Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Nem tudom, de nekem a Sharkoon még mindig a gyengusz kategória tetejét képviseli, ez is olyan. Régi, Thermaltake utóérzetű előlap, "lecsúnyítva" Sharkoon-módra, áhh..

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#2) D.Orion válasza X@b3e (#1) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Már megbocsáss, de nekem Sharkoon Rebel 9 Economy gépházam van. Egyáltalán nem gyenge kategória... De a hírben szereplő házuk sztem ronda.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#3) H.O.D. válasza D.Orion (#2) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Én is egy olyanban "lakom". Az egyetlen hátránya, hogy a rácsok miatt kegyetlenül porosodik az előlapja, de egyébként masszív, jól szerelhető, jól szellőzik és báázi sok hely van benne.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#4) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nekem rebel 12 van a nagy oldal ventivel. Azt azért nem mondanám, hogy a gyengusz kategória, főleg amennyit spórólnom kellett rá, de azért nem is estem hanyatt tőlle, mikor kicsomagoltam.

Ezek kb. ugyanazok, csak kaptak egy előlap borítást.

A táp elhelyezése, viszont nem a leg szerencsésebb. Mármint, az alsó szerelés az ok, az volt az egyik ok amiért ilyet vettem. Viszont miért fordítva kell beszerelni? Sokkal jobb lenne, ha alúlról a hdd-k felől szívná a levegőt, ami nem meleg, hisz 2 db. 8 centis gondoskodik az éppen kellő hangtalan légáramlásról.

Így viszont amikor kész voltam a géppel, gondoltam bedobom még a tuner kártyát. Mondanom sem kell, hogy a rögzítő csavarja a 14cm-es venti rácsán keresztül egyenesen az 1 napos garanciális táp belsejébe pottyant. Tulajdonképpen minden oda hullik.

Majd szétrobbant a fejem, kábelkötegeket szétvágni (a kötegelőket), kifűzni, tápot kiszerelni, és szerencsétlenkedni a csavarral, ami, amilyen könnyen behullott, annál nehezebben jött ki.

Ez nagy hülyeség.

(#5) mephi666 válasza antikomcsi (#4) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyébként pl a vga hűtője pedig a tápról érkező meleg levegővel hűt? :) eléggé hülyén gondolták át akkor ezt a konstrukciót... ha a táp alul fölül zárt lenne és a ház előlapja felől kapná a hideget, amit hátul kifújna, az lenne a leghasznosabb a tápnak és a vga is talán alacsonyabb hőt kapna... de én nem vagyok tervezőmérnök :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) Hulk24

Hulk24
(senior tag)

Sokat emlegetem én a Sharkoon házakat mostanában...:D:D 12cm-es ventihez keresek én Fan Frame keretet és csak a Sharkoon árul külön, de Mo.-on nem tudom beszerezni, legalábbis még sehol nem láttam ilyet...

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#7) Depression válasza mephi666 (#5) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen levegő megy a táp felől? Már írták, hogy a táp fejjel lefelé van, pont a VGA felől szívja a levegőt.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#8) antikomcsi válasza mephi666 (#5) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Az előlapon a szűrők mögött szintén van egy 14 cm-es venti, így a vga egy "szélcsatornában" van. ;]

Egyébként, mint rávilágítottak, a táp fejjel lefele van, így az szívja abból a térből a levegőt, és a táp melege nem megy sehova, illetve hátúl távozik. ;)

(#9) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes az a hátsó ventilátor nyílás, vajon mennyire lehet szélzajos?

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#10) antikomcsi válasza EarL 007 (#9) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Semennyire.

(#11) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

Ez ugyanaz belul legalabbis mint a rebel12, csak van ajtokaja.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#12) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Mindenesetre én személy szerint ebből az árból biztos nem ezt választanám

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#13) shtml válasza H.O.D. (#3) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Rebel 9-ben van az én gépem és a barátnőmé is. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Az meg csöppet sem hátrány, hogy a rácsok és a porszűrők miatt porosodik az eleje - az elejéről könnyebb eltakarítani a port, mint a gép belsejéből.

Edit: Ez a ház nekem sem tetszik.

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#14) ez_meg_emaz válasza X@b3e (#12) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Mondhatnátok akkor ennél jobb és 22k alatti tornyokat. Nemhiszem hogy sok lenne ennyiért ami jobb is.
Nem azt mondom hogy ezek tökéletesek, de ennyiért milyen tornyot vártok? :F
Nekem az ára szimpatikus, a ház nem annyira. De ez olcso és legalább nagy.

Még mindig szidom azt az elvetemült okost aki kitalálta ezt a tegyükalulraatápot divatőrületet. Azokat kivéve akik az asztalon tartanak egy tonyot(!) mindenki csak szo.ja vele a f.szt, meg a ház....ja bocs, a táp a port. A szűrők se segítenek rajta sokat nehogy azzal jöjjön vki.
Soha nem tenném alulra a tápot ha van választásom.

Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

(#15) mephi666 válasza Depression (#7) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na, de most a táp ventije szív... vga-é szintén és egymással szemben van a 2... értelmetlen szerintem így... az lenne a lényeg, hogy kialakítson az ember egy útvonalat a meleg levegőnek... pl a ház frontoldaláról szívja a friss hideg levegőt, ami megadott útvonalon végighalad és kimegy a tápon keresztül hátul... de ez itt bukik ezen a ponton...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#16) RedCactus

RedCactus
(kvázi-tag)

Nekem teszik! :)

--- Knock Nevis ---

(#17) blackrulz válasza ez_meg_emaz (#14) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem meg praktikus az elrendezés. mondjuk nem feltétlenül ez amit ide tettek, inkább szívjon kintről és tolja is ki magában. fent szívja a proci a vga és minden más melegét, és így annak is magasabb fordulaton kell tekernie, így hangosabb is. aki halk gépet akar építeni ilyen elrendezéssel könnyebben teheti meg

antikomcsi: azért ezt megindokolhatnád. elég gáz az a kivágás, szélzaj tutui lesz ott, nem merném kijelenteni hogy semmennyire...

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#18) ez_meg_emaz válasza blackrulz (#17) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Annak biztos jo aki az asztalon tartja, de szerinted hányan tartanak egy toronyházat asztalon? :(
Ha szerinted jo a lenti táp ami lentről, a földröl szivja a hajat,port stb lelked rajta. Nem hiába hívják sokan porszívónak emiatt, mert pont ugy müködik igy mint egy porszívó amit takarításra használsz, a táp szerintem nem erre valo. Én nem cserélgetném a tápom szivesen de lehet más megteszi, vagy naponta 2x kitakarítja a gép alatti részt csak emiatt az elrendezés miatt. Meg amugy nem lesz hangos az a táp szerintem se ha tele megy hajjal meg porral. Sokkal praktikusabb tényleg. :D

Nekem elöl egy hét alatt annyi szar gyűlik fel a szűrőkön hogy bele se merek gondolni hogy hogy nézhet ki egy táp ami lentről szivja a cuccost. És a szűrö csak annyit tesz hogy belül a gép lassabban porosodik viszont sokkal aprobb szemü por ülepszik le amit elég macerás takarítani. Ja és ha a gép körül takarítok (kb 2 hetente) akkor tele van a gép alatt, mögött ilyen porcsomokkal (hátso venti amit kifuj meg amit közben gép oldalso ventirácsárol lesöprök) meg hajjal(nem nem vok hippi meg 2m-es hajam sincs, háziállat sincs és igy is van haj - gondolj bele akinek háziállata van annak milyen lenne ;] ) minden. Nah, ha ezeket a táp elnyelné biztos jot tenne neki. Szűrővel meg apro szemcsés por ülepedne le a tápban. Szerintem egyik se jo. A régi táp fent elrendezés a legjobb. Nem szivja a meleget ha a táp alatt hátul egy 12-es kifujoventi van. Ennyi a trükk. :U

(#19) blackrulz válasza ez_meg_emaz (#18) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

őőő akkor megvan a gond. nekem fontos a zajszint és nem kéthetente takarítok a gép körül, meg a házban úgy általában sem, hanem 3-4 naponta. volt szerencsém szervizelni ismerősnél ilyen elosztású gépet és köszönte szépen a lenti porszűrő kb heti 1x csere mellett semmi gáz nem volt vele, persze nem kéthetente volt ott sem takarítva...

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#20) ez_meg_emaz válasza blackrulz (#19) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Szerintem nem mindenki takarít a gép körül 3 naponta, nemhiszem hogy ezzel egyedüllennék, azt se hiszem te egyedül lennél azzal hogy 3 naponta takarítassz term. De szerintem többségnek se kedve, se ideje 3 naponta takaritani. 3 nap alatt össze se gyülik annyi hogy takarítani kelljen, legalábbis nálam. A két hetet is csak kb-ra mondtam. Ha látom hogy kell akkor kitakaritok. Belül meg amikor konfig váltás van vagy alkatrész csere.
De a takarítás már nagyon off téma.
Vegyük ugy hogy aki sokat takarít annak jo a lenti táp is szürövel. ;)

(#21) antikomcsi válasza ez_meg_emaz (#14) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Milyen port szív? :F

Pontosan ugyan annyi port szív, mint bármely más házban lévő táp. Egy porszemmel sem többet, mint a te házadban lévő táp.

szerk:

(#15) mephi666

Na most ezt igazán ilyen nehéz megérteni? Az előlapon lévő 14 centis venti fujja be a levegőt a vga és táp közötti térbe. Illetve a vga-ra is, attól függően, hogy állítod be.

A táp és a vga, ezt a hűs levegőt veszi fel hőcserélésre, és fújja ki hátúl.

[ Szerkesztve ]

(#22) ez_meg_emaz válasza antikomcsi (#21) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Én arra gondoltam hogy míg a fenti táp a házbol szivja a levegöt addig a lenti táp a földröl a koszt. Nem, nem esz meg engem a kosz annyi nincs, de több van a földön mint a házban szerintem ez is logikus. Föleg hogy a táp alatt lévö 12es venti a por min felét kifujja a házbol mielött a táp ventije beszivná(ha fent van).

(#23) Hulk24 válasza ez_meg_emaz (#22) üzenetére

Hulk24
(senior tag)

nekem aerocool baydream házam a táp alul, de nem vettem észre hogy jobban porosodna a táp, pedig nekem lent nincs ventim!!!

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#24) ez_meg_emaz válasza Hulk24 (#23) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Lehet vki félreértett. Arra az esetre gondoltam amikoris táp alul van és lentröl sziv(földröl) nem a házbol. Ergo nem is lehetne ott semmien venti ami bármit is befolyásolna.
De ha nem porosodik akkor legyen ugy. Max ha nem lesz más választásom kiprobálom, de addig marad a jol bevált elrendezés nálam. Köv háznak is HAF-ot néztem ki, ott szintén fentre tenném a tápot. Szal remélem ilyen "problémám" hogy csak lent lehet a tápom egyhamar nem lesz.
Ha ismerösnél lesz ilyen komolyan meglesem, ha már ennyien mondjátok hogy nem gázos.

(#25) antikomcsi válasza ez_meg_emaz (#22) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Lehet, hogy arra gondoltál, de itt ilyen házról szó sincs. ;)

Mint látod itt a táp az alaplap alatt van ugyan, de nem legalúl, a vinyók is alatta vannak, így nem szívná be akkor sem a koszt, ha nem fordítva lenne szerelve. Viszont mivel fordítva van, ugyanúgy a ház belsejéből szívja a levegőt, annyi kölönbséggel, hogy a proci hőterhelése nélkűl.

(#26) devast válasza X@b3e (#12) üzenetére

devast
(őstag)

Nekem hétfőn jön meg rebel12-őm, és sokat vacilláltam rajta hogy milyet vegyek. Mellesleg ebben a kategóriában 2 full torony van amit lehet kapni: A rebel12(ami ugyanaz mint a hírben szereplő ház csak más előlapja van) és a Chieftec ba-01b-b-b. Végül azért döntöttem a sharkoon mellett mert jobb a helykihasználás benne, kisebb ezáltal, és tetszik a belső elrendezése. Nagy oldalventiset nem mertem bevállalni, mert ha megmurdál akkor nem biztos hogy be tudsz szerezni 2x centis ventit hozzá. Ami aggaszt 1 kicsit: ugye az economy változaton van 6 venti hely. Ha épelméjűen szereld őket be, akkor 5 fog befele fújni és mindössze 1 fog kifele(Vinyókat fújni kell meg alaplapot is, meg a front venti is befele szokott fújni), ezáltal valószínűleg elég durva túlnyomás lesz bent. Na mind1, majd ha megjön bölcsebb leszek ezügyben :)

[ Szerkesztve ]

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#27) H.O.D. válasza shtml (#13) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Nem is az a baj, hogy porosodik, hanem az, mikor anyós bekapcsolva betámadja a műszálas antisztatikus moppal :DDD

(#28) H.O.D. válasza devast (#26) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Nem hiszem, hogy ventikkel fel lehetne fújni egy házat :D Az illesztések, stb. mentén kijön, aminek kell.

(#29) shtml válasza devast (#26) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Durva túlnyomás? Egy szokásos ventilátor 1-2 milliméter, a legerősebbek max. 3 milliméter magasságú vízoszlop statikus nyomását képes létrehozni. Példa

(#27) H.O.D.:

Na igen, az veszélyes tud lenni. :DDD

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#30) ez_meg_emaz válasza antikomcsi (#25) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Ezért tettem offba már az elsö hsznél is mert ez a ház nem olyan. De a mai házak 90%-a olyan és ezt emlitettem meg.
Amugy ezzel a házzal semmi bajom. Olcso és nagy.

(#31) devast válasza shtml (#29) üzenetére

devast
(őstag)

Oké elhiszem nem úgy értettem... hanem általában a házban szélcsatornát szokás csinálni, nem tudom mennyire lehet hatékony a levegőt szinte csak befele tolni.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#32) antikomcsi válasza devast (#31) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Az alsó két venti a hdd-ket hűti, egyik oldalon be, s rögtön másik oldalon ki is oson a légnemű. Van a két "kicsi" venti oldalt, ami befele nyom, és egy nagy 14-es elől.

Illetve hátúl egy 14-es kifele, és ott a táp, ami már gyakran 14 centis, az is kifelé.

Tehát befelé 2db. 8 centis, és 1 db. 14 centis, kifelé pedig 2 db. 14 centis. Ez inkább úgy tűnik kifelé nyom, nemhogy szinte csak befelé.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.