Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez ilyen hurka fontos, hogy pixelre meglegyen az 1920*1080-as felbontás? egy notebook-nál ilyen fontos tulajdonság a hd filmek tökéletes megjelenítése? cserébe extra apró szövegeket, ikonokat kapunk...

(#2) Turmoil válasza rumos14 (#1) üzenetére

Turmoil
(senior tag)

Le se merem osztani, hogy ez mekkora pixelméretet jelent. Egy hangyának nagyobb a lábnyoma...

Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

(#3) Integra válasza Turmoil (#2) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ekkora felbontásnál szövegszerkeszteni rulz... :)

(#4) glutamin

glutamin
(őstag)

Valahol már volt szó arról, hogy a winfos is valamikor átáll a nem túl távoli jövőben valós betűméretezésre. (vagyis pl a 12-es méretü betűk bármilyen képernyőn akkorák lesznek mint papíron) Ezzel ugye a különböző pixelméretek közti különbségek jelentőssége megszűnne. Erről valaki tud esetleg konkrétebbat?

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#5) CSorBA válasza Turmoil (#2) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

jujj, hát elég durva pixelméret jön ki az biztos.. (rover, merre vagy? ;] Táblázat, számol, frissít :K :) )

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#6) ALBY

ALBY
(újonc)

"Maradéktalan HD élmény" lehet 15 colos noti előtt fülessel filmet nézni...
Jól vakítják az embereket hogy költsék a pénzt értelmetlen dolgokra. :))
Ez olyan mintha Suzuki Stift-re tennék egy traktorgumit,
aztán lelökjük a szakadékba, mondván hogy Rally-ready :D :Y
Notebookkal számítógépezni kell, mozizni meg házimozit kell építeni.

Desktopra meg, ahogy mondtátok, ilyen pixelméretben távcsővel kell a start_menüt is vadászni.

csokolom

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#7) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemtom miért ment el 2x...
RIOS5 kötözködsz? ;]

[ Szerkesztve ]

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#8) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

majd tervezek hozzá 15,4" nagyítólencsét, jól. aztán jöhet a full hd élmény :D

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#9) PPeter válasza Turmoil (#2) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan az előnye. Egy beragadt vagy halott pixel fel sem tűnik szabad szemmel. :DDD

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#10) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az XPS a Dell játékosoknak szánt szériája, nem? Mégis szó sem esik a videókártyáról.
A 15 collos kijelzőn szerintem DVD-t kell nézni, nem HD cuccot - ez az én véleményem, mondjuk én eleve nem vennék játékra notit sem, tehát nem én vagyok a célközönség.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#11) Male válasza glutamin (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a DPI értéket beállítod, akkor ez most is így van, nem?

Amúgy várom a FullHD felbontású telefonokat :DDD

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) orbano válasza glutamin (#4) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Igen, elvileg már a vista is így működik, tudsz állítani DPI-t, csak éppen elmosódott lesz. Hogy használható legyen, kb 4x ekkora felbontás kell.

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) orbano

orbano
(PH! félisten)

"végül 100 dollárt tesz az árra a Full HD-s, 1920x1200 pixeles megjelenítő."

Most akkor x1080 vagy x1200? :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#14) CrusherW válasza glutamin (#4) üzenetére

CrusherW
(kvázi-tag)

Bizony volt szó erről, sőt egész jól működik is, pl a vistában is a WPF (Windows Presentation Foundation) már Device Independent Pixel, ez egyébként a hüvelyeknek az 1/96 od része, alapbeállításban ez DIP ez 96 a vistában, ez felel meg egy pixelnek mondjuk :)

érdekessége, hogy nem csak a szélességeket adja meg a WPF ebben a mértékegységben, hanem még a cursor position is ilyen DIP értékben van, meg minden egyéb is, és helyes beállításnál nem szabadna mosódnia, mivel double-ben dolgozik (dupla pontos lebegőpontos számban)

[ Szerkesztve ]

(#15) erdoke válasza orbano (#13) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A megelőző mondat kimaradt nálad:
"... a Dell végül valamennyi opció esetében kitartott a helyet jobban kihasználó, 16:10 arányú paneleknél."

