Soha nem használtam még Pentax-ot, nem tudom mennyire jó és időtálló a termékük, de ez a bőr hatású kasztni megtetszett!
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

Soha nem használtam még Pentax-ot, nem tudom mennyire jó és időtálló a termékük, de ez a bőr hatású kasztni megtetszett!
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

"...valamint az ISO 25-től 600-ig emelhető érzékenység."
Mármint, hogy iso25600-ig emelhető.
Beginning is easy - Continuing is hard.
Köszi. Ez az én saram volt. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

De lehet, hogy csak 600-ig használható 
A rózsazsín 35-ös meg egyszerűen hányinger kategória, nem is tudom, komolytalanná teszi az egészet, hogy ilyen színekben is van. Meg ugyi annyira nem is nagy deal, a Nikon kis 35/1.8-a ugye jobb fényerővel bír is, meg ócsóbb is.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Nem lepődnék meg, ha valaki már remegő kézzel leadta volna az első előrendelést egy pink kit-re. 

Atyaúristen, ezt a marhát 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Még nem láttad, alap..
Mikor a végén beviszi a márkaszervízbe, mondván összefestette a gyerek. 

Igazából az iso25-ön akadt meg a szemem
A nikonnak olyan lett a 35-öse, hogy nem a váz mellé kell megvenni, hanem az obi miatt kell nikon vázat venni.
FEDman: Ihletet kaptam
[ Szerkesztve ]

Szép!
De személy szerint maradok a Nikon-nál.
ISO 25600??? pfff... végre, de kellett (ISO 800 felett már nem nagyon van normális kép szerintem, géptől függetlenül.)! És piros obival kombózva nagyon jó képeket készít!! 
Ettől eltekintve a Pentax jó, nagyon jó. Gondolom ez is hozza a korábbi Pentaxok minőségét, csak bele került pár marketingelem a leírásba 
Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu
Aztaqrva... a végén bevitte a Nikon HQ-ba is
Nemkicsit röhöghették ki!!
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

Ha komplett gépet nem is, de egy napellenző+obisapka-párost tuti lefestek ilyenre! :-D
(RAL 4010 Telemagenta)
[ Szerkesztve ]
egyre több gép képes iso800 felett is bőőőőven jó képeket készaíteni, főleg ha nem pixelszinten kukkolod.

a piac egyik legkönnyebb tagja a maga 124 grammos tömegével
A 40/2.8 limited csak 90g, van még mit fogynia az új 35-ösnek :-).

Én nem örülök az új 35ösnek !
Ezen a gyutávon van a 31-es, a 35 makró, a 40-es Limited, a 43-as,
de időnként előkerül még a 35/2 is.
Itt a nagy tolongás, máshol meg nincs semmi. 
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

Azért elképzelem, amikor a japán szervizesek a szürke meló közben pihenésképpen a főnök képével dartsoznak, és egyszercsak a csaj beállít hátra ezzel a pink tüneménnyel

HI
És ennek köszönhetően megszülettek a kx és kr színes verziói 
Messer Eladó EVF GF1/GF2 gépekhez

Ez a 35-ös a kitobjekteveseknek szól, nem a magunkfajta "fanatikusoknak". Ha a fényereje f1.7 körül lenne, akkor nekem kellene, de a 28-75 mellett okafogyott, leszámítva a kisebb méretet és tömeget.
Viszont megvehető lila és sárga színekben is! 
[ Szerkesztve ]
Just keep the order!

Ha olcsó alapobinak szánták akkor még megértem,
de félek hogy nálunk nem annak árulják majd.
Az már tudható hogy az új gépben milyen a szenzor ?
Ha a Kx-éhez hasonló, akkor nagyon jó K200D utód lesz.
Csak sokat késtek vele.
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

Sajna - vagy szerencsére - nem érzem a motivációt, hogy erre lecseréljem a K200D-t. Az egy nagyon eltalált belépő dSLR volt. Pár dolog még mindig hiányzik hozzá. De nem is baj, nem hiányzik most a költekezés.
Állítólag egy az egyben a K-x szenzorát kapta meg.
[ Szerkesztve ]
Just keep the order!

undorítóan néznek ki.. FullHD kéne..
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"

