Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) KTTech

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A 120-ast elfogadnám rendszerlemeznek :) (egy kisebb meg mehetne a 2.5-es mobil HDD-m helyére :D)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#2) hyperspace

hyperspace
(fanatikus tag)

Solid-State Drive áradat van. örüljünk! ;)

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#3) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a lenyeg megint hianyzik, az ara.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#4) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Agresszív árazás: X $ b****átok meg! :)

szerk: off

[ Szerkesztve ]

(#5) akosf válasza Konflikt (#3) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A neten olyasmit olvastam hogy valamivel drágább lesz mint a Core v2. Abból a 60GB-os 60.000 HUF a Pixmániánál. [link]

(#6) xcbiker válasza KTTech (#1) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

mi a frászt csinálsz, hogy neked 120gb kell rendszernek?

Én 32gb-ossal is simán beérem rendszerként. De akár egy 16gb-os is kiszolgálna.

[ Szerkesztve ]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#7) pilóta válasza xcbiker (#6) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Biztos szereti a rendszert :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#8) Balika911 válasza xcbiker (#6) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Lehet, oda telepíti az összes programot. Akkor még kevés is lehet a 120 GB.

[ Szerkesztve ]

(#9) mephi666 válasza [HUN]Tyson (#4) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hehe... erről az egyik helyi vendéglátó egység jut eszembe... ott van ilyen az árlistán, hogy:
-rántotta 200ft
parasztosan 240ft

:) ezen röhögtünk sörözés közben haverommal, hogy aki parasztosan kéri, az biztos úgy kapja a 40ft-os felárért, hogy: "nesze b@zmeg! egyé'!" :)

off az offban: lehet, hogy megkérték az agresszív kismalacot, hogy ő árazza be az ssd meghajtókat ocz-nél? :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) Morden24 válasza KTTech (#1) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én egy 60 körülivel tökéletesen kiegyeznék rendszervinyónak (most is 74-est használok erre a célra).

Ha el tudnám adni a Raptoromat, már venném is, igaz nem ezt :)

Sectumsempra - For Enemies

(#11) Konflikt válasza akosf (#5) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:(
hdd arakat az ssdnek!!! :D

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#12) freeapro válasza Morden24 (#10) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

en is ugy szamoltam, hogy 60 gigas kellene
most van egy 20GB-os rendszerparticiom (c:) es a programok (d:\program files) 30GB helyet foglalnak. A tobbi kacat meg maradhat hdd-n.

(#13) waterman_ válasza xcbiker (#6) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

feltételezem, nem csak a windózt szeretné hogy gyors legyen, hanem mondjuk a telepített pár játék is, na meg ha valami komolyabb dolgot művelsz a gépen, netán olyan a meló, hogy sok adattal dolgozol, akkor kell a nagyobb. de ez csak az egyik oldal.
ha belegondolsz, akkor kitörölheti az ember az ssd-vel a s*ggét, ha csak a programok és a telepített pár szar fér rá és minden más marad ugyanúgy egy lassú winyón. én például nem csak azért vennék ssd-t, hogy gyorsuljon a rendszer hanem, hogy eggyel kevesebb zajongó vacak legyen a gépben. nekem ilyen módon viszont egy 128as lenne a legkisebb, amit beszereznék, lévén akkor már nemcsak a rendszer, hanem a naponta használt minden egyéb dolog is ráfér az ssd-re és feleslegessé válik a winyó.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#14) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még a Vertexet se lehet kapni :(((

A belső RAID nagyon jó 5let, kár,h nem gyorsul még jobban. Bár már ez is 2xgyorsabb mint egy jó vinyó. Nem is kell Vertex :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15) 04ahgy válasza freeapro (#12) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem csak egy "mezei", nem RAID-es, hasonló kinézetű OCZ MLC 32GB-os van, de már az is brutális sebességű. Ismerőseim csak lesik, ahogy a win betölt. Nem hiszik el, hogy nem hibernálva volt a gép, szerintük valamit trükközök. :D

Egy ilyet hozzámvághatnának.

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#16) kem válasza akosf (#5) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt PH-n asszem 42k körül lehetett kapni.

(#17) Sunzi

Sunzi
(senior tag)

Nekem meg otthon a memóriák is RAID0-ban mennek, nem dual channelben...

Ez a raid0 duma vicc. Az frankó, hogy többcsatornás felépítésű a cucc, de ezt raid0nak hívni.. na jó, ha marketinges lennék, megfordulna a fejemben.... :B

[ Szerkesztve ]

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#18) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az agresszív árazás egy elvetélt gondolat a mostani gazdasági válságban. :( Most amikor minden nagyobb gyártó 20-30%-kal kevesebb profittal zárta a 4. negyedévet, nem egy életképes elgondolás.

[ Szerkesztve ]

(#19) L3zl13 válasza Sunzi (#17) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mivel itt a HDD alternatívájáról van szó, ezért valamilyen szinten logikus RAID-nek hívni.

Aki hülye, haljon meg!

(#20) Sunzi válasza L3zl13 (#19) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

Attól, hogy arról van szó, még nem látom logikusnak (ha a mókusvakítás szint, akkor, azon a szinten viszont az)... nem beszélve a raid rövidítés jelentéséről. Úgy kifejezetten logikátlanabbul hat :) (arról nem is beszélve, hogy a RAID, és a RAID 0 szint eleve kizárja egymást. Legalábbis tisztán logikailag).
Azonban, ha a többcsatornás mód megvalósítása mégis striping jellegű (mint azt állítják), - bár a raid kifejezés használata így sem korrekt - azaz a terhelés elosztási metódus egyezik, akkor majd utólag elnézést kérek.

