Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) benedekco

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Ez most mit jelent? Az, hogy alaplapon ott lehet a vga csati, de kell külső vga? Vagy azt, hogy FM1 mellett is lehet az északi hídban igp?
Ezt nem lehetne megcsinálni amúgy? Mármint, hogy északi hídban és a prociban is ott az IGP aztán ezek mennének Crossfire üzemmódban?

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#2) atti_2010 válasza benedekco (#1) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ezekben hibás az IGP és mennek processzornak.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#3) BotaN válasza benedekco (#1) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Az FM1-es lapokban az északi hídban is van egy grafikus cucc?

(#4) schawo válasza benedekco (#1) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nincs IGP, külső vga kell hozzá.

(#3) BotaN Dehogy:)

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#5) atti_2010 válasza BotaN (#3) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nincs északi híd, vagyis van de a prociban.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#6) BotaN válasza schawo (#4) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Na jólvan akkor, már kezdtem azt hinni hogy nagyon lemaradtam valamiről. :D

(#7) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

65 watt 27, ghz, 100 watt 2,8 ghz. Na ez a vicc.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#8) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

ez a kep rendes felbontasban megtalalhato valahol?

(#9) Yutani válasza Sub-ZeRo (#7) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez kategória, nem valós TDP. Mondjuk a 2.7-es max TDP-je 63W, ezzel belefér a 65W osztályba, de a 2.8 GHz-es 72W-tal már a 100W kategóriába sorolható csak.

Kb. így kell elképzelni. Különben ahány proci, annyiféle TDP lenne megadva, így meg egyszerűbb eligazodni.

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#10) atti_2010 válasza Sub-ZeRo (#7) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De azt is vedd figyelembe hogy 100W de egy fizikailag 4 magos proci, a G6950 az Inteltől 2 magos és 112W fogyasztott, ez meg biztos nem lépi át a 100W-ot.

(#14) Sub-ZeRo válasza atti_2010 (#10) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így már más a gyerek fekvése.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#15) atti_2010 válasza Sub-ZeRo (#14) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

És akkor még azt is érdemes megemlíteni hogy a G6950 6630 Vantage pontot csinál ezek a 100W modellek meg 10600 körül ami majdnem utoléri a Phenom II 955 procit, továbbá a működő IGP-s modell 40W körül eszik IDLE ami szintén nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

(#16) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ahhoz képest hogy oem-nél érhető csak el, jó pár webshopban is kapható volt az előző kettő is.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#17) benedekco válasza atti_2010 (#2) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Ez megvan. Csak reméltem, hogy ha oem, akkor gyártanak majd mellé spec lapot, hogy ne kelljen külső vga.
Sok OEM gyártó varázsol a készre szerelt gépeiben.

re: (#4) schawo
Na ja, de ha lenne az északi hídban?

re: (#3) BotaN
feltételes módban beszéltem

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#18) atti_2010 válasza benedekco (#17) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ez megvan. Csak reméltem, hogy ha oem, akkor gyártanak majd mellé spec lapot, hogy ne kelljen külső vga.

Ennek semmi értelme, ha nem akarnak használni külső VGA-t akkor egy teljes értékű APU-t raknak bele és kész, ez olyan OEM gépekbe jó ahol egy kicsit többet akarnak mint ami az APU-ból kihozható, pl 7670,7750,7770,7790 stb diszkrét VGA-val.

[ Szerkesztve ]

(#19) benedekco válasza atti_2010 (#18) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

A raktáron maradt régi északi hidas igp-ket azért el lehetne pörgetni. Mellesleg gondolom olcsóbb ez a proc mint az igp-s változat.
Amúgy a crossfire se lenne hátrány lapos gépben. Külső vga nélkül.

De értem amit írsz!

[ Szerkesztve ]

(#20) atti_2010 válasza benedekco (#19) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Csak lehetséges hogy egy északi híd úgy megdobná az árát az alaplapnak hogy akkor meg az lenne a gond, és úgy is jóval lemaradna grafikus teljesítményben egy APU -hoz viszonyítva, az alaplapgyártóknak biztos megérné de nem biztos hogy az OEM gyártók megvennék.

