Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

hááát nem tudom. Xigmatec is próbálkozik a DHT-vel, de az sem akkora durranás a tesztek szerint. bár tény hogy ott a hőcsövek miatt nem tökéletes a felületek közötti érintkezés, akármennyire el van lapítva, akkor is maradnak rések.

én inkább azt várom, hogy olyan irányba mozdulnak majd el a vga piacon is, mint processzornál sikerült, azaz jön végre egy olyan architektúra, amivel ésszerű fogyasztással komoly teljesítmény érhető el, nem melegszik nagyon, és akár olcsó is lehet ezek mellé :DDD

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#2) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Számok és marketing szöveg!

Majd gyakorlatban kererül, hogy mire is képes. :U

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#3) Ribi válasza blackrulz (#1) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Csak nehogy forditva legyen.
Procikra is majd rairjak hogy 100 fokig mehet nyugodtan.
Amugy a procik pont ugyanannyira melegszenek mint a viga, csak ugye procira sokkal nagyobb hutot lehet tenni, mert tobb a hely. Amugy azok is pont annyit zabálnak, hacsaknem többet. Jókis 3Ghz-s 4 magos megrangatva bőven kenterbeveri a vga-k nagyrészét.

(#4) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyébként lehet h hülye ötlet, de a vga-n nem lenne jobb a másik oldalára tenni a gpu-t meg mindent? a meleg levegő felfelé száll és könnyebben tudna róla távozni, ha meg lenne fordítva a 2 oldala... fönn meg könnyű lenne kiterelni 1 jól elhelyezett ventivel... apróbb módosítások kellenének az alaplapon, hogy ezen a részen max csak kisebb kondik legyenek, ne itt legyen a tápcsati... hogy legyen hely böszmenagy bordának is :) és mivel átlagember nem sli-ben gondolkozik, szerintem apró tervezési munkával meg lehetne oldani ezt a problémát... de sli lapnál is lehetne megfelelő helyet biztosítani a 2 foglalat között...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) bugger válasza mephi666 (#4) üzenetére

bugger
(lelkes újonc)

Ezt már rég kitalálták, csak van egy pici gond vele: ott se tehetsz rá nagyobb hűtőt, az alaplapot ugyanis nem úgy tervezték, tehát lehet, hogy belelóg pl a chipset hűtője.

(#6) mephi666 válasza bugger (#5) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, de "apróbb" áttervezéssel fel lehetne készíteni erre az alaplapokat, hogy ezen a részen olyan dolgokat helyezzenek el, amik nem jelenthetnek akadályt...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) blackrulz válasza Ribi (#3) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

négymagos 3GHz-es mókák már nem azok a kategóriák amikre én gondoltam, bár tény hogy te meg nem lehetsz gondolatolvasó :B lehet mindenre nagy hűtőt tenni, procira is kicsit, vga-ra is nagyot, bár most a 4850-re egy jobb hűtővel már értelmesen tud melegedni is... tény.

mephi666: kisebb áttervezés? pl nb-t valahova elpaterolni? :DDD

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#8) HookR válasza mephi666 (#4) üzenetére

HookR
(senior tag)

A BTX szabványban így van.
<BTX-es alaplapok>

[ Szerkesztve ]

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#9) Lipton válasza mephi666 (#6) üzenetére

Lipton
(senior tag)

A legeszerűbb az lenne, ha az egész VGA lekerülne a gép aljába. Akkor lenne elég hely nagy hűtőknek is.

(#10) mephi666 válasza blackrulz (#7) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezért tartják a mérnököket, dolgozzanak hát meg a pénzükért :D amúgy nem kell olyan oltárinagy dologra gondolni, mert a hűtőbordának nem kellene lenyúlni az alaplapig... másik irányba is terjedhetne bőven... hatalmas hőleadó felületet össze lehetne hozni úgy is... :)

(#11) PeppErKorN

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az nagyon jó, ha lehet olcsóbban hatékonyabbat.
Az még jobb, ha a marketingesek hagyják a mérnököket kibontakozni.
Az meg a legjobb, ha mi ebből azt látjuk, hogy nem drágább, de jobb.