(#21) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak ne a pénztárcával szemben legyen agresszív az árazás.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#22) Sunzi válasza Sunzi (#20) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

na, modrol lekéstem

Független az előző kötekedésemen a RAID kifejezés használatáról, impozáns a készülék, találtam arra utaló információt, hogy készít az ocz 4 csatornás változatot is: [kamu?] bár, az itt szereplő screenshot önnmagában semmit sem bizonyít...

(#23) bteebi

bteebi
(senior tag)

"Az OCZ a két meghibásodás közötti eltelt idő (MTBF) értékét 1,5 millió órában adta meg"

Szerintem nem lényegtelen, hogy az MTBF az a két meghibásodás között eltelt átlagos idő - és semmiképp se két meghibásodás közötti eltelt idő.

Amúgy nagyon jónak tűnik ez a meghajtó, és ez a belső RAID0 is tök szimpi (bár nem tudom, hogy jogos-e az elnevezés, de ettől jobban érdekel az, hogy milyen sebességel működik a meghajtó ;] ).

A Sunzi által belinkelt NordicHardware hír pedig nagyon remélem, hogy igaz :U - az már nagyon szép lenne, egész jól megközelítené már a FusionIO-t is :). Bár ha igaz is, akkor is egészen biztos, hogy az tényleg nagyon drága lesz :(. Úgyhogy szerintem egyelőre a legjobb megoldás low budget enthusiast-oknak a 2 SSD + "külső RAID0", esetleg 4 db, még kisebb SSD + RAID0. Meg persze nem ártana már a SATA III se (az amúgy mikor jön már?).

Te is fiam, Bluetooth?

(#24) KTTech válasza xcbiker (#6) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Én a rendszerpartíción tartom a programjaimat... Jelenleg 100GB-ot adtam neki a RAID01 tömbömből és 30 van szabadon, úgy hogy csak 2 játék van fent (igaz ez magában 30GB-t foglal) + a dokumentumok mappa egyik példánya valamint a levelezés egyik példánya is rajta van.

(#25) bteebi válasza KTTech (#24) üzenetére

bteebi
(senior tag)

RAID01? Akkor már miért nem inkább 5?

Te is fiam, Bluetooth?

(#26) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SSD -ből úgy látom minden hétre jut egy bejelentés. Az áruk elindulhatna mélyrepülésbe lassacskán.

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#27) shadeofme

shadeofme
(tag)

Az agressziv arazas mit takar? Durvan olcso, vagy durvan draga? :)
Par hete vettem egy 32GB-s Crucial SSD-t kb. 24eFt-nak megfelelo osszegert, azota is folyton kerik a velmenyem kulonbozo tesztek formajaban, csak kiprobalni nem tudtam meg asztali gep hijan, igy csak betippelek vmit, h szinten tartsam a jo termekimazst. Remelem igazam is lesz. :)

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#28) sanzi89 válasza shadeofme (#27) üzenetére

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

Pont erre lennék én is kíváncsi.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#29) Dr. Akula válasza freeapro (#12) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nekem 600 GB a C:\. Kicsit sokba kerülne SSD-ben. :)

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#30) L3zl13 válasza bteebi (#25) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Talán mert ahhoz, hogy normálisan működjön már valami komolyabb vezérlőkártya kéne...

Aki hülye, haljon meg!

(#31) KTTech válasza bteebi (#25) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Mert a RAID5 lassú íráskor, hacsak nem veszel normális hardvert alá. Márpedig az nem olcsó (alhangon használtan 60-80E körül láttam megfelelő kártyát). A jó öreg ICH9 meg nem tartalmaz XOR egységet dedikált memóriával a RAID5-höz, így maradt a jó öreg RAID01 felállás, ötvözve a sebességet és a biztonságot. Végülis sokat nem vesztettem, csak 320GB-t a RAID5-höz képest.

(#32) bteebi

bteebi
(senior tag)

Oké, köszönöm a kielégítő válaszokat :R.

Jogos, mert egy normális RAID-vezérlő (nem olyan, amilyet vagy 3 éve vettem 5000 Ft-ért :)) ) igen sokba fáj, és végülis financiálisan jobban jön ki az ember, hogyha némi tárhelyet áldoz inkább be, és nem egy jóval drágább vezérlőbe invesztálja a zsét.

Nagyon jó dolog a 0+1, de akkor is nehéz megemésztenem, hogy tárhely szempontjából nagy bukta - és végülis csak olyankor fáj a mirror hiánya, amikor adatot veszít az ember :D. Most hirtelen egészen kedvet kaptam a R01-hez, csak az a baj, hogy túlságosan is nagy befektetés lenne :(. Talán majd fél év múlva...

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#33) Szolón válasza shadeofme (#27) üzenetére

Szolón
(újonc)

Okos döntés egy olyan terméket előre megvenni aminek a legnagyobb árcsökkenése várható az informatikai hardverek terén akkor, amikor használni sem tudod. Csak gratulálni tudok.

(#34) bteebi válasza Szolón (#33) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Azért 24 kHUF nem egy olyan baromi nagy összeg. És nyilván fogja használni, csak még nem ért rá, hogy gépbe szerelje/oprendszert tegyen rá. Ha 200 ezerért vette volna, akkor tényleg nagy hülyeséget csinált volna vele, de ekkora összegen olyan nagyon sokat nem lehet bukni ;).

Te is fiam, Bluetooth?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.