Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Nem értem ezeket az árakat minek direktben átszámolni forintba. 730 Font lehet, hogy 241.000FT, de hogy menyiért fogják adni? És hogy beszerezhető lesz-e egyáltlaán itthon? Ezeket szerintem nem lehet tudni. Miért nem jobb azt irni, hogy 730 font az ajánlott ára?

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#2) FEDman

FEDman
(őstag)

Tök jó, hogy van már ilyen is mFT-re és biztos nagy penge is lesz, no de hogy lehet így elszállni az árazással?? :F

Lassan tényleg kijelenthetjük, hogy a Panasonicra nézve nem a konkurencia jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem saját maga. :W

(#3) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Ki az aki kiad ennyi zs-t halszemre? én sohasem értettem, gyakorlatilag mire is jó ez. "poénon" kívül nemnagyon látom használati értékét.

Nem írom alá!

(#4) madgie válasza Ren Hoek (#3) üzenetére

madgie
(VIP)

Épp FEDman küldött nekem most két képet, a Pana 8mm szofteveresen defish-elt képe nagyobb látószöggel bír, mint a "sima" Pana 7-14-é.

Egyébként én is sokallom az árát, borzasztóan.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#5) FEDman válasza Ren Hoek (#3) üzenetére

FEDman
(őstag)

Többek között ilyen mókákr alkalmas:

http://www.ptgui.com/gallery/dolomite_mountains_italy_2_panorama.html?sw=1

[ Szerkesztve ]

(#6) FEDman

FEDman
(őstag)

(#7) FEDman

FEDman
(őstag)

Ha kapott volna ez az obi egy plusz kapcsolót, amivel már az élöképen lehetne váltani a fisheye és a defish nézet között, valamint fele ennyibe kerülne akkor még el is gondolkoznék rajta! :DDD

(#8) moli.hu válasza FEDman (#5) üzenetére

moli.hu
(senior tag)

ez nem halszemoptika, ez egy normal 360-as panorama. vannak a site-jan jobb peldak.

[ Szerkesztve ]

(#9) madgie válasza moli.hu (#8) üzenetére

madgie
(VIP)

Igen, és körpanót halszemmel szokás csinálni, mert nagyon nem mindegy, hogy 16 képet kell precízen körbelőni egy alap nagylátóval, vagy halszemmel csak hatot.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#10) moli.hu válasza madgie (#9) üzenetére

moli.hu
(senior tag)

hat, ja, minosegben sem mindegy (200mm). itt nem a kepek szama, inkabb az ido a problemas (helikopteres).

[ Szerkesztve ]

(#11) FEDman válasza moli.hu (#8) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nyílván a gömbpanó nem halszem, mint ahogy egy tájkép se lesz nagylátó, max azzal készült! :B

:D

(#12) madgie válasza moli.hu (#10) üzenetére

madgie
(VIP)

Jól néz ki :)

(#13) FEDman válasza moli.hu (#10) üzenetére

FEDman
(őstag)

Hú de durva! Nem semmi teljesítmény, már-már a perverzió határát súrolja. :DDD
Asszem egy ilyen 200mm-es gömpanónál a legdrágább elem a helikopter lesz. :)

(#14) FEDman

FEDman
(őