Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) SAnyi_

SAnyi_
(lelkes újonc)

Az utolsó ASUS noti nem tűnik rossznak, viszont ebben az árkategóriában nekem a Dell Studio XPS 16-os a favorit. Igaz, hogy nem DX11-es kártya van benne, de kárpótlásnak ott a full hd kijelző.

Aki keveset gondolkodik, sokat téved. (Leonardo da Vinci)

(#2) samfishR

samfishR
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A Gigabyte nem is rossz azzal a "dokkolóval" :DDD

egy kis typo:
"A Valkyrie (valkűr) fantázianevű termékbe..."

[ Szerkesztve ]

(#3) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Az a 2 lemezes NAS bizta 12k-ba kerul :F

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#4) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

26"-on kicsit kevésnek érzem azt az 1920x1080 felbontást.. :U

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#5) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az Eee PC 1201HA egész jó ár-képességűnek tűnik (a többi netbookhoz képest).
Hosszú üzemidő, normális képernyő-felbontás, elegendő ram, nagy winyó, gma500 (hd)... ja és rendes win7 home premium oprendszer.
(ez utóbbi azért érdekes, mert az olcsósított win7 startert csak 10.2"-ig engedi az ms, itt valsz megnyomja a licensz is az árat)

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#6) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Conceptronic -Ez egy okos ötlet ,de mekkora sebességel működik?

(#7) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Tudom most minden fullHD a biciklitol a funyiroig, de szerintem pont elegendo a kisHS arra a 16"os kijelzore.
Egyebkent meg ez a 16:10-rol 16:9-es orulet notebookoknal teljesen felesleges lepes volt.

Szerk: (#6) ftc USB 2.0 ;)

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#8) ftc válasza Devid_81 (#7) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az világos de mi van ha 2 HDD-ről egymásra másolok engem az jobban érint akkor is usb lesz a szűk?

[ Szerkesztve ]

(#9) MaUser válasza Alex91 (#3) üzenetére

MaUser
(őstag)

Az sajnos egy csúnya elírás... Nekem is felcsillant a szemem, hogy most dobom el a htpc koncepcióm és veszek egy asztali lejátszót, amire erről streamelhetek. Az ára azonban külföldön 165 dollár, szóval jó lesz az 42eFt-nak...

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#10) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Patriot Valkyrie igencsak jó cuccnak tűnik, várunk egy tesztet róla :) :R

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#11) Zanik válasza azbest (#5) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg jó vételnek tűnik az EeePC 1201HA. Azt mondjuk nem értem, hogy a HD gyorsításra is képes Poulsbo-t miért a leggyengébb Atom procikkal társítják, közben meg a Pine Trail-es Atommal szerelt gépeket meg kiherélt GMA 3150-nel szállítják. Ennyire félnek attól, hogy a netbookok elérik a belépőszintű notik teljesítményét?

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#12) Rover623 válasza ftc (#8) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen.
De bőven a használható tartományba esik a sebessége... ;)

primus inter pares

(#13) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amin én filózom régóta: rengeteg jópofa, normális méretű és felbontású monitort jelentetnek meg mostanában kizárólag D-SUB csatival, arra hivatkozva, hogy az árba nem fért bele a DVI... :U
Igen, tudom, hogy egyes régiókban a DVI csatira a multimédiás felhasználás lehetősége miatt extra sarcot vetnek ki...:W
De! Szerintem az A/D rész elhagyásával bőven ellentételezni lehetne a dolgot...ergo, ugyanennyi erővel és főleg ugyanilyen áron lazán lehetne csak DVI csatis monitorokat is piacra dobni... :K
Kérdés: miért nem teszik... :F

primus inter pares

(#14) ftc válasza Rover623 (#13) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

diplay portot rakhatnának mindenre s átalakítókkal meglehetne oldani.

Válasz: lehet A/D még mindig olcsóbb

(#15) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jók a tft-k

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#16) zzolika válasza MaUser (#9) üzenetére

zzolika
(kvázi-tag)

Szerintem fel lett cserélve a két Patriot termék ára.
A Gear Box kapható 12 ezer körüli áron.

[ Szerkesztve ]

(#17) The Bachelor válasza Barthezz2 (#4) üzenetére

The Bachelor
(tag)

én is erre gondoltam először... lehetne több is

There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

(#18) DV válasza ftc (#8) üzenetére

DV
(senior tag)

Ez jogos kerdes, a gyarto oldalan sincs tobb info errol, viszont annyit irnak, hogy eSata csatlakozast akkor lehet hasznalni, hogyha sata-s eszkoz van rakotve.

(#19) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennek az AOC F22S+-nak elég érdekes design-ja van. :))Azt Asus pedig drága, de nagyon mutatós! :O

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#20) TK36

TK36
(tag)

"A Gear Box fantázianevű valami praktikus" - új osztálybesorolás. :DD

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#21) sz.mich

sz.mich
(tag)

Na de jó kis olvasni való volt ez így délután. :))

Csak kp., az ár fix.

(#22) dani3l

dani3l
(fanatikus tag)

Azt a GearBox-os részt nem ártana tisztába tenni, mert így eléggé össze-vissza..

Egyébként az a kis, 2 USB-s ethernetes bigyó egész szimpatikus, főleg hogy még torrentezni is tud. Bár azért 12 rongyot nem adnék érte, hogy akkor is mehessen a torrent, ha a gép nem is, de egy olyan 6-7-8 pénzért simán beneveznék egyre.

"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#23) Alex91 válasza dani3l (#22) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azert kivancsi lennek, hogy milyen teljesitmennyel bir ezen a torrent :D. Hany aktivat enged, es seed-elni tud-e :F

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#24) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Kap egy kis elfenekelést az AMD. Nem kéne csinálni ezt az átnevezősdit, korábban ők meg tudták állni.
Amúgy az ASRock mini ITX lapja tetszik, de kizárlólag a 4 SATA+2eSATA, amit irigylek róla. Lehetne Pine Trail, és akkor 18-20k-t kérjenek érte.

(#25) SWiNEBoY

SWiNEBoY
(tag)

ASUS moncsi jónak tűnik... :P

Samsung Galaxy S /JVS 2.3.5/

(#26) Fryskitt

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Az Amazonon az MSI Wind U135 N450-esAtommal 63e forint körül van...miért kell itthon 2x annyiba kerülnie????

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#27) americanidiot

americanidiot
(őstag)

A P55A-UD3R azért érdekes, mert a 38 000 forint körüli árával a legolcsóbb 6 Gbps-os SATA-t és USB 3.0-t támogató alaplap a hazai piacon.

Nem igaz.
Csak két példa, ami olcsóbb (több is van):
Gigabyte 770TA UD3 (24K)
Gigabyte P55A UD3 (31K)

[ Szerkesztve ]

(#28) azbest válasza marcias (#24) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ahogy egy másik topicban írtam, az inteles itx és az ion-os itx lap közt épp annyi az árkülönbség, mint amennyibe a broadcom HD gyorsító kártya kerül (amivel még épp csak megközelíteni az ion lehetőségeit az intel chipsetes lap)

#11:
A Poulsbo nem csak Z-s atomokkal megy? [link]

Bár webshopokban szoktam lárni, hogy írnak N-es atomot is US15W mellé ls Z-s atomot 945 mellé, de valsz azok csak téves adatok.

[ Szerkesztve ]

(#29) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

a mini-ATX lap bejön illetve az ASUS monitor, de az INTEL-es alaplapok nem annyira rosszak, plusz az is becsületes, hogy még nyomatják a LGA755-ös platformot ;)

(#30) zed1983 válasza Barthezz2 (#4) üzenetére

zed1983
(őstag)

Elfogadnám én attól... :R

(#31) Zanik válasza azbest (#28) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az nagy kár! De még így is jó kombináció ez a gma500+Z5x0 Atom. Mert bár a proci gyenge, de cserébe hosszú az akkumulátoros üzemidő, és videógyorsításba is be tud segíteni a gpu!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#32) americanidiot válasza zed1983 (#30) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Én is, legalább nem kell hozzá überbrutál VGA, meg nem vakulok meg az apró pixelméret miatt.

(#33) lajthabalazs válasza dani3l (#22) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Ha 7/24 ben torrentezel, akkor a 12e Ft bejön 2-3 hónap alatt. Én már rég nem csinálok ilyesmit, de azért érdekelt a gépem fogyasztása, mert eddig arról DVD-ztünk, és kiváncsi voltam ,hogy érdemes-e venni egy asztali lejátszót.

75W idle fogyasztás óránként 0.075kWh, ami 3.6Ft. Tehát ha minden este megnézek egy 2 órás filmet, akkor évi 2.600Ft. A te esetedben ha napi X órát torrentezel, akkor évi X*1340Ft, tehát X=24-nél 32.000Ft.