[ Szerkesztve ]

"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo

(#12) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...akkor felfedeztem a spanyol viaszt... :) egyébként a régi isa-s kártyákon még a másik oldalt használták... a pci-al fordították meg, nem? miért tették ezt egyébként? azt, hogy szűkösebb legyen a nagyobb teljesítményű kártyáknak és jobban izzadjanak? vagy mi értelme volt? nem értem ezt az áttervezést... miért tértek el a megszokottól? vagy miért nem álltak vissza a régire 1 pci->agp vagy agp->pcie teljes áttervezésnél? (csak azok miatt az okok miatt, amiket leírtam...)

(#13) HookR válasza mephi666 (#12) üzenetére

HookR
(senior tag)

Hogy miért, azt nem tudom, de akkoriban még nem voltak ilyen böszme nagy méretű/teljesítményfelvételű/hűtésű bővítőkártyák.

(#14) mephi666 válasza HookR (#13) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, de pl a gyártók kollektíve megegyezhettek volna pl agp/pcie előtt, hogy akkor onnantól a kártya másik oldalát használják, az alaplapot pedig eszerint alakítják ki, hogy ne kerüljön oda nagyobb dolog: pl proci, memóriák, stb... a felhasználók nagy része álló házat használ és a felszálló hőt sokkal jobban el lehetne így vezetni és nem foglalná el a böszme kártya a pci foglalat elől a helyet... mert az sem egészséges, ha egy pcie és pci kártya össze van szorítva, mert akkor ott szinte semmi légmozgás nincs közöttűk :S

(#15) Male válasza mephi666 (#12) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

PCI szerintem azért fordult meg, mert nyertek vele 1 hátlapi rést. (A legfelső ISA és a legalsó PCI egy résen osztozott.)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) mephi666 válasza Male (#15) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát anno elég szemét ötlet volt, ha csak ez vezérelte őket, mert így ha volt 3 isa-d meg 4 pci-od, nem tehettél bele 7 kártyát, csak 6ot: vagy 2isa+4pci, vagy 3isa+3pci... elég gáz... :S

(#17) HookR válasza mephi666 (#14) üzenetére

HookR
(senior tag)

Egy már széleskörűen elterjedt és bevált szabványt sosem egyszerű felváltani egy másikkal. Nem csak azért, mert számtalan piaci szereplő együttműködését igényli, hanem a vevők is fanyalognak a drasztikusabb változtatásoktól. Pl. mind a mai napig sem a BTX, sem a DTX nem terjedt el igazán. Csak elvétve akad belőlük, pedig a maga nemében mindkettő rendelkezik hasznos újítással.

(#18) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez nem hangzik rosszul, kíváncsi vagyok, gyakorlatban is olyan jó-e mint ahogy próbálják beállítani a márketingesek

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#19) HookR válasza mephi666 (#16) üzenetére

HookR
(senior tag)

Ha a kisujjukat nyújtják, neked az egész karjuk kéne? :P
A helyes megközelítés: A hátlapi kivezetések száma fix, viszont egy esetben eldönthetted, hogy ISA, vagy PCI kártyát raksz bele. Ezt én előnynek nevezném.

(#20) Balika911 válasza Ribi (#3) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ne a csúcs négymagosra gondolj, inkább egy alap órajelen járó, vagy akár kicsit húzott Wolfdale-re. Azt mondják, ezeknek nem vészes a hőtermelése, gond nélkül hűthetőek, akár passzívan is, erő pedig bőségesen van bennük. Korábban nem volt ilyen kedvező a teljesítmény / fogyasztás arány.

Én is azt mondom, jó lenne, ha a VGA piac is elkezdene hasonló irányba fejlődni.

