Nem lenne ez rossz, de a billentyűzetkiosztás furának tűnik. Üzleti gépeken ez nem annyira van díjazva általában.
42
Nem lenne ez rossz, de a billentyűzetkiosztás furának tűnik. Üzleti gépeken ez nem annyira van díjazva általában.
42

tegnap jött meg a Thinkpad sl300-om, szóval most elvakít a szerelem :
ezzel csak azt akarom mondani, hogy szép meg jó, de azért mégse kéne az ánusz 
(#3) rootkiller
Cép, de 1366x768 nem nyerő, főleg neten. Meg azéé nemisegy thinkpad.

Hm, ez szerintem messze nem az sl300-ad kategóriája...
[ Szerkesztve ]
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

Miért, milyen felbontást szeretnél 13"-on?
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Értékelendő próbálkozás ez az Asustól, de másodikre biztosan sokkal jobbat csinálnak majd
Alapjaiban már elég jól koppintják a Dell és Lenovo biznisz gépeit, már csak olyan részleteken kell javítani mint az üzleti vonalon nem menő 16:9-es, nulla felbontású kijelző és a gagyi látszatot keltő billentyűzet.
Nyitott kérdés maradt a kategóriában lényeges dokkolhatóság és az ODD cserélhetősége 2. HDD-re vagy akkura. Emellett fura, hogy kapásból nem tolják az SSD opciót, ami most divatos. Ami értékelendő ezen a tére, az a HDMI csatlakozó, hátha a bizniszmán valami nagy tévé közelébe kerül utazás közben.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
13,3"-on had legyen már legalább 800 sor (1280x800), sőt az 1440x900 sem annyira elképzelhetetlen.
1,5 kiló? kéne. De vszínűleg az ára jobban kéne. 
Milyennapvan?

hi
cép cép de ez a felbontás és képarány eléggé limitálja a használhatóságot. nekem a 4:3 jobban bejön notinál ha munkáról van szó, és azon 1400*1050-es felbontás már használható is, igaz 13 colon kicsit apró lenne de ha 15,4 nél jó akkor nemsokkal kell kissebb a 13 colra.
üdv,
Borgi
Resistance is Futile!!

(#8) D1Rect
4 cellás akkuval! szóval tuti nem bírja sokáig
[ Szerkesztve ]

Egyetértek.A dizájn viszont nagyon rendben van.
Nem mértem, de érzésre az én HP-m is feltölt ennyi idő alatt, mint amit itt írnak, pedig nem kicsi kapacitású az aksim.
Szép a billentyűzet, csak a kiosztáson van mit csiszolni, csepp/vízállóság? A felső káva csúnya, vastag. Pöcök nuku? 
[ Szerkesztve ]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Igaziból ez annyira nem izgatna, viszont 200+ termék lesz 
Milyennapvan?

Ultra alacsony feszültségű proci van benne és LED-es kijelző....
Szóval a 3-4óra biztos megvan.
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Gondolom gigabites LAN, és draftN-es wifit adnak hozzá, valamint eSata, és FireWire is dukálna az ilyen laptopokhoz. Fő a kompatibilitás, és csatlakoztathatóság! 
Ez az expressz töltés amolyan új divatbaromság. Minden notira az a jellemző, hogy úgy 80%-ig egyenletesen tölt, aztán kezd belassulni a töltés. Ha teszem azt 160 perc a komplett töltés (ez az 50 Wh fölötti hatcellásokra jellemző), akkor úgy 100-120 perc alatt 80% környékén van az átlagos akku. Múltkor a Toshiba M800 majdnem 40 Wh-s akkuja 120 perc alatt töltött fel teljesen, és úgy 100 perc alatt elérte a 90%-ot. Kétlem, hogy ennek az Asusnak nagyobb az akkuja.
Szerintem bőven 200+ lesz, azon sem lepődnék meg, ha 400+ lenne...
Ez mitől 400+? Márkának köszönhetően? Mert funkciókban nem látok semmi kiemelkedőt.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

sry, azt nem is figyeltem
arról tudni valamit, hogy egy ilyen ULV proci mit tud teljesítményben? az 1,4 ghz-en kívül persze! 
A Lifebook P8020 miért volt majdnem 600k? És miért 240k az atomos S121?
Bizony, ahogy az X300/X301 is 1440x900-at ad 13,3"-on.
A leírt hiányosságok mellett a másfél kilós tömegtől sem vagyok lenyűgözve, mármint a 4 cellás akksival együtt.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