[ Szerkesztve ]

(#21) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Ezt:[link] érdemes megnézni, pláne az ár/érték arányát.

[ Szerkesztve ]

(#22) Prof

Prof
(senior tag)

Hmm, Trinity megjelenés előtt ilyennel kijönni kicsit aggasztó. Lehet csúszás lesz ebből a Trinity releaseből?
Mert ugyanezt lassan kiadhatnák Trinity-vel letiltott GPU-val.
Bár az Buldozer rivális lenne olcsón és megint egy jó kis ár/teljesítmény arányú AMD procit kapnánk.

(#23) atti_2010 válasza Prof (#22) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mert ugyanezt lassan kiadhatnák Trinity-vel letiltott GPU-val Mond már el mikor lesz a Trinityből annyi selejt hogy árulni lehessen? Még ha rendes időben is jelenik meg hamarabb mint Július , Augusztus biztosan nem, és miért ne adnák el ezeket ha megveszik? Ezen kívül valószínű a Trinitynek sokkal jobb kihozatala lesz és akkor még később lehetne árulni.

[ Szerkesztve ]

(#24) Prof válasza benedekco (#19) üzenetére

Prof
(senior tag)

Nem adhatják az IGP hibás llanot olyan árban mint az IGP-set, persze hogy olcsóbb :K

Gondolom azért hívják Athlonnak, hogy ne keverjék össze a vásárlókat, mint ahogy éppen az Intel fogja az IGP nélküli i3-i5 procijaival.

(#25) Prof válasza atti_2010 (#23) üzenetére

Prof
(senior tag)

Mondasz valamit bár nekem az jött le, hogy áprilisban már jön az asztali Trinity (A10-5700-ra leszek kíváncsi ár/érték/fogyasztás arányban) is ha már most gyártják a mobilt. (az már csak 2 hónap).

Mindenesetre végre egy jó ár/teljesítmény arányú nem zabagép proci, pont amiért az AMD sokan szeretik. Gyakorlatilag a 631-es jobban sikerült darabjai ezek.
Aki nem fanatikus fps huszár, de akar egy olcsó új gépet amivel minden elmegy szépen annak jó választás szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#26) stratova válasza gyiku (#8) üzenetére

stratova
(őstag)

Például itt?

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#27) Apika válasza atti_2010 (#21) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Ez alapján már nem olyan jó választás...

(#28) gyiku válasza stratova (#26) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

koszi :K

(#29) Yutani válasza Apika (#27) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézted a második grafikont is?

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#30) Apika válasza Yutani (#29) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Igaz, igaz! :R

(#31) atti_2010 válasza Apika (#27) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ne azt nézd hogy a méreg drága X6 és a még drágább i7-2600K hoz képest hogy teljesít hanem az ár/érték mutatóját, egy 2100 árából 3 ilyet veszek és a legtöbb alkalmazásban ugyanúgy megfelel, és erre már azt sem lehet mondani hogy melegszik vagy hogy sokat fogyaszt.

[ Szerkesztve ]

(#32) Crias válasza atti_2010 (#23) üzenetére

Crias
(tag)

Én megfordítanám a kérdést.
Miért jó újabb selejteket legyártatni?
Lassan tényleg itt a Trinity, ami ha megérkezik akkor az fm1-et úgy ahogy van el kellene felejteni, felesleges csökkenteni 32 nm-re legalábbis az én meglátásom szerint, bár mivel úgyis marad még egy ideig a Llano is.... összeségében itt én is valami gubancot érzek.

Ezen kívül valószínű a Trinitynek sokkal jobb kihozatala lesz és akkor még később lehetne árulni.
És ez miért lenne jó az amd-nek? Mármint selejtet gyártani ez nekik veszteség, nekik pont az lenne a legjobb ha nem lenne selejtes APU nem?

