Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) _Orbi_

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Zajszint - 0,3 sone"
wtf? Manapság már nem db a mértékegység?

HP Pavilion g6!

(#2) aero. válasza _Orbi_ (#1) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

előszeretettel használják már azt is, vga-knál meg ventilátor bemutatásakor is. Amúgy nem valami szépek :U

http://pc-style.hu

(#3) Skizz válasza _Orbi_ (#1) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AC mindig a másságáról volt híres. :D

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#4) Shkiz0

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm, lehet ilyenek fog kerülni a mostani pwm-es AC-k helyett a radira.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#5) S. Szabi válasza _Orbi_ (#1) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

1 sone = kb. 40 dB

(#6) D4rkAv3ng3r

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Én inkább maradok a Noctua NF-S12-nél. :DDD (800 rpm - 8 dB - 54 m3/h)

[ Szerkesztve ]

(#7) MMIX válasza _Orbi_ (#1) üzenetére

MMIX
(őstag)

Én is most hallok a Sone mértékegységről először. [link] Érdekes képlettel számolják. Aki nem hisz a gyári értéknek számolja utána. :)
A folyadékcsapágyat régen nem csúszócsapágynak vagy siklócsapágynak hívták? Az tény hogy így kifinomultabbnak hangzik.

[ Szerkesztve ]

(#8) Atis707 válasza S. Szabi (#5) üzenetére

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

40dB :Y

,,őt a PST technológia alkalmazása miatt egy alaplapi csatlakozóra akár öt egység felfűzésére is lehetőség van."

1.: elbír egy alaplapi venti csatlakozó ennyit?
2.: minek 5 venti egy gépbe?...1 a tápban, 1 a procié, 1 a vga-hoz...szellőztetésre hová 5? :)

[ Szerkesztve ]

(#9) D4rkAv3ng3r válasza Atis707 (#8) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Láttál már CM RC-690 -es házat? Elől 1 db, felül 2db, hátul 1 db. Ez már bőven meg van 4 db. De más drágább házakban is van ennyi ventilátornak hely, he nem többnek. pl. Casetek házaknál oldalt 2 db lehet + elől és hátul 1 db.

[ Szerkesztve ]

(#10) aero. válasza D4rkAv3ng3r (#9) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elöl 1, oldalt 2, hátul 1, felül 2, alul 1 a 690 :DDD

(#11) djyuri válasza Atis707 (#8) üzenetére

djyuri
(őstag)

2.: minek 5 venti egy gépbe?...1 a tápban, 1 a procié, 1 a vga-hoz...szellőztetésre hová 5?
Padlástéri szobába elkél a több is :) Hangos,de az a pár fok is számít már a végén.

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#12) D4rkAv3ng3r válasza djyuri (#11) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha 800 rpm-es minőségi Noctua, Scythe stb. ventilátort veszel (természetesen 12 centist) akkor még hangosnak sem mondanám. Általában a táp vagy a VGA ventilátora szokott a leghangosabb lenni.

(#13) [CS]Blade2 válasza Atis707 (#8) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Ezek olyan 12, 16 és 20dB-es értékkel rendelkeznek.

(#14) D4rkAv3ng3r válasza aero. (#10) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Alsó 1 db-ban nem voltam biztos, oldalsó lemardt, meg lusta voltam megnézni a tesztet. :DDD

(#15) menalcas

menalcas
(őstag)

Nem tom én már 1 hónapja találkoztam ezekkel a ventikkel az AC weblapján, szal annyira nem újdosnág viszont a leírás alapján egész jókanak tünnek, kérdés működés közben is ezt adja e vissza.

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#16) venember83 válasza Atis707 (#8) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. Simán, alig fogyasztanak valamit a ventik.
2. Hogy legyen. Előre, oldalra, felülre, hátulra, stb. Különben nem árt ha legalább két venti van szellőztetésre, ne a táp ventije szívja ki a meleget az amúgy is meleg tápon keresztül, mert az rövidíti a táp élettartamát.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#17) CHIPman válasza aero. (#10) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te is elírtad. :P Jobb oldalt is van egy 8cm-es. :)

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#18) aero. válasza CHIPman (#17) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ááá igaz, a cpu foglalat alá, pedig 2 napja nézegettem :P

(#19) daa-raa válasza Atis707 (#8) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

1. Az ATX szabvány szerint az alaplapi ventilátorcsatlakozók maximális terhelhetősége 6W. Ez 12V esetén kereken 0,5A-t jelent. A specifikációban persze az AC nem írja mennyi is a ventilátorok max áramfelvétele...