Én inkább ezt a "helyet jobban kihasználó" fordulatot kifogásolom. Mindkettő egyformán használja ki a saját helyét, csak éppen eltérő méretűt foglalnak. :)

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#16) glutamin válasza orbano (#12) üzenetére

glutamin
(őstag)

A telefonomon (nokia 6234 2" 320*240) már alig látom a pixeleket. Lehet, hogy még egy pár év és teljesen leszokunk a pixelszámolgatásról. Kicsit olyan lesz megint mint a CRT időszakban. (bár ott nem a felbontás kerekített, hanem a képernyő színkomponens maszkja igazodott a felbontáshoz)

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#17) Ste válasza Integra (#3) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sokan nem fogják látni a kijelzőt natív felbontásnál az biztos

True Success is Blonde

(#18) Ste válasza simonzé (#10) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pedig megnézénk egy Vga-t ami notiban Krízisbe sem jön az 1920x1080 felbontás mellett :D
a gazdag csemetéknek jól jöhet, bár nekik már nagy a 15" :D

True Success is Blonde

(#19) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az 1920x1200 tényleg túlzás, de az is vicces, hogy idehaza az egyik legnagyobb nagykerben csak 1440x900-as felbontással lehet konfigurálni...

Valaki tud idehaza 1680x1050-es M1530-at szerezni T9300-as procival?

ui.: Mintha pár napja az USA oldalon még lehetett volna 1440x900-as LED-es kijelzővel is konfigurálni.

[ Szerkesztve ]

(#20) orbano válasza glutamin (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hát én a 2" QVGA pixelsűrűséget röhejesen gyengének tartom... nem a pixeleket kell nézni, hanem a tartalmat. alig fér el rajta valami. javaslom nézz meg egy 3" VGA kijelzőt... ;)
a kánaén az tényleg az lesz amikor a 17"-os monitorok ilyen 3-4-5e pixelt fognak tudni vízszintesen... :K

A vér nem válik VAZZE!™

(#21) orbano válasza ByB (#19) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

sőt itthon a CHS-ben még csak nem is hallottak SXGA+os X61 tabletről... vicc...

A vér nem válik VAZZE!™

(#22) ByB válasza orbano (#21) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy helyről beszélünk... :)

(#23) rumos14 válasza ByB (#19) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Duna Elektronikát is tedd próbára. nem nagyker, de amit megkapsz szerencsésebb történelmi fejlődésű ny-európai országokban, behozzák.

[ Szerkesztve ]

(#24) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Drága csecsebecse... szvsz ekkora képméretnél az 1440x900 a bestbuy verzió.

off: Nektek is lassulgat a ph! a mai délután? Rakoncátlan, vagy csak a netem az? :U

[ Szerkesztve ]

(#25) ByB válasza rumos14 (#23) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy előre konfigurált M1530-t találtam náluk, azt nagykerben nettó 300k alatt meg lehet kapni, ami azért +50k. Ezekután nem kérek tőlük árajánlatot... :U

(#26) wad

wad
(tag)

147 dpi! Kb. mint az sxga+ x61, fantasztikus! A kis ikonokért bőven kárpótól a pixelmentesség, ebook olvasásra például ideális. Monitorban nem tud valaki hasonló (dpi) felbontásút?

(#27) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

Én sem értem a felhördülés okát. Windows XP-ben is van DPI beállítás, azt hittem éppen erre való. Szerintem éppen király, hogy ilyen finom a monitor felbontása, egyre jobban fog közelíteni a nyomtatott anyagokhoz. Krízisezni meg nem mindenki akar laptopon.

(#28) adm válasza wad (#26) üzenetére

adm
(őstag)

zömmel orvosi felhasználásra: pl nec

pecs2100.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.