Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

nemis rossz az a 2500ft 5db-ért cserébe..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#2) Brae

Brae
(őstag)

5 dBA :Y :F
Egy parányit szkeptikus vagyok ennek hitelességével kapcsolatban

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#3) hyperspace

hyperspace
(fanatikus tag)

széép...

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#4) Levin01

Levin01
(őstag)

Valahogy nem érzem a világmegváltó felfedezést a dologban. Csökkentett rpm, kevesebb zajjal jár., Ezt eddig is tudtuk. Azért 2000rpm felett már egyből hozza az általánosnak nevezhető 28-as dBA-t :C

(#5) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

A Scythe talán az egyetlen olyan gyártó, aki képviselteti magát extrém alacsony fordulatszámú ventilátorokkal is. Ráadásul ezek a darabok is ígéretesnek tűnnek, olvasva a specifikációt. Csak azt nem értem, hogy miért nem készítettek 140mm-es darabokat...

(#6) illusiON

illusiON
(PH! addikt)

hogyazistenbe kell kiejteni azt hogy scythe? :DDD

( : no woman no cry : )

(#7) engusz válasza illusiON (#6) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hallottam már sok féle verziót: scíte, scúte, szithe, szkűte és asszem volt szájt is. :D Valójában "szkájt", ha jól értesültem.

(#8) orbano válasza illusiON (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

[link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) Solad

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

csapagyazasrol nincs valami info? Arra vagyok pl kivancsi hogy orokoltek-e az s-flex csodamotorjat

Példaképem Gregory House

(#10) Ayg0 válasza engusz (#5) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

Miután elolvastam a hírt, illetve átnyálaztam a paramétereket, nekem is ez volt az első kérdés ami eszembe jutott, mert 110%, hogy lenne rá igény.

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#11) orbano válasza engusz (#7) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

rosszul értesültél :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) engusz válasza Ayg0 (#10) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ezt a méretet - valami miatt - még mostohán kezelik a gyártók. Itt-ott látni egy-két jó fajta darabot, de nincs elárasztva a piac. Nem tudom az okát...

(#13) engusz válasza orbano (#11) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Meghallgatom a linken lévőt, ha audio-képes gép elé keveredek. :)

(#14) csatahajós válasza engusz (#12) üzenetére

csatahajós
(fanatikus tag)

Pedig nagyon kéne nekem is ilyenből 2 darab 140mm-es :). Karácsonyra lesz belőle 120mm-es nálatok engusz? :D én már most kérek 2-t belőle...

Egyébiránt létezik a "szájt"-nak is 140-ese, de itthon még nem láttam sehol:

[ Szerkesztve ]

(#15) engusz válasza csatahajós (#14) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Igyekszem. :K (Lehet két hét múlva már lesznek, de nem akarom elkiabálni.) A Kaze Maru-k elérhetőek már, igaz, nálunk nincs még fent, de valamikor a héten pótlom. Három darab 500-as forog a házamban. :)

(#16) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

És minek ehhez 8 különböző?
Nem lenne elég a 2 méretkategória és akkor mindegyikhez egy rpm poti?! :U

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#17) engusz válasza Stiky (#16) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Gyanítom azért, mert pl. az 1850 RPM-est ha visszaszabályzod 500-ig, akkor morgó-kerregő hangot fog adni. Viszont a gyárilag 500-as csendben fog üzemelni.

[ Szerkesztve ]

(#18) Stiky válasza engusz (#17) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Áhhá :K

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#19) Hulk24

Hulk24
(senior tag)

Hát, ha az S-Flex moci lesz benne, akkor kipróbáljuk...:D

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#20) Jofi81

Jofi81
(őstag)

Szép darabok! :)

(#21) Borgi válasza engusz (#17) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

ha rákötöm az alaplapra és azon be van kapcsolva a szabályzás akkor rendesen tudja vissza venni? vagy ezeket fixen az adott rpm-en érdemes járatni?

nálam érdekes jelenség áll fent: 120-as zalman venti forog hátul és mivel csoportosan vezérelné egy olyannal amit fixen maxon akarok járatni ezért az ellenállást raktam be viszont így az evereszt alig pár pillre látja az rpm-jét. iletve felvillan ott van 3-4 sec-ig majd eltünik 20-50 sec-re hogy mennyit is forog. erre valakinek valami ötlete? biomban a gépem.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#22) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Szép az az 5dBA, bár nincs olyan nagy ereje.
pv system-nek azért jo: ha átjön a szomszéd és megnézi a géped: azta neked 6 ventid van a gépbe...huhh és milyen csendes :DDD

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#23) Tibord

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

nem rossz kis hűtők bár nekem még mindig a NOCTUA a nyerő.

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#24) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nem számolgattam,de szvsz. a 120 mm 1150 rpm változatnak a legjobb hang-teljesítmény aránya.legalábbis szerintem

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#25) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úristen :Y 5 dba basszki.....megse halja az emberi fül

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#26) Satan_Claus válasza brumesz (#24) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

A hangnyomás sajnos nem lineáris.

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#27) v.tom

v.tom
(őstag)

Remélem hogy nem csak halk, de tartós is...

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#28) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

scythe s-flex tapasztalat:

ezek valóban hangtalan ventik, kb. 17(!) év saccolt életartammal. nekem a 800 rpm-es 8 db-esből van 2 db.
amikor vettem egy kis üzletben, kitettek az asztalra egyet, (már eleve ott volt előkészítve a demonstrációs tápkábel), és kussbavágtuk magunkat fél percre. beledugtam a fülemet a ventibe, valóban semmi hangja nem volt.

de hiába: minden venti egyszer bekerül egy házba, ahol előjönnek mindenféle szélzajok, hiába a a csodaventi. nálam a a htpc-ben a befúvóhoz aránylag közel van a scythe mini ninja passzív cpu cooler. az éjszaka csendjében szabályos kísértethuhogást csinált. (mert hát ugye letölteni is szeretek vele...)

a ventit a házból kívülről kellett rácsavarnom, hogy nagyobb távolságra kerüljön a cpu hűtőtől. így megszűnt a zaj...

hiába a 8, meg 5, meg ki tudja hány db-es űberventi. a szélzajokat teljesen kizárni lehetetlen.

és még annyi, hogy betettem eléjük egy + ellenállást, (amit a magas fordulatú ventikhez szoktak mellékelni), így még alacsonyabb fordulaton forognak, mert ez is elég levegőt kavar. ez már lehet, hgoy nem tesz túl jót nekik, mert érzésem szerint nem sokkal vannak az elindulási határ felett.

valószínű ez is jó kis cucc lesz azért!

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#29) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Csúnya szegény,de elég jónak tűnik az adatok alapján.

Becsattintom a kínálatba, amint lehet :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#30) Male válasza Hulk24 (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elég valószínűtlen, mivel a Nidec-kel fejlesztették ezt most... az S-Flex meg Sony-féle megoldás.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#31) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

nem toom... nekem tetszenek. adatok meg ok-k. egyébként télleg elég sok szélzaj jön elő... mindíg. és ha megrohadok is szkájt-nak fogom ejteni és nem szájvnak...

(#32) Nyugdíjas válasza Male (#30) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jah, igen. Ezt én is akartam irni.

