Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) &rew

&rew
(őstag)

erdekes lesz. ez halokartya v videokartya v egyiksem? ha kell tudjon 10Gbps-t rj45-on, akkor halokartya. viszont kell tudjon 100W-nyi tapot is. esetleg tudhatna hardveres video-gyorsitast is. hacsak nem jon pl a broadcom olyan chip-pel, ami mindezt tudja.

mod: raadasul pci-e c csatornabol a 4x eppen keves lehet hozza, szoval komolyabb lapokban lehet majd egyszerre egy diszkret videokartyaval egyutt.

mod2: esetleg egy pci-e 1x verzio, aminek van sajat sata vezerloje :) es akkor tehermentesitettuk lejatszashoz a pcie-t.

[ Szerkesztve ]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#2) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm tetszik, s várom mi lesz belőle :)

(#3) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ethernet porton keresztül? Ezek szerint ugyanezen a kanócon egyéb hálózati forgalmat is lehet bonyolítani tévézés közben? Ez érdekes lesz...

[ Szerkesztve ]

(#4) kozyadam

kozyadam
(tag)

nekem nem tetszik.
túl sok mindent próbálnak egybe integrálni.
iszonyat drága lesz.

(#5) B4nd1t4 válasza kozyadam (#4) üzenetére

B4nd1t4
(tag)

Ezzel vitatkoznék... Egy meglévő, elterjedt, és jól működő szabványt új célokra felhasználni, mindig olcsóbb, mint egy teljesen újat kifejleszteni...
Arról nem is beszélve, hogy míg egy jó minőségű HDMi kábel egy cat6-ossal szemben jóval többe kerül...

Én szurkolok neki, szerintem már jóideje egy az első tényleg hasznos újdonság. Remélem minél több gyártó mellé áll...

Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)

(#6) Integra válasza akosf (#3) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nem rossz ez szerintem.
mondjuk lehet megint mindent lecserélni... :DDD
de azért az nagy királyság hogy építek egy házat és mai napig a jól bevált ethernet kábellel kötök be mindent mindenhol.

(#7) Thome

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kimondottan tetszik. :K

Trolololololol

(#8) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tetszik:)

"A harmadik konkurensként számon tartott DiiVA ebből a szempontból etalonnak számított a 26 méterjével, de át kell adnia az első helyett az új jövevénynek." helyet

New world...old thinking...IBM T60;)

(#9) kételkedem válasza kozyadam (#4) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem semmivel sem drágább mint a hdmi, vagy a displayport. Az összekötő kábel pedig sokkal hosszabb lehet nevetséges áron. Egy kis szerencsével lehet majd hdmi, displayport és HDBaseT csatlakozó is a készülékeken, aztán mindenki maga dönti el, hogy melyiket használja!

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#10) dabadab válasza akosf (#3) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Ethernet porton keresztül?"

Nem, HDBaseT porton keresztül. Itt az tűnik a nagy előnynek, hogy a már meglévő (és amúgy is olcsó és könnyen kezelhető) kábelezést lehet felhasználni.

"Ezek szerint ugyanezen a kanócon egyéb hálózati forgalmat is lehet bonyolítani tévézés közben?"

Ez a rész nekem nem teljesen világos, inkább arra gondolnék, hogy a TV-k meg hasonló eszközök hálózati csatlakoztatását akarják így megoldani.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#11) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Még beszáll a bizniszbe egy Juniper vagy Cisco és rögtön megvan a hálózat is hozzá.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#12) Duree

Duree
(PH! addikt)

Na akkor várni kell a a tévé vásárlással,legalább az év végéig

(#13) akosf válasza dabadab (#10) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor ez most egy újabb RJ45-ös csatlakozót jelent a gépen?

(#14) kozyadam válasza kételkedem (#9) üzenetére

kozyadam
(tag)

És melyik készüléken lesz a HDbaseT csati?
Ha a hálókártyán, akkor nem lesz táp és kép/hang rajta. Vagy vehetsz spéci hálókártyát hozzá.
Ha a videókályhán, akkor az a 100W táp még tuti tornászik fel a mostani videókályhák amúgy sem kicsi fogyasztásán.
Ha a tápon lesz a csati, akkor meg a videó/hálókártyát ezután a tápra kell kötni?

Ha meg kihoznak vmi extraszuper cumót hozzá, ami táp, VGA és NIC egyben, az meg drága lesz mert új.
tehát drága lesz.

Jah és ha mondjuk több kütyüd van otthon, akkor mondjuk nem árt egy ilyen szuper tápos/VGAs támogatós router otthonra, ami szintén drága

Azért remélem lesz még cikk erről a jövőben, ha tisztul a kép körülötte.
Ha nem lesz elfelejtve.

[ Szerkesztve ]

(#15) B4nd1t4 válasza kozyadam (#14) üzenetére

B4nd1t4
(tag)

Ezt az átvihető 100W-ot nem úgy kell elképzhelni, mint a POe-t. Ez egy elméleti maximum, amit vagy kihasználnak, vagy nem...

Gondolj bele... Ez nem kötelező, ugyanúgy továbbítható rajta kizárólag a jel, a vezérlőfesz nélkül is. És egy LCD TV nem hinném, hogy 30-40 wattnál többet fogyasztana, és ha nagyon lesarkítjuk a dolgokat, egy PCI-e port annyit bőven ki tud köhögni... ( Asszem 75Watt a max)

Javítsatok, ha nem jó értelmezem... :R

[ Szerkesztve ]

(#16) lgb válasza kozyadam (#4) üzenetére

lgb
(tag)

Szerintem pont forditva, itt meglevo kabeleket, csatikat legalabb fel lehet hasznalni, nem kell ilyen-olyan eddig nem hasznalt kabel (eddig nem hasznalt: nalam pl meg nincs, viszont cat5e kabel meg rj45 csati az filleres tetel kvazi). Dehat meglatjuk, lehet kitalalnak vmit ami meg kell hozza, es az jo draga lesz ;)

(#17) Chaser válasza B4nd1t4 (#15) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az átlag lcd tv-k jóval többet fogyasztanak 40W-nál, ami annyit tud az már kiemelkedő. Ált-ban 100W és felette.

(#18) Beri válasza B4nd1t4 (#15) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alapvetően jól értelmezed. Viszont egy nagyobbacska LCD TV azért bőven túl van 100W-on.

Chaser: Megelőztél :)

kozyadam: A VGA-n lesz a csati, ugyanúgy, ahogy a HDMI is. Ez egy új szabvány, ami egy már eddig is használt kábelen forgalmaz adatot. Valószínűleg a tévédet nem ezzel fogod etetni, ahogy B4nd1t4 is írta.

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#19) kozyadam válasza Beri (#18) üzenetére

kozyadam
(tag)

tehát megy egy cat5e kábel a routerbe mondjuk meg egy ilyen a TVhez?
ha a TVknek ez a táp kevés, akkor miért nem növelték a kezdetektől fogva?persze tuit jönnek majd alacsonyabb fogyasztású készülékek, de ebben akkor sem értem a logikát.
ha meg a net a routerről a gépbe megy és onnan tovább a TVhez, akkor a gépnek mondjuk működni kell, hogy tudjak a TVn netezni. vagy bármit is nézni.
nekem ez még mindig nem szimpi
hát majd meglátjuk mennyire lesz elterjedt.

(#20) dabadab válasza kozyadam (#19) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ha a TVknek ez a táp kevés, akkor miért nem növelték a kezdetektől fogva?"

Valoszinuleg azert, mert ennyit bir maga a kabel.

(#21) B4nd1t4 válasza kozyadam (#19) üzenetére

B4nd1t4
(tag)

Egyelőre ez a TV-n netezés még itthon nem egy eltejedt dolog, valóba, de 10-15 év múlva szerintem már a PC/TV/Noti/Média lejátszó/hálózatkezekő egyetlen készülékbe lesz belesürítve. Ezek a szabványok, fejlesztések, mind efelé mozognak... /A céleszközöket most nem veszem bele, csak az általános felhasználást/

(#22) &rew válasza dabadab (#20) üzenetére

&rew
(őstag)

sot, a 100w nem is biztos h ervenyes lesz a maximalis hossz mellett is. nyilvan hasznaljak az osszes szalat, de akkor sem tunik elegnek. ugy jarunk majd, mint a 2.5"-es vinyokkal usb-n: ha van y-kabeled vagy ha jo minosegu a madzag vagy ha nem 7200-es a vinyo vagy ha alaplapra forrasztott az usb es nem a tuskesorrol kivezetett, akkor muxik :)
sot, mintha 10G hivatalosan csak cat6a kabelen menne, akkor cat5-on korlatozas lesz, mondjuk 720p megy, nagyobb nem?

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#23) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, mikor váltják le végérvényesen a nagy erősítőgyártók a HDMI-t erre, mert ami már egyszer nagy tételben elterjedt, azt nem igazán szeretik lecserélni ugyebár...

~ Arcana ~

(#24) Chaser válasza Vikthor (#23) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem kell lecserélni, a dsub, hdmi mellett lesz egy utp csati is a tv-n, talán a scart lassan eltűnik majd. Aki újan vesz és képben van az már utp-set vesz, akinek már van tv-je az meg emiatt nem valószínű hogy cserélne.

(#25) lapa válasza dabadab (#20) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

ez a legizgalmasabb kérdés egyébként, főkét tekintve a PoE béna implementációját. ott csak 4 ér van bevonva, de nincs fix polaritás meg ilyenek, szóval el van b@szva többrendbelileg is. nem beszélve arról, hogy két szintje van, meg pár kusztom megoldás azok tetejében.

egy cat5 egy ere 0,205 mm2, azaz 4 x 0,205 = 0,8 mm2 (oda-vissza 4 lesz a 8 ér). ezen sima elektromos hálózatban átengedhető 10A (lásd 0,75mm2 vezetékek), ami 12v-on is 120w. viszont itt sokkal komolyabb gond a melegedés meg miegyéb (a cat5 vékony burka miatt), szóval valszeg magasabb fesz szinteket akarnak. a Poe is 35-50 voltos tartományban üzemel, és még ott is jelentős a feszültségesés.

pont ez a bajom az egyik notival nekem is: 2 x 1,5 mm2 kábelről kapja a 12v-ot, de amikor elindul annyira megrántja az ampéret, hogy a fesz leesik 11,3v köré és a bios "critical battery" miatt nem engedi tovább. ha bebikázom tápról a biost, akkor utána megy mint a karikacsapás.

[ Szerkesztve ]

www.lapanet.hu

(#26) Integra válasza Vikthor (#23) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

jaja, de ha a piac kikényszeríti..
mondjuk az erősítő tuti marad tápos, hiszen valahonnan annak is kell nafta, max az már tudja adni tovább a többi részegységnek.
de senki ne gondolja hogy akkor ez a 100w egy komolyabb cucc kakaóztatására elég lesz..
itt a jel továbbítás a lényeg, nem fognak a konnektor aljazatok eltűnni a falakból..
meg aztán balesetbiztonsági okokból hogy fog ez a kábel kinézni, mennyire lesz leárnyékolva?

(#27) madgie válasza Chaser (#24) üzenetére

madgie
(VIP)

Az a csati rendszerint már most is rajta van a lapostévéken, csak még egyszerűbb célokat szolgál (firmware frissítés, ilyesmi)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#28) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom 3 egyseg eseten mar lehet router-t is venni ujat, a sebesseg valoszinuleg oszlik azert ez a csillag megoldas felvet bennem kerdeseket

gyúrunk vazze

(#29) dabadab válasza madgie (#27) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ize, addig oke, hogy az is RJ45, de a mogotte levo elektronika (ami igazan szamit) az tok mas. Egy sima ethernet csatlakozobol nem lehet HDBaseT csatlakozot faragni, tok mas a ketto.

[ Szerkesztve ]

(#30) madgie válasza dabadab (#29) üzenetére

madgie
(VIP)

Izé, szerinted miért írtam oda, hogy más célokat szolgál? :)

szerk: és Chaser is csak annyit írt, hogy utp csati lesz a tévéken. Pont arra válaszoltam, hogy az most is van (fizikai csati)

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#31) lapa válasza Integra (#26) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

ez szabvány cat5 utp kábel, ez a lényeg. semennyire nem lesz leárnyékolva, mert "unshielded".

www.lapanet.hu

(#32) shark300

shark300
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Electrical: charging power up to 100W

Atyaég, ezt hogy? 230 fog szaladgálni a vezetéken át? Nem tudom, mennyi az átütési feszültség, de akkor sem bizalomgerjesztő. Esetleg 48 V? 2 A leolvasztja a sima UTP kábelt.

Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.

(#33) lapa válasza shark300 (#32) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

miért is olvasztja le?

www.lapanet.hu

(#34) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

ha szabványos lenne a mai hálókártyás 100 megabites utp cuccosokkal, akkor jó lenne. de ha sem elektronikusan, sem driver ügyileg nem egy tcp/ip, akkor szerintem az egészet földeljék el és igyanak rá vizet, mert az egység sugarú júzer úgyis bedugja a hálókártyába... akkor már inkább displayport, mert azt ahová be tudják dugni, ott kompatibilis jelet is találnak.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#35) cskv

cskv
(kvázi-tag)

Hát az biztos, hogyha az alaplapra vagy egy laptopra kerül még egy ilyen RJ45 csatlakozó, akkor egy átlagfelhasználónak biztos fogalma nem lesz róla, hogy hova kösse be a netet és hova a TV-t.

as within so without

(#36) Devid_81 válasza cskv (#35) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Igen ebből lehetnének kavarodások.
Biztos ki lesz találva minden mire a kereskedelembe kerül a cucc, legalábbis remélem :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#37) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

A HDBaseT interfész számottevő előnye az úgynevezett 5Play szolgáltatás, mely lehetővé teszi a HD audio- és videotartalom, a vezérlés, a tápellátás és a hálózati kommunikáció létrejöttét egyetlen CAT5e-s vagy CAT6-os kábelen keresztül.

:Y Uristen, ez jol hangzik... :D

alba gu brath

(#38) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Érdekes ötlet... szép az elmélet, de azért az is kérdéses, hogy mennyire lesz nagy a hajlandóság a gyártók részéről, hogy implementálják.

"mely lehetővé teszi a HD audio- és videotartalom, a vezérlés, a tápellátás és a hálózati kommunikáció létrejöttét"

"a HD audio- és videotartalom" mi? Továbbítását teszi lehetővé? A vezérléssel mit csinál? Ő vezérel? Ez a mondat elég suta így, pedig talán ez a legfontosabb. :B

A hálókártyára tenni szerintem értelmetlen volna, mert úgyis egy saját, zárt rendszer és a hozzá tartozó chipeket akkor a kártyát gyártó cégnek kellene beszerelni. Talán egy bővítő lesz rá vagy alaplapi cucc, fene se tudja. Célhardverekben nyilván más a helyzet. A másik, ami engem kicsit zavar, hogy ha van 3 tv egy ilyen hálózatban és mondjuk mindre kiküldenék egy 2K*4K filmet jó magas bitrátával (100 Mbps+), ami 3D-s és mondjuk DTS-HD MA a hang rajta, akkor nem fogja ez megölni a rendszert? :D

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#39) kételkedem

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Foglaljuk össze:

-túl sok mindent próbálnak egybe integrálni.
-iszonyat drága lesz.
-biztos, hogyha az alaplapra vagy egy laptopra kerül még egy ilyen RJ45 csatlakozó, akkor egy átlagfelhasználónak biztos fogalma nem lesz róla, hogy hova kösse be a netet és hova a TV-t.
- az egység sugarú júzer úgyis bedugja a hálókártyába...ezért az egészet földeljék el és igyanak rá vizet.

:Y :C

A youtubon van egy videó erről az egészről, hogy a szabvány kiötlői pontosan mire is gondolnak és hogyan lehet megvalósítani

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#40) ArchElf

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még néhány hónap, és máris lehet kapni az aranyozott rj45 kábeleket :D
kételkedem:
Amúgy miért volna probléma megtanulni... A HDBaseT Certified kábelek majd aranyszínűek leszenek, piros/kék csíkozással :DDD a gép hátulján meg a videu kimenet is szép aranyszínű lesz. Ha nalóg akarja az egység sugarú júzer bekötni a hangfalakat akkor is meg kell küzdenie egy kábelrengeteggel, ha ott 8 kábel jhelyét megtalálta (trial&error módszerrel, akkor ez is csak menni fog)

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#41) azbest válasza kételkedem (#39) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ahaa a videó sokat elmond.

léteznek ma is megoldások kép/hangátvitelre és ez alapján biztosan drága játék lesz ez is.
pl itt egy vezeték nélküli megoldás: [link]
Annyi előnye lehet, hogy talán a kábelezés már régóta használt és ismert technológiát használ.

Az utp kábelekkel egyébként lehet jókat szívni... PoE tápellátás kapcsán szívtunk azzal, hogy rézzel bevont alu kábeleket lehet(ett) kapni mindenütt és azon nagyon rövid távon is leesik a feszültség... úgy kellett külön rendelni tisztességes réz kábeleket (a vicc hogy olcsóbb volt mint a mindenütt árult alu).

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#42) hackeeeee válasza azbest (#41) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

+ A távolság sokkal jobban megnő.. Mármint az eszköz és a tv közötti távolság, mindemellett jóval gazdaságosabb lehet. Ugye elvileg 100méter a max, bár az már necces.

Majd möglátjuk. Itt már beszéltünk róla. :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#43) harry

harry
(PH! kedvence)

Láma suta banda, hogy miért nem lehetett ezzel kezdeni, persze, legyen hdmi, meg új szabványok, stb. Jé, cat kábelek, hmm... Végül is, az még jobb, legyen az :U

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#44) Möhe

Möhe
(őstag)

Miért kell annyira eretnekként nézni erre a megoldásra? A HDMI mellett a többi megoldást miért nem szidjátok? Azok aljzata nincs annyira elterjedve mint a sima ethernet. A lapostévé hátulján már jó esetben már megvan,a gépeden szintén,több AV-erősítőn dettó. Szoftver kell alá és képesek ezt használni és szevasz. Ezt kellett volna elsőként prferálni,merthát ugye a neten keresztül nézel/hallgatsz filmet video-t is.
szvsz

aki meg a tápellátási aggodalmai ellenére néz rá sandán, annak lennék a helyében ,hogy ez a legnagyobb gondja ezzel, a 220 maradjon csak külön szálon :U

[ Szerkesztve ]

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#45) harry válasza Möhe (#44) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Ja, tápellátáson nem tudom, mi a fenét kell agyalni, miért most hdmi-n megy áram? Nem, ott a 220-as aljzat... Ez csak egy extra lehetőség, nehogy már ez baj legyen egyeseknek. Mondjuk hallottam valami olyasmit, hogy LED-es tv-k fogyasztása lehet 100W alatt, így akkor arra mégis jó.

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#46) Möhe válasza harry (#45) üzenetére

Möhe
(őstag)

Lehet hogy kis fogyasztású tv-re megfelelő lenne,de az áramfelvétel (ingadozó) nem tesz keresztbe a minőségnek (egy időben továbbított kép/hang/áram)? Ha jól tudom nem állandó a fogyasztásúak a tv-k,a megjelenített képtől függ.

[ Szerkesztve ]

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#47) TESCO-Zsömle válasza Vikthor (#23) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jobb AV erősítőkön már most is van RJ45-ös port.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#48) lapa válasza azbest (#41) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

ezt az alu-réz dolgot kifejthetnéd bővebben, mert érdekesnek hangzik cat5 kapcsán.

a fickó a videóban a forrás dobozba dugja be a ventilátort, ami kicst nem az, amit mutatni kéne.

és igen, rohadt nagy probléma a sok kis alacsony hatásfokú tápegység, meg ronda is.

www.lapanet.hu

(#49) azbest válasza lapa (#48) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A réz drága, és a gyártó szeret spórolni... az adatátvitel nagyfrekvenciás jele a kábel felületén terjed, így a rézzel bevont alu szál is ugyanolyan jól (?) működik. Ellenben a PoE felhasználásnál a tápáram a vezeték teljes keresztmetszetén halad... s az alumínium ellenállása nagyobb mint a rézé ezért sokkal rövidebb kábelen esik az elfogadható szint alá a tápfeszültség. Ugyanoda behúzva egy teljesen rézből készült cat5 kábelt már semmi gond sem volt. Amíg nem kellett PoE célra alkalmazni addig fel sem tűnt a trükközés. Az külön érdekes, hogy olcsóbb volt egyedileg megrendelni egy tekercs valódi réz kábelt.

Szép egyenes vágás mentén nem feltűnő a különbség, de ha a lecsupaszított szálat megkapargatod, akkor jól látni hogy nem réz színű a felszín alatt.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#50) lapa válasza azbest (#49) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

és tényleg megcsinálták a kínaiak, most olvasom.

de ez attól még nem cat5, mert a tesztek szerint nem teljesíti a kritériumokat. szóval csak rávarrtak egy nike-jelet.

ahogy olvasom már nem is engedik az usába a kínai cat5-öt.

ettől függetlenül jó tudni, csak nehéz kiszűrni. szép kis szívás lesz még ebből, ha ez a rendszer elkezd terjedni.

[ Szerkesztve ]

www.lapanet.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.