ez ilyen hurka fontos, hogy pixelre meglegyen az 1920*1080-as felbontás? egy notebook-nál ilyen fontos tulajdonság a hd filmek tökéletes megjelenítése? cserébe extra apró szövegeket, ikonokat kapunk...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Turmoil
(senior tag)
Le se merem osztani, hogy ez mekkora pixelméretet jelent. Egy hangyának nagyobb a lábnyoma...
Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

Integra
(Jómunkásember)
ekkora felbontásnál szövegszerkeszteni rulz... 

glutamin
(őstag)
Valahol már volt szó arról, hogy a winfos is valamikor átáll a nem túl távoli jövőben valós betűméretezésre. (vagyis pl a 12-es méretü betűk bármilyen képernyőn akkorák lesznek mint papíron) Ezzel ugye a különböző pixelméretek közti különbségek jelentőssége megszűnne. Erről valaki tud esetleg konkrétebbat?
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni
jujj, hát elég durva pixelméret jön ki az biztos.. (rover, merre vagy?
Táblázat, számol, frissít
)
LEMONS. Perfect for orangejuice.

ALBY
(újonc)
"Maradéktalan HD élmény" lehet 15 colos noti előtt fülessel filmet nézni...
Jól vakítják az embereket hogy költsék a pénzt értelmetlen dolgokra.
Ez olyan mintha Suzuki Stift-re tennék egy traktorgumit,
aztán lelökjük a szakadékba, mondván hogy Rally-ready
Notebookkal számítógépezni kell, mozizni meg házimozit kell építeni.
Desktopra meg, ahogy mondtátok, ilyen pixelméretben távcsővel kell a start_menüt is vadászni.
csokolom
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
nemtom miért ment el 2x...
RIOS5 kötözködsz? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda
majd tervezek hozzá 15,4" nagyítólencsét, jól. aztán jöhet a full hd élmény 
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda
Megvan az előnye. Egy beragadt vagy halott pixel fel sem tűnik szabad szemmel. 
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
Az XPS a Dell játékosoknak szánt szériája, nem? Mégis szó sem esik a videókártyáról.
A 15 collos kijelzőn szerintem DVD-t kell nézni, nem HD cuccot - ez az én véleményem, mondjuk én eleve nem vennék játékra notit sem, tehát nem én vagyok a célközönség.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
Ha a DPI értéket beállítod, akkor ez most is így van, nem?
Amúgy várom a FullHD felbontású telefonokat 
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

orbano
(PH! félisten)
Igen, elvileg már a vista is így működik, tudsz állítani DPI-t, csak éppen elmosódott lesz. Hogy használható legyen, kb 4x ekkora felbontás kell.
A vér nem válik VAZZE!™

orbano
(PH! félisten)
"végül 100 dollárt tesz az árra a Full HD-s, 1920x1200 pixeles megjelenítő."
Most akkor x1080 vagy x1200? 
A vér nem válik VAZZE!™

CrusherW
(kvázi-tag)
Bizony volt szó erről, sőt egész jól működik is, pl a vistában is a WPF (Windows Presentation Foundation) már Device Independent Pixel, ez egyébként a hüvelyeknek az 1/96 od része, alapbeállításban ez DIP ez 96 a vistában, ez felel meg egy pixelnek mondjuk 
érdekessége, hogy nem csak a szélességeket adja meg a WPF ebben a mértékegységben, hanem még a cursor position is ilyen DIP értékben van, meg minden egyéb is, és helyes beállításnál nem szabadna mosódnia, mivel double-ben dolgozik (dupla pontos lebegőpontos számban)
[ Szerkesztve ]
A megelőző mondat kimaradt nálad:
"... a Dell végül valamennyi opció esetében kitartott a helyet jobban kihasználó, 16:10 arányú paneleknél."
Én inkább ezt a "helyet jobban kihasználó" fordulatot kifogásolom. Mindkettő egyformán használja ki a saját helyét, csak éppen eltérő méretűt foglalnak. 
[ Szerkesztve ]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

glutamin
(őstag)
A telefonomon (nokia 6234 2" 320*240) már alig látom a pixeleket. Lehet, hogy még egy pár év és teljesen leszokunk a pixelszámolgatásról. Kicsit olyan lesz megint mint a CRT időszakban. (bár ott nem a felbontás kerekített, hanem a képernyő színkomponens maszkja igazodott a felbontáshoz)
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni
sokan nem fogják látni a kijelzőt natív felbontásnál az biztos
True Success is Blonde
pedig megnézénk egy Vga-t ami notiban Krízisbe sem jön az 1920x1080 felbontás mellett 
a gazdag csemetéknek jól jöhet, bár nekik már nagy a 15" 
True Success is Blonde
Az 1920x1200 tényleg túlzás, de az is vicces, hogy idehaza az egyik legnagyobb nagykerben csak 1440x900-as felbontással lehet konfigurálni...
Valaki tud idehaza 1680x1050-es M1530-at szerezni T9300-as procival?
ui.: Mintha pár napja az USA oldalon még lehetett volna 1440x900-as LED-es kijelzővel is konfigurálni.
[ Szerkesztve ]

orbano
(PH! félisten)
hát én a 2" QVGA pixelsűrűséget röhejesen gyengének tartom... nem a pixeleket kell nézni, hanem a tartalmat. alig fér el rajta valami. javaslom nézz meg egy 3" VGA kijelzőt... 
a kánaén az tényleg az lesz amikor a 17"-os monitorok ilyen 3-4-5e pixelt fognak tudni vízszintesen... 
A vér nem válik VAZZE!™

orbano
(PH! félisten)
sőt itthon a CHS-ben még csak nem is hallottak SXGA+os X61 tabletről... vicc...
A vér nem válik VAZZE!™
Egy helyről beszélünk... 
Duna Elektronikát is tedd próbára. nem nagyker, de amit megkapsz szerencsésebb történelmi fejlődésű ny-európai országokban, behozzák.
[ Szerkesztve ]
Drága csecsebecse... szvsz ekkora képméretnél az 1440x900 a bestbuy verzió.
off: Nektek is lassulgat a ph! a mai délután? Rakoncátlan, vagy csak a netem az? 
[ Szerkesztve ]
Egy előre konfigurált M1530-t találtam náluk, azt nagykerben nettó 300k alatt meg lehet kapni, ami azért +50k. Ezekután nem kérek tőlük árajánlatot... 

wad
(tag)
147 dpi! Kb. mint az sxga+ x61, fantasztikus! A kis ikonokért bőven kárpótól a pixelmentesség, ebook olvasásra például ideális. Monitorban nem tud valaki hasonló (dpi) felbontásút?

Diocles
(fanatikus tag)
Én sem értem a felhördülés okát. Windows XP-ben is van DPI beállítás, azt hittem éppen erre való. Szerintem éppen király, hogy ilyen finom a monitor felbontása, egyre jobban fog közelíteni a nyomtatott anyagokhoz. Krízisezni meg nem mindenki akar laptopon.