"13,3"-on had legyen már legalább 800 sor (1280x800)"
Persze minél több anál
jobb, de azért 800 vs 768 azért nem olyan nagy difi...

"Ez mitől 400+? Márkának köszönhetően? Mert funkciókban nem látok semmi kiemelkedőt."
Hm, magnézium ház, 1,5 kiló, ULV proci, ujjlenyomat olvasó, ezek szerinted benne vannak a TESCO gazdaságos notikban?
Szerintem csak egy normális pöcökegér hiányzik róla, de sajnos olyat kizárólag a Lenovo tud... (már ami jó is).
[ Szerkesztve ]

"A leírt hiányosságok mellett a másfél kilós tömegtől sem vagyok lenyűgözve, mármint a 4 cellás akksival együtt."
Azért ez a másfél kiló már közel netbook kategória...
Magnézium ház, ujjlenyomat olvasó, ez mind van egy normális üzleti gépen. Plusz pöcök, plusz (minimum) cseppálló billentyűzet. S az előbbi kettő ha nincs is benne a Tesco gazdaságos gépben, már egy R61-ben simán, az pedig még messze van az igazi üzleti, szubnoti kategóriától.
Tehát előnyként marad az ULV proci meg a másfél kilós tömeg.
[ Szerkesztve ]

Szép meg jó, de hát azért mégiscsak X301 
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

"Tehát előnyként marad az ULV proci meg a másfél kilós tömeg."
Bizony, így van 
Üzleti notiknál ez pld. kifejezetten előnyös...
[ Szerkesztve ]
Majd egyszer nézz meg igazi üzleti subnotikat is...
Egyébként a netbookokat is nehéznek tartom, különösen az üzemidő fényében.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Hát ezekből kiindulva én is úgy 320k-ra saccolom.
Mondjuk nem tudom ki az aki üzletemberként ezt venné... 
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

A 320e nem is lenne olyan rossz ár érte, figyelembe véve mennyibe kerülnek a konkurensek. 13.3-as üzleti noti azért nem sok van a piacon.
Dell e4300 (csak 1280x800-as létezik) ~ 550e Ft. (és csak WXGA)
Lenovo x300 (ami ugye kifutó modell, akciósan) ~ 400e Ft.
Lenovo x3001 ~ 550e Ft.
Sony Vaio SZ (1366x768) ~474
Toshiba Portégé (csak 1280x800 és 12") ~ 500e Ft
HP 2530p (csak 1280x800 és 12") ~ 480e Ft
FuSi Lifebook S, ami nem ULV procis és csak 1280x800 ~ 380e Ft.
Persze pont az üzletiségéről nem tudunk sokat.
Dokkolható? Ultra bay, külső aksi ...

ez a led cucc újdonság...most láttam samsung led tv is 
EVO & STi power
Így van, jó koppint az Asus az IBM-Dell duóról. Tud az Asus, ha akar, de azért még van hová fejlődni. Ilyen kijelzővel manapság már nem szabad kiadni egy üzleti notit...
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
Hát igen pedig az utolsó két sorodban levő dolgok tennék igazán üzletivé...
320k egy komoly üzleti gépért még nem olyan sok. Csak nálam az hogy Asus már rettentően lecsökkentené az esélyeit még ha lenne is rá pénzem.De ez a veszély nem fenyeget egy ideig. 
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

Pedig itt nem lehet panasz a dizájnra sem 

kb mindent leírtál amire én is gondolok
az a legnagyobb baj, hogy valószínüleg thinkpad x300 árban lesz az asus, és akkor nem kérdés, melyik az üzletibb
Nincs időm kedvesnek lenni...

