgie
(VIP)

Basszus, tényleg...

(#39) dezz válasza Nyugdíjas (#37) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegyük hozzá, az nem "sima" TN-n, hanem egy kizárólag az Eizo és a NEC számára gyártott spéci típus, aminek a szokásosnál nagyobbak a szögei, főleg a függőleges (sőt azt hiszem, ez nem is fordul negatívba alulról). Valószínű az elektronika sem olyan gyengus, mint a TN-eknél szokás, egyéb márkáknál. De hogy ennyi pénzt megér-e, azt nem tudom...

[ Szerkesztve ]

(#40) dansun válasza vPhis (#12) üzenetére

dansun
(lelkes újonc)

Hát ezt a GREEN márkát és sem ismerem, de itt azt mondják, LG gyártású H-IPS panel van benne:
[link]
Szvsz 75-ért nem rossz, csak nem 16:9-es, hanem 16:10-es. Nekem most egy 19" S-PVA monitorom van, amit lassan kezdek kinőni, ezért szeretném lecserélni egy szép nagy FullHD-re, de a TN-esek nálam is kizárva.

...majdnem 9 év és még mindig újonc! :) ui.: most már lelkes

(#41) madgie válasza madgie (#34) üzenetére

madgie
(VIP)

Meghozta a futár, itt van a dobozban, otthon kipróbálom :)

(#42) Nyugdíjas válasza madgie (#41) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Na, ez egész jó...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.