Hopp:B Ezt benéztem, a Minebea, az Minebea csapágyas. Bár valahonnan ismerős a Nidec. Valamihez van közük,de nem jövök most rá, mihez :B:D

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#33) hétalvó válasza Nyugdíjas (#32) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Talán porszívót gyártanak? :D

gyúrunk vazze

(#34) [CM]Crusher válasza szab.tam (#28) üzenetére

[CM]Crusher
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem mikor lett mutatva neked akkor mutattak neked más gépekben működő S-Flex-et is mint demo gép és biztosan meg lett említve az is, hogy a rács kivágás csodákra képes szélzaj tekintetében. :K

(#35) engusz válasza Borgi (#21) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A jobb minőségű darabok alig vagy egyáltalán nem kerregnek leszabályozva. Viszont számos olyan darabbal találkoztam, ami igen. A legjobb az lenne, ha az összes házhűtő PWM-es lehetne. Ezt kezdik felismerni a gyártók, hiszen már elérhető több olyan alaplap, amin nem csak a CPU hűtőnek van ilyen csatlakozója. Illetve a ventilátorok között is egyre több PWM-es lesz.

(#36) engusz válasza szab.tam (#28) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Pontosan, nem minegy, hogy mivel ütközik a levegő, illetve min szívja keresztül a levegőt. De azt is fontos tudni, hogy más hangok vannak a ventilátor szívó, illetve fújó oldalán is. Átalában változik a hang tónusa függőleges, illetve vizszintes használatkor is.

(#37) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

A legcsendesebb ventilátor... nem kap áramot. :D

(#38) szab.tam válasza [CM]Crusher (#34) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jól látod. egyébként a rácsokat már rég kifűrészeltem. úgy kezdtem a gép összerakását.
a vásárláskor a próbakor az asztalra volt letéve a venti magában.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#39) szab.tam válasza engusz (#36) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valóban. fújás, szívás, más a hang. (nemcsak a ventiknél...) :DDD
ha van rács, akkor halkabb, ha a rácsot fújja a venti, mintha szívja.

(#40) Male válasza Nyugdíjas (#32) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Nidec mondjuk a Samsung vinyókrol lehet ismerős ;)
Katt.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#41) Nyugdíjas válasza Male (#40) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jájj:D
Télleg :D

(#42) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nagyon egyszerű oka van annak, hogy 140es ventikkel nem vagyunk elkényeztetve.

a 80, 92 és 120 ipari szabvány. a 140 nem.

innentől nem igazán gyárt ilyen ventit egyik nagy gyártó sem (YL, Delta, Sunon, Papst...). tökjó, meg minden, hogy kitaláták a házgyártók, h rakjunk 140x140es lyukat a gépházra, csak gyakorlatilag nincsen épeszű 140es venti a piacon. pontosabban valahogy 120x120asokból sokkal jobb paraméterekkel rendelkezők vannak.

a minőségi ventiknek semmi bajuk nincsen alacsony fordulatszámon. max nem indulnak be:DDD

a szélzaj meg sajnos elkerülhetetlen. bár azért olyan 80m3/h alatt 120as méretben nem szokott vészes lenni a dolog. ellenben 180m3/h fölött már a motorzaj is elhanyagolható:) ellenben utóbbit vérpistikék és extrém OCsek kivételével nem is nagyon használ senki (utóbbi kategóriánál pedig általában mindig rá van kötve a szabályozópanelra) otthoni használatra.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#43) kavicssli

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem 2db Scythe Kaze White LEdes venti van a házban de azokkal is teljesen megvagyok elégedve habár 4db ilyen 5dB-es ventire azért szívesen befizetnék! :K

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#44) Henk

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem néz ki rosszul és ha halkabb mint a 800-as s-flex akkor én is lecserélem őket. ilyenre.
Az 5 dBA jól hangzik,de az 500 rpm-el az a baj,hogy ott már a légszállítás is nagyon halvány.

(#45) orbano válasza proci985 (#42) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én nagyon papst párti vagyok. egy leszabályzott 120-as közepes teljesítményű papst teflonos csúszócsapággyal... akinek ennél jobb kell, az vagy h*lye vagy denevér :)

ténylág, gyártják még Vecsésen a papstot?

A vér nem válik VAZZE!™

(#46) Crtd válasza engusz (#15) üzenetére

Crtd
(újonc)

Mikortól és hol lehet majd kapni őket?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.