Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) siriq

siriq
(őstag)

Az egyelőre előrendelhető státuszban lévő EW2420-ra három és garanciát vállal a gyártó, az ára pedig 186 euró.

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#2) gulupeti

gulupeti
(tag)

Ez a Wortmann Terra nekem tökre wide képarányúnak tűnik, de ahogy nézem a weben is mindenhol 1280*1024-as felbontást írnak. Vagy ebben ilyen különleges alakúak esetleg a pixelek? :)

(#3) FRENK1988 válasza gulupeti (#2) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy csak sz@r a sajtófotó ;]

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#4) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

"fogyasztása sem nagyon magas"
"három és garanciát vállal a gyártó,"
"A megjelenítő 19 hüvelykes képátlójú paneles,"
tele van ez a pár mondatos hír ilyen furcsaságokkal
én sem vagyok egy fogalmazásbajnok de nem is írok híreket

[ Szerkesztve ]

(#5) freeapro

freeapro
(fanatikus tag)

Mi ez a VA panel? Dinamikus kontrasztot eddig csak TN panel mellett láttam.

(#6) Guri1885

Guri1885
(senior tag)

Egész jó monitorokat csinál a benq. :U

(#8) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekesnek tűnik ez a Benq monitor.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#9) lujó55 válasza Móci (#8) üzenetére

lujó55
(őstag)

Nekem nagyon bejön! Odatették magukat, mondjuk a hangot külön dugom a géphez, nem ezt a kis beépített nyenyerét kínoznám.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#10) bajuszati

bajuszati
(tag)

benq tetszetős...

(#11) .mf válasza freeapro (#5) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Az a VA a PVA, S-PVA, C-PVA vagy MVA-ból a VA. A kérdés csak az, hogy ezek közül melyiket használja, vagy esetleg valami új fejlesztés.
Dinamikus kontraszt nem panel, hanem háttérvilágítás-vezérlő elektronika kérdése.

"Panelilag" jó a Benq, ára is elfogadható, de miért rontották el ilyen csillogós, vastag kávával?...

(#12) Kelvin

Kelvin
(őstag)

Magyarországon a legolcsóbb helyen is 270.42 € körül van a BenQ EW2420.

Képernyőméret: 24" Wide
Képarány: 16:9
Felbontás: 1920x1080
Pixel távolság: 0,276
Fényerő: 250 cd/m2
Natív kontrasztarány: 3000:1
Dinamikus kontrasztarány: 20M:1
Panel típusa: VA
Betekintési szög: 178°/178°
Válaszidő: 8 ms GtG

Nem is olyan rossz, főleg ha 180 € lenne.

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#13) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha olyan baklövést követett el ezekkel a VA paneles LED háttérvilágítású BenQ-val is, mint a nagyon beharangozott (és nagy hűhó semmiért) VW2420H-val is, akkor ez az EW2420 sem fogja megütni azt a szintet, amit elvárhatunk tőle, mivel ebban is ugyan az a belső van, csak +1 HDMI-vel és USB csatlakoztatásokkal több van rajtuk!
Sajnos nemrég szembesültem a BenQ a VW2420H monitorjával, ami megmutatta, hogyan lehet katasztrófálisan pocsék és iszonyatosan sávosodó gradiensü, borzasztó betekintési szögü és foltos homogenitású monitort fölöslegesen gyártania - szégyen a BenQ-ra nézve ezek a monitorok! :W :O
Elképesztő, hogy amig a TN paneleseik elfogadható és megfelelő minőségben gyártódnak (pl. G2420HDBL), akkor miért képtelenek jobb paneleseket, a tőle elvárható színten gyártani, ... és egyáltalán kiengedni a gyárkapun kívülre!

Egyébként a jelenleg megjelenő "*VA paneles LED háttérvilágítású" monitorjaiban az AU Optronics A-MVA panel lapul!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#14) Rica válasza old_artist (#13) üzenetére

Rica
(senior tag)

Es az az A-MVA panel milyen misoseget jelent szinvilagban es jatek elmenyben mondjuk egy Dell IPS paneljehez kepest? (Mar ha a Benq hozza a regi formajat) :R

(#15) siriq válasza siriq (#1) üzenetére

siriq
(őstag)

Ugy latom azt az és-t nem akarjak meg most sem javitani. Talan majd holnap vagy.............

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#16) old_artist válasza Rica (#14) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Abban biztos lehetsz, hogy ezek az MVA panelek csak fekete mélységben jobbak, de az IPS paneleseket meg sem közelítik más egyéb szempontok alapján! Az az igazság, hogy már régóta vita van, hogy melyik panel jobb, de jelenleg egyértelműen kijelenthetjük, hogy az IPS a jobb, a *VA paneleseknek van némi színtorzulása is és nem annyira "játékos monitorok", viszont az IPS nagyot fejlődött minden tekintetben (válaszidő, Input-lag, utánhúzás, fekete mélység, kontraszt), amiért érdemesebb most inkább egy IPS panelesben gondolkodni! :K

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#17) Rica válasza old_artist (#16) üzenetére

Rica
(senior tag)

Koszi szepen! Nekem nagyon fontos volt a valasz, mert ha megse jonne ossze a masfel millas alomgepem :D , akkor monitor az elso, amit ujitani fogok jovore, es ha meg lehet Dell 2209-et szerezni, az IPS es a 16:10 miatt biztosan arra hajtok ra. :R

(#18) Füleske

Füleske
(őstag)

Az a 25 ms válaszidő azért elég sok. 6-8 éve is voltak ilyen VA paneles monitorok. Raktársöprés led - del körítve ?

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#19) old_artist válasza Rica (#17) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Jövőre már szvsz csak használt 2209WA-t tudnál majd venni, mert már most is nehézkes a beszerzése, mivel lassan kifutó széria lesz, de vélhetően talán még gyártanak majd 16:10-es arányúakat - különösen 1680x1050-esekből!

(#20) old_artist válasza Füleske (#18) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az a 25ms még elmenne, mivel az a valós fekete-fehér-fekete váltás, ami még épp hogy elfogadható (sok TN panelesnél ez a b2b arány néha megdöbbentő lenne a számodra), régebben ez az arány 35-40ms, sőt 50-65ms is volt egy MVA paneles monitornál!

(#21) Rica válasza old_artist (#19) üzenetére

Rica
(senior tag)

Remeljuk, ar/ertek aranyban is hasonlo teli talalat lesz. :R

(#22) Füleske válasza old_artist (#20) üzenetére

Füleske
(őstag)

Most egy több mint 6 éves MVA előtt ülök , ez is b2b 25 ms.

(#23) chron

chron
(tag)

jó a Benq :K én egy 21 colost használok már 1 éve,és semmi gond nics vele

(#24) Füleske válasza chron (#23) üzenetére

Füleske
(őstag)

Jó az LG. Én egy 19 colost használok már 6 éve és semmi gondom nincs vele. :)

(#25) lizRRR válasza Füleske (#24) üzenetére

lizRRR
(őstag)

Nekem egy benQ GH2220-m van nagyon meg vok vele elégedve.
21.5 :D full HD :C

♥ GIGABYTE P55A-UD3 ♥ INTEL i3 540 @ 4600 MHZ + XIGMATEK S1283 ♥ CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz ♥ HD 7950 3GB Powercolor PCS+ ♥ THERMALTAKE TOUGH POWER 575W ♥ CORSAIR OBSIDIAN 650D ♥ SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB ♥ BENQ G2220 HD ♥ RAZER DEATHADDER BLACK EDITION ♥ LOGITECH G35 ♥ SAMSUNG GALAXY MINI

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.