Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) zazahoho

zazahoho
(őstag)

DeLOCK 61798-ra kinek is van szüksége ?egyébként a többi cucc jó ötlet :K

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#2) blattida válasza zazahoho (#1) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Például egy nagy családnak vagy baráti társaságnak, akik többen másolni akarják egy kártya tartalmát és nincs annyi idejük, hogy egyesével végigvárják a másolást.
Ez nem igényel számítógépet.

Gauranga!

(#3) nbg

nbg
(fanatikus tag)

Nem rossz cucc a kartyamasolo, de valoszinuleg igencsak retegigeny...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#4) Cadal

Cadal
(őstag)

Ötletes megoldások, kíváncsi leszek, hogy mire elterjed az USB 3,0 (és nekem is lesz :B ) addigra új alaplapot veszek, vagy inkább valamilyen PCI-express -es kiegészítő megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#5) lujó55

lujó55
(őstag)

Már nagyon régóta tervezek egy ilyen kártyamásolót venni, el is megyek a boltba, de mindíg kenyeret meg tejet veszek helyette....
No comment, felesleges holmi. :(

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#6) blattida válasza lujó55 (#5) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Neked lehet, attól még másnak hasznos.

Gauranga!

(#7) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kevés ember akinek jól jöhet, de ötletes. Ennek örülni kell hogy van ilyen, mint lehangolón megjegyezni hogy "De minek?!".... A kiegészítő kártyák hasznosak, ha mondjuk van egy felső kategóriás alaplapod, és nem akarod cserélni, de egyébként jobban megéri lapot cserélni, én azt mondom. (általában)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#8) .mf válasza lujó55 (#5) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Köszönjük Emese... :U
A legtöbb post, amit eddig tőled láttam, hasonló szintű volt. Jó lenne, ha a mennyiség mellett a minőségre is gyúrnál.

Furcsa, hogy a belső USB-portos modelleken is normál USB csatlakozó van, nem header. Vagy az USB3-mal végleg megszűnik az USB header?

Azt pedig még jobban furcsállom, hogy mások még nem szúrták ki és nem tették szóvá: PCIe x1 = 250MBps (mielőtt valaki még belekötne: irányonként, tehát az írást és az olvasást külön-külön 250MBps-ban maximálja) -- ez még a SATA-3GBps-ot is visszafogja, nemhogy a SATA-6GBps-ot.

(#9) cigam válasza .mf (#8) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem az szúrt szemet, hogy kifelé nincs USB csatlakozó.

A sebessége miért gond? Van olyan eszköz amit visszafogna sebességben?

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#10) pmheros válasza .mf (#8) üzenetére

pmheros
(senior tag)

én sem vettem észre, pedig pont ilyesmi pcie sata kártyán gondolkodtam eddig.
Ettől még a pci is többet megy a maga 266MB/s -jával a wiki szerint.
Kösz hogy felhívtad rá a figyelmem. :R

hideg pizza, meleg sör

(#11) Kapanyél

Kapanyél
(senior tag)

Amire delock van írva, az eleve felejtendő holmi! A legsilányabb, leglassabb, legrosszabb cuccok.

Rengeteg ilyet vettem régebben, csak mert 1-2kHUF volt, és miért ne? alapon bedobáltam a kosárba őket. Amikor meg kellettek, szart sem értek. Egyik sem.

"Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!"

(#12) akosf válasza .mf (#8) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a PCI-E vonalanként 2,5Gbit/s sebességre képes.

(#13) bartucc válasza pmheros (#10) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez való igaz, és az áruk is elég borsos általában az ilyen kiegészítőknek. Bár az USB 2.0 is 480MB-ot tudott elvileg, és valósan 20-30Mb-ot inkább. Ha ennek a tízszerese várható 3.0-nál, a 250Mb-os korlát nem olyan vészes.

Teszt kellene. :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#14) HookR válasza .mf (#8) üzenetére

HookR
(senior tag)

"...mielőtt valaki még belekötne..."

Nem úszod meg ilyen könnyen! :D

"...ez még a SATA-3GBps-ot is visszafogja, nemhogy a SATA-6GBps-ot."

Gbps

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#15) .mf válasza akosf (#12) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

wiki

8b/10b, tehát itt 2,5Gbps sávszélesség 250MBps effektív adatátvitelt eredményez (a SATA-nál is ugyanígy 8b/10b, 3Gbps sávszél 300MBps elméleti effektív adatátviteli képességet ad).
A PCIe elvileg full-duplex, tehát irányonként 250MBps egy PCIe1.x x1-es sáv.

De attól még gondolom látod, hogy 2,5Gbps < 3Gbps (SATA "2") < 6Gbps (SATA"3").

(#16) .mf válasza pmheros (#10) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

A normál asztali alaplapokon található PCI (half-length) csak 32-bites, tehát csak 133MBps az elméleti max sávszéle; 64-bites PCI-X slotokat workstation és szerver-lapokon lehet még találni, de már ott is kihalófélben van.

Csak a SATA-6Gbps a vakítás rajta, egy PCI-e x1 slotos SATA-3Gbps ("SATA2") sebessége nagyobb, mint egy "sima" PCI SATA-3Gbps adapter/bővítőkártya.

(#17) .mf válasza cigam (#9) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Igen, egyre több olyan SSD van, amit már visszafog sebességben: ott van a Micron C300 ~360MBps max olvasással, de a Sandforce vezérlősök is ~280-285MBps max olvasást tudnak.

Azért gond a sebessége, mert emellé felesleges a SATA-6Gbps (max. az új fícsörök támogatásában jobb), mivel még a SATA-3Gbps-ot sem tudja teljesen kihasználni, ami pedig már szinte minden alaplapon van (akinek pedig nincsen, annak PCIe slotja sincs).

(#18) .mf válasza HookR (#14) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Jogos, bár jó is lenne már olyan sebesség :DDD

(#19) HookR

HookR
(senior tag)

Szvsz inkább v2.0-s az a PCIe x1-es sáv. Mondom ezt annak ellenére, hogy az adatlapjaikban is nagy a kavar, és nem egyértelmű.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#20) akosf válasza .mf (#15) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#8) .mf: "Azt pedig még jobban furcsállom, hogy mások még nem szúrták ki és nem tették szóvá: PCIe x1 = 250MBps (mielőtt valaki még belekötne: irányonként, tehát az írást és az olvasást külön-külön 250MBps-ban maximálja) -- ez még a SATA-3GBps-ot is visszafogja, nemhogy a SATA-6GBps-ot"

Te itt több mint 10-szeres különbségről beszéltél.

(#15) .mf: "8b/10b, tehát itt 2,5Gbps sávszélesség 250MBps effektív adatátvitelt eredményez (a SATA-nál is ugyanígy 8b/10b, 3Gbps sávszél 300MBps elméleti effektív adatátviteli képességet ad)."

Te itt, már csak 1,2-szere különbségről beszélsz.

(#15) .mf: "De attól még gondolom látod, hogy 2,5Gbps < 3Gbps (SATA "2") < 6Gbps (SATA"3")."

Képzeld látom. Egy szóval nem mondtam, hogy a 2,5 több mint a 3 vagy a 6.

(#21) .mf válasza akosf (#20) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Bazd meg, elírtam. 10 órát dolgoztam betegállományból visszatérve, fáj a fejem, fáradt vagyok. Veled nem esik meg? Már más is kiszúrta, mondtam is, hogy jogos, elírtam. De pörögj még rajta egy kört, kérlek szépen :U

(#22) akosf válasza .mf (#21) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Moderáld magad.
Sem gondolatolvasó, sem jövőbelátó nem vagyok.

(#23) DeltaPower válasza zazahoho (#1) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

"hogy másoljunk IGOt ipari méretekben" című műsorszámunkat láthatták :)

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#24) Srodney

Srodney
(senior tag)

eléggé hasznosak és praktikusak ezek....

(#25) cigam válasza Srodney (#24) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor áruld el nekem (még nem jöttem rá magamtól) miért jó, ha eg USB vezérlő házán nincs satlakozási lehetőség, de a gép belseje felé szabványos USB csatlakozók néznek.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#26) Srodney válasza cigam (#25) üzenetére

Srodney
(senior tag)

gondolom azért kérded,mert nem használod vagy mert nem látod értelmét.
nekem a ház oldala nincs fennt a gépnek így külön öröm számomra hogy az usb-s egeret nem hátulrol és nem is elölröl ,hanem a ház belsejéböl tudom használni....

(#27) gg72

gg72
(PH! addikt)

A következő kérdésem lenne: szeretnék a gépembe egy olyan Delock pci-s sata/esata bővítőkártyát tenni, amelyben egy SiI3132 chip van és ez nem támogatja az AHCI módot, de az én Win7 rendszerem ilyen. Ettől függetlenül működne a dolog, a rendszer felismerné a rákötött vinyókat?

(#28) cigam válasza gg72 (#27) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze. Mi értelme lenne egy olyan SATA vezérlőnek, ami nem is meri fel a lemezeket?
Ha jóltudom a hot-swap, és NCQ nem fog működni.

(#29) ppbalint válasza Kapanyél (#11) üzenetére

ppbalint
(újonc)

Látszik, hogy sok közöd nincs a Delock termékekhez, mert az igazság az, hogy legendásan megbízható termékeket gyárt a Delock. Ez gyakorlati tapasztalatom és az sem véletlen, hogy 3 év gari van a cuccokra...ha tényleg olyan lenne mint írod, már rég lehúzták volna a rolót.

(#30) gg72 válasza cigam (#28) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Gondoltam csak úgy fog működni, ha vissza kell állítani az AHCI-t IDE-re a BIOSban, de ha nem kell, akkor szuper. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.