Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, ez szép, alul-órajelezett karik az NV-től. Ezt nagyon nehéz lehetett kifejleszteni. :N

A HD4830-al eddig is nehezen vette föl a versenyt, de így meg aztán biztos nem tudja.

Amúgy nem hülyeség ez, sőt jó ötletnek tartom. De ez bizony kevés, már mint a fogyasztásbeli különbség az eredeti változattól.

Szerk: Egyébként a nem stabil 9600GT-kel mi lesz? Visszahívják őket bios-mod-ra? :F

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2) jasohn

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Dícséretes dolog az Nvidia-tól, hogy gondol a környezetre, de ezzel a tilitoli taktikával lassan, de biztosan elveszítik a vásárlóbázisukat.
Sajnos ideje lenne már valami újat felmutatni a részükről, ha nem akarnak egyre lejjebb csúszni, mert manapság a válság miatt mindenki kétszer meggondolja mit vegyen és szerintem nem egy újramatricázott kártyát fognak venni, hanem egy fejlettebbet.
De nagyon komoly, az hogy ilyen "zöld" kártyákat adnak ki.

(#3) durkonorbi

durkonorbi
(fanatikus tag)

A kérdés csak az (nem nekem, mert nekem egy mai komoly IGP is elég... :) ): a 9800 gt esetében:

*a chipek nagyon jók, és mennek alacsony feszen ennyit, vagyis ha kap egy kis volt mod-ot akkor majd szaladni fog úgy, hogy utól se érni....

*a chipek gagyik, és nem mennek a referencia körül sem igazán stabilan...

:F

Illetve ha az ember üzleti szemmel nézi: lehet most kijönnek a jól húzható green edition karik, majd nem sokkal ezután megjelennek a rosszul sikerült chipekkel ugyanezek.... na ha szakítani akarnék egy nagyot, én így csinálnám ... persze csak szigorúan üzletileg... :C

[ Szerkesztve ]

(#4) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ebbe nekem 1dolog tetszik: az 1slotot foglaló kártya :) ritka manapság ilyen karcsú-kártyát látni... (főleg, ventisek között)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) Yutani válasza mephi666 (#4) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A középkategória alapvetően single slotos kártyákból áll (mint referencia), de sok gyártó egyedi, két szlotos hűtőt tesz rájuk. És ezt érthető okokból teszik.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#6) DesertDog válasza Yutani (#5) üzenetére

DesertDog
(tag)

És ebből a hűtésből hová fújja ki a forró levegőt a venti?
Amúgy szerintem ez az egész csak egy marketing rizsa. Nem fognak ezek a kártyák érdemlegesen kevesebbet fogyasztani, viszont rá lehet nyomtatni a dobozra hogy "Green edition" és a környezettudatos számítástechnikában tájékozatlan userek majd jól megveszik.

(#7) Abu85 válasza tzsolesz (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Áhh nem ... semmi gond nem lesz a stabilitási problémákkal. Még a kiadás előtt figyelmeztették az NV-t. Mivel a GPU-k tökéletesen működtek 625 MHz-en így az lett a ref órajel. Innentől kezdve mindenki annyira állítja amennyire akarja. Semmi visszahívás nincs, jól adták ki a karikat.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

...nem lesz könnyű dolga...
Na,ja! Amióta megjelent a HD4830 azóta nincs könnyű dolga.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#9) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég érdekes ez már megint, vajon meddig megy ez az nv-nek?
Vagy inkább meddig tekintik őket komoly gyártónak?

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#10) gyiku válasza Móci (#9) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

vmivel be kell kerulni a hirekbe, most olyan kb az nv, mint kiszel tunde :DDD

(#11) exception

exception
(kvázi-tag)

Hát már egyre inkább az az érzésem,hogy a Green Peace-nek akarnak kártyákat csinálni,nem a játékosoknak :)) Szaggat ugyan a játék,de legalább keveset fogyaszt a kártyád,érdekes üzletpolitika,a 9800GT alap órajelekkel sem egy erőgép.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#12) Móci válasza gyiku (#10) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor a következő kártyához Donatellácska naptár is jár? :DDD
A limited edition meg egy bugyit fog tartalmazni... na ettől óvjon az ég!