A notebookoknál meg ésszerűsiteni kéne a felbontásokat. 14"-os monitoron max 1366, 15.6-oson max 1650, Full HD panelt meg csak a 17, de inkább a 18.4-es gépekre tenni. Nekem most rendelt az egyetem laptopot, Dell Studio 1555-öst kértem 1366x768-as felbontással, de nem volt, és a Full HD-t fogják hozni. Kicsit aggódom, hogy hogy fogok rajta olvasni, az nagyon gáz lenne, ha át kéne állitanom a felbontást. Még szerencse, hogy Eclipse-ben minden betüméretet testre lehet szabni.

Aki teheti legyen becsületes!

(#34) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az MSI féle kis box tetszik. A Radeonnal egész jót teljesíthet az Atom.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#35) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Régota szemezek egy kis atom lappal,jo lenne netezni,töltögetni,tvt nézni.
Ez utobbival van a baj nem tudom ,hova rakni a tv kártyám,
Egy bövitőhelyet rárakhattak volna igazán.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#36) Rover623 válasza Silentfrog (#35) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van rajta.
Szinte mindegyiken van.

primus inter pares

(#37) azbest válasza lajthabalazs (#33) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

manapság nagyon rossz lehet sz informatikai oktatás színvonala, ha 10ből 8 ember azért panaszkodik, mert túl nagy a felbontása a monitornak és nem látja emiatt az apró betűket...

mintha nem lehetne állítani a méreteket a programokban / rendszerben... :U

Így néz ki 200%-osra állított 1024*768as Win7.

(#38) nyunyu válasza azbest (#37) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Meg jo, hogy pont a lenyeg maradt le a kepedrol :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#39) lajthabalazs válasza azbest (#37) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Azért idáig eljutottam, mint irtam, az Eclipse és a Latex editor, amit használok, nagyon szépen kezeli a különböző betüéreteket. Csak az volt a baj, hogy a Win XP még nem volt képes ilyen okosan skálázni, és a betűk egy részét levágta, mert rosszul méretezte a legördülő menüket, és összességében is ocsmány, aránytalan lett minden. Ugyanezt tapasztaltam Ubuntu alatt is. Az Opera meg Explorer - tudom, nem ezeket kéne használni - sem skálázta valami szépen a betűit.

Viszont ez jól néz ki, a laptopomra majd Win 7-et teszek, campus-ban úgyis ingyen van. Kösz a tippet :)

Most kipróbáltam megint XP-n, minden betűt kirajzol, csak ronda. Viszont pld Total Commander-t külön be kell állitani, mert a saját betűit maga kezeli. És valószinüleg még sok-sok alkalmazás. Kérdem én, akkor mire jó a nagy felbontás, ha utána mindennek növelni kell a méretét, hogy látszódjon? Nem hiszem, hogy minden felhasználó, akire rásózzák a FullHD notebook-ot grafikai munkaállomásnak fogja használni. A notebooknál meg azt sem lehet mondani, hogy azért, hogy jól nézzenek ki a játékok és filmek, mert előbbihez nincs benne elég jó VGA, utóbbihoz meg nincs benne BR lejátszó.

[ Szerkesztve ]

(#40) azbest válasza lajthabalazs (#39) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Kérdem én, akkor mire jó a nagy felbontás, ha utána mindennek növelni kell a méretét, hogy látszódjon? "

pl arra, hogy szebb legyen a rajzolata a betűknek, több finomabb részletet lehessen látni... mostanában van alkalmam 3.5"on 800x480 felbontást használni... elég impresszív hatást kelt rajta egy filmlejátszás is. A nagy felbontásnál sokkal zavaróbb a tft azon jellegzetessége, hogy pár fokkal odább nézve már más a kép színe és fényereje... nekem meg két szemem van pár centire egymástól (asszem ez átlagos jellemző) és ez már elég ahhoz, hogy mást lássak a szemeimmel.

Ha mátrix- és lézer nyomtató közül kell választani, akkor gondolom te is a lézert választod inkább. Pedig mind a kettővel lehet olvasható karaktereket nyomtatni... a lézeren pedig nem ugyanolyan pixelszámú betűket nyomtatnak, mint a mátrixon. Be kell kalibrálni a dpi beállítást a kijelzőhöz és akkor nem lesznek aprók a betűk. (mondjuk a korábbi oprendszerek tényleg mostohán bántak az ilyen lehetőségekkel)

(tipp: ha xp alatt csúnya a betű, akkor próbáld állítgatni a betűsimítás módját, hátha segít)

[ Szerkesztve ]

(#41) marcias válasza azbest (#28) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

És ha nekem nem kell a gyorsítás? ;)

(#42) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Az a Radeon kártya nem túl drága a (adatok alapján várható) teljesítményéhez képest?

