Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Socket A

Socket A
(kvázi-tag)

Akkor jól tettem hogy nem vártam a V200ra ;)

... this is an emergency, can you call my enemy... get into reality, i have lost control of me...

(#2) Prof

Prof
(senior tag)

Ez ilyen olcsó SSD-nek készült. A V100-as sorozatot váltja nem a V100+-t.
Hétköznapi használatban jóval gyorsabb mint egy sima hdd.
Egyelőre viszont nem elég olcsó (igaz a V100 is ennyi) és SATA 6Gbps csak parasztvakításnak van.

(ami működik,mert sokan ha dönteni kell inkább vesznek SATA3-as lassú cuccot,
mint SATA-2-es gyorsat, mivel addig terjed az éreklődésük hogy a 2-es és 3-as számot összehasonlítsák :D a 3-as nagyobb, tehát újabb jobb és veszik :)

(#3) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az elején még lelkesen fogtam bele az olvasásba, de a cikk végére valami ilyesmi ült ki az arcomra: :F

Köszi a tesztet! :R

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#4) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Lassan tényleg elérkezik az idő, hogy SSD-re váltson az ember. A Windows bootidő lerövidülése elképesztő a HDD-khez képest! Pedig kifejezetten gyors merevlemezzel teszteltek, gondolom a gyengébbekre még jobban rávernek. Noteszgépbe jó lenne, de oda csak egy meghajtó szerelhető, a 64GB meg kevés, mert még ezeregy mindent tárolok rajta. Szóval egyelőre marad a HDD. Asztali gépbe viszont már meggondolandó (szigorúan C: partíciónak Win7 számára).

[ Szerkesztve ]

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#5) mpierre válasza D1Rect (#3) üzenetére

mpierre
(PH! addikt)

Ez így elég sanyarú... Kár érte. A v100-s egész jó meghajtó, pont a minap toltam rá rendszert, gyorsan.

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

(#6) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

elég botrány, ennél talán még a V+200-as Samsung belű Kingston is jobb :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#7) mpierre válasza vinibali (#6) üzenetére

mpierre
(PH! addikt)

Öööö.., talán mert samsung? :DDD Úgy könnyű gyorsabbnak lenni.

jNk: Na pláne érthető. :R

[ Szerkesztve ]

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

(#8) jNk

jNk
(fanatikus tag)

Akkor lett volna igazán friss és ropogós a teszt ha a napokban megjelent V+200 is belekerül, plusz egy hyperx szériás változat is a szorítóban csak hab lett volna a tortán :D

vinibali
Tudomásom szerint a V+200 is SandForce vezérlős és nem Samsung.

[ Szerkesztve ]

(#9) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Egyértelmű csalódás - pedig a neve alapján előrelépést várnánk.... :U

(#10) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Hát ez meg hogy lett ennyire xar?

Sikerült egy olyan SSD-t gyártani ami egy HDD-nél (még csak nem is Raptornál) lassabb? Bravo.. :W

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#11) Oliverda válasza Prof (#2) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"A V100-as sorozatot váltja nem a V100+-t."

Nem állítottuk az ellenkezőjét, de ettől még nálunk egy V+100 járt legutoljára.

"Hétköznapi használatban jóval gyorsabb mint egy sima hdd."

Ez már nem állja meg a helyét. Itt egy vásárolói tapasztalat ami sajnos szintén ezt támasztja alá.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#12) vendingo

vendingo
(senior tag)

Sajnos nekem sikerült vennem egy ilyen ocsmányságot.
Szívem szerint átvernék rajta egy szeget! Az 5400-as vinyóm is jobb ennél a vacaknál!
Íráskor/telepítéskor megfagy a rendszer. Nálam az írási sebesség 50mb ha szerencsém van :(

Eladó: │ Numark Omni control DJ kontroller │ Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#13) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Azt vártam a cikk végén,hogy rányomjátok a" NEM AJÁNLOTT" plecsnit! :)

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#14) Oliverda válasza Silentfrog (#13) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs erre külön plecsnink, de a szövegben benne van.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) davidsz

davidsz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt kell kimondani :K
NEM AJÁNLOTT

Gigabyte ODIN GT 550W 80+ moduláris táp eladó

(#16) Silentfrog válasza Oliverda (#14) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Sok cikk végén van ajánlott,tetszett, plecsni arra gondoltam.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#17) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez elég gyengére sikeredett Kingstonéknál.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#18) Apika

Apika
(PH! addikt)

Köszi a tesztet! Ez a cucc nagyon leszerepelt...

