Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) sutszi

sutszi
(senior tag)

...Maximális kimeneti teljesítménye 19 volton változatlanul 4,47A,...

Ez nem elírás? Inkább 4,74A.

(#2) Daywalker válasza sutszi (#1) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Félig van igazad. :DDD A 4,74A nem elírás, viszont a "változatlan" az, mert nem változatlan:) A 4,74A Q90-es volt, ez 4,47A. Két helyen is csekkoltam. :R

[ Szerkesztve ]

(#3) sutszi válasza Daywalker (#2) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Kösz a megerősítést, viszont így nem teljesen értek pár dolgot:

1. 90W-os a táp, de ez hogy jön ki?
Ha:
- 19V*4,47A = 84,93W
- 19V*4,74A = 90,06 ( Jelenleg tápomra ezek paraméterek vannak vésve. )

2. Tegyük fel veszek egy ilyen tápot, akkor a fentiek tükrében nem lesz gond vele? Esetleg nem tölt, vagy hasonló kompatibilitási probléma felmerülhet?

(#4) Daywalker válasza sutszi (#3) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Úgy jön ki, hogy USB-n még lead 5,1W-ot, tehát 84,93+5,1=90,03 W

Persze ez így fura lépés az FSP részéről, hiszen így nincs meg a notebook számára a 90W, de az 5W különbség nem fog hiányozni neki, a jelenlegi töltőd sem megy 100%-on szerintem. Már csak azért sem, mert sok notebookhoz ugyanazt a töltőt adják, függetlenül attól, hogy mi van benne.

Hát nézd, én nem tudok neked tutit mondani kompatibilitás ügyben. Azt kizártnak tartom, hogy emiatt egyáltalán nem fog tölteni. Ha kicsi a töltő teljesítménye, akkor előfordulhat olyan, hogy a notebook nagy teljesítményfelvételénél a töltés megszakad, de aztán folytatódik. Ez persze szélsőséges eset, ehhez az kell, hogy tényleg nagy különbség legyen (mondjuk 20W). Na meg azért van egy kis puffer és valamennyire túlterhelhető a táp is. Kikapcsolva meg mindenképp fel fog tölteni...

[ Szerkesztve ]

(#5) hunmyke válasza Daywalker (#4) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Nekem van egy Acer 7750G-m, 220 felől mértem, töltés közben 89W-ot írt a mérő.
Ilyen esetben is elegendő lenne? Mert akkor tényleg nem rossz táp...

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#6) Daywalker válasza hunmyke (#5) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Konnektorból mérve rajta van a veszteség is. Gondolom 90W-os töltő az is (ezt kell megnézni a töltőn). Töltés közben és bekapcsolt állapotban egyszerre mérted a 89-et?

Azt kéne megnézni, hogy amikor nem tölt, akkor mennyit vesz fel bekapcsolva, terhelve. Szerintem jó, de ha meg nem kell usb, akkor ott van a plus nélküli változat, az 90-et ad le pont, az meg pláne jó, ha max 90W-os a gyári töltőd.

(#7) hunmyke válasza Daywalker (#6) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Bocs, nem tettem hozzá, hogy 90W-os (HIPRO márka).
Igen, töltés közben bekapcsolt állapotban éri el a 89W-ot.
Töltés nélkül ha terhelem is a laptopot akkor cirka 45W-ot vesz fel. Ha nem terhelem 20W, kikapcsolt kijelzővel 16W. Nagyjából ezeket méregettem.
Ha bedöglik a gyári töltő jó alternatíva lehet ez az FSP a hatásfok tekintetében is.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#8) Daywalker válasza hunmyke (#7) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Akkor ezt azt jelenti, hogy a fele kb. elmegy a töltésre. Ha picivel kevesebb jut töltésre, akkor max lassabban tölt (max pár perc lesza difi). Én néha használok univerzális FSP töltőt az Acer notebookomhoz és tökéletesen megy vele.

(#9) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez jó dolog, bár nem rózsaszínben :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#10) hunmyke válasza Daywalker (#8) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

FSP univerzálisokról jókat szoktam hallani, ellenben a Trust félékről..

(#11) Devid_81 válasza hunmyke (#10) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Az aláírásodon jót nevettem :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#12) Daywalker válasza Devid_81 (#11) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

:DDD

hunmyke: Azt nem csodálom. Nem állítom, hogy az FSP-ből nincs rossz soha (mert azért előfordult), de mégis tápok gyártásával foglalkoznak...a Trust ezzel szemben mindent csinál(tat valakivel). Azért Trustból is találkoztam már jó termékkel (kártyaolvasó pl).

[ Szerkesztve ]

(#13) hunmyke válasza Daywalker (#12) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Devid_81: köszi! :)

Daywalker: Bátyámnak volt egy Trust univerzálisa Acer TM 5310-hez pár hónapon belül már meg volt törve a kábele. Végül vett egy Liteon-t itt aprón azóta azzal üzemel.

Gyanítom a kártyaolvasó dobozán és a logóján kívül mást nem gyártott a Trust.:)
Van egy 15,4"-os Trust laptop táskám, az jól tartja magát még, szóval valóban van olyan terméke ami nem rossz.

(#14) sutszi válasza Daywalker (#4) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Kösz. :R
Az USB-t nem vettem figyelembe...
Gondolkodtam közben, és ha mondjuk játék közben tölteném a laptopot, akkor az talán nem fog egy időben menni...Ennek viszont nincs nagy súlya...

(#15) banhammer válasza hunmyke (#7) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Én is HIPRO tápegységet kaptam az Acer Aspire 5739G-mhez.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#16) Steve(AMD)

Steve(AMD)
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Baba cucc, és az FSP talán már tudja mit csinál. A tápjai is elég jók...
Nagyon mellé lehet fogni a gagyi cuccokkal, nem szabad az ilyesmin spórolni!

Olvasd végig a hirdetést légy szíves, mielőtt írsz! (Legyen benne az is, melyik termékem iránt érdeklődsz...) Köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.