(#13) Kr/\toS

Kr/\toS
(senior tag)
LOGOUT blog

Abu-nál minden nv kártyának nehéz dolga lesz mert a jóval fejlettebb ati kártyákkal kell versenyeznie........ xDDDDD 10-10 cikk igy végződik!! :DDD

(#14) mephi666 válasza Móci (#12) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a következő kártyát ezzel a képpel fogják reklámozni nv-nél... már fel is kérték a művésznőt, hogy beleegyezzen, hogy a grafikusok odafotosoppolhassák a köv. kártyájukat a tányérra vagy a kezébe a kolbász helyett :D

mod: a szép zöld környezet miatt külön jó választás ez ilyen "green" kártyák reklámozására...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#15) Godefroy válasza Móci (#9) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Addig tekintik komoly gyártónak, amig ővék a legygyorsabb kártya mind egychipes mind kétchipes verzióban és évekig vezető gyártóként sorra adta ki a gyorsabbnál gyorsabb kárytákat. Kártyái most is kevesebbet fogyasztank mint a konkorenciáé.

Azért mert fél éve a 4000 es sorozattal skerült az ATInak évek óta elöszőr letennie valamit az asztalra, nem kell temetni az Nvidiát.
Ami meg most csinál egyszerű marketing.

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#16) Móci válasza mephi666 (#14) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még a ruhájában s van zöld, nemsemmi!
Óvjuk a környezetet Tündével! Azaz, tartsuk elzárva. :DDD

(#17) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Végre egy újabb magától lebomló green termék.
Amúgy a nyákja green, tehát psszt! ;]
Már alig várom a 280GTX chippeket 75% os teljesítménnyel...és "kevesebb fogyasztással" :W :W

Van egy S3 Trio kártyám eladó...leporolta...izé felújítva, teljesen átdolgozva :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#18) Abu85 válasza mephi666 (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azé ilyet ne ... :N
Sokan most reggeliznek. :DD

Devid_81: Green Edition S3 ? :Y KELL!!! :K

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) mephi666 válasza Abu85 (#18) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ne is mondd... össze kellett szednem magam rendesen, hogy betudjam linkelni hányás nélkül... tegnap este az utolsó 2sört nem kellett volna már meginnom... főleg nem a 3-4pálesz meg 6-8sör kíséretének :S

(#20) Mr.Csizmás válasza mephi666 (#14) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

B@*#§...g még reggeliznék :DDD

hát a kiszel tündikés hasonlat tényleg kiváló ;] :DDD

#17: "25%-al kisebb fogyasztás! 50%-al kisebb teljesítmény! Igen! Megcsináltuk!"

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#21) bteebi

bteebi
(senior tag)

Ha annyira "zöldek" ezek a kártyák, akkor miért nem csak passzív hűtés van rajtuk :U ? :P

Te is fiam, Bluetooth?

(#22) Abu85 válasza bteebi (#21) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert így gyorsabban lebomlik a termék. ;]

[ Szerkesztve ]

(#23) Quiksilver válasza bteebi (#21) üzenetére

Quiksilver
(senior tag)
LOGOUT blog

Mert a passzív hűtésnek nem sok köze van a "zöldséghez", az inkább a csendesítéshez tartozik :U

Abu85: meg hát azért is :DDD

[ Szerkesztve ]

Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#24) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg, ilyenkor hol van Zso2 a szokásos "csodálatos-nvidia-jó-náccerű" lobbizós szövegével? ;]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#25) bteebi válasza Quiksilver (#23) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Nyilván arra gondoltam, hogy ha már annyira zöld, akkor a kis fogyasztás/melegedés miatt elvileg be kellene/kellhetne érnie passzív hűtéssel is, sőt talán még hűtőbordák se kellenének rá ;].

Abu: Gyorsabban lebomlik vagy gyorsabban elavul?

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#26) durkonorbi

durkonorbi
(fanatikus tag)

Nagyon el vagytok ám maradva.... Tündi néni már régen demózta az új Green edition kártyát az egyik méltatlanul elhanyagolt TV adó még méltatlanabbul elhanyagolt műsorában ....

:DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

(#27) gyiku válasza durkonorbi (#26) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

LOL, nem tudtam mit inditok el :DDD

(#28) mephi666 válasza gyiku (#27) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha most Tüncike miatt kirobban a 3. világháború, az a te lelkeden fog száradni :DD

(#29) durkonorbi válasza gyiku (#27) üzenetére

durkonorbi
(fanatikus tag)

Nem tudtam kihagyni..... utána kellett néznem, és a google rejtett bugyraiban megtaláltam a letiltott adás egy elveszettnek hitt nyomát... azt írta a forrás, hogy szakértők vizsgálják, valóban a művésznő látható-e a képen, vagy csak egy imitátor próbálja a titokban fejlesztett technikai mérföldkővel reklámozni magát ... :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#30) bteebi válasza durkonorbi (#26) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Atyaisten :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD
OMFG, ez nagyon ütős :DDD!

Te is fiam, Bluetooth?

(#31) Móci válasza durkonorbi (#26) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úristen, Tünci támad!
Esetleg valami rejtett relikvia nem maradt fent erről a műsorról? Pl. a bugyi, amiben a kártya volt? Aranyárért el lehetne adni...

(#32) moha bácsi válasza mephi666 (#14) üzenetére

moha bácsi
(senior tag)

Neeeeeee, ááááááááááhhhhhhh! Megvakultaaaaaaam!!!! :Y :Y :Y

"Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog."

(#33) mephi666 válasza moha bácsi (#32) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak úgy sugárzik róla a hihetetlenül magas értelmi szint... szerintem neked is az égeti a retinádat :D

(#34) durkonorbi válasza Móci (#31) üzenetére

durkonorbi
(fanatikus tag)

Hát, nem tudom, ha minden igaz egy szemöldökszál beleesett a teszt közben, és azonnal lefogta a ventit, így meghiúsult a bemutató, ezért is nem került adásba végül... ha minden igaz a széttöredezett venti darabok között sikerült épségben rátalálni a hatalmas eszmei értékű szőr relikviára, de szerintem már azóta biztosan egy gazdag gyűjtő féltve őrzött gyűjteményének része... hacsak valami militarista csoport műszaki igazgatója nem vásárolta fel kutatási célokból... :DDD

(#35) gardener

gardener
(őstag)

Sokan fognak rohanni a boltokba és elkapkodják majd a polcokról. ;]

(#36) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

aham, csak éppen nem csak a fesztől függ, hogy mennyit is eszik valójában a kártya. igaz, hogy a fesztől ez négyzetesen függ, de az áramerősség sem elhanyagolható. q6600aknál gyönyörű szépen voltak anno tapasztalatok (azért azt hozom fel, mert 1.: azt ismerem 2.: az alapvetően magas fogyasztás miatt jobban látszottak az anomáliák), hogy az 1.325Vs proc lényegesen kevesebbet evett az 1.225ösnél... melegre is ugyanez vonatkozott.

persze, kevesebbet fognak enni, de az a csökkentett mem/gpu órajelnek is lesz az eredménye. ha most gonosz lennék, akkor akár azt is mondhatnám, hogy a feszcsökkentés magában nem hozta meg a kívánt eredményt (a kártyák bizony stabilak voltak, csak hát a fogyasztás érezhetően nem csökkent), szóval még az órajeleken is kellett reszelni, hogy látható különbség is legyen, már az árcímkén kívül.

passzív megoldást meg gyárilag emiatt nem erőltetném. ezeket a ártyákat lehet bepasszivizálni, de a HR03GT a maga 6 hőcsövével és 400grammos súlyával egy "picit" komolyabb megoldás a gyári passzív hűtéseknél (az venti nélkül is elbír egy 8800gtt/3870est rendes szellőzés mellett kellemes -max 70fok- hőmérségletekkel). passzív hűtés egy jó dolog, de azt nem szabad elfelejteni, hogy valahogyan a hőt el kell vezetni, ezért máshova mindenképpen kell venti. most a full passzív vizes rendszereket hagyjuk, az egy külön kategória. teljesítményben, utánnajárásban és árban is.

ez a zöld dolog nekem bűzlik, és szvsz semmi más, mint üres marketing (ugyanez az intel green cpukról is a véleményem). ezt arra alapozom, hogy a q6600G0ám alapórajelen 44Wot eszik smallfft/blend alatt, ami a 95Ws szinthez képest érezhetően alacsonyabb. persze, erőteljesen alul van feszelve, de betonstabil.

a jobb tuningolhatóságra szintén nem vennék mérget: hiába nagyon zöld a q6600am is 3.0áig, 3.6ra valami 1.49-1.51 Vreal kéne neki (ezt vö a 2.4@1.008al, és ez már csak tippelt érték, mert 1.47től áll fel a windows), és valami nagyon erős vízhűtés, hiába remekel alacsonyabb órajeleken. mellesleg 3.2őtől az enyém az egyike a legkazánabb quadoknak... bár a nagyon alacsony VIDesekről is olyanok eddig a tapasztalatok, hogy remekül húzhatók, de 3.6-3.8 elérésére víz kell, és erős.

szóval vegyétek meg a simát jobb hűtéssel, és konfigoljatok házilag, olcsóbb is lesz, meg zöldebb is. ami időt meg emiatt rá kell fordítanotok az meg visszajön azon, hogy nem kell a hűtést cserélni... és még garitok is marad;>

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#37) durkonorbi válasza proci985 (#36) üzenetére

durkonorbi
(fanatikus tag)

szóval vegyétek meg a simát jobb hűtéssel, és konfigoljatok házilag, olcsóbb is

Így van, szerintem ez minden területen igaz, a számtech - műszaki vonalon, aki kicsit is ért hozzá, hogy hozzá mer nyúlni, annak ez lesz a jó móka...

De egy dologra tényleg kiváncsi lennék: valaki szolgáljon már normális, összehasonlítható adatokkal a fogyasztást illetően, mert eddig pont arról nem hallani wattokban esetleg %-okban kifejezett infokat... vagy csak az én figyelmemet kerülte ez el... ?!

Anno volt egy hibázós video karim (nv fx5XXX széria) fagyott, koszolt stb... aztán levettem a Vcore-t 0,2V-al, illetve kicsit az órajelet (5%körül) is mind 2D mind 3D-ben és gyönyörűen ment a moddolt biossal ezután, akár játékra akár minden egyébre ...

Valahogy - de lehet csak az én agyamban motoszkál a dolog - finom párhuzamot látok... :)

(#38) V!ck

V!ck
(kvázi-tag)

Az alap 9800GT is lassabb egy 4830-nál, akkor nem igazán értem, hogy mégis mi a fenét akarnak csökkentett órajelekkel... kész vicc az egész cég amit mostanában művel. Majd ki lehet adni emellé a 4810-et :D

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#39) Mr.Csizmás válasza V!ck (#38) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HD4790? :DDD

(#40) Tomate válasza jasohn (#2) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már felmutattak...

Jah, hogy 130k... Az más tészta... :D

(#41) V!ck válasza Mr.Csizmás (#39) üzenetére

V!ck
(kvázi-tag)

A név már csak részletkérdés :DDD
Tényleg nem értem az nvidiát, az amugysem fényes termékeit még szarabbá teszi... így egyre nagyobb pácban lesz.

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#42) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az Nvidia egyre nagyobb f@szságokat talál ki :( :(((

Kezd iPon szint lenni...

(#43) Mr.Csizmás válasza Puma K (#42) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gazdasági megszorítások...csökkentik a fizetéseket...most meg már az órajeleket is :DDD

(#44) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a színvonal...

(#45) radírfej válasza Puma K (#42) üzenetére

radírfej
(senior tag)

amúgy sem versenyképes termékek? maradjunk annyiban, hogy minimum minden kategóriában versenyképes... de van ahol egyértelműen jobb (csúcs...)

azért mert a 48xx széria jól sikerült, és végre az ATI-nak is van versenyképes terméke, nem kell lehúzni totálisan az nvidia-t.

gtx 260+
9600gt
9800gt+

mind versenyképes cucc, megfelelő ár/érték aránnyal. nem egy közülük kisebb fogyasztású halkabb referencia hűtésű kártya, mint a túloldalon. ja, hogy nem elég "fejlettek"... persze. az r600 sokkal fejlettebb volt a konkurens megoldásnál, csak hát kit érdekel ez ma.

és holnap kit fog egy "fejlett", de kb alsókategóriás kártyák teljesítményét hozó 4830 (vagy épp 9800+). senkit.majd az akkori termékpaletta dönt.

a green edition haccacáré meg marketing, persze lehet nem a legjobb fajta.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#46) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

:W

ennyi

gyúrunk vazze

(#47) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Hogy ennek mia rák értelme van?!?! :W Nem ezzel fogjuk megvédeni a környezetünket.....inkább adnának ki új kártyákat.....mostanság az NV-be csak csalódom hogy semmi újdonság. :((

Radírfej kolléga hozzáállása nagyonszimpatikus én is így érzek.

[ Szerkesztve ]

(#48) durkonorbi válasza Tomate (#44) üzenetére

durkonorbi
(fanatikus tag)

Hehe ez jó Tomate... :)

Félretéve a viccet, szerintem nem kell fikázni az NV-át semmi baj nincs vele... se az AMD(ATI)-t .... ügyes és manapság aktuális húzás "zöld kártyák kiadása" ... majd a sales kollégáik felmérik 3 hónap múlva, mennyire jött be a dolog, ha igen akkor lehet tovább nyomatni (valljuk be nem mindenki, sőt az emberek nagyobb része nem ért annyira a számítástechnikához, mint akik itt olvasgatnak, írogatnak) ... akár a selejtes gpu-k kiszórására, akár más célból is... nagy cégek is kiemelhetik majd a hirdetéseikben, mi 0W-os készenlétis TFT-t és zöld videokarit használunk a céges gépeinken!!! :) És majd a közönség elismerően bólogat (tudom-tudom akkor már inkább IGP, de azért na, mégis, ha kell az erősebb kártya... ) ... vagy majd feltűnnek a környezetvédelmi minisztérium gépeiben ... :) (vicces volt hallani, hogy mekkora áldozatot hoztak a kedves törvényhozók ezen a részlegen: a presztízsüket sutba dobva mentek bele, hogy a régi BMW-ket a legujabb gagyi hibrid Hondákra cseréljék, jó példát mutatva az embereknek, hogy hajlandóak ilyen áldozatok árán is hozzájárulni a környezet védelméhez.... majdnem kicsordult a könny a szememből és összeszorult a gyomro, mikor ezt előadta az illetékes ember egy konferencián... :)) )

Meg aztán lehet ez egy újabb stratégia is: lehet úgy gondolták itt az ideje újabb köntösbe bújtatni az erősebb példányok után az alacsonyabb szegmensbe szánt darabokat az eltérő számozás helyett... idő.. idő... idő... és kiderül mi a cél... :)

(#49) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Csodás...

(#50) Zso2 válasza Mr.Csizmás (#24) üzenetére

Zso2
(őstag)

Látom velem álmodtál, nem tudtad megemészteni amit mondtam? :)
A kártyáról annyit akinek kissebb feszes kártya kell annak egészségére, akinek nem az maradjon a simánál. Ezt csak úgy lehet eldönteni mit ér, hogy letesztelné valaki..
Nekem nincs szügségem ilyen kártyára.

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.