Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Probber

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Jópofa ez a ATP SIP SSD!
Viszont a 4GB az kevés, hogy rendszer vinyónak is lehessen használni
(bár Xp-nek vagy virtuális memóriának "tökéletes"...).
Az árát jó lenne tudni, de szerintem drágább lesz mint egy jóval nagyobb pendrive, úgy viszont ezt feleslegesnek tartom...

[ Szerkesztve ]

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#2) Ren Hoek válasza Probber (#1) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Nemfogom fel igazán, hogy mi a szarra jó az az ATP?

Sysnek kicsi, és lassú is az USB miatt. Max az elérési ideje miatt be lehet állítani a turbo boost-ot, de sok ramnál már szinte teljesen felesleges. Semmit se gyorsít.

Nem írom alá!

(#3) lorenzen válasza Probber (#1) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

(#1) Probber:
USB-ről nem lehet Windowst indítani, legfeljebb Linux tud indulni róla.

De én sem tudom, milyen feladatra szánták ezt az eszközt.
Legfeljebb ReadyBoost jöhet szóba, de az alacsony sebessége miatt nem dob nagyot a gépen.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#4) macilaci78 válasza Ren Hoek (#2) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Ennyi az értelme, cserébe lemondasz egy előlepi USB-ről, de ha nem férsz miatta hozzá, akkor kettőről is. Nem is tudom, vakulj paraszt! :O

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#5) fagy53 válasza Probber (#1) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A "jópofa" a legjobb szó rá és biztos lesz olyan aki meg tudja mondani, hogy ezen kívül mit lehet kezdeni vele. :D

(#6) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ExpressCard USB 3.0 Patriot megoldása nagyon tetszik, nem is annyira vészes az ára.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#7) Akybron válasza lorenzen (#3) üzenetére

Akybron
(fanatikus tag)

"Hivatalosan" nem lehet, de vannak segédeszközök, amivel usb-s eszközre tudsz erőszakolni XP-t (egy csomó inf-et meg egyebet át kell szerkeszteni a telepítőkészletben, az így hekkelt XP telepíthető USB meghajtóra, és futni is fog onnan)

vajon megadóztatják a postát is, mert a bevételük alapját képző levelek nagyrésze a jogvédett tartalmak hallgatása közben íródott, így a levelek a jogvédett tartalmak által keltett hangulat kalózmásolatai. (Psych0)

(#8) .mf válasza Ren Hoek (#2) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

(illetve a többi értetlenkedőnek is):

DoM, azaz Disk-on-Module. Ha nem mond semmit, google. Ipari/beágyazott rendszerekben általában ilyeneket használnak (meg CF-kártyákat pl.) merevlemezek helyett. Ezért is SLC, és ezért van ilyen alacsony írás-olvasási érték megadva SLC ellenére.

(#9) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

tök jó cucc .. bár nem újdonság mert én már millió ilyet csináltam Kingston pentdriveból:)
bár a sebessége igencsak kecsegtető

(#10) Ren Hoek válasza .mf (#8) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Akkor azért bele lehetett volna írni a cikkbe... mert kb semmi infó nincs róla hogy ez annak készült.

A 30 MB/sec szerintem elsősorban az USB miatt van, mivel képtelen többel menni. Legalábbis én nemnagyon láttam még USB-s vinyót, ami többet ment volna 30 megánál. Az a 60 MB/sec eléggé elméleti. Szóval az IDE-s verziók szerintem értelmesebbek.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#11) szuper-t válasza Ren Hoek (#10) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy én látom és értelmezem a gyártót nem az átlag user-t hanem pl a htpc vagy hasonló géppel rendelkező gazdikat akarja ezzel csalogatni akiknek elég 1 kisebb 2-300M ás linux a gépükre vagy akik szervert üzemeltetnek. én rettegnék ha 1 winyóról menne a rendszerem
Más a célközönség ez a megítélésem ;]

(#12) G.A.

G.A.
(fanatikus tag)

Ez az ATP sztem egy vicc.
- 512MB-4GB között (kevés)
- 30MB/s USB 2.0 (kevés)
- alaplapi USBre illeszthető (mínusz pendrive funkció) nem is beszélve, hogy 2 USB portot is lefoglal...

Ha USB 3.0 lenne "csak" 100-150MB/s adatátviteli sebességgel, már érdekes lenne.
ReadyBoost vagy ilyesmire már alkalmas lenne.

(#13) Ren Hoek válasza G.A. (#12) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Átnéztem pár tesztet még régebben... 4 GB ramnál szinte semmit sem ér a ReadyBoost.

Egy SSD-nek akkor van értelme, ha a teljes rendszer azon van, plusz a programok.

Nem írom alá!

(#14) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Mondom h nem ti vagytok a célközönség:) akkor mit aggódtok ezen??

(#15) G.A. válasza Ren Hoek (#13) üzenetére

G.A.
(fanatikus tag)

hát nem tudom h az átlag usernek mennyi ram van a gépében, de
sztem sokan csak 32bites OS-t használnak amibe 4GBram sok (kis része elvész)
oda még talán befér...

Ahogy mondod. Ezért nem is javasoltam, még nagyobb sebességgel sem SSDnek, mivel a 4GB édeskevés. Még sztem a 40is. Igaz magamból indulok ki. OS nekem jelenleg egy 30as helyen van, de csak 2-3GB a szabad úgy hogy pár nagyobb progi nincs is fent... A játékról nem is beszélve...

(#16) G.A. válasza szuper-t (#14) üzenetére

G.A.
(fanatikus tag)

Mert nem olyat csináltak ami nekünk kell. :D :P

(#17) Iga007

Iga007
(lelkes újonc)

Szerintem
a; HTPC-be (pl. XBMC Live-hoz)
b; home server rendszerlemezének (GSEJT mellé)
c; ipari környezetbe (CF kártya helyett...)
nagyon tutinak tűnik...

(#18) Mappa

Mappa
(PH! addikt)

egy olyan samu+patriot párost eltudnék viselni

EVO & STi power

(#19) Eddie141

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekes, hogy nem elegendő 2db usb 3.0 portnak az az áram mennyiség, amelyet a pci-e 1x slotból vehet fel, hanem kell neki a +4tű :) Bezzeg régi barátunkból, az usb2.0-ból egy pci-e 1xslot elvisz akár 4et is kiegészítő táp nélkül is :)

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23 - Newton I. Axiómája eltörte a lábam :D -

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.