(#19) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy ilyet is szerettem volna a tesztbe. :F

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#20) vinibali válasza jNk (#8) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

pardon SNV225 :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#21) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Ez gáz. Nálam is van egy V+100 de az nagyon szépen megy. Teszteket nem csináltam vele mert nem azért vettem. De az, hogy akadjon vele a gép, pedig csak egy kis Brazos...

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#22) lujó55

lujó55
(őstag)

itt a költséghatékonyság eredménye :((

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#23) Khelben

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes, pedig a régebbi kingstonok jók voltak, nálam van egy snv425 és egy v100-as is, mindkettő jól muzsikál, pedig rengeteget dolgoznak. Az snv425 majdnem 6000 órát ment eddig és 100%-os.

[ Szerkesztve ]

(#24) energy_

energy_
(senior tag)

ezzel a v200al én is ráb*sztam,de irtam kingstonnak és azt mondták most jön az új firmware (január 2. fele) :D

energy_ felhasználónak 8 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#25) RyanGiggs

RyanGiggs
(senior tag)

De jó hogy a 96 GB-os V+100-ast vettem meg 31k-ért még az ősszel. :K
Ez az új, egy nagy nulla!! :(((

(#26) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

új szofttal biztosan jobb lesz, szerintem nem olyan rossz ennyiért. Mérföldekkel jobb, mint egy hdd. Én legalábbis soha többet nem használok rendszer alá hdd-t...

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#27) Zoz

Zoz
(senior tag)

Corsair Nova 60GB-ossal futottunk már bele ilyen problémába, hogy sokkal lassabb mint egy vinyó. Mikor visszavittük, mondták, hogy nem mi voltunk az elsők...
Akkor Kingston V100-ra lett cserélve.
De ezek szerint már az új Kingstonok is szarok :-( pedig eddig úgy voltunk vele, hogy Kingstont kell venni, azzal nem lesz baj.

(#28) Simon02

Simon02
(tag)
LOGOUT blog

Ez nagyon gyatra teljesítmény, nem csodálkoznék, ha az "elégedett" vásárlók kérnék vissza a pénzüket. Sajnos az ehhez hasonló dolgok (na meg a kétes megbízhatóságuk) járulnak hozzá, hogy a Kingston ssd-kről az a kép alakul ki, hogy lehetőleg ne ilyet.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#29) Ranger^41

Ranger^41
(tag)

Ez a cikk jöhetett volna 1 héttel korábban is, akkor nem ezt veszem.......

(#30) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jol ertem ez a jmicron jmf668 controller toshiba felirattal, nem?

(#31) I.T.E.M válasza Sub-ZeRo (#19) üzenetére

I.T.E.M
(tag)

Igen,legközelebb amennyiben megoldható ADATA SSD-t is rakjatok bele. :K Én most cserélem az S599-esemet (128GB os az 599-es és SandForce SF-1222 vezérlővel van szerelve.) egy S510-re. (120GB-os lesz és SandForce SF-2200 vezérlős.) Egy másik készülékbe (nem számítógép) fog átülni az 599-es és eddig nagyon megvagyok elégedve a teljesítményével. Rendszernek használom és ezen felül truecrypt-el is titkosított a meghajtó. Az 510-re kíváncsi leszek,elvileg a héten megérkezik az is.

\--/ "UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." \--/ Dennis M. Ritchie - Invent C and UNIX -- 1941-2011 R.I.P \--/

(#32) energy_ válasza Simon02 (#28) üzenetére

energy_
(senior tag)

már próbáltam :D már csak az új firmwareben tudok reménykedni :)

energy_ felhasználónak 8 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#33) Prof válasza Oliverda (#11) üzenetére

Prof
(senior tag)

Attól, hogy bugos még a firmware-je még gyorsabb lesz ha kijavítják :)

(#34) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nembaj tavaly nyilatkoztak hogy majd jönnek az új chipek, amik még lassúbbak lesznek és élettartamuk is csökken de olcsók lesznek. Ezek után eltudom képzelni azt is hogy a floppy lemez gyorsabb lesz az új szériánál. De ami fontos olcsó és a név hogy ssd eladja.:D

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#35) Oliverda válasza Prof (#33) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd ha itt lesz és működik akkor elhiszem.:)

Addig is szerencsésebb, ha a bosszúságok elkerülése érdekében hanyagolják ezt a vonalat.

Igazából ott a gond, hogy képesek voltak ezt így ebben a formában kereskedelmi forgalomba hozni.