[ Szerkesztve ]

Crias

(#33) atti_2010 válasza Crias (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

felesleges csökkenteni 32 nm-re legalábbis az én meglátásom szerint,

A Llanot 32 nm gyártják.

És ez miért lenne jó az amd-nek? Mármint selejtet gyártani ez nekik veszteség, nekik pont az lenne a legjobb ha nem lenne selejtes APU nem?

Az APU gyártásakor selejt is keletkezik, ezeket adják el mivel megmarad a 4 magos proci amit kár lenne kidobni.

(#34) pakriksz

pakriksz
(tag)

ezek tényleg elcseszett llanok, és nem sima 4 magosok, ugyan is a "régi" eleve 4 magosnak gyártott igp nélküli x4-ek-nek jobb a fogyasztása. Érdekes hogy az igp-t nem tudják úgy lekapcsolni hogy ne fogyasszon. pl az én 645-ös eleve igp nélküli x4-em 3,1 ghz-n kevesebbet fogyaszt mint ezek 2,8-on... Szóval ez a selejt llano csak akkor éri meg ha tényleg erősen selejt áron adják, különben meg jobb egy "régi" x4 :)

[ Szerkesztve ]

(#35) Crias válasza atti_2010 (#33) üzenetére

Crias
(tag)

Jah sorry a cikkben az volt egymás után hogy felhagy a 45nm-el utánna meg hogy 32nm-en jönnek ki az újabb procik.

Az APU gyártásakor selejt is keletkezik, ezeket adják el mivel megmarad a 4 magos proci amit kár lenne kidobni.

Ezt én értem csak te azt írtad hogy a trinityből kevesebb selejt keletkezik és így később adhatnák ezeket a procikat én ezt úgy értelmeztem hogy ő nekik "jó lenne ezeket a procikat gyártani/eladni minél előbb".
Összességében az a nem tiszta hogy minek még +2 fajta procit bedobni egy haldokló foglalatba, bár az a 100mhz-es emelés nem nagy cucc és ebből is +pénzt szereznek...

Mind1 inkább a Trinity-vel haladjanak már :P

Crias

(#36) atti_2010 válasza pakriksz (#34) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

ezek tényleg elcseszett llanok, és nem sima 4 magosok, ugyan is a "régi" eleve 4 magosnak gyártott igp nélküli x4-ek-nek jobb a fogyasztása

Erre egy konkrét tesztet ha mutatnál. Ne azt nézd hogy milyen osztályba sorolták hanem a valós fogyasztást, de meg ha azt is nézed az IGP nélküli X4 a 95W van sorolva ez meg a 100W-ba, de nem fogyaszt annyit.

Crias

Ezt én értem csak te azt írtad hogy a trinityből kevesebb selejt keletkezik és így később adhatnák ezeket a procikat én ezt úgy értelmeztem hogy ő nekik "jó lenne ezeket a procikat gyártani/eladni minél előbb".

Nem, csak arról volt szó hogy minek árulják ezeket ha jön a Trinity, én pedig azt válaszoltam hogy a selejtes Trinityk még messze vannak és addig miért ne árulhatnák .

[ Szerkesztve ]

(#37) pakriksz válasza atti_2010 (#36) üzenetére

pakriksz
(tag)

mire mutassak tesztet? 645-ös "régi" csak cpu-s athlon II x4 95w-os osztályban van, 3,1 ghz-vel
Ez 100w-ban van 2,8 ghz-vel. Valószínűleg azért mert a 95-be nem fért be... Valószínűleg nem véletlenül került nagyobb tdp osztályba a selejtes llano.

(#38) atti_2010 válasza pakriksz (#37) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De 100W IGP -vel és ebbe nem működik az IGP ami az IDLE fogyasztást meglöki egy kicsit mert nem lehet teljesen lekapcsolni (úgy halkan megsúgom hogy IDLE is 40W fogyaszt működő IGP-vel) kíváncsi lennék hogy a régi X4 -ből melyik képes erre, de a LOAD jóval 100W alatt marad.

