Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

jól néz ki ez a nikkelezett :)

ha idővel aktív hűtésre váltok, meg fogom fontolni :U

mod: R5 rulz :D

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#2) EQMontoya válasza Muton (#1) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem kell azt nikkelezni, gyárilag is ilyen szinü az alu :D

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#3) Gyuri27 válasza EQMontoya (#2) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

már csak az ár kérdés?
(az alu szerintem nem nikkel szinű)

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#4) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

dá szééép :D

(#5) Retekegér válasza Gyuri27 (#3) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Én is ezt kérdezném. De biztos olcsóbb lesz, kérdés, hogy mennyivel.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#6) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én pedig bevezetek egy új szabadalmat: szinenként cserélhető ledek :D

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#7) rauschie

rauschie
(őstag)

érdekes lene egy összehasonlító teszt, végre kijönne h mennyivel hatékonyabb a réz az alunál illetve mennyire csak hype vagy nem....

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#8) akosf válasza Retekegér (#5) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bő egy hete kaptam egyet mert a régit épp nem tudták szállítottani. Időm ugyan még nem volt kipróbálni, de drágább volt pár százassal! Mondjuk egy ~12kHUF-os hűtőnél ez nem tétel. :)

(#9) akosf válasza rauschie (#7) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A dobozán rajta van hogy a réz II-es vagy 25% (35?) -kal jobb hűtést ad mint az eredeti típus. Persze gondolom ez a marketing rizsa. :)

(#10) Gyuri27 válasza akosf (#9) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

"Keresek: 1 db rögzítő keretet socket 478-as processzorhűtőhöz" me jófej vagyok :K

(#11) akosf válasza Gyuri27 (#10) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért annyira jó fej nem vagyok. A mobil Yonah procimhoz rendelt MSI Speedster lapomon a gyári keret olyan hogy nem a szokásos 83x69mm-es hűtőbordákat fogadja hanem 90x68-ast. Ilyen hűtőt meg csak USA-ból tudnék szerezni, drága postával. A szerencsém az hogy az alaplapon a furatok olyanok hogy mindkét típusú rögzítő keretet képes fogadni...

(#12) Male válasza rauschie (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézz meg pl egy korábbi hűtőtesztet itt a PH!-n... az arány nem hinném, hogy változott ;)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem teccenek
a hasonló zalmik sem jöttek be

True Success is Blonde

(#14) oettinger01

oettinger01
(őstag)

nekem nagyon bejönnek az asus hűtői. ahhoz képest, hogy nincs nagy multjuk a gyártás terén szerintem nagyon jó eredményeket produkálnak mind teljesitmény, mind desgn terén.

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#15) pityeszka

pityeszka
(őstag)

"A kompatibilitási listán a ma elterjedt processzorokon kívül a Socket 478-as P4 Prescott is megtalálható, azonban a támogatott foglalatok között hiába keressük ezt a típust."

akkor ez most kompatibble 478 vagy nájn :F

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#16) Mercutio_ válasza akosf (#8) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

12k-ért inkább ninját veszek :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#17) Pulsar

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

h'át én egy olyan gyártóba aki gyárt alaplaptól elkezdve házon át monitort, mindent annyira nem bízom.
De egy tesztet azért megnéznék az alus hűtőről.

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#18) siriq válasza Pulsar (#17) üzenetére

siriq
(őstag)

Hali

Neztem tesztet es bizony a ninja "elensege". Ha valaki nem akar szenvedni a felszerelessel akkor az asus mindenkeppen ajanlott kategoria. Mindenesetre gondolkozom rajta hogy melyiket vegyem. A ninja mellett szola 2 ventis felalllas.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#19) Calibos válasza Pulsar (#17) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/asus-silent-knight_8.html
Pedig jó hűtőt csinál az Asus!

Érdekes, tegnap még semmi gondom nem volt a linkelésel, most meg nem mükszik :(

(#20) pityeszka válasza Calibos (#19) üzenetére

pityeszka
(őstag)

Tessék. asus silent knight

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#21) SteeWe válasza pityeszka (#20) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

A meresek alapjan, jobb mint a zalmi? Pedig az mintha nagyobb holeado felülettel rendelkzne. Árban kb. uott vannak, akkor már jobban megéri az asus.

mod:
Arrol nem is beszélve, hogy nekem szimpatikusabbak ezek a hutok, mert jobban hutik a proc kornyezetét. Pl Abit IP35 esetében pont a pwm bordára is fuj levegot, ellentétben a ninjaval

(#22) Yany válasza SteeWe (#21) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Jajám, én is ezért szemezek ezzel inkább, mint monnyuk egy Thermalright HR-01-el. Ez utóbbi nagyono tetszik, hogy jóval kevesebb anyaggal úgy hűt, mint a TR Extreme, csak a proci körüli terület hűtése miatt jobban bejön ez a kialakítás (zalman/asus), mint a Coolink/Thermalright/Scythe cégek által favorizált.

És ráadásul a CPU-t is jól hűti, tehát nincs kompromisszum... és ugye tudjuk, hogy pl. a hőcsöves northbridge hűtése éppoly fontos a tuningnál, mint a cpu-é, amit ez az ASUS-féle kialakítás jobban hűt, mint az előbb felsorolt cégek tornyai.

jancsiga

(#23) Symbio

Symbio
(senior tag)

"A 92 mm-es légcsavar alapfordulatszáma százzal nőtt, azaz 2300 rpm lett, ennek ellenére a gyári adatok szerint a maximális légszállítás 52,25-ról 45,6 cfm-re csökkent.
Akkor ez rosszabb lett, vagy csak én nem értem :F Magasabb fordulatszámon kisebb légszállítás, nem hiszem, hogy ez a fejlődés iránya. :(

(#24) edgR válasza Symbio (#23) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

de, a visszafejlodes iranya ;]

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

(#25) akosf válasza Symbio (#23) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A 92 mm-es légcsavar alapfordulatszáma százzal nőtt, azaz 2300 rpm lett, ennek ellenére a gyári adatok szerint a maximális légszállítás 52,25-ról 45,6 cfm-re csökkent."

Symbio:Akkor ez rosszabb lett, vagy csak én nem értem? Magasabb fordulatszámon kisebb légszállítás, nem hiszem, hogy ez a fejlődés iránya.

Nem biztos hogy rosszabb lett. Ha kisebb légszállítás mellett nagyob nyomó-/szívóerő kifejtésére képes, akkor a bordák közt ténylegesen mégis több levegő áramolhat át.

(#26) dobolan válasza akosf (#25) üzenetére

dobolan
(fanatikus tag)

Nem biztos hogy rosszabb lett. Ha kisebb légszállítás mellett nagyob nyomó-/szívóerő kifejtésére képes, akkor a bordák közt ténylegesen mégis több levegő áramolhat át.

He? :F Fizikából hanyas teccik lenni? :)

Megegyező ventiátmérő + kialakítás esetén a fordulatszám növelésével arányosan nő a szívó erő és a légszállítás is (most a turbulenciától tekintsünk el).

Ha egy kevésbé hatékony lapátkialakítású 9cm-es ventit tettek be az új modellbe, akkor bár növelték a fordulatszámot mégsem éri el az előző teljesítményét.

---

(#27) Gyuri27 válasza akosf (#25) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Szerény véleményem által a két hűtő sem árban, sem teljesítményben nem egy kategória. Ha ez így van és ezért készült réz helyett aluból akkor nem kell rá olyan komoly venti sem.

Mert a mostani lovag 12k-s árától az ember már sokat vár. A másik olcsóbb lesz attól meg így nem. :D

(#28) szélerőmű válasza Symbio (#23) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Nézőpont kérdése :))
Ha a piszkos anyagiakat vizsgáljuk, Asus profitjának szempontjából ez a fejlődés útja. Valszeg találtak egy olyan (kínai) gyártót, aki az előzőnél pár dollárcenttel olcsóbban szállítja a légkavarók darabját. Nagy tételben Asus több zsét rak zsebre. Jobb esetben a felhasználó nem érzi meg a kisebb légszállítást. Bár ez a venti csutkán 1 gondolatnyival kevesebbet szállít, mint a régi a tesztben kicsit visszafogva [L:http://prohardver.hu/teszt/nagyteljesitmenyu_cpu-hutok_2_2/teszteles_i.html][/L]
és [L:http://prohardver.hu/tema/re_teszt_nagyteljesitmenyu_cpu-hutok_2_2/hsz_153-153.html][/L]
Jó lenne a következő hűtős tesztben csekkolni, jelentkezik-e negatív változás a hűtési képességben azonos körülmények között (D830, 2000 rpm). A formális logika szerint azonos fordulatszámon tesztelve igen, de inkább jobb lenne megmérni.
Nem értem, miért nem sikerült a linkelés, sorry.

(#29) akosf válasza dobolan (#26) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

He? Fizikából hanyas teccik lenni?

Engem már egy ideje nem osztályoznak. :)
Viszont jó pár ventilátorral volt már dolgom...
...és itt ne csak CPU-hűtő ventilátorra tessék gondolni.

Megegyező ventiátmérő + kialakítás esetén a fordulatszám növelésével arányosan nő a szívó erő és a légszállítás is (most a turbulenciától tekintsünk el).

Ki mondta hogy a ventilátorok kialakítása megegyező?

Ha egy kevésbé hatékony lapátkialakítású 9cm-es ventit tettek be az új modellbe, akkor bár növelték a fordulatszámot mégsem éri el az előző teljesítményét.

És mi van ha ennek a lapátnak nem csak dőlésszöge, hanem a felülete, lapátszáma, formája is változott? Hoppá...

(#30) dobolan válasza akosf (#29) üzenetére

dobolan
(fanatikus tag)

Na jó, de ha meg van adva, hogy a légszállítása -a fordulatszám növekedés ellenére- csökkent, akkor persze, hogy valami változott azon a ventin, vagy nem? :)

---

(#31) Male válasza oettinger01 (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah, nincs nagy múltjuk... lassan 10 éve volt, amikor elöször ASUS márkájú hűtőt pattintottam fel egy procira... :U

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#32) Mercutio_ válasza akosf (#29) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Hogy az istenbe lehet kisebb légszállítás mellett nagyobb nyomóerőt elérni? :Y
Olyan mintha azt mondanád, "bár a szél sebessége 70-ről 50-re csökkent és iránya nem változott, mégis több áramot termeltünk ugyanazzal a szélerőművel" :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#33) akosf válasza dobolan (#30) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De változott. Akárcsak az álláspontod. :)

(#34) akosf válasza Mercutio_ (#32) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolkodtam rajta hogy érdemes-e válaszolni, na mindegy adasson meg a lehetőség megvilágosodni. A te szeles problémádnál feltételezed hogy csak a szél sebessége változott az energiát termelő turbina pedig azonos... és képzeld el van olyan légcsavar amellyel kisebb szélben, jobb hatásfok mellett több energiát lehet termelni.

(#35) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aki kinnvolt az idei MTH 2007-en az már láthatta, a bal oldali verziót :))

A blog-on találhattok pár képet! ;)

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#36) akosf válasza Overlocker (#35) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem az is elég ha hátrafordulok. Az E6550-esemen épp ilyen ügyködik.

Még megjegyezném hogy hosszadalmas felszerelni ( nem az a pikk-pakk dolog amit az ember elvárna ennyi pénzért ), ráadásul a leszorító fül is csak sokadjára volt hajlandó rendesen a helyére kerülni.

(#37) Overlocker válasza akosf (#36) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elsőre nekem is kicsit hosszadalmas volt , hogy akkor mit hogy, de kb 2perc alatt fel lehet rá tenni utána ;)

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#38) akosf válasza Overlocker (#37) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye a 2 percet a leszorító fülre érted?

Mert nekem az alaplap kivesz, alsó lemez + felső keret összecsavaroz, alaplap visszarak, pasztáz, hűtőt feltesz, leszorítófület helyére gyógyít dolog eltartott vagy negyed órát... :)

(#39) Overlocker válasza akosf (#38) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocsánat, nem használok házat :D

Alsó lemez berak, 4csavart becsavarom, aztán rászorít..A műanyagokat meg mindig rajtahagytam, így már csak csavarni kell össze.. :))

(#40) Tirexi

Tirexi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem az első szériás Asus-om van és nagyon jól hűtt.
Most 100-al gyorsabb lesz....
Akkor annyival is lesz drágább max 13-16e Ft közé esik.

<< YouTube Partner >> Tirexi.hu << Gameplay Center >> 680 SLI FTW! >>

(#41) Gyuri27 válasza Tirexi (#40) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem olvastad el alaposan a cikket. Szerintem. ;)

(#42) dobolan válasza akosf (#33) üzenetére

dobolan
(fanatikus tag)

Az én álláspontom nem változott

"A 92 mm-es légcsavar alapfordulatszáma százzal nőtt, azaz 2300 rpm lett, ennek ellenére a gyári adatok szerint a maximális légszállítás 52,25-ról 45,6 cfm-re csökkent."

még mindíg úgy gondolom, hogy rosszabb hatásfokú ventit tettek be. :)

---

(#43) Mercutio_ válasza akosf (#34) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Igen, valóban van olyan turbina, de ennek mi köze ahhoz, hogy ha egy venti kevesebb levegőt szállít, akkor az ugyanakkora felületen áthaladva kisebb hatásfokú hűtést realizál :F
Az egy másik dolog, hogy maga a hűtőtest jobb hatásfokú ami alatta van és ezért az egész rendszer hűtési hatásfoka jobb az elődnél, de nem is azt vitatta senki:R

(#44) akosf válasza Mercutio_ (#43) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocsánat, de a szélerőműves dolgot te hoztad fel és te kapcsoltad a témához, így gondolom ez a kérdés is inkább magadnak szól.