"Majd egyszer nézz meg igazi üzleti subnotikat is..."
Véletlenül van is egy-kettő.
Mit nézzek rajtuk?
Azt írtam, hogy KÖZEL netbook szintű a súlya.
Főleg a kolléga által javasolt R61-hez képest.

Ezzel én is maximálisan egyetértek.
Nekem ugyan szimpi ez a gép, de eddig csak HP(Compaq) és IBM üzleti gépeim voltak, nem tudom, hogy egy ASUS tudná-e nyújtani azt a "csak-kinyitom-és-dolgozok" érzést...
Szerintem azért bújkálna bennem a kisördög, lehet hogy minden leütött betű után adatmentést végeznék 
A félreértések elkerülése végett: nem javasoltam az R61-et! Te jöttél a Tesco-s gépekkel (nem tudom, miért képezték mondjuk ezek az összehasonlítás tárgyát), én pedig megírtam, hogy miket tartalmaz már egy R61, ami még nem is igazi üzleti kategória, mivel tud többet mint a hírben szereplő termék, kb. feleáron.

Oké, de szerintem nem igazán volt értelme ennek az összehasonlításnak sem.
Ez a gép sokkal kisebb és könnyebb, és mint tudjuk, ezt általában meg is kell fizetni.
Nekem személy szerint semmi bajom az R61-gyel, de ilyen méretű/súlyú gépet én már biztosan nem cipelgetnék.
Ettől még sokaknak tényleg jó lehet, de ők soha nem is vennének ilyen kategóriájú ASUS-t. Ezért nincs is értelme összehasonlítani őket.
[ Szerkesztve ]

Viszont az 1280x800 meg keresztbe kisebb felbontású. Sztem a felbontással nincs semmi baj, inkábbb a tré billentyűzettel (ins-del-... blokk szétbombázva, mint minden konzumeren). Nameg 21. században minek optika, lehetne helyette +aksi. Meg rollcage.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

És az 550k-s X301 csak a vinyós verzió, az SSD-s 600k+. Egyedüli hátránya hogy 1.8"-es vinyó / SSD megy bele.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

Szerintem akkor sem érne meg 400k-t, vagy ennyiért inkább mást. Vagy akkor úgy mondom, hogy ilyen szinten én Dell/Lenovo mellett maradok.
Pöcökegér meg van a Dell Latitude gépeken is (nekem E6400 van, és semmi bajom a pöcökkel, a hozzá tartozó gombok mondjuk kicsit nagyobb erőkifejtést igényelnek a szükségesnél, de nem is azokat használom), szerintem alap tartozék kéne, hogy legyen, kis próbálgatás után teljesen megszokható, és sokkal jobb a touchnál szerintem.
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain
Még mindig nem érted, de akkor átfogalmazom, hátha... Hogyan vehetné fel a versenyt ez az ASUS a négyszázezer forintba kerülő gépekkel, ha számos, mérettel össze nem függő szempontból egy fele annyiba kerülő géppel szemben sem képes győzedelmeskedni? Roll cage, pöcökegér, cseppálló billentyűzet.

Értelek én 
Te a "mérettel össze nem függő" szempontokról beszélsz, én meg pont az azzal összefüggőekről 
Ezért gondolom, hogy teljesen más szempontból nézzük a két gépet, van akinek az fontosabb, van akinek ez.
UFF
(Részemről ezt a részét lezártam a vitának, 4k-ért szerintem sem versenyképes egyébként. Ne feledjük el azonban, hogy manapság a méret lassan minden egyéb szempontnál fontosabb lesz bizonyos körökben)
[ Szerkesztve ]

A méret eddig is fontos volt. Csajoknak a minél nagyobb, notebookosoknak a minél kisebb.