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#20) D4rkAv3ng3r válasza MMIX (#7) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

"A folyadékcsapágyat régen nem csúszócsapágynak vagy siklócsapágynak hívták? Az tény hogy így kifinomultabbnak hangzik"

Nem. Csúszó = siklócsapágyazás. A folyadékcsapágy más elven működik: [link]

Ez meg érdekesség:
0 dB : az egészséges ember hallásküszöbének alja, szúnyog repülése 3 méter távolságból
10 dB : felnőtt egészséges ember nyugodt lélegzetvétele 3 méter távolságból
20 dB : emberi suttogás 3 méter távolságból
30 dB : színház (beszéd nélkül)
50 dB : csöndes étterem
70 dB : sűrű forgalom
90 dB : teherautó 1 méterről, vagy konyhai turmixgép
120 dB : űrsikló 4,8 kilométeres körzeten belül, vagy mozdonykürt 1 méter távolságból
130 dB : emberi tűréshatár (fájdalomküszöb) vagy polgári védelmi sziréna (például légvédelmi) 3 méter távolságból
140 dB : Formula 1-es autó motorhangja 1 méter távolságból
188 dB : űrsikló felemelkedése az indítótoronyból
194 dB : 1 atmoszféra környezeti nyomásnál létrejövő hangullámok elméleti határa, az ettől nagyobb intenzitású hangnyomások már nem hanghullámnak, hanem lökéshullámnak minősülnek

[ Szerkesztve ]

(#21) daa-raa válasza D4rkAv3ng3r (#20) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A folyadékcsapágy és a siklócsapágy még véletlenül sem ugyan az...

(#22) D4rkAv3ng3r válasza daa-raa (#21) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Én sem írtam azt. Biztos akkor olvastad a hsz.-t amikor rosszul szerkesztettem át, mostmár helyesen van. Annyi igazság van benne, hogy a folyadékcsapágy is egy sperciális siklócsapágy.

(#23) Pepe78

Pepe78
(senior tag)

Olcsó mint mindig, és egy re jobb és jobb.
Ha ez is olyan lesz mint a többi folyadék csapágyas venti, akkor Scythe kezdhet gondolkodni az árpolitikáján. :)) :))

Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.

(#24) Speed(R)

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Részemről venticsere záros határidőn belül, ezek nagyon bejönnek :K
A PST-PWM miatt teljesen kiiktatható az összes szabályzó-átalakító.
Csipázom az AC cuccokat, egy rakást építettem már be a vevőimnek.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#25) hibavissza

hibavissza
(senior tag)

188dB engem egy chieftec (vagy csíftek) tápra emlékeztet, ami kb. 10 percet volt a gépemben. :((( :DDD

Én még nem találkoztam igazán halk (2 méterről néma) ventivel. Bár nem próbáltam még az összeset. A józan eszem és az tapasztalatom alapján, aminek nincs hangja, az nem is hűt. Ac 9 cm-es 1100-as fordulat alatt gyakorlatilag nem szállít levegőt, fölötte pedig hangoskodni kezd. Nem mondom, hogy szar, de nem jobb a többinél.

[ Szerkesztve ]

(#26) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Én mindig is szerettem az AC cuccait, de mondjuk már annyi van, hogy lehetne belőle új hidat építeni a Dunára :U
Persze ettől még elfér az "új széria"

.::www.megadanceradio.hu::.

(#27) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennyi pénzért jó

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#28) P00By válasza D4rkAv3ng3r (#6) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én is, de ez ennyiért nem rossz.

(#29) _Orbi_

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

köszi a felvilágosítást mindenkinek! :R
a db jobban tetszik még mindig :)

HP Pavilion g6!

(#30) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

:C

alba gu brath

(#31) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nekem már évek óta csak Artic cuccaim vannak,Remekül müködik
Sose volt gondom,teszi a dolgát hangtalanúl

(#32) dy_nmq válasza aero. (#10) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

azzal az elöl 1-el vitatkoznék mert az 5.25-ös helyekre is be lehet rakni még kettőt :)

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#33) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó áron vannak :C Egyre jobban kezdem megkedvelni az AC-t.

(#34) devast

devast
(őstag)

6 euróért fluid dynamic :Y Nem véletlen a 6 év gari.
S-flex -ekbe van olyan még. Nekem spec a Hydro Wave is bejön :)

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#35) Tomi_Sci

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez az ár ilyen is marad mire ideér? :D
Kicsit olcsobb mint a hasonlo kategoriajú Scythe. Kicsit...
Amugy szerintetek hol lehet (majd) kapni ilyen (körüli) áron?

Sun Singletrack 26" átütős kerékszett eladó: http://href.hu/x/hvzt **** AKG k450 egy pár bontatlan fülpárnával eladó: http://href.hu/x/hg2b

(#36) Tomcat válasza Atis707 (#8) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Nekem pl. összesen 12db ventilátor van a Chieftec Dragon nagytorony házamban.
Elől 3db befelé szív (8cm), az oldallapon 2 db (9,2 cm) szintén befelé. Hátul 2 db (8cm) kifelé fúj, fönt 1 db (9,2 cm) kifelé fúj. Ezek vannak a házra szerelve.
Van 2db ATI HD 4870 CF-ben azokon a gyári hűtő forog van az X-FI re applikálva 1db 8 cm-es Zalman OP1 és van 1 a procihűtőn (12cm).

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#37) McCoy20

McCoy20
(tag)

A 6600 GT re vettem annyakidején egy AC hűtőt, már ott is Sone ban volt megadva a zaj.

És tényleg kb nuku hangja volt a hűtőnek, de nagyon jó hatásfoka. Amúgy azt írták hogy elvileg a Sone jobban kifejezi hogy menyire "hangos vagy zavaró" a hang, vagy valami ilyen volt a szöveg, már nem emléxem pontosan :B

(#38) KicsiUbul

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Ha ez is olyan mint az "elődje", akkor kizárt hogy kipróbáljam. Ilyennel szívtam pár órát aztán feladtam. Házhűtésre nem igazán jó, inkább a procira.
Csak 4 pinesre lehet rátenni, ami nálam csak a provihűtönek van. Ha meg mögé teszem a procihűtőt, akkor az automatikus ventiszabályozás ugrik. Szerintem elég elcseszett konstrukció
Inkább erre esküszöm :)

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#39) D4rkAv3ng3r

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos a Scythe S-flex alacsony fordulatú ventijei (800rpm vagy 1200rpm) és a Noctua NF-S12 (S9 ill. S8) szintén 800 v. 1200rpm mellett is tud normálisan levegőt szállítani számtalan külföldi honlap letesztelte. A lapát dőlészöge és kialakítási miatt van ez nincs benne semmi csoda. Szóval nem kell ahhoz nagy fordulatszám, hogy legyen jó hatásfoka a dolognak. Az Englide magyar ventiknek is sikerült jó hírnevet kivívniuk mert azok is halkak.

nincs egyenes arányosságban a hűtési telejesítmény és a fordulatszám sem egyszint után. Nekem például a HyperTX2-m ugyanolyan hatásfokkal hűtötte le 1800 és 1200 rpm mellett is a Core2 Duo-t. Persze m,arad azért 1800rpm-en mert nem hangos.

[ Szerkesztve ]

(#40) D4rkAv3ng3r válasza KicsiUbul (#38) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi bajod volt vele? Nekem ilyen van hátul felrakva a gépre és halk és jól is hűt. A rezgéselnyelő lapát felfogatás miatt kicsit nagyobb fordulatszám mellett is halk marad nekem. egyedül felcsavarozni volt nehz, mert eléggé rugalmas a szerkezet.

[ Szerkesztve ]

(#41) Speed(R) válasza KicsiUbul (#38) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az elődje a 12025 PWM, és már az is tökéletes volt több darabot egymás után kötve. A megoldás az, hogy a procihűtőre is ilyet kell tenni..

Amúgy az előd PSTs verzióból volt/van pár darabom, 400rpmre is leszabályozhatóak ha kell..ami azért nem gyenge. Nálam átlag 700on mentek.

(#42) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Na végre.

Ezeknek már leglább a holttér("motorház") sokkal kisebb mint a régieknek, ergo nagyobb lapátok, na majd meglátjuk.

(#6) D4rkAv3ng3r: Csak ne túlozna annyira a noctua.

(#43) KicsiUbul válasza Speed(R) (#41) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Pont az a baj hogy oda kell tenni, és akkor már nem megy a procihűtő szabályzása. de lehet én voltam béna.

(#44) Speed(R) válasza KicsiUbul (#43) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem 3db volt egybekötve a CPUcsatin , abból 2 a ház elejében, 1 a procihűtőn trónolt. És ahogy kell, procihőfoktól függően a lap szabályozta őket.
12025 PWMről beszélek, nem az általad először linkelt 12L verzióról.

Amire meg esküszöl (12025L), azért nem jó, mert kell hozzá poti vagy átalakító, nincs közvetlen szabályozás. Fentebbi módszerrel logikusabb a dolog, hiszen ha nő a prociventi fordulata, nagyobb hőmennyiség távozik a bordáról, azt meg illik szintén gyosuló ventikkel kikergetni a házból.

Szóval szerintem nagyon korrekt dolog ez a PST, egyetlen hátránya talán, hogy csupán az első venti fordulatszáma látszik érzékelő oldalon. De mivel egyforma ventikről van szó, azonos impulzussűrűség mellett ~egyforma az rpm..

(#45) KicsiUbul válasza Speed(R) (#44) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Igen a másik gondom az volt, hogy nem látszottak a fordulatszámok, és a procin más típusú venti van.
Nekem szimpatikusabb lenne egy sima 3pines csatival ellátott ilyen venti, mert minőségi kifogásom nincs. Bár még itt van az asztalon lehet nekiesek, és kicserélem a csatit egy 3pinesre :)

(#46) waverider

waverider
(senior tag)

"...és a számítógépházak szellőztetése mellett processzorhűtőkre is felszerelhetők..."
azért ez... ;]

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#47) Speed(R) válasza KicsiUbul (#45) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne cseréld ki 3PINesre, mert nem csak a vezetékek száma eltérő. Nem lehet szabályozni feszültségállítással a PWMes ventiket, nem szeretik.
Nem értem miért nem veszel egy PWMes (PSTs) ventit a Freezerbe is..
Köthetnéd vígan sorba a házhűtőkkel, akár mind a hárommal (első/hátsók).

(#48) daa-raa válasza Dyno (#42) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szép grafikonok, csak kb semmire sem valók. Ugyanis nem derül ki, hogy a leghalkabb ventilátor milyen hangnyomást produkál. Innentől komolytalan az egész. A deciBell skála ugyanis logaritmikus, szóval egyáltalán nem mindegy, hogy valami 1dB-től vagy 20dB-től van 5dB távolságra...

A mérési eljárás meg. Kartondobozban mérni ilyesmit... Visszhang és zajmentes dobozban kell zajszintet mérni. És nem úgy, hogy csak simán lelökjük a mérendő eszközt a doboz aljára. Szóval lehet a szélzajt kiküszöbölték valamelyest, de a rezonanciát egyáltalán nem. Ráadásul mindezt a szerző (aki a jelek szerint még magyarul is éppen csak beszél, mert szándékosan és indokolatlanul használ idegen szavakat) még előnyként említi. NC.

A teszt ezen része gyakorlatilag semmire sem való.

(#49) morfondőr

morfondőr
(fanatikus tag)

Már régóta szemezgetek ezekkel a ventikkel, és mivel a lapomon csak 1 pwm-es csati van, így a pst is jól jönne, csak egy dolog aggaszt! Nekem 4 db ventit kéne egy csatira kötni, de nem szeretném, ha kinyírná a lapot, mert túlterheli a 4 venti azt az egy csatlakozót. Valaki próbált már 4 vagy akár több ventit sorba kötni?
Előre is köszi a felvilágosítást!

(#50) madgie

madgie
(VIP)

Két Noctua-m és két AC ventim van a házban (sőt, a táp is AC) és azt kell, hogy mondjam, a fele ár ellenére semmivel sem hangosabbak, mint a Noctua-k...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.