A marketingen és a parasztvakításon kívül minek? (Azonkívül, hogy "jó ha van".)
Mivel "a médiában dolgozom" sokat kell retusálnom, komoly gépek után is... ISO 400-800 feletti kép már zajos, akkor inkább venne jobb obit+ rendes vakut... jah, hogy az pénz?
Ehhez az is hozzátartozik, h az állvány sokaknak "égő", és "alacsony záridő+magas iso= éles kép" a recept mindenre nekik... mert majd a srácok úgyis megoldják 
Persze otthonra mindegy, hiszen a 10+ Mpixeles képet úgysem látja 100%-on, de nyomtatásra nem fain, főleg ha még vágni is kell.
Lehet, h régimódi vagyok, de hiszek a jó bevilágításban. A jól beállított (vagy a jól elkapott spontán) fények egészen "átrajzolják" a képet.
Ez a gép sem annyira hobbifotós kategória, szerintem ez a kvázi-végtelenbe hajló iso nem volt létkérdés. A színes obi más, egy pride-day-re ennélkül ki sem engednék fotóst... 
Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

Mert videózni szeretne ügyes mélységélességgel és nincs sokmilliója egy profi, nagyérzékelős, cserélhető objektíves kamerára? Baromi bullshit, valóban, a pink színű, relatív elcseszett fényerejű harmincötös nem az, ugyi? 

A 35-ös az új UnLimited széria, azaz szinte korlátlan színválasztékban kapható! 

A harmincötösnek se sok értelmét látom, bár árkategóriában nem rossz. Elég sok üveg van ezen gyútáv környékén a jelenlegi kínálatban is(FA31Limited, DA35 macro, DA40 Limited, FA43 Limited), aztán meg a nagy nihil. Inkább a nagytelékre erősítenének rá. (400-600mm) Meg a műanyag bajonett se szívderítő.
Kis mélységélességes videózáshoz se kell feltétlenül cserélhető obis drága kamera, egyik barátom megmutatta a jól működő megoldást.

Úgy érted, DoF adapter? Annyira azért nem jó megoldás, bár kétségkívül használható.

Az általad felsorolt objektívek közül melyik az, amelyik igazi belépő szinten releváns? Egyik se.
[ Szerkesztve ]
Just keep the order!

A gépet a pixinfón és más cikkben is középszintűnek említik, belépőnek sokat tud. Megérdemel egy jó obit :-). Erről az újról nem mondok semmit, előbb kipróbálnám.

HI
És melyik színben? 
Messer Eladó EVF GF1/GF2 gépekhez

Csakis a rózsaszínt! 

ISO 25600? Nemár... Az még rendben hogy pl. egy D3-nál felmennek ISO6400-ig, de az egy vérprofi fullframe gép. De itt, nem tudom, de szerintem annyira fölösleges, és picit mintha kezdene elcsúszni a dolog a kompaktoknál már jól ismert (és annyira fölösleges) esztelen megapixel és ISO növelés felé. Én, ennél a gépnél max ISO1600-ig mennék fel jó szivvel, már ISO3200 is csak akkor ha tényleg nagyon muszáj. De ISO25600? Hát izé.
Ez a szivárvány szineiben pompázó objektiv meg valami rossz vicc? Az, hogy a gyártók kiadnak táccsos ultrakompaktokat ilyen szinekben, az még OK, mert annak van vásárlói köre, azt megveszi a szőke cicababa, vagy a 15 éves gyerekek, vagy divatmajmok. De egy tükrösnél, citromsárga objektiv? Egy olyan ember akit érdekel a fotózás komolyabb szinten, és drága pénzért megvesz egy ilyen gépet, az nem hinném hogy pink objektivvel égetné magát szénné. OK, lehet hogy akad a nagyvilágban pár ilyen ember, de a Pentax ezekből biztos nem fog sokat eladni. Pár raklappal rájuk fog rohadni az fix. Nem tudom, de ezzel az én szememben kicsit komolyatalanná válik a Pentax. Talán mégsem kéne ezt.
Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

Elfelejted, hogy japánok gyártották japánoknak! Ott gondolom ez nem lehet túl drága, és az ízlésükről is lehetne vitatkozni. Tényleg rémes ez a színes ficsőr, a gép maga pedig jónak tűnik.
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

Ezt az állatot. 2:03-nál hogy eldobta már szegény gépet. Aztán meg letépte az LCD-t... Pedig az elején, ahogy lerajzolta a gépet, és szépen rárakosgatta a csavarokat, még azt hittem, lesz belőle valami... De jó valakinek hogy van pénze tönkretenni egyilyen drága gépet. Nekem sose lesz ilyenem.
Johnjon!
Igazad van, ez kiment a fejemből. A Japók elég hülyék ahhoz hogy ilyet kitaláljanak.

