Eddig se volt épp olcsó a 5850-es, most még drágább is lesz, de legalább nem lehet majd kapni.
Januárig akkor nem lesz itt nagy árcsökkenés és készlethalmok az biztos. 
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!

Eddig se volt épp olcsó a 5850-es, most még drágább is lesz, de legalább nem lehet majd kapni.
Januárig akkor nem lesz itt nagy árcsökkenés és készlethalmok az biztos. 
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
Fura, hogy pont 5850-ből van hiány, miközben pont nem ahhoz kell a tökéletes chip.
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

alakul, lesz ez még így sem 
http://www.youtube.com/watch?v=F9XNfWNooz4&feature=player_embedded#!

Az adatok hallatán felkerestük a TSMC-t
Gondolom azok akiktől kapjátok a híreket.
De ha már ekkora interkontinentális oldal vagytok, hogy ezt megtehetik(nagy lenne) akkor elnézést kérek.
De ne nekem legyen igazan!
CSS (Hun)Bloodkiller

És akkor most lehet köpködni,ugyanis amikor az NV terelgette a népet a felső kategória felé akkor az mekkora szemétség volt, ugye mi van most?.... most ugyanezt láthatjuk pepitában hajrá ATI szép volt fiuk csak így tovább,az meg külön tetszik,hogy a TSMC-t is bevonták,ezt még az NV is el fogja játszani...
Amugy meg a nem a TSMC van ám gondban hanem mi a birka userek... 
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
Fermit jó ha lesz a 2010 Q2 elején megfoghatja vki, vagyis inkább megveheti magának...
Egyetértek.
Ahogy nézem idén már nem lesz új kártyám.
Ez a drágulás nem valami jó hír nekünk. De azért majd így is elviszik a készletet azok, akik nem tudnak várni.
Érdekes egyébként ez a TSMC gyár, talán ott egészen más fizikai törvények uralkodhatnak. Más ütemben telik az idő is talán, ott a képen a baloldali emberke olyan gyorsan mozog, hogy szellemképe van. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

valószínűleg nem "fel"keresésről, csak "meg"keresésről van szó, pl email. merthogy a mai világban mindenki lehet globális.
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
Nv papa ezért ment a tsmc-hez
? Nem igazán értem ha javult akkor miért esett vissza a kihozatal, a gépek memóriazavarral küszködnek ?
Az élet kegyetlen .
tökjó hogy a drágább kártyából van pont
véletlen biztos hehe.

Söt annak az ára se ment fel.... csak az olcsóbb úgymond XT-nek nem való GPU-val szerelt 5850-é,és közben a TSMC sok selejtet gyárt... cöhh..... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Nem értem az alcímet ...
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.
Frissítették a gyártósort, de a remélt nagyobb kihozatali arány elmaradt, mert 60%-ról 40-re esett vissza. Ezért ez visszalépést jelent inkább, mint előrelépést.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Lehet, hogy elérte amit akart? 
#16 Dare2Live: Csak nem? 
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
TSMC akkor botlik sorozatban amikor a szerzdődésesek közt felbukkan egy új óriás....
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Persze hogyne,sőt Hirosimára is az NV dobta az atomot... a zöldek mindenre képesek... 
(#18) VaniliásRönk
Söt mi több Kenny-t is ők ölték még... 
(#19) TK36
Hát persze,de csak ha Fermit kell gyártani.... 
[ Szerkesztve ]

Tudtam! 
Szerk.: De a dodó kihalásáért ugye nem Huang bácsi a felelős?

[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Remélem ha majd bejön a GlobalFoundries, mint gyártókapacitás, akkor majd minden rendben fog zajlani, nem lesznek ilyen dolgok.
Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.
kártya vétel legalább 3hónappal elhalasztva 
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Pont novemberben és decemberben. Ha így haladnak a 5850 -es árával, akkor 5870 -es lesz a karácsonyfa alatt.
Vagy majd csak , január és február környékén lesz megvéve az 5850 -es. 
"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

Gyerekek csinálunk már egy gyárat itthon ami lenyomja a TSMC-t is 
Én már megkezdtem a dolgokat, vettem 1 nagyítót : 

Állandóan visszaköszön ez a probléma 
Oké. Fogjuk a nagyítódat összekombináljuk a legnagyobb magyar tápgyártó cég (Vargáné és Tsa) fejlett eszközeivel és mehet is a chip gyártás, kezdetnek mondjuk 2cm-es gyártási technológiával
Egyébként annyira nem kell aggódni. Amíg nem jönnek özönével a DX11-et használó játékok (nem most lesz), addig felesleges aggódni, hogy mennyi is lesz a közeljövőben a karik ára. Majd veszünk, ha olcsó lesz, azt ennyi.