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#43) lajthabalazs válasza azbest (#40) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Tény, hogy a magasabb felbontású lézert választanám :)

Az Operában meg megkerestem és találtam a default zoom levelt, úgyhogy ha normális az oldal layoutolása, akkor egyszerűen mindent 130%-on fogok nézni.

(#44) lajthabalazs válasza Picturemaker (#42) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Persze hogy drága a teljesitményéhez képest. Az 5750 és 5770 is kicsit felül van árazva, ha csak azt nézed, hogy előbbi a 4850 utóbbi a 4870 teljesitményét hozza 5-10e Ft-tal drágábban. De ha hozzáveszed, hogy emellett 50-70W-al kevesebbet fogyasztanak terhelés alatt és 40W-al kevesebbet idle, akkor csak azt kell kiszámolnod, hogy mennyit akarod járatni a gépet (1kWh -> 48Ft)
Én például azért fogok az új sorozatból venni, mert egy XBOX 360 tápról akarom hajtani a gépet, a modemet, routert és minden kütyüt, ami csak van. Azokkal pedig a 48xx-esek nem férnek bele a 208W-ba, az 5750 pedig kényelmesen, talán még az 5770 is, ha meglesz a szerelés, akkor a mostani konfiggal lemérem, hogy mennyi tartalék van az AC/DC adapterben.

[ Szerkesztve ]

(#45) Picturemaker válasza lajthabalazs (#44) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

A felsőbb kategória más tészta.
De ennek a teljesítmény gyenge, régebbi kártyák is tudnak ennyit és itt, az "alsóházban" azoknak a fogyasztása is kicsi. Ezt a kártyát ebben a kategóriába, ennyiért "citrom díjra" érdemesnek látom. :)

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#46) marcias válasza Picturemaker (#45) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem meg nem más tészta. Az is egy érv, hogy a gamert úgysem érdekli a fogyasztás. Akik meg a x6x0-os szériát veszik, ott 10W is számíthat.

(#47) lajthabalazs válasza Picturemaker (#45) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Az 5750 és 5770 nem a felsőkategória, szerintem te az 5850 és 5870-re gondoltál. Az 5750 512MB-os változata már 30.000Ft alatt van, és a 5770-est is megkapod 37.000 körül.

Az ATI annyi erős kártyákat hozott ki az elmúlt évben, hogy kicsit összezavarta a kategóriázgatást. Ha megnézed, hogy teljesitményben a "középkategóriás" 5670 nagyobb felbontásoknál a 9800GT-t és a 4830-ast szorongatja, akkor szerintem az újdonság-értékével és az alacsony fogysztásával megéri az árát. A performance/watt tesztekben csak az ATI felsőkategóriája veri,

A te GTS250-esednél - ami persze tagadhatatlanul gyorsabb, de ha jól láttam, árban pariban vannak - például terhelés alatt nettó 50W-al fogyaszt kevesebbet, ami egy 80+ os táp esetén is bruttó 62W. Forintban nem sok, de el kell vinni a kártyáról azt a 62W-ot. Több venti, drágább ház, vagy lecserélt gyári hűtés, vagy hangos marad.

Van akinek az a fontos, hogy sok legyen az FPS, van aki meg azt szereti ha a gép némán végzi a dolgát. Én az utóbbiakhoz tartozom, amint kész lesz az új ház, búcsút is mondok az összes ventilátoromnak.

[ Szerkesztve ]

(#48) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"P7H55-M Pro. Rajta a 27 290 forintos árcédula (három év garanciával) is azt sejteti, hogy nem egy belépő szintű modellről van szó"

Hát rudikám a csúcslapokat sajnos nem ennyiért oszogatják, de még a jó közép-felsőkategóriásokat sem.

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#49) lajthabalazs válasza Jhonny06 (#48) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

ATI-tól 27.290-ért ASUS 790X-es AM3-as lapot lehet kapni, szerintem az már bőven jó felső-közép kategória. Az Intel-es lapok árai nagyon elszálltak...

(#50) marcias válasza lajthabalazs (#49) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Egy ideje már nem ATI néven fut a chipset részleg. Jó lesz az AMD-nek is. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.