Azt valóban nem vitatta senki hogy a rendszer jobb hatásfokkal hűt.
Sőt, én még örülök is neki hogy pár százassal többért de jobbat kaptam.

Megjegyezném hogy még azon sem látok kivetnivalót hogy egy nagyobb fordulatszámú, kisebb légszállítású ventilátort építettek be akkor az ne tudna nagyobb nyomóerőt produkálni pl. a hűtőbordák felületén. Ez csak akkor működne így ha egy rakás dolgot változatlannak, a körülményeket pedig ideálisnak tekintenék. Gondolok itt a ventilátor lapátjainak felületére, alakjára, dőlésszögére, a hűtőborda felültetére, kialakítására, stb... ( kicsit deja vu érzésem támadt )

Szóval, csak annyit még hogy ez itt egy valóságos ventilátor egy valóságos közegben...
...és uncsi mikor jönnek hogy a fizika példában már pedig így kellett megoldani. :)

(#45) akosf válasza dobolan (#42) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

dobolan:Még mindíg úgy gondolom, hogy rosszabb hatásfokú ventit tettek be.

Ezt én sem vitattam. Ugyanis a hír alapján nem lehet eldönteni.

dobolan:Megegyező ventiátmérő + kialakítás esetén a fordulatszám növelésével arányosan nő a szívó erő és a légszállítás is (most a turbulenciától tekintsünk el).

Azt sem vittattam hogy megegyező kialakítás esetén a fordulatszám növelésével nő a teljesítmény. Példaként gondoljunk csak az alaplapi PWM szabályzásra.

dobolan:Az én álláspontom nem változott.

Bocsánat, ha ez bántó megjegyzésnek tűnt. De ezek szerint egy megegyező kialakítású rosszabb hatásfokú ventilátort raktak bele.

Mivel ezt nem tudom összeegyeztetni, ezért gondoltam hogy egyikről a másikra változott az álláspontod.

(#46) dobolan válasza akosf (#45) üzenetére

dobolan
(fanatikus tag)

Rendben, részemről semmi gond nincs. :)

Egyébként kár erről vitatkozni, mert a gyári speckók is eltérhetnek a valóságtól, vagy lehet simán az info is hibás.

---

(#47) Mercutio_ válasza akosf (#44) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Bocsánat, de az egész ebből a mondatból indult ki "Ha kisebb légszállítás mellett nagyob nyomó-/szívóerő kifejtésére képes, akkor a bordák közt ténylegesen mégis több levegő áramolhat át." és mivel ezt kicsit is gondolkodó mérnökember fizikai képtelenségnek tartja így megpróbál egy hasonló alapokon nyugvó, de egyértelműbb hasonlattal rávilágítani arra, hogy nem stimmel valami.
De úgy látom te az a típus vagy, akinek mindíg igaza van, így részemről le is zárnám párbeszédünket:R

(#48) Tirexi válasza dobolan (#42) üzenetére

Tirexi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy csak az Everest rosz vagy valami de az én Asus-om is kipörögi a 2300-at simán.
2304RPM volt a legnagyobb amit eddig láttam.

<< YouTube Partner >> Tirexi.hu << Gameplay Center >> 680 SLI FTW! >>

(#49) X Factor válasza Tirexi (#40) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

9ezer aljáért lehet kapni újat, nem hiszem h. ilyen drága lenne egy ráncfelvarrot verzió, vagyis inkább csak remélem.

(L) Atiradeonika (L)

(#50) akosf válasza Mercutio_ (#47) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos nem vagyok az a típus... viszont nem szeretem ha a gyakorlati tapasztalan nélküli, az egy kicsit gondolkodó mérnökember bolondnak néz. Sőt, talán még arra sem veszi a fáradtságot hogy utánanézzen a dolgoknak. Úgyhogy részemről én is zárnám a párbeszédünket.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.