Hajrá fiuk-lányok , tudtam és le is írtam már ,hogy ez lesz a jövő Mind1 melyik cég mindenki csak a profitot nézi... Amd is ugyanazt eljátsza ,mint NV mikor nyeregben volt, detto. Akkor sok embernek az volt a szövege,hogy nem venne Nv-t soha ,mert az AMd legalább ember(vásárló)párti árakkal járszik.
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

5870-ből sincs elég... sőt nem lehet kapni kvázi. 
Nem tudom honnan jött ez az utolsó feltételezés...

Ja, itt Torontóban is ritka mint a fehér holló. Úgy elkapkodták őket mintha ingyen lett volna.
Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.
lehet 5870 szerezni(igaz elég nehéz)...5850-es már tényleg elég húzós(de nem lehetetlen)
ja a megfelelö helyen kell keresgéni-Hardverapro
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Már hogyne lehetne 5850-et szerezni. S nem csak a debütálás után nem sokkal, hanem akár most is. Ah. látom hardverapró-n a legolcsóbb 64500,-Ft.

Csak néhány gondolat:
1. A TSMC gyártási problémájára hivatkozni áremelésnél bullshit. Előre leszerződött árak vannak, és a TSMC nem mondhatja, hogy "bocs fiúk, elk...tuk, ezért drágábban kapjátok a chipeket". Egyszerűen az AMD látva a keresletet, és a konkurencia hiányát megpróbálja a legnagyobb hasznot beszedni, amíg lehet. Legyetek őszinték, Ti is ezt csinálnátok.
(Egyébként furcsán egybeesik az NVidia bejelentése a Fermis kártya év végi érkezéséről és az áremelés...)
2. Szériagyártásban igenis előfordul, hogy a folyamatjavítás közben hirtelen visszaesik a minőség. Hiába minden tervezés, egy ennyire friss technológiánál sokszor van tapogatózás, aztán vagy bejön a gyártási folyamat módosítása vagy nem.
3. Ha jól tudom, az NVidia új cucca szintén a TSMC 40nm-es során készülne. Kérdem én mikor? Egyenlőre az Ati lapkákat sem tudják elég mennyiségben gyártani. Vagy leszól a gyárigazgató, hogy "srácok, ugorjatok le az Euronicsba pár gyártósorért, mert holnap új vevőnek is kell nyomatni", vagy mi??

Én igazából a TSMC mérnökeit sajnálom jelen pillanatban...

Én már nem tépelődök, idegeskedek, 2 hete megvettem az 5870-em 

1. Nem az AMD emel árat, hanem a drága kereskedő, őket tessék szidni.
2. A TSMC ilyen bénázáshoz azért nagyocska.
3. Az nVidia 40nm-es GPU-i egy RV870-hez képest légypiszok kategóriába tartoznak, nem meglepő, hogy nem érinti őket annyira ez a probléma.

1. Lehet, de én a gyártási problémára való hivatkozást nem fogadom el, mindegy, hogy az AMD vagy a kereskedő csinálja.
2. A bénázás nem méretfüggő, ld komplett szériavisszahívások az elektronikai iparban, vagy az autóiparban.
3. Bonyolultságtól függetlenül attól még a gyártókapacitás véges.