[ Szerkesztve ]

(#21) Ribi válasza Balika911 (#20) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

De nezted mar hogy milyen nehez egy stock cooler es egy stock VGA cooler ? Kb 1/4-e.
Es az ra van lapitva a VGA-ra, amin egy 4cm-es pocskoszoru forog. Ezzel szemben a CPU-n levo teljesen szabadon van, kb 3 slot magassagban log ki es egy normal 8cm-es venti van rajta. Felette pedig biztosan nincs +1 kártya ami a légáramot is teljesen lefogja.
Akkor megis hogy akarod osszehasonlitani a 2 dolgot? :W

[ Szerkesztve ]

(#22) Ste válasza Ribi (#3) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagyis a procinak a sapka miat nagyobb a hőátadó felülete, ami gpu fronton nem adott

engem a képek nem győztek meg. az egész olyan mint egy nagy hőcső, ami azért szállít jobban mert szélesebb mint a 2 kis csövecske
ráadásul míg hőcsöves megoldás esetén egy felülről fújó venti átfújhat a lamellákon, ezáltal a nyák felületét, valamint az alatta található alkatrészeket is hűthette, addig itt az egész nyákot be kell borítani, mert különben nincs légáram, max csak valami nyákra merőleges oldalapi ventivel

True Success is Blonde

(#23) Balika911 válasza Ribi (#21) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Eszem ágában nem volt így összehasonlítani! Sőt, éppen az lett volna a lényeg, hogy a CPU hűtését egyszerűbben meg lehet oldani, mégis, mintha a felsőkategóriában elindult volna az a tendencia, hogy nő a teljesítmény, de csökken a fogyasztás.

VGA-k esetén nincs meg ez a trend - vagy csak én vagyok lemaradva, ami azért könnyen előfordulhat.

(#24) Khaal válasza Balika911 (#23) üzenetére

Khaal
(őstag)

A 8800GTX és 2900XT-hez képest a 8800GT és 3870 kisebb fogyasztással hozta ugyanazt a teljesítményt.
Mondjuk a felsőkategóriában még mindig elég szépen fűtenek a kártyák, de a mostani középkategória nem vészes (pl HD 4670 külön tápcsatlakozó nélkül).

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#25) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Szóval akkor ez még mindig csak egy nagyon lapos heatpipe?

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#26) twollah válasza HookR (#8) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Az a gond, hogy a BTX szabvany nem nagyon akar elterjedni.

(#27) Balika911 válasza Khaal (#24) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A felsőkategóriára gondoltam a VGA-knál is. Akkor azért ott is van mozgolódás, bár az "új" kártyákat elnézve annyira azért ez nem nyugtat meg. :B

(#28) NoLF válasza jerry311 (#25) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valami hasonló, csak a heatpipe külön kapcsolódik a hőelosztó felülethez, itt meg, ha jól veszem ki, a hőelosztó felület része maga a cucc.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#29) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Nagyszerű 14%-al jobb hővezetés:C A bordák meg továbbra is izzanak majd (alatta pedig a kártya).
Középkategóriás vga-ra manapság bőven elég egy accelero s1/2 4-5k-ért, hűvösen, halkan tartja a vga-t. És nem a heatpipe miatt, hanem mert van felület. Azt el lehet felejteni, hogy kis helyen hatékony hűtés, aki ezt elhiszi annak javaslok egy kis termodinamikai továbbképzést.
Szerintem középkat-ra rakjanak egy s1 szintű gyári hűtést, csúcskategóriában pedig mehet a víz. Eleve adnák egy full-cover blokkal + kompakt rendszer, és ha valakinek már van a gépben víz, akkor letekeri a gyári radit+pumpát, és ráköti a saját rendszerére.

[ Szerkesztve ]

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#30) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem sikerlült megvalósítani a felfelé szállított meleget a 3870emen. fogod a 3870et, hűtés lekap, rádob HR03GT felfelé állítva, örül. NB stock hűtés elfér, IFX14 elfér, vidkari megy passzívban, mert a proci és a vidkari közé a másfél mmes ventit még nem találták fel, légáramlatott biztosítja a procin lévő két 12es, a ház hátán lévő 12es, meg a ház tetején lévő két 12es. mellesleg hőfokok alacsonyabbak, mint gyári hűtéssel. lényegesen.

problémák: NB aftermarket hűtés elfelejthető. a gyári oldalsó légcsatorna-műanyag már nem megy fel. kártyát alulról direkte nem hűti semmi, bár a VRMekkel szemben 10 centivel van egy 12es. meg az alulnyomás miatt hátulról is jön be a levegő. a ház felső jobb hatoda egyetlen hatalmas alu és ventitömb (bár ez nem kicist néz ki jól). drága.

