Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) madgie

madgie
(VIP)

A harmadik képen a programtárcsán van videó piktogram is :)
(reméljük benne lesz már az első modellben is)

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#2) bwoay

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hűazannya. a Pentax tud erről? :D

[ Szeretkezve ]

(#3) madgie válasza bwoay (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Most morzsolják el az utolsó könnycseppeket a K bajonett sírja felett...
(remélem nincs igazam)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#4) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Hmm, végre egy kis konkurencia a G1-nek.
Jó lenne ha olcsó olyan pici fényerős fixeket is dobálnának ki mellé sürgősen.
Nem vagyok az lcd-n komponálás nagy híve, de kiadhatnának egy picit kisebb kevésbé slr szerű vázat is evf nélkül, ugyanis igaz még régebbi, kisebb felbontású evf-el volt dolgom, de optikai kereső után fizikai fájdalom a használatuk. Nem tudom, hogy önmagában a nagyobb felbontás mennyit javít ezen. Szerintem kihagyható lenne, és rögtön egy 30-assal kevesebbért is adhatnák.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#5) pilóta válasza Ijk (#4) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Az Olympusnak lesz ilyen gépe.

Bár hogy egy 30-assal olcsóbb lesz, azt nem garantálom :D

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#6) Ijk válasza pilóta (#5) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igen láttam már. Olyasmire gondoltam én is, szerintem jó kis gép lesz az. Viszont remélem a végleges verzióban módosítottak ezen 80-as évek made in ussr kinézeten.

(#7) pilóta válasza Ijk (#6) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Ennek pont az a lényege, hogy ilyen retrós. Lesz olyan is, amiben van EVF és markolat meg miazmás.

Várható volt egyébként, hogy más gyártók is ráharapnak erre a tükör nélküli megoldásra, kíváncsi vagyok, hogy a két nagy is csinál-e ilyet, vagy maradnak a hagyományosnál...

(#8) Ijk válasza pilóta (#7) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az egy dolog, hogy retro, de azért az a narancssárga túlzás

(#9) pilóta válasza Ijk (#8) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Biztos lesz majd pinkben is :D

(#10) Degeczi válasza Ijk (#4) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

Próbáltad a G1-et?
Nekem egyáltalán nem volt fájdalmas, sőt, megdöbbentően jó volt (igaz, a MM jól kivilágított belterében - de az a kültér fényességétől így is messze elmarad): meglepően gyors fókuszálás, nagy és világos kereső, egyszerű és könnyű manuális fókuszálás...

A hétvégéig tartó akcióban úgy levitték az árát (100e a 14-45-ös kitobival), h erősen fontolgattam is a beszerzését, de aztán végül mégsem

(#11) madgie válasza Degeczi (#10) üzenetére

madgie
(VIP)

Mimimi? Komolyan 100k volt a G1 kit? Ijj, annyiért én is meggondolnám...

(#12) Degeczi válasza madgie (#11) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

MM-ban volt a múlt héten a szokásos, tél végi leárazás. Ez gyakran csak azt jelentette, h kb. olyan szintre került egy cucc, mint máshol - de a G1 előtte is 130 volt ott, míg máshol 150 körül.

Gondolkoztam rajta, de
- a nagy mancsommal elég könnyű volt másik gombot lenyomni mint szerettem volna
- egyelőre egy szem tele kapható még hozzá, és az sem olcsón
- a photozone tesztje szerint a 14-45-je kb világrekorder a torzításban és vignettálásban csak persze korrigálja (és egyben csökkenti a tényleges látószöget) több RAW konverter is
- nem tud videót, ami egy ilyen, utazásra szánt pici kameránál már tényleg hiányzik
- igazán nem tetszenek a neten található tesztképek sem

Mindenesetre ígéretes a technológia, remélem nem hagynak föl vele, és valamelyik utódánál már talán másként döntök

(#13) Ijk válasza Degeczi (#10) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igazából már ki akartam próbálni, de még nem volt rá alkalmam. Ki tudja, ez az új evf talám már tényleg elég jó (pana fz50-en valami rettenetes). Csak már úgy megszerettem az optikait:)

(#14) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Szó van a cikkben arról, hogy ha közelebb van a filmsíkhoz (izé, érzékelőhöz) a bajonettm akkor könnyebb jó obit tervezni. Nem értetlenkedni vagy kötözködni akarok, de ezt tényleg nem látom át; légyszi világítsatok rá, hogy miért!

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#15) madgie válasza j.bravo (#14) üzenetére

madgie
(VIP)

A hátsó fősík és az érzékelő távolsága a végtelenben azonos a gyújtótávolsággal. Ez a kitétel a nagylátószögű objektíveknél nem tartható be, mert például egy 20 mm-es gyutávú obinál 2 centiméter körül lenne a hátsó lencsetag, így belecsapna a tükör. Ezt a retrofókusz elvével oldották meg anno, amely segítségével a lencsetagok mögé került a hátsó fősík, így lehetséges volt nagylátószögű objektívek gyártása is. E za retrofókusz-elv viszont valamennyire az optikai tulajdonságok kárára ment, jó példa erre, hogy a Leica M csatlakozású nagylátó-objektívek ekkoriban híresen jó rajzúak voltak (Leica M-nél nincs tükör, mert távmérős, így nem kell figyelembe venni tervezésnél a retrofókuszt). Most, a tükörrendszer nélküli nagyérzékelős digitgépeknél megint megléphetik ezt a lépést a gyártók, így elvileg sokkal jobb minőségű nagylátószögű objektívet építhetnek.

Persze ezzel meg ellentmond az a tény, hogy az érzékelőn lévő mikrolencsék miatt eléggé irányérzékeny a digitális technika, ultra-nagylátót meg nehéz úgy megcsinálni, hogy telecentrikus (a hátsó lencsén kilépő fénysugarak párhuzamosak, nem széttartóak) felépítésű legyen. Ez a hiba meg határozottabban jelentkezhet, ha közel van az érzékelőhöz a hátsó lencsetag. A Leica M8-nál láttunk erre példát, ott a mikrolencséket a szenzor széle felé kicsit eltolták, hogy lehetőleg minél több fény jusson az érzékelő szélére is.

(#16) philoxenia válasza madgie (#15) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Enyhén homorú érzékelő? Vagy hülye gondolat? :U

(#17) madgie válasza philoxenia (#16) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem jó, mert a nagytele meg általában telecentrikus. A Leicánál azért is tudtak a mikrolencsékkel játszani, mert Leica M-re nincs ötszázas tele :)

(meg nem is tudom, lehetne-e homorú az érzékelő...)

(#18) pilóta válasza madgie (#17) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Rugalamas érzékelő, ami bámulatosan tudja változtatni az alakját? (papucs orrán pamutbojt...) :D

(#19) bwoay válasza pilóta (#18) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezt privátban tárgyaljátok ki inkább, aztán védjétek le, és utána gazdagodjatok,
gazdagoggyatok jól. Meg.

[ Szeretkezve ]

(#20) Ijk válasza madgie (#15) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Viszont halottam olyanról, hogy elektronikus érzékelők kevésbé érzékenyek mint a film, így a közeli lencsék+nagy érzékelő vignettálhat. Ez mennyire igaz?

(#21) madgie válasza Ijk (#20) üzenetére

madgie
(VIP)

Ezt mondom én is, a mikrolencsék meg csak tetézik a bajt.

(#22) Degeczi válasza Degeczi (#12) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

ma meg is jelent a videós utóda

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.