1. Kereslet-kínálat? Mégis mire hivatkozzon a cikk? Kevés a HD5000, a kereskedő nyugodtan adhatja drágábban is, el fog fogyni.
2. Ugyanazt a szériát azért nem szokták többször visszahívni. 
3. Minél nagyobb egy GPU és minél rosszabb a kihozatal, annál nagyobb a valószínűsége, hogy hibás területre esik a lapka a sziliciumon, ezt próbáld megérteni.
Simán el tudom képzelni hogy az nv szabotálja valahogy a TSMC-nél az ATI lapkák gyártását, így a karácsonyi szezonban egészen addig amíg ki nem jön a Fermi. Akár saját cuccuk nagymennyiségű gyártásával akár egy kis zsebpénzzel.
Szerintem nem véletlenül tett pár hete személyes látogatást Huang bácsi a gyártóüzemben. 

igaz hogy kissé részeg vagyok, de még akkor is irreális amit felvázolsz a hozzzászólásban!
ezt már tényleg nem tudom elképzelni! róluk! bár.... 
Még pár sör és egész reálisnak fog tűnni az elméletem 

HD4xxx szériánál is ez volt, megjelent majd csökkent az ára, utána pedig felment, majd szépen lassan zuhant.
Szerintem a első árcsökkentést azért is lépi meg az AMD, hogy szépen fogyjon a VGA majd kiderül, hogy nem tudják ellátni az egyre növő igényeket és kicsit emelnek az árakon.

Miért tennéd?
Egyenlőre örülj, hogy neked még jutott. Most szerintem januárig nem nagyon kell árcsökkentésre várni, mivel karácsonykor úgyis elfogynak a drágábban kínált kártyák is.
Ha ez lenen akkor lehúzhatná a rolót a TSMC....senki nem akarna ott többé gyártatni 

Jól csinálja az Amd , nincs konkurencia , nem kell árakat csökkenteni. Én úgy számoltam , hogy +/- 5000-10000 Ft lesz a differencia. Úgy látszik a + jött be, sajnos.
Nem baj , november végén majd vadászom egy 5850 -re vagy ha lesz egy kis + c@sh , akkor 5870 -es lesz belőle. 
De az , hogy a TSMC -re rákenni egy hírben az áremelkedést az nem szép dolog. Inkább a kereskedők dagadó zsebére kellene ránézni.Bár ha van egy réteg aki megveszi, akkor jól csinálják.
"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"
igen, csak ott bent volt egy 160->240es huf/usd váltási arány változás is... azért ugrott hirtelen másfélszeresére a kártyák ára.
AMD profitot akar maximalizálni (különben a részvényesek felkoncolják őket és tegyük hozzá jogosan), ne keverjük a máltai szeretetszolgálattal.
más: az új GFek meg lehet, hogy 40nanon mennek, de a két chip nem egy kategória. értsd, analógiával egy 14"es és egy 30"as monitor pixelhiba szempontjából nem ugyanolyan szinten veszélyeztetett. a hiba eloszlásától függően pedig lehetséges, hogy 585ösből kevés lesz. a nem hibás termékeket amíg van kereslet ( és az nagyon van) addig érdemesebb eladni drágább termékként.
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.
lehet hogy amíg nem figyeltek, a bácsi belenyomta a rágóját a wafervágóba. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Ezt amúgy kiállítja, hogy áremelés várható. Mert nem derül ki, hogy a TSMC, az AMD vagy a kereskedők emelnek árat. Ugye TSMC nem teheti, tehát az utolsó 2 versenyző marad. AMD-től nem lenne szép húzás, nehogy már az NV fanoknak igaza legyen
, így kenjük a kereskedőkre. 
Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
A kereskedők állítják az áremelést. Vélhetőleg az AMD partnerei emelnek, mert ők is megerősítették ezt. Konkréten a szálak az AMD-hez vezetnek vissza. Aztán persze lehet a TSMC-re fogni a dolgokat, de inkább az lehet, hogy a HD 5870-re akarják az embereket kényszeríteni, hiszen a GeForce GTX 285 szériából még nagyobb a hiány. Nyilván ha lenne elérhető NV kari ebben a kategóriában, akkor nem lenne áremelés.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Szerintem egyszerűen az olcsóbb modell jobban fogy, mint mindig, viszont ha valóban az AMD emel árat az pofátlanság, miközben nem tudnak eleget szállítani, igaz hogy az árak ígyis-úgyis felmennének, és inkább az AMD mint a kereskedők, de akkor is...