alternatív ötlet: oldalra, a kártyák fölé elhelyezett lamellák és hyőcsövek, rádobott 2x8 vagy 2x 9.2es ventikkel. viszont ahhoz szélesebb ház kell.

másik alternatív ötlet: víz, valami kellemes lamellázattal és egy 12es ventivel, annyinak el kell bírnia.

remélhetőleg a jövőben itt is csökken a fogyasztás, mert ez már lassan tarthatatlan. atisok meg ügyesek, a 4870 stock hűtője kb az egyik legerősebb a piacon. bár maga a kártya is annyit eszik, mint egy négymagos...

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#31) Male válasza mephi666 (#16) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nem szemét ötlet volt, hanem éppen hogy jó: a ház hátulján volt 7 hely, az alaplapra viszont tehettek 4 PCI-t és 4 ISA-t... a felhasználó dönthetett, hogy 3 PCI + 4 ISA vagy 4PCI + 3 ISA felállásban tölti meg, ahelyett, hogy ezt a gyártó meghatározza.

Szerk: Látom HookR már kifejtette, hogy miért is számoltad rosszul a dolgot.

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#32) jerry311 válasza NoLF (#28) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Ja, legtöbb esetben. Bár van néhány gyártó, akinél a procihűtő alján 3-4 lapos heatpipe is érintkezik a maggal.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#33) P00By válasza juliabrilke (#2) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Így ;) van

(#34) daa-raa válasza mephi666 (#4) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vannak ilyen VGA-k, de a hűtésűk semmivel sem hatékonyabb, mint a hagyományosoknak. Szóval teljesen mindegy. Ha van egy ventilátor ami mozgatja a levegőt, akkor teljesen mindegy hol van a hőleadó felület.

A megfordításnak pedig pont a hűtés miat volt értelme. ISA esetén álló házban a por pont a kártyán levő különféle hőforrásokra rakódott (chipek, FET-ek, egyebek), ezáltal a hűtés hatásfoka nagymértékben romlott. PCI (és azóta a többi szabvány) esetén ezek a hőforrások a portól védett alsó oldalon vannak (legalábbis többségük, főképp a jobban melegedőek).

Si vis pacem, para bellum.

(#35) mephi666 válasza daa-raa (#34) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok, értem én ezt, csak ha össze van zsúfolva minden a házban, akkor egy sli rendszerben szinte egymás hegyén-hátán van a 2 kari... kell valamennyi hely azért, hogy ne forró levegőt fújjon a bordára a venti... meg így is szív a bordára elég port... szombaton kaptam ki a 7300ast a gépből és volt rajta por rendesen...

(#36) daa-raa válasza mephi666 (#35) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

SLi-nél már ugyan mindegy hol a cooler.

Si vis pacem, para bellum.

(#37) waterman_ válasza Ijk (#29) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

ha már eleve full-cover vízhűtő blokkot adnának a kártyára, akkor inkább ne is csomagolják hozzá a radiátort meg pumpát, majd akinek kell megveszi külön. mert akinek meg nem kell, annak nagyon nem kell és a gyári radiátorok meg pumpák a vicc kategóriában versenyeznek néha..

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#38) AMD Power válasza juliabrilke (#2) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Pontosan. az első PH-s teszt majd rávilágít mindenre.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#39) kariad

kariad
(senior tag)

És hol vannak ilyen kártyák??? :U

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#40) Thrawn válasza kariad (#39) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tervezőasztalon :)

Different songs for different moods.

(#41) kariad válasza Thrawn (#40) üzenetére

kariad
(senior tag)

Kár............ :((

(#42) Thrawn válasza kariad (#41) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne legyenek ott se? :F

Different songs for different moods.

(#43) kariad válasza Thrawn (#42) üzenetére

kariad
(senior tag)

Nem azt mondtam! Csak hittem már csak csak továbbjutott a dolog!
Jónak tünik!És látnám gyakorlatba valamik VGA-n! :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.