A baj ott van, hogy normál objektívnek megfelelő látószöget kínáló obiból nincs kellemes árú változat. A pentax-bajonettes vázzal rendelkező tulajoknak meg akkor lehet igazán keserű a szájízük, ha meglátják, hogy más gyártónál ez nem tartozik a lehetetlen kategóriába.

Ekkora agyalágyult ember, hogy létezhet?

東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires

Erre utaltam azzal a kérdéssel. Engem is érdekelne egy 30mm, f1.8 60e Ft körüli áron. Elfogadnám műanyagból, DA kivitelben, csavarhúzós AF-el is. Kiindulva a Nikon 35-öséből ez nem lenne lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
Just keep the order!

Elnézve a japán mobiltelefon divatot, a színes vázon és objektíven meg se lepődöm. Gondolom, azért van belőle több szín, hogy kitben passzoljon a vázhoz.
Just keep the order!
Biztos nem rossz gép, de szerencsére nem kell azon gondolkodnom, hogy lecseréljem a K-x-et. 
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Valamikor jó az, valamelyik DxO-s video-ban mutatta a DxO egyik fejlesztője mit ki lehet hozni még ennél magasabb iso-nál is egy D3-ból. Hát állvakargatós volt eléggé, ahogy a sötét (talán velencei) éjszakában nem elmosott embereket látsz a nagy záridő miatt, hanem mintha nappal fényképezték volna. 
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

D3. Ez a lényeg. Ott kicsit nagyobb a CCD. Meg eleve nem egy kategória a két gép. Amúgy lehet hogy nagyon szélsőséges hekyzetekben használható az ISO6400, esetleg ISO10000, de 25600... Nem tudom.

[ISO sorozat]
Az utolsó két lépcső nem véletlenül van kiterjesztett módban, de a 6400 bizony még használható...

A lényeg az, hogy az akkori DxO magas ISO-nál kb. két stoppnyit vert rá az akkori Adobe Raw konverterre ránézésre mind zajszűrés, mind részletgazdagság terén. Azóta az Adobe nagyot lépett előre, de még mindig állkeresős eredményeket tudnak kihozni a DxO-nál. Nyilván most, hogy ilyen algoritmust futtass egy fényképezőben nem lehetséges, de idővel az lesz. Bár elsőnek inkább tegye közkincsé a .jpg motorját az Oly a többi gyártónak- ![;]](/dl/s/v1.gif)
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Csak az első oldalt néztem végig, de itt egy kép sincs, amelyikben részlet is lenne. A képsorozatban főleg nem, a fa konkrétan úgy fest, mintha egy öt éves moblitelós kép lenne. Totál alkalmatlan példa, bár igen, azt meg lehet nézni, milyen és mennyi színes petty lesz a képen 
Használható de mire?! Én 1600-ig mondanám, de valjuk be ez sem rossz teljesítmény!
[ Szerkesztve ]
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!
mire? pl. előhívni a képet
sztem nagyon meggyőző!

A színes vázak+obik elsősorban a japó piacra lettek szánva, az ottani sikeréről pedig csak annyit, hogy amikor először kijött ilyen vázzal a Pentax a hazai piacon többet eladtak belőle, mint a fekete vázból 
35-ös obi:Ha igaza pletyka, hogy egy lebutított FA 35/2, akkor elég jó képminőség várható tőle.
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

A győzikesóra is volt néző bőven itthon, mégsem a minőség mércéje. A színes-szagos váz is kábé ilyen eset, a Pentax a Limitedjeivel elért presztízsét szépen porig rombolta ezzel... legalábbis nálam.