Hát, a többiröl nem tudok nyilatkozni, én két hűtöre gondoltam: amiröl a cikk szólt, és amit itt feljebb belinkelt valaki.
Amúgy meg ha nem a világitás és a "húúúúúdeüberjólnézki" a lényeg, és kicsit megnézi jobban az ember, ami a képen van, azonnal ordit az alapvetö tervezési hiba. Amúgy meg nem kell restnek lenni, elö kell venni egy hasonló ventillátort, megnézni hogy merre és hogy fújja a levegöt - keresni kell 1 dohányost.
de elmondom a lényeget: ha az oldala nincs lezárva a ventinek, akkor a levegö nagy részét sugár irányba nyomja ki, ezen felül egy részét vissza is keringeti - egyfajta rövidzár keletkezik. Ezen felül, a motor alatt közvetlen SEMMIT nem fúj ki, ami mégis lefelé megy, az 30-40 fokban a motor forgás telngelyétöl kifele fogja fújni. ergó, a megmozgatott levegö kb 50-60 százaléka egyáltalán el sem éri a bordát, illetve nem csinál semmit. A motor alatti rész gyakorlatilag szintén kiesik, mint ahogy tök fölösleges a magon lévö hütöborda is, ami csak passzivban müködik - ekkora méretben elhanyagolható.
Valamint a höcsövek száma is elég gyér, az a 3 csö nem fog sok höt átpumpálni - ráadásul azt is feleslegesen hosszú úton teszi.
Ergó, ez a venti kb annyit hüt, mint egy harmad akkora, jól megtervezett darab... Ajánlom a figyelmedbe a scyte ninja plus-t ( http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html)
Bár még véletlenül sem igy kell rátenni a hütést, ahogy a képen van, és itt is jelentkezik a fent leirt hatás egy része, de közel sem annyira. Valamint azt irja, 6 höcsö, de ha jobban emgnézed, ez effektive 12-nek felel meg...
Na, hát erre gondoltam :-) Remélem kielégitö voltam 
CSillagkapu rajongók ide -> www.SG-1.hu