(#39) pakriksz válasza atti_2010 (#38) üzenetére

pakriksz
(tag)

szerintem bármelyik, nekem asztali gép egy old asus m3a-val (nem támogatja a magonkénti független órajelet sem) athlon II x4 645-el, radeon hd3850-el (az sem egy idle bajnok), 4 giga ddr2-vel, és 2 db 3,5-ös vinyóval, 360w-s táppal, olyan 70w-on van idle-ben.

(#40) MZperX75 válasza atti_2010 (#38) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Ja-ja ,egy fogyasztási tesztet a népnek!
Szerintem nem rossz 4mag 80dollárért!

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#41) atti_2010 válasza pakriksz (#39) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

És akkor ez IGP vel 40W IDLE nem egy jó választás? Még a HD 6850-el sem haladja meg a 60W-ot idle. Az X3 720 egy HD 4670-el 82W evett és a HD 4670 csak 10W fogyaszt IDLE.

[ Szerkesztve ]

(#42) stratova válasza pakriksz (#39) üzenetére

stratova
(őstag)

Bocsánat, Llano rendszerszinten képes akár 40 W-os fogyasztásra üresjáratban (működőképes IGP mellett). :U

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#43) atti_2010 válasza stratova (#42) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Igen, pontosan 0,18A vesz fel a konnektorból x220V=39,6W hitelesített mérővel.

(#44) MZperX75 válasza atti_2010 (#43) üzenetére

MZperX75
(őstag)

220V=230V magyarországon ;) 41.4W,de én veled vagyok....

(#45) atti_2010 válasza MZperX75 (#44) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Legyen 41W, de megkockáztatom hogy egy Gold minősítésű táppal 35W is elérhető lenne.

[ Szerkesztve ]

(#46) FireKeeper válasza atti_2010 (#45) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ilyen kis teljesítményszinteknél nem hiszem, hogy az a kis hatásfokkülönbség elég lenne 6w difihez. platinummal esetleg.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#47) MZperX75 válasza atti_2010 (#45) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Tudod mit,inkább egy 95% hatásfokú paneltáp,és legyen 32W :DD

Az egyik fórumtárs65W-os paneltáppal miniITX-es lapocskában hajtott egy , Llano A6-3500 protkót kicsit alulfeszelve SSD-vel !
A max fogyasztás nem érte el a 65W-ot 58körül volt azt hiszem :)
De ha gondolod kikeresem a tesztet!
Kíváncsi lennék A8-3820(65W) alulfeszelve úgy 2-2.3Ghz-en X4,hogy mennyit kajálna,csak amikor a teszt készült,még nem létezett 3820-as.

[ Szerkesztve ]

(#48) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A többi Socket FM1-es Athlon II X4-hez hasonlóan az új duó is csak az OEM-ek számára érhető el."

Simán kapni dobozos verziókat hazai kiskerekben.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#49) atti_2010 válasza MZperX75 (#47) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Egy 400W paneltáppal kíváncsi lennék a fogyasztásra de azt hiszem olyan nincs is.

(#50) MZperX75 válasza atti_2010 (#49) üzenetére

MZperX75
(őstag)

90-es azt hiszem max! ;)
Nekem nem kell nagyobb ,ha Llano X4+320sp vagy 400sp+HDD+lap max fogyija beleférne 65W-ba annak örülnék a legjobban(nem kell a procinak még 2-2.5ghz-nél sem több,azzonnal cserélném a Brazost.
De csak Trinity lesz ebből azt hiszem:),egy miniITX lapban 4Giga 1866-os ram(talán egy 64SDD-vel)
plusz külső HDD -vel(az utobbi 10W-ot is zabál) :K
Kell ma fenének külön sokat zabáló VGA kari
(1024X768-.ban a LIano-n is prímán szépen futna projektoron a játékok)
Még ezzel a kis E-350-el is elvagyok projin.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.