(#36) jim_raynor70 válasza lenox (#30) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

Valoszinu, igen, en is erre gyanakodtam: TC58NCF668GDT-BB. Tiszta JMF602->TC58NCF602GAT erzes fogott el, foleg, amikor meglattam a cikk vegen a leblokkolast...

(#37) Duliee

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Háát számomra elég harmatos, egy OCZ Agility 3-as szerintem bőven leveri, mind árban mind pedig teljesítményben

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#38) lenox válasza jim_raynor70 (#36) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hat amugy ha jol ertem az a mondas, hogy a controller amugy joval gyorsabb is birna lenni, csak ennyi penzert ezt akarjak adni.

(#39) djculture válasza Oliverda (#35) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tipikusan azért van ez mert a hdd most drága ezért ssd technológiával bármilyen szemetet el lehet most adni.. Ha tippelni kellene nem ez lesz idén az utolsó lassú ssd, ami megjelenik.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#40) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

sokszor láttunk már hasonlóan elbaltázott ilyen olyan hibával megjelenő hardvereket amiket 1-2 hibajavítással orvosolni tudtak
(az intel 320 -as ssd -i is komoly gondokkal küzdöttek nem is olyan régen, meg ugye az ocz és a corsair -nek is voltak gondjaik hibás firmwarek -kel)

ha jön hozzá egy korrekt firmware biztos jobb lesz mit az elődje a v100

egyébként a v100 -nak is voltak gyenge pillanatai megjelenéskor amit később orvosoltak

(#41) SirRasor

SirRasor
(senior tag)

Huh, végigolvasva a tesztet (amúgy se :D ) egyáltalán nem bántam meg az M4 melletti voksolást. Na meg a meghibásodási arány se mindegy, és a jelenlegi használat mellett még ~300 évig fog működni :DDD (fél év alatt a 3000-es életéből 5 egység ment csak le).

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#42) Ranger^41

Ranger^41
(tag)

Ez alapján már bétateszt stádiumban van az új firmware, péntekre, vagy jövőhétre várható...

(#43) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Talán jövőre megéri már SSD venni :U

(#44) Ranger^41 válasza Ranger^41 (#42) üzenetére

Ranger^41
(tag)

Egyébként ahogy nézem, elég sokan visszaküldték a gyártónak, és visszakapták a pénzüket, a szar sebességadatokra hivatkozva. Itthon ez mennyire elképzelhető?

(#45) Zoz válasza Ranger^41 (#42) üzenetére

Zoz
(senior tag)

Az lenne a jó, hogy ha majd az új fw-el is letesztelné a PH csapat! Ha majd egy ilyen alapos teszten is látszik a javulás, akkor elhiszem.

(#46) SLYM

SLYM
(PH! kedvence)

na ez egy hasznos kis teszt volt. nem csak a jó cuccokat, de a rosszakat is érdemes bemutatni, pláne ha ismert gyártóról van szó, hogy ilyet még véletlenül se vegyen senki

(#47) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Csalódás. Itt is megpróbálják kicsit átverni az elővigyázatlan usereket. :U

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#48) Prof válasza Oliverda (#35) üzenetére

Prof
(senior tag)

Egyértelműen gáz. A tendencia eddig is az volt, hogy amit lehet még beta állapotban kihoznak.

Köszönjük a tesztet, ezzel is felértékelődik a szememben a kis Micron-om :)

(#49) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Lassan, de biztosan normalizálódnak a HDD árak és így a tesztben szereplővel egy szinten lévő SSD meghajtók nem tudnak meggyőzni hogy inkább ilyet használjak mintsem RAID5-ben 4db 1TB-os HDD-t a rendszerpartíció számára. A notebook-jaimba meg legalább a 240GB-os SSD-ket kellene beszerezni aminél még 1db ára is horror, úgyhogy marad az 500-640-750GB-os HDD-k bennük. Addig amíg legalább 500GB-os méretben nem lesz emberi (értsd 200€ környéke) áron addig engem ez a technika hidegen hagy. A gyorsabb boot-idő nekem nem okoz akkora nyereséget mint amekkora veszteség a töredéknyi kapacitás. :(

Tomcat

(#50) Killer01

Killer01
(senior tag)

Ez egyértelműen bóvli. Nem értem én ezt, ha sikeres egy termék (V100) miért kell összehányni az új verziót? Elég a név, és viszik? Nem hiszem el, hogy a Kingston mérnökei nem fedezték fel a tesztek alatt a hibákat.

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.