valaki vilagositson fel legyszi. sokszor agyaltam rajta hogy egy ilyen tablanal honnan az istenbol tudod hogy te most hova fogod huzni azt a vonalat amit huzol? ugy van megcsinalva hogy a tabla jobb felso sarka az a kepernyonek is a jobb felso sarka, a bal also meg a bal also? tehat aranyosan, es onnan kezdve meg mar megerzes kerdese hogy oda sikerul e rajzolni ahova akarsz vagy nem? vagy a tabla az a papirlapnak felel meg? ugyertem a megnyitott kepnek? es azon belul aranyos hogy mit hova rajzolsz? vagy honnan tudod?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Általában (Wacomnál biztosan), választhatsz két mód közül legalább. Az egyik az, hogy a tábla bal felső sarka a képernyő bal felső sarka, jobb alsó a jobb alsó, stb. Amennyiben a tábla és a képernyő aránya nem egyezik meg, akkor értelemszerűen nyújtja a dolgokat. A másik mód, pedig hogy az adott programban a szerkeszteni kívánt kép ablakához "idomul" a tábla, az előbb leírthoz hasonló módon.
Amúgy nem kell érzésre rajzolni, ugyanis akkor is érzékeli a stylust, ha csak felette van a táblának, így tudod mozgatni a kurzort anélkül, hogy rajzolnál is.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

Gondwana
(senior tag)
Akik nem használtak még rajztáblát (legalábbis a környezetemben) mind ilyen kérdést tettek fel, amire a legegyszerűbb visszakérdés, hogy amikor az egeret használod, vajon az egeret nézed-e, vagy a monitort? Ahogy sebességváltásnál sem szabad lenézni a váltókarra, itt is a monitort figyeled, a kezed mozgása - nálam 5 perc hozzászokás kellett először - automatikussá válik. Próbálj meg egy papírlapra vakon írni: itt annyival könnyebb, hogy állandóan látod, hogy merre halad az egérkurzor.
Wacomnál a táblafelület-desktopfelület megfeleltetés nagyon jól megoldott, azaz nem csak azt tudom szabályozni, hogy a tábla felülete mettől meddig érzékeljen, hanem le tudom pl. korlátozni, hogy az 1600x1200-as desktopon belül az egész rajztábla egy 1200x950 pxeles felületen mozgassa csak az egert. (Jelenleg 1ébként úgy használom, hogy a tábla lefedi az 1600x1200 első monitort és a második 1400x1050-ből egy 400x1050-es sávot, amit se Geniussal, se Aiptekkel nem tudtam megoldani)
(Wacom Graphire4-et nyúzok lassan 3 éve, előtte egy Geniust 2 hét után kidobtam)
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

tsii_H
(tag)
jah hogy mozog a kurzor akkor is ha a tabla felett van a stylus....jaaah. erre nem gondoltam. az volt bennem hogy csak akkor ugrik oda, hogyha ranyomod a tablara. hat igy akkor mar minden vilagos. thx.
Illetve olyan lehetőség is van, hogy "mouse mode" (legalábbis az Intous3 tabletemen), ilyenkor a toll és a tábla úgy viselkedik, mintha egeret használnál.

ROBOTER
(őstag)
Legalábbis egy bizonyos távolságból...
A lényeg, hogy a pozicionáló eszköz -> képernyő-pozíció összerendelés az egér esetében relatív (csak mozgási irány és mérték) míg a digitalizáló táblák esetében abszolút (1 pont a táblán -> 1 pont a képernyőn)
Az olcsóbb típusokon is beállítható az aktív felület mérete, én még nem találkoztam olyannal, ahol a szoftver ezt nem teszi lehetővé (mondjuk hülyeség is lenne).
A különbség főleg az, hogy a toll dőlésszögét az olcsóbb Trust/Genius típusok nem érzékelik + régebben a tollba elemet kellett helyezni. Wacom-nál már az első Intuosban sem volt elem a tollban, sem a szálkeresztes egérben.

sztyui2
(őstag)
Volt nekem is Bamboo-m, még a régi fajta. Nem volt rossz, sőt tetszett, de nem nagyon használtam ki, nem rajzolgattam PS-ben meg ilyenek, és az egér számomra kényelmesebb volt. Egy évig próbáltam megszokni, de aztán inkább eladtam. Nekem az egér jobban bejön.
Viszont a Cintiq-et ki tudnám használni, csak az meg kurva drága 
[ Szerkesztve ]
Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

PNP
(senior tag)
Multitouch ekkora méretben azért nem szar, kiindulva az EEEPC-m touchpadjéből, kényelmesen helyettesítheti az egeret.
(#9) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)
Virtuális billentyűzetet lehet együtt használni az eszközzel? /Tehát egér+billentyűzetként használni./