Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezzel kapcsolatosan kérdés: melyik cég szoftvere jobb, könnyebben használható az utómunkákhoz? Valahogy ezen kérdések rendre elmaradnak, ha a gépeket vetik össze, holott szerintem nagyon nem mindegy. Vagy vannak univerzális raw képeket megevő retusálók a piacon, amelyek jobbak mindennél? Ilyen teszt nem lesz egyszer a Fototrenden?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#2) t72killer válasza Kopi31415 (#1) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a kameragyártó cég szoftverére esküszöm, mivel a raw fileok binárisok, csak a gyártó tudja igazán, mi van bennük eldugva. Valahol láttam egy összehasonlítást (googlin nem találom) különböző konverterekkel nikon raw file megjelenítésére, és a Capture NX győzött. Igaz, akkor az adobe camera raw plugin még 5.2-es volt talán.

Az utómunkákhoz alapban elég a gyártó szoftvere, viszont speciális dolgokra kellhet a photoshop, vagy egyéb progi: pl ha HDR képet szeretnék csinálni, és szubpixel pontossággal akarom illeszteni a részképeket, azt a gyári progi (se canon se nikon) nem tudja.

Ja, és várom a capture NX windows 7 kompatibilis verzióját, lehetőleg VGA gyorsítással, mert egy komolyabb batch (150-200kép) egyszerű jpeg konverziója pár sima lépéssel (zajszűrés, unsharp mask) eltart 2-3 óráig egy 2.5GHz-es core 2-n :U

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) Kopi31415 válasza t72killer (#2) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor megérné egy teszt ilyenekről itt is?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#4) t72killer válasza Kopi31415 (#3) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mindenképpen, bár én megvárnám a teszteléssel a windows 7-64bit kompatibilis verziókat, 1év mulva uis a felhasználók 70-80%-a eltemeti az XP-t és a 32 bitet.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.