Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez jól hangzik, a bővíthető laptop... Jó lenne ha elérhető áron lennének. (150 ezer alatt)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#2) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nv Menekül a desktop piacról? Nem sikerült úgy a Fermi ahogy várták?
1mp ;]

[ Szerkesztve ]

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) Abu85 válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Inkább csak terjeszkedni szeretnének, mert kurvára kevés a zseton a desktop piacon, és stratégiailag nem erre rendezkedtek be.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#4) FRENK1988 válasza Abu85 (#3) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mármint a kevés zsetonra? :DDD

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#5) bartucc válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez inkább a Fermi-től független lépés, erre is nyitnak, mert látnak benne lehetőséget.

hejesírásó: az egy dolog, de lehet valószínűleg egyre nagyobb az érdeklődés iránta.

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#6) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

ebben nem látom a logikát, ez még macerásabb piac mint a pc gpu piac..ez most mi ez?

(#7) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

Jó dolog ez, de valamiért több szó esik a cikkben az amd-ről mint az nv-ről :DDD

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#8) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem teljesen értem az AMD piacpolitikáját. Ugyebár neki van egy kész(!) megoldása, míg az NV csak tervez bejönni. Nem érné meg az AMD-nek kiszélesíteni a piacát (akár a jelenlegi árrésből áldozva) úgy, hogy platform-függetlenül bármihez engedélyeznék? Csak mert akkor egy olyan piacra érkezne az NVIDIA, ahol az AMD már mejáratott névnek számítana és akik "megszokták", hogy AMD megoldásuk van, maradnának is annál.

Rosszul kalkulálom?

Az NV belépésével úgyis rákényszerül minderre, nem éri meg előbb elindulni a rajtvonalról?

jancsiga

(#9) Abu85 válasza FRENK1988 (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mármint a Radeonok árazására. Azzal van a legnagyobb probléma. A notipiac úgyis feljövőben van, sőt a desktop kárára terjeszkedik, így nem hülyeség ide is bedobni a vasat. Sőt meggyőződésem, hogy ez egy reális jövőkép.

rumkola: Gondolom el lehet magyarázni az olvasóknak, hogy az NV hova akar beugrani. Vagy legyen felületesebb a hír? Nem hiszem, hogy példa nélkül sokan értenék miről van szó. :)

Yany: Egyelőre úgy látják jónak, hogy ez a megoldás nekik a kedvezőbb. Aztán lehet, hogy rövidesen változtatnak.

Thome: Kiegészítettem. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) Thome

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a helyzet, hogy hiába AMD-s a notim, még sincs hozzá XGP cucc, mert nincs a notimon ilyen csatlakozó... Innentől kezdve nincs miről beszélni. ExpressCard vagy PCI bővítőkártya helyére lehetne esélyünk, de ez még messze van.

Szerk: Hibás szóhasználat.

[ Szerkesztve ]

Trolololololol

(#11) bartucc válasza Yany (#8) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyanúgy járna akkor az ATi mint az Nvidia a PhysX-el....

(#12) Yany válasza bartucc (#11) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt fejtsd ki nekem, kérlek. Én pont nyitásról beszéltem, a PhysX meg nagyon platform-specifikus akar lenni. De egyébként is, az egyik egy hardver megoldás, másik szoftveres, úgyhogy értetlenségem káoszba torkollik. :DDD

jancsiga

(#13) Yutani válasza Thome (#10) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerkesztetted. Jó.

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#14) FRENK1988 válasza Abu85 (#9) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen és ezzel a megoldással már nem is lesz korál a notik előtt.

[ Szerkesztve ]

(#15) Vico87 válasza Thome (#10) üzenetére

Vico87
(tag)

Az a baj, hogy az expressCard, bár tök jó, de sajnos egy GPU-hoz túl lassú (sehol sincs egy PCI Express x8/x16-hoz képest, inkább PCI Express x1 tempó).

Maga az ötlet nagyon jó, szerintem simán nagy piaca lehet a dolognak. Otthon használod bivaly GPU-val, amikor vinni kell, kiemeled a dokkolóból, és a belső, gyengébb és energiatakarékosabb GPU-val használod menet közben.

Igazából a laptopgyártók már megcsinálhatták volna saját hatáskörben, ha nagyon akarták volna. Például a Dell Latitude D sorozat nagyobbik dokkolójában van egy PCI (nem Express) foglalat. Bármelyik gyártó meg tudna csinálni egy olyan gépet, amelynél dokkolva a PCI Express x16 a dokkolóban lévő csatira van kapcsolva (ahova a tulajdonos bármilyen asztali GPU-t pakolhat), dokkolón kívül pedig a beépített GPU-ra. Főleg, hogy Hybrid SLI meg Hybrid Crossfire elvileg tud is ilyesmit.

(#16) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes lesz, az biztos. Hogy pozitív értelemben e, az majd kiderül...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#17) smkb

smkb
(senior tag)

Na ez a külső vga ez egy teljesen halott dolog. Az XGP is az. Kutya nem használja van 1 db Fusi, meg egy Acer Ferrari modell? Ennyi... nulla piaci részesedés... (xgp kártyák külön beszerezhetősége meg ....) a bukta ott van, hogy csak külső megjelenítővel használható. Legalább megoldották volna, hogy a notiba visszalehessen csatolni... biztos nem lenne olyan ördöngős dolog az, hogy lenne egy hdmi vagy dvi bemenet a notin, amire rá lehetne kötni a külcső kártyát. Ha ez NV ebben a piacban lát bárminemű lehetőséget akkor gratulálok nekik... újabb lukrafutás.

(#18) Thome válasza Vico87 (#15) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De az a helyzet (szerintem), hogy még PCI-E 1x-es sebességgel is gyorsabb lehet a legtöbb gpu-tól... Bár nem vagyok benne biztos, így inkább nem jelentem ki. PCI-E x1 kb mekkora sávszélesség használható ki? (Remélem most sem írok marhaságot.)

Trolololololol

(#19) lsc válasza Thome (#18) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha 2.0-ás akkor ennyit megy 5870-nel[link].

Az élet kegyetlen .

(#20) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Bammeg, már vagy 5 éve várja a piac a notebook ilyen irányú fejleszthetőségét... Azért gyorsan kapcsoltak. GZ a piackutató részlegnek.

(#21) Thome válasza lsc (#19) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, 2.0-s. Köszi!

Ez a teljesítmény teljesen korrekt lenne. egy olcsó kategóriás (20ezres használt vga-val, pl HD4850-el.) vga-val is mérföldekkel erősebb gépem lenne, mint -szinte- bármelyik beépített vgaval szemben. (Cca. 10-12000 pontnak kellene legalább lennie 1024x768-ban, papírforma szerint.)

Szerk: Legalábbis én megelégednék egy HD4850-nek a 75%-a tudásával (Kb 10-12000 pont). Miért is? Ezért: LINK

Ez sem tud annyit, mint a PCI-E x1-es HD4850, ellenben fűti a notit mint az állat. Egyetlen előnye, hogy beépített, de azt lekallantom.

[ Szerkesztve ]

Trolololololol

(#22) bartucc válasza Yany (#12) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont ellentétesen értettem a mondandódat, elnézést :B

(#23) Tigerclaw válasza smkb (#17) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Bár elég kevés info van az XGP-ről, de egyik tesztben úgy olvastam, hogy lehetséges visszacsatolni a képet a noti kijezőjére mindenféle kábel nélkül. Az XGP-vel jelenleg két baj van:

1. Rossz koncepció, mert azt hiszik, hogy a többség külső monitorra, monitorokra akarja kitenni a képet, pedig a többség inkább csak a notit graf teljesítményét akarja növelni és ezért sajna túlságosan ormótlan nagy, csatlakozókkal teletűzdelt modelleket készítettek eddig, ahelyett, hogy kisméretű modellekben gondolkodnának.

2. Az 1. pontból is következően túlságosan drága minden megoldás.

(#24) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hmm

nv és notebook/netbook?

ha ügyesek, akkor a fedelét csinálhatják a selejtes fermikből, pont passzolna rá ;]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#25) Thome válasza Mr.Csizmás (#24) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szégyellném elővenni! Inkább az akksitartó fedelét! :DDD Vagy még azt se! ;)

Trolololololol

(#26) rocket válasza Abu85 (#9) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Egyelőre úgy látják jónak, hogy ez a megoldás nekik a kedvezőbb. Aztán lehet, hogy rövidesen változtatnak."

Addig malmoznak mig megint lelepi oket a konkurencia, kozel 3 ev alatt nem sikerult a plexi dobozban mutogatason kivul mast felmutatniuk, hihetetlen egy amator ceg az AMD.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#27) Daczy

Daczy
(fanatikus tag)

ezek szerint nem fér el belül a Fermi a notikban ;]

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#28) DriderG

DriderG
(tag)

Én csupán azt nem értem, kiket céloznak meg az ilyen XGP-s rendszerekkel a gyártók. Ha az átlag felhasználót, akkor az úgyis azért vesz laptopot, hogy hordozható legyen, ne kelljen mindig egy féltéglát hurcolászni és hozzácsatolni a megfelelő teljesítményhez. Ha grafikai célra veszik, akkor úgyis egy 17 colos kijelzővel, és erős vassal rendelkező gépet választanak, amihez megint kényelmetlen mindig hozzávezetékezni a külső téglát... A gamer-nek szintúgy nagy kijelző kell, és SLi-s notebook. Tehát én max. olyan esetben tudnám elképzelni, hogy van egy 10 colos Netbookom CPU-ba integrált GMA950-nel, és van, mikor szeretnék FULL-HD filmeket nézni, és Crysis-t játszani a hozzákötött 22 colos monitoron, mindig ugyanazon helyen (pl. kollégiumban). Ekkor jól jöhet a kis helyigény, a halk és gazdaságos működés miatt. A vezetékelés viszont így is macerás, jobb lenne, ha valamilyen bővítőcsatlakozón közvetlenül hozzá lehetne csatlakoztatni a géphez, mint egy USB-s TV Tuner-t, vagy WiFi kártyát.

nVidia - The Way It's Meant To Be Played

(#29) Mr.Csizmás válasza rocket (#26) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hihetetlen egy amator ceg az AMD.

az nv-vel együtt :DDD

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#30) DriderG válasza Daczy (#27) üzenetére

DriderG
(tag)

Látod ez lehetséges, nem mondtál hülyeséget! :K

(#31) moha21 válasza DriderG (#28) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak gondolom USB-nek nem elég a sávszélessége ehhez.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#32) DriderG válasza moha21 (#31) üzenetére

DriderG
(tag)

Nem USB-re gondoltam, az csak példa volt... lehetne ExpressCard foglalat is vagy külső PCI-E, amihez közvetlenül csatlakoztatható. Ugyanakkor annyi gond van csak, hogy Netbookokban csak USB van, esetleg eSATA.

(#33) Abu85 válasza rocket (#26) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Melyik noti GPU-val? A GT215-tel? :D Egyébként kellene először valami megfelelő külső interfész a külső GPU-knak. Az XGP nem szabványos.

(#34) rocket válasza Abu85 (#33) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

A GF104-gyel :)

Egyebkent nem kell hozza mobil GPU, pont az a lenyege, hogy fogsz egy desktop kartyat, es az atalakito segitsegevel hasznalod a laptopodon ;)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#35) Abu85 válasza rocket (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az melyik? :)

[ Szerkesztve ]

(#36) rocket válasza Abu85 (#35) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az AMD remalma lesz ;]

[ Szerkesztve ]

(#37) nixx-21 válasza DriderG (#28) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

és akkor majd Atom-on fogod tolni a Crysis-t? :DDD
soksikert hozzá :C

amugy az ötletedet értem ez egy 12-14"-es rendes subnotival meg is lehetne valósítani :K :R

amugy USB 3 sem elég ehhez? :U
vagy az kb expresscard sebességen van? :U

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#38) Abu85 válasza rocket (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja értem. Amíg nem valóság, addig lehet álmodozni. :))

(#39) Thome

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor ez most mi? Elég régóta létezik, de még senkit nem láttam, hogy használja, csak külföldi videókban: ViDock 2

Trolololololol

(#40) Abu85 válasza Thome (#39) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Írtam a hírben, hogy léteznek ilyen megoldások, de egyelőre ezek nem szabványosak. Ahhoz, hogy ebből piac legyen először kell egy olyan külső felület, ami a legtöbb notin rajta lesz. Pl. egy külső PCI Express 2.0 jó megoldás.
Amíg ez nem terjed el, addig ezek rétegmegoldások lesznek, prémium árral.

[ Szerkesztve ]

(#41) rocket válasza Abu85 (#38) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Pont ezert irtam azt, hogy megint addig malmoznak az AMD-nel, mig az NV lelepi oket.

Mondjuk azt nem gondolom ez a piac tul nagy lesz a kovetkezo evekben, szoval nem lenne a vilagvege ha az AMD beragadna a rajtnal annak ellenere se, hogy mar evek ota feltalaltak a spanyol viaszt a temaban, de azert nem is lenne egy uzleti zsenalitas :)

(#42) nixx-21 válasza Thome (#39) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

de ezt ha jól tudom csak 4670-el szerelik és nem is fér bele nagyobb asztali kari,.. :K

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#43) Abu85 válasza rocket (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel lépi le őket itt az NV? Van már nekik olyan felületük, amihez köthető ilyen külső megoldás? Tudnak csinálni ilyet chipset nélkül? :)

Esetleg felmerült már a gyártók körében egy szabványos felület alkalmazása?

[ Szerkesztve ]

(#44) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Az acer megoldása eddig a legkisebb XGP terén (abból a nagy választékból), de az is túl nagy. A ferrari noti viszont bejövős önmagában.

(#45) Thome válasza Abu85 (#40) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Expresscard 54-em van (Utánanéztem, elvileg PCI X1-en megy, ez igaz?)

nixx-21: Lehet, ezt nem tudom, de miért ne férne? Nem bírja a sebességét? Nem fér el? Bázeg, nem kell rátenni a tetejét! :DDD

[ Szerkesztve ]

Trolololololol

(#46) Abu85 válasza Thome (#45) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, de ez nem sok. Majd az ExpressCard 2.0 felület amivel lehet valamit kezdeni. :)
Talán idén befut az első ilyen noti. :)

[ Szerkesztve ]

(#47) Thome válasza Abu85 (#46) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A jelenlegi mobil GPU-k piacán ez nem sok? Így is bealázza sebességben szinte a leggyorsabb mobil cpu-t, szóval jó ez még. No meg hosszútávon, ha beledobnánk egy HD5870-et, annak a 75%-a nem lenne elég 2-3 évig? Egy notiba? :))

Trolololololol

(#48) rocket válasza Abu85 (#43) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Publikusan meg nincs, de az nem jelent semmit :)

"Tudnak csinálni ilyet chipset nélkül?"

Persze, hogy tudnak.

"Esetleg felmerült már a gyártók körében egy szabványos felület alkalmazása?"

Kerdezd meg oket :)

(#49) Abu85 válasza rocket (#48) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogyan lehet ilyen felületet csinálni chipset nélkül? Szerinted ki fogja beépíteni az esetleges támogatást az Intel és az AMD lapkakészletekbe. Egyik vállalat sem akarja az NV-t konkurensnek. Bár az AMD-s lapkakészlet megoldható, csak ki kellene fejleszteni. Az Intelhez viszont már nincs licensz. Gondolom ha annyira szeretné az Intel, hogy maradjon az Nv, akkor nem lépne fel ilyen keményen ellenük. Ezzel az erővel nem fognak NV technikát építeni a cuccaikba.

Ha ez az egyéni felület olyan egyszerű lenne már rég itt lenne az NV. Egyszerűen várják a szabványos felületet.

Thome: A PCI Express 2.0-val x1 módban lehet, hogy 75%, de az ExpressCard PCI Express 1.0 szabványú.

[ Szerkesztve ]

(#50) rocket válasza Abu85 (#49) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Miota a Larrabbet jegre tettek egy idore, megvaltoztak a VGA-k kapcsan az Intel erdekei.

(#51) Abu85 válasza rocket (#50) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért változtak volna meg? Ugyanazok az érdekei, mint régebben. Intel procit IGP-vel szerelve úgyis eladják, ezenkívül a fejlesztők fejlesszenek nyílt GPGPU platformra és hanyagolják a CUDA-t és a PhysX-et. Ezek alapján szerintem nem az NV erősítése az Intel érdeke. ;) De leírhatod, hogy az Intelnek, miért lesz jó a CUDA és a PhysX elterjedése. :)

(#52) 64b0r

64b0r
(fanatikus tag)

Igen! Évek óta várom már, hogy rájöjjenek, igenis kell a gamereknek a laptop szabadsága! Csak lenne már valóság is a tervekből...!

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#53) Thome válasza Abu85 (#49) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mostmár nem értem, de lényegtelen, mert itt csak én lehetek a hülye.......

Előbb arról volt szó, hogy az Expresscard 54 -en lead 70%-ot ez a szar, azaz PCI-E X1-es, most meg Te azt állítod hogy PCI-E 1.0. De ha tudod a választ, azt nem értem, miért fejted ki, hogy egy nem annyira jártas ember is értse. Esetleg mondjak példának valakit, hogy ki nem érti?

Trolololololol

(#54) Abu85 válasza Thome (#53) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ExpressCard az a PCI Express 1.0-s szabványra épül és úgy ad egy csatornát. Ez nagyon kevés. Amit a tesztben mutattak 75%-ot a HD 5870-re egy csatorna mellett az PCI Express 2.0 szabványon volt, ami eleve duplázza a sávszélességet az 1.0-hoz viszonyítva.

Idén lesz elvileg ExpressCard 2.0-ra épülő noti, ez a felület már a PCI Express 2.0-ra épül, így elég lehet egy nem túl erős GPU-nak. Ebből kellene majd egy szabványos felületet kifejleszteni és beindulhat a külső GPU-k piaca.

(#55) Hunpriest

Hunpriest
(kvázi-tag)

Érdekes hogy ezt az XGP-s dolgot ennyire visszafogják a gyártók (főleg az AMD), mert ez szerintem elég nagy előrelépés lenne notebook fronton. Remélem az nV beszáll ebbe, mert az végre felzavarhatná a kialakult állóvizet.

(#56) Thome válasza Abu85 (#54) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na stimm, köszi, okosabb lettem! :))

Ez az XGP viszont nem Expresscard felületen fut, tehát itt ki lehetne használni az erősebb VGA-kat is nem?

Trolololololol

(#57) Abu85 válasza Thome (#56) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az XGP nyolc PCI Express 2.0-s csatornát használ a vezérléséért pedig a PCI Express vezérlő és a déli híd felel.

(#58) Thome válasza Abu85 (#57) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tehát itt már kitudja használni az erősebb dolgokat. Értem.

Köszi, többet nem kérdezek, mert lassan pénzbe kerül! :))

Trolololololol

(#59) Yany válasza bartucc (#22) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

no problemo, néha túl bonyolult a szóválasztásom, néha még én sem értem :DDD

jancsiga

(#60) Vico87

Vico87
(tag)

Amit korábban linkeltek, azon van egy külső HD4670-es egy dobozban, amit ExpressCardra lehet dugni. Utánanéztem, és kapni üres dobozt is, amibe tetszőleges kártya tehető. Egy pillanatra el is gondolkodtam a dolgon, mert elég jó nekem a laptopomban minden, csak a GPU lehetne gyorsabb meg korszerűbb (DX11).

Aztán megláttam, hogy 250EUR a doboz. :(((

(#61) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most akkor mindenki hülye, vagy NV már egy három éve nem bemutatott ilyen terméket?

Az új PH elég jó, bár a sárgát más árnyalatra is cserélhettétek volna.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#62) Thome válasza Vico87 (#60) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha úgy vesszük, 70 rongy, + egy vga bele 90, és vehetsz bármilyen szar vga-s notit (csak erős cpu legyen benne, hozzá minimum 800mhz-s ramok), aztán über a cucc. 250 Euró nem is sok érte, ha úgy nézzük...

Miért? Mert egy gyenge vga-s, erős cpu-s noti 100-140-ból megvan, hozzá hogy még egy erős vga is legyen benne (minimum 8000-10000 ezer 3DMark06 pont), az még dob rá 200-250 rongyot :D

Trolololololol

(#63) Thome válasza Thome (#62) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pardon, nem 90, hanem 9-10 akart lenni. :D Annyiért már találni itt a hardveraprón jót...

Trolololololol

(#64) Vico87 válasza Thome (#63) üzenetére

Vico87
(tag)

Lehet, csak ugye a kicsi sávszél miatt örülhet az ember, ha a kártya félgőzzel üzemel a dobozban, továbbá nem biztos, hogy megoldott a tápcsatis kártyák kezelése (az install guide képein külső tápcsati nélküli kártya van végig). Talán még kicsi is a doboz, hiszen ma már egy közepes kártya is lelóg az alaplapról, moddolni kéne a dobozt, kilógna a végéből a kártya. ;]

(#65) Pulsar

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én szerintem ezt hagyni kéne.. eddig amibe belekedett az NV (saját alaplap sli-s) marhára nem sikerült jól... de ha már csinálja, akkor remélem értelmeset... :)

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#66) Thome válasza Vico87 (#64) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha azon múlik, és van rajta tápcsati, akkor... ;]

Trolololololol

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.