Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem rossz cucc... és az ára sem... csak ha valakinek van egy dupla slotos vga-ja meg mondjuk egy 1x-es pcie-be szánt tunerje+hangoskártyája, az magához is nyúlhat... miért nem tették az 1x-es slotokat a pci-ok közé, távol a 16x-os csatitól?

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hmmm... valamikor a közeljövőben akarok AMD vonalra váltani PhenomII-vel. Valami ilyesmi alaplap tökéletes lenne nekem, remek az elosztása és mivel nem akarok Crossfire-t, tökéletesen elegendő az 1db pci-e slot.
Ráadásképpen végre jó helyre van pozicionálva a felső pcie1x slot, mert pl. a saját alaplapomban is kénytelen vagyok a pcie-s hangkarimat közvetlenül a vga alá dugni (ahol eltakarja a fél ventilátort), mivel a felső slotban beleakad a memóriákba... :(

Mondjuk a SATA-kat elforgathatták volna, de ahogy látom, mégg egy dual slotos vga esetén sem fognak takarásba kerülni, és elég szellősen is vannak elhelyezve, szóval ez talán nem gond.
Plusz nem mintha annyira nagyon érdekes lenne, de megfontoltan lett elhelyezve a laposelem is. Nem egy alaplapon olyan okosan pozicionálják, hogy a vga alá kerül, ergo ha cmos clear-t akar az ember, akkor ki kell szedni a kártyát.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#3) k_zsolt

k_zsolt
(tag)

Most mar igazan johetne a 785G/880G chipset, mert ezek az ujabb es ujabb alaplapok nem hoznak semmi ujat igazabol, csak most erre forgatom a Sata portot most meg odateszem a PCIe foglalatot. Jo kis moka lehet ez kulonben, ul a csavo a gep elott es gondolkozik: itt van a PCB rajz elottem a multkori alaplaprol, csinaljunk valamit vele, tegyuk ezt ide, vegyuk ezt el, nevezzuk el maskepp es kesz is a havi elvart 1 db uj alaplap, megyek a premiumert :DD

[ Szerkesztve ]

(#4) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Áruljátok már el, hogy ez miben különbözik a sima C45-től?
Mert ugye itthon csak ezt lehet kapni az alsóbb kategóriában tőlük.

ftc:
Az alaplapok energiatakarékosságban az MSI jár az élen. Egyetlen gyártó, amely hardveresen is alkalmaz megoldásokat, de a teljes rendszer fogyasztását nézve ~5W-ot tudsz spórolni a legkomolyabb DrMos-os alaplappal. Ezzel valószínűleg még annyit sem. Tomshardware-en volt erről cikk.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#5) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

APS ez mennyi energiát fog spórolni? illetve mennyivel növeli/csökkenti az alaplap élettartamát?

(#6) daa-raa válasza Morden24 (#2) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A SATA-kat nem csak elforgatni kellene, hanem el is kellene költöztetni őket a DIMM-ek alá. Ott lenne az ideális helyük.

Nem tetszik ez a trend, hogy csak hat bővítőkártyát fogad egy deszka... :(((

Si vis pacem, para bellum.

(#7) TomBoy1986 válasza daa-raa (#6) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te hatnál többet használsz? Csak mert furcsa, mivel én kártya szinten 1 db-ot, max kettőt, ha Wi-Fi is van a gépben.

#8: Azt azért gondolom aláírod, hogy nem ez az általános. Érdemes volna számodra, amit csak lehet USB-síteni idővel.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#8) daa-raa válasza TomBoy1986 (#7) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Jelenleg hat kártya van a gépemben, a közeljövőben jön egy hetedik.

(#9) daa-raa válasza TomBoy1986 (#7) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nyilván nem általános. De ami azt illeti, az átlag embernek bőségesen elég lenne ennyi erővel egy mATX lap... Full ATX-et meg csak az vegyen, aki több mint három kártyát használ.

Nem vagyok olyan hülye, hogy USB-s tunereket használjak. :W Ahogy USB-s eSATA kártya sem éppen egy értelmes dolog (ha létezik egyáltalán). És egyébként is miért jó/jobb az, hogy egy zárt házon belül levő dolgok inkább a gép környékén legyenek szerte széjjel? :F Arról nem is beszélve, hogy az USB mint szabvány egy hulladék. Nagy sávszéligényű eszközből egynél többet nem lehet rákötni, de azt az egyet sem érdemes.

(#10) TomBoy1986 válasza daa-raa (#9) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát pedig hamarosan érkezik a vezetéknélküli USB, létezik UWB is, amivel aztán a nagy sávszélességigényű eszközöknek sem lehet gondjuk, lévén még a HT Linknél is nagyobb sávszélességre képes. Csak körül kell egy kicsit nézni...

[ Szerkesztve ]

(#11) daa-raa válasza TomBoy1986 (#10) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az elméleti sávszél egy dolog. Csak USB esetén ennek ~45%-a elmegy a buszadminisztrációra. Emellett jó nagy a latency is. Plusz a sávszél elosztott, nem úgy, mint pl IEEE1394 vagy eSATA esetén, ahol portonként dedikált. Elosztott sávszélen meg az eszközök könnyedén összeveszhetnek.

5Gbps mióta több, mint 3,2GBps (egy irányba, két irányba már 6,4GBps)? És akkor még csak a HT 1.x-hez hasonlítottam 16 biten. Az UWB max sávszélessége pedig 675 Mbps, ami megintcsak jóval kevesebb, mint a HT 1.x-é...

UWB és a WUSB nem keverendő, a kettő teljesen más.

A külső tunerek meg egyszerűen szarok. Semmilyen szinten sem alternatívái a belsőknek.

(#12) TomBoy1986 válasza daa-raa (#11) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azt mondtam, hogy amit lehet, azt kell kiváltani és meg is szűnik a probléma. Azt pedig tudom, hogy különböző a kettő, ezért is írtam külön és mindkettőt. Mindenesetre az UWB alkalmas videostreamingre is HD minőségben, szóval annyira rossz csak nem lehet...

A HT-s hasonlat kisség defektes volt valóban.

Mert most ugye írtad a TV tunert, meg az E-satat. Akkor még mindig van 3, ami esélyes az USB-re.

[ Szerkesztve ]

(#13) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem a Giga féle GA-MA770T-UD3P a szimpatikus ebben az árkategóriában. Ráadásul abba 7 kártya is elfér. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) TomBoy1986 válasza daa-raa (#11) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látod, Oliverda már nyújtja is a megoldást, azt kell venni. Akinek meg megfelel ez - olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#15) daa-raa válasza TomBoy1986 (#12) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A hat kártyából három tuner...

(#16) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes, hogy az ASUS M4A77TD PRO-ról nem adtatok hírt. Vagy csak én nem láttam?

(#17) Oliverda: Nem tudom. Felszereltségéből ítélve nem sokkal mehetnek 20k fölé.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#17) Oliverda válasza leviske (#16) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez is a 20K-s kategória?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#18) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha 100 dolcsi alatt marad az ára,egész jó megoldás lehet olcsóbbkonfigoknál..Egész jól felszerelt(6 sata),bár picit gyér a hütése de ebben a árkategóriában ez belefér.Egyébként MSI -böl csak deszkát vennék,mást nem :(de Giga féle hasonló megoldás akkor is jobb :DD

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19) glutamin válasza daa-raa (#9) üzenetére

glutamin
(őstag)

Egyetértek. Ha már van egy jól árnyékolt doboz, táppal, akkor én sem kötök rá szívesen kívülről egy újabb eszközt, amihez újabb hálózati adatpter+kábel kacsolódik. Már így is rossz ránézni mi megy az asztal alatt:
- szgép: tápkábel, tyúkbél
- Monitor: adatkábel+tápkábel
- USB: webkamera, 2 telefon adatkábele + fényképező adatkábel
- egér, bill kábel
- Tv: SVGA - Euroscart
- hangszóró: táp, összekötö, vonali bemenet
- koax tunerbe
- nyomtató: táp+adatkábel
- UPC kábelmodem: táp, koax, tyúkbél
- router - táp+tyúkbél
- usb kábelek: 2 telefon+ fényképezőé
- akad még pár elosztó is mindezek kiszolgálásához

Már így is tragikus, minek tovább bővíteni.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#20) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Én most vettem egy sima 770-c45öst potom 19000Ft.ér és nagyon meg vagyok vele elégedve.Féltem a Giga lapjaim után olyet venni és sokan megpróbáltak ledumálni róla,de eddig alaplat volt a para. :N Viszont az engem is érdekelne,hogy mit takar az a T-betű a sima verzióhoz képest,mert én így elsőre nem találom a különbséget...

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#21) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Nem vittek tulzasba az alaplapon a rendszerhuto ventilatorok tapellatasat.

(#22) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tetszetős deszka:C
Az oké, hogy SB710-es, de miért csak 770-es?:U

De fura, hogy én kifejezetten sok hasonlóságot látok a Giga és az MSI deszkái között. Lehetséges ez?:U

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#23) sutyi^ válasza TomBoy1986 (#4) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Tudja frász, a chipset meg a memória foglalatok környéke van átdolgozva, dehogy azon kívül. :F

Szerk.: Vagyis nagy frászt nem, ez AM2+/AM3/DDR2. :))

[ Szerkesztve ]

fubar...

(#24) aleister válasza Milka 78 (#20) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Láttam, hogy neked van/volt MSI 770-c45 mbo-d. Azt tudom, hogy SB710-es a déli hídja, de azért érdekelne, hogy tudja e az ACC-t? Lehet vele aktiválni a letiltott magokat?

Üdv,
al.

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.