Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez egy nagy rakás hulladék lesz... senki nem fog átváltani rá... legalábbis eleinte biztosan nem... A core2 még nagyon sokáig elég lesz... a 2magos csodák is nagyon jónak számítanak de egy 4magos proci is igen olcsó manapság, és a teljesítménye jövőbe mutató

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#2) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Ezaz vegye csak meg a paraszt sok száz-ezer dollárért az Extreme Edition-t ha akar egy kis szuflát nyomni a prociába.
Ennyit erről h az Intel tuningbarát

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#3) Ősember válasza luw2win (#2) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

azért azt vegyük figyelembe, hogy a többség eddig sem tuningolt :U az, hogy ezen a forumon ez már majdnem kötelezettség :D az más tészta :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#4) westlake válasza bacsis (#1) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

...mar megint a jatekok szempontjabol kozelited meg a dolgot.. es a 8 thread? mire mesz ez ellen (+ tri-channel) egy q6600-al (vagy akar egy yorkfield-el)? :U

#2: te milyen alapon parasztozol le barkit is?? es miert is paraszt az, aki ee procit vesz? gondolkozzal mar kicsit, mielott egyszerusegedrol teszel tanubizonysagot :U :(((

I'm out.

(#5) Oliverda válasza westlake (#4) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Attól hogy majd te megveszed az EE-t még nem leszel paraszt, ne aggódj. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#6) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

"A processzorba integrált háromcsatornás memóriavezérlő hivatalosan csak az effektív 800 MHz-es és az 1066 MHz-es DDR3 memóriákat fogja támogatni. Ennek az az oka, hogy a processzormag és a memória feszültsége szinkronizálva működik, és a felső határa 1,6 voltban van megszabva. Amelyik memóriamodul túllépi ezt a határt, azzal nem működőképes az új Intel Core i7 család. A különböző DRAM technológiák fejlesztésével, szabványosításával, hitelesítésével foglalkozó JEDEC (Joint Electric Device Engineering Council) Solid State Technology Association szerint, azonban hamarosan elkészülhetnek az első, alacsony feszültségen működő DDR3-as memóriachipek, amelyek a jelenlegi DDR3-as memóriaszabványnál alacsonyabb feszültséggel üzemelnek."

Hát ezen csak röhögni tudok 1066-os DDR3 támogatással elmehetnek a...

Most, akkor a jelenlegi DDR3-as pl: 1800-as ramjainkat ellehet majd dobálni, mert csak 1.9v-on lesz képes hozni az 1800-at?:D Látom előre mennyi szívás lesz ezzel az új procikkal, nem is bánom már, hogy a QX-et megvettem egy ideig nem kell cserélni főleg ha valóban nem lehet majd tuningolni, akkor még lassab is lesz a mostani prociknál alapon ezek a Core i7-esek...

[ Szerkesztve ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#7) westlake válasza Oliverda (#5) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

rosszul irtad.. valojaban ezt akartad irni:
te nem attol leszel paraszt, hogy megveszed az ee-t, ne aggodj..
leesett elsore:D

jelen allas szerint a valasz igen.. ha memoria spd-jeben meghatarozott fesz magasabb, mint 1.6 volt, akkor hello, no post... valojaban nem is a memoria sebessegen van a hangsuly, hanem a feszultsegen.. mondjuk nem tudom, hogy valakik hogy hajtottak 2000mhz-en modulokat, ha az 1.6 volt fix :U
megint mas kerdes, hogy a tri-channel lehet, hogy akkora savszelesseget biztosit, hogy semmi szukseg nem lesz a gyors (magas feszultsegu) memoriakra..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#8) kételkedem

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Új foglalat, ddr3 memória. Szerencsére a fejlődés megállíthatatlan. Azt pedig mindenki eldöntheti, h hajlandó megvenni, v sem...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#9) Oliverda válasza SzlobiG (#6) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na majd mindjárt jön az Intel galaxis mindenttudó bölcse alias shabbarulz és mindenkit jól leoszt hogy ez mekkora hülyesége meg az egész hír kukás. Figyeljétek csak meg. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#10) nebali

nebali
(kvázi-tag)

ABU-nak:
nem kötözködés!:
"Hivatalosan váltak a támogatott memóriákra és a fogyasztásra vonatkozó adatok."
hivatalossá ,nem?

ez egy rakás szar lesz pajtik.

[ Szerkesztve ]

Tyan s2692(FS D1809),2x Xeon5310 1.6ghz@2ghz,4GB667FB-Dimm,S3Trio64V+ 1Mbyte :D+ati 5770,4x36GdiskRAID 0 15k scsi+256m hbaPCI-X 280/280M/s

(#11) luw2win válasza westlake (#4) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

paraszt alatt nem a gumi csizmában járó földesurat értem aki köpköd meg stb. hanem egy átlag embert akinek nincs meg a havi több miliárdos keresete, hogy ezt megtegye. :U

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#12) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legalábbis én biztosan nem veszek ilyet :))

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#13) Abu85 válasza SzlobiG (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy kukázni kell a gyors DDR3 modulokat, egy memória többféle beállításprofilban is képes működni. Az persze nyilván pazarlás, hogy egy 1800MHz-es memóriát 1066MHz-en működtetünk. Ellenben ott a háromcsatornás memóriavezérlő ami kompenzálja az órajelhátrányt.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) Abu85 válasza nebali (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

javítva :) Köszönöm...

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Hö, nem lehet majd tyuningolni :F Ez milyenmá :))
Hajrá AMD meg ilyenek :C

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#16) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

A PCI órajel nem lesz fixálható? :Y
Hát ja nehogy már a 300$ alatti procit fel lehesen húzni az 1000$-os szintjére ;] Ha ez igaz elég szemét egy cég az Intel. A atom-os lapjaikra se raknak pcie-t :W Nehogy már jó legyen a user-nek. :W

[ Szerkesztve ]

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#17) Oliverda válasza nebali (#10) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Server környezetben jobb lesz mint a jelenlegi Penryn alapú Xeon-ok de desktop-on szvsz senki ne várjon tőle akkora előrelépést mint amekkorát anno az első C2D hozott.

(#18) Keldor papa válasza SzlobiG (#6) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem se nagyon jön ez így be... kiváncsi leszek a Deneb mennyit fog menni tuningban.:D

Hakuoro: Persze hogy ilyenek... az nVidia CPU-s megfelelője... nem tudtad? ;]

[ Szerkesztve ]

(#19) engusz válasza Kendek (#12) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ha nem is ezt, akkor valamelyik kisebb i7-est. Tesznek róla az Intel-nél. :K Nem mondom, hogy kacsa a hír, de elég merész dolgokat állít. Viszont a tisztelt nagyérdeműt, a többséget, tutira hidegen hagyja a tuning, de még az is, hogy csak szabvány feszültségű DDR3-as memóriákat használhat.

(#20) tdd587

tdd587
(őstag)

Akkor ez az utolsó szög az intel koporsójába? Drágán jót árulni életveszélyes dolog...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#21) Yutani válasza Abu85 (#13) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen, csak a meglévő 1800MHz DDR3 Dual Channel memóriájához vehet az ember egy HARMADIK modult is, hogy meglegyen a Tri-Channel hajtás-pajtás... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#22) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

hát nekem is akkor lesz ilyenem ha a mostani céges notimat lecserélik és véletlen ilyen kerül bele ;)

nekem bőven elég egy jó X2 v X4 proci amire a gépet hazsnálom :) és a játékok így is futnak 1680*1050 -ben :)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#23) SzlobiG válasza Abu85 (#13) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Igen ezt én is tudom, de jelenleg a DDR 3 szabvány szerint 1.5V az alapfeszültség, még is mennyi ilyen ramot kapni már manapság amelyiknek ennyin állapítják meg a gyártók feszültségét? Egyet se szinte... Szal ha ez így lesz akkor most "feleslegesen" megvettük a drága DDR 3 memóriákat, mikor a Core I7-be elég lesz egy pl: DDR 3 1333MHz-es mezei ram is mivel csak 1066-on fogja hajtani őket.:D

"Ellenben ott a háromcsatornás memóriavezérlő ami kompenzálja az órajelhátrányt."

Ajánlom, hogy érjen is vmit...

A másik meg az, hogy bízok az alaplapgyártókba és ezek változni fognak gondolok itt a procik tuningolására meg a PCI freki fixálhatóságára.

Sanyix:"sebaj amd jobb alacsony fogyasztásban, ki vesz intelt?" Az ilyen kijelentéseket hanyagoljuk nem kell flame...

[ Szerkesztve ]

(#24) Sanyix válasza Keldor papa (#18) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vót valami teszt, hogy a tesztgyártásos példány alapfeszen (1,2v) 3,4ghz-t ment.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#25) Sanyix válasza Hakuoro (#16) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amíg olyan chipsetet használnak ami akkor készült mikor még nem is volt pcie, addig nem is lesz :) sebaj amd jobb alacsony fogyasztásban, ki vesz intelt?

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#26) Abu85 válasza SzlobiG (#23) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tuning részéről nagyon halhat mindenki ... amik kiderültek azok nem hivatalos információk ahogy a hírben is írva van. Mindenesetre a kiszivárgott tuning eredményeken egyértelműen látszik, hogy csak a szorzó emelésével érték el a magasabb órajeleket.

(#27) SzlobiG válasza Abu85 (#26) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Persze ezek még nem biztos hírek, de általába beszoktak jönni az ilyen előzetes infók.:U

Igen mert az EE volt azon meg lehet állítgani a szorzót.:D

Oliverda: Igen azok is, azt el is felejtettem.:B

[ Szerkesztve ]

(#28) Hakuoro válasza Keldor papa (#18) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

De... :DDD
Vannak cégek amelyek pofátlanabbak az átlagnál....... pl.:Intel/Nvidia ;)

[ Szerkesztve ]

(#29) Oliverda válasza SzlobiG (#27) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ES példányok is lock mentesek szoktak lenni ha nem tévedek.

(#30) MasterDeeJay

MasterDeeJay
(senior tag)

Várható volt hogy meglépi Intelbácsi azt hogy nehezebben lehessen tunkolni a cuccokat. De ez számára sztem csak profitot hozhat, hiszen akik nagyobb teljesítményre vágynak egy ilyen procinál azoknak a tuning már nem lesz egy biztos lehetőség csak egy nagyobb típus.
Egyébként a lapgyártók úgyis kitalálnak rá valamit. (persze a jó profit fejében drágábban)
Az ddr3 1066-ot valamelyest ellensúlyozza a háromcsatornás memóriavezérlő (de azért ez nem megoldás és kevés is egy 1800-2000-hez képest). A PCI és Pcie húzása már gázosabb dolog. (Régi szép idők, amikor még az agp/pci-t 80/40mhz-en hajtottam, és reménykedtem hogy nem nyírok ki semmit.)

[ Szerkesztve ]

Minecraft szerver: http://mcph.dyndns.info/

(#31) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

Nehalem is better than Barcelona / Deneb
Nem birom megállni, hogy párhuzamot vonjak az Nvidia tavaszi Ati/AMD fikázása és e között :DDD ...
De szép is lenne ha a Deneb-be "kicsit több" szuflát pakoltak volna mint amiről eddig pletykáltak. :B

(#32) munky

munky
(őstag)

Nekem már a neve sem szimpatikus. A többi meg csak hab a tortán.

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#33) Lenry válasza tdd587 (#20) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát biztos... tönkre is megy az Intel... már ki is rúgták az összes mérnöküket...
Jézusom... akárhányszor kijön egy hír, hogy az Intel/AMD/nVIDIA aktuális új hardverének van egy darab problémája, 100%, hogy jön valaki, aki ír egy postot, amiben már el is temeti az adott céget :W

a hírből: Mivel a PCI és a PCI Express órajel a továbbiakban nem lesz fixálható, könnyen kitalálható, hogy a QPI buszfrekvencia növelésével nő a rendszer más részeinek az órajele is, ami instabil működést eredményezhet. - aztán jön egy alaplapgyártó, mint mondjuk anno az Abit és megoldja, hogy lehessen külön állítgatni :U

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#34) BITBOYS válasza munky (#32) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem se szimpi a neve. Eleve miért 7? Jobb lett volna az i007 :DDD

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#35) ollie válasza luw2win (#2) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az Intel soha nem volt tuningbarát, nem tudom miről beszélsz.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#36) Tyberius válasza Lenry (#33) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Na igen, ez nem más, mint egy, az eddigieknél bonyolultabb - de semmiképp nem abszolválhatatlan - feladat az alaplapgyártók mérnökeinek. Az egyetlen hatása az lesz, hogy a tuningos lapok valszeg többe fognak kerülni, mint eddig, mert több meló lesz a kifejlesztésükben.

Ugyanakkor sajnos azt kell mondjam, hogy az ABIT aligha fog már ezekhez a procikhoz alaplapot szállítani... kár érte.

mod: "anno az Abit" - nem vettem észre... Szóval kell egy újabb okos alaplapgyártó... hm... sztem kell egy kis okosság a Core 2 Quad, a DDR 1/2, az AGP és a PCI-E egy alaplapba ültetéséhez, szal lehet, hogy az Asrock lesz az :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

"...és 130 W-os TDP fogyasztási értékkel fog rendelkezni." Nem fog ez túlzottan melegedni? :F

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#38) Sanyix válasza Anubis_9 (#37) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

45nm-en de... na kiderül hogy ez lesz a kazán? Merthogy a phenomokra szerették ezt mondani, mikor 65nm-es, imc-s ráadásul az a max teljesítményfelvétel, az intel tdp meg a szerintük átlagos.

[ Szerkesztve ]

(#39) Oliverda válasza Hakuoro (#31) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Nehalem has much lower latency cache and at the same time, it has 8MB L3 cache that is much more than Barcelona."

Nem értem hogy miért egy olyan processzorral von párhuzamot ami már 1 éve piacon van és a Nehalem pedig még gyakorlatilag nincs piacon.

"Ronan also concluded that “smart people often come to the same ideas” but for us its more likely that Intel embraced some of the good ideas that AMD had for years and implemented them to its Nehalem design."

Ronan barátunk nagy bohóc. :)

[ Szerkesztve ]

(#40) Andre1234 válasza Hakuoro (#31) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

Vélemyényem szerint barcelona /shanghai-t kellett volna írni. Vagy phemon/deneb-et.

[ Szerkesztve ]

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#41) tdd587 válasza Lenry (#33) üzenetére

tdd587
(őstag)

Az irónia ismeretlen fogalom, vagy mi van...?

Ha azt írom, hogy utolsó szög az AMD kopórsójába, az viszont flame.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#42) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

a processzormag és a memória feszültsége szinkronizálva működik, és a felső határa 1,6 voltban van megszabva

Kizártnak tartom, hogy a Vcore és a memória feszültség azonos legyen. Azt tudnám elképzelni, hogy a memória feszültsége a Vcore értékének x-szerese lesz. Csak ekkor a CPU alulfeszelése esetén csökkenne a memóriának adott feszültség is - ami azért baj, mert nem biztos, hogy a memóriát is lehet alulfeszelni adott órajelen.

Az alaplap szintjén nem lehet nagy feladat szétválasztani a CPU-core és a memória feszültségét. Az már rázósabb, hogy megemelt memóriafeszültaség esetén a memória jelét illeszteni kell majd.

Edit: Másrészt ezt az AMD rég megoldotta, szóval mégsem nagy feladat. :)

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#43) VaniliásRönk válasza shtml (#42) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Inkább az IMC és a memória feszültségéről lehet szó. Az AMD procik is elfüstölhetnek, ha a VTT fesz 0.2V-nál többel haladja meg a VCore-t.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#44) Oliverda válasza VaniliásRönk (#43) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vagy nem: [link]

(#45) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Na a RAM gyártóknak fel van adva a lecke: 1,5V-on 1800MHz-es meg 2000MHz-es memóriamodulokat kifejleszteni/gyártani.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#46) wwenigma válasza Oliverda (#44) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SD ramot hajtassz, vagy mi a facér kap 2,3V-ot? :U

mod: egyebkent asszem neked hullott el egy phenom még az elején, ilyen fesz gond miatt.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#47) shtml válasza VaniliásRönk (#43) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Abszolút logikus, amit írsz, de a cikkben a CPU core és a memória feszültségének szinkronjáról volt szó. Ez jelentheti azt, hogy a kérdéses processzorokban az IMC ugyanazt a feszültséget kapja, mint a core, de azt is, hogy nem volt alapos az infó, amely alapján a cikk készült.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#48) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 2.66GHz-es is a 130W-os TDP osztályba kerül??? Nem lesz az egy kicsit sok? :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#49) Oliverda válasza wwenigma (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A teszt kedvéért odapakoltam neki egy kis feszt. ;]

Annak semmi köze nem volt a RAM feszhez. Az Everest egy régebbi verziója "nyúlt" egy kicsit rossz helyre: [link] -> [link]

[ Szerkesztve ]

(#50) wwenigma válasza Oliverda (#49) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jahh, telleg... épp kerestem már. Akkor sorry. :R

Egyebkent K10 topikból ez a hsz tetszik, idézek, "A DDr3 tamogatas ugytudodm nudli 1333mhz".

Inteléknél akkor ez mi? Nudlicska? :DDD

leviske: majd megmagyarazzak miert jobb az mint az ájemdéjé, ne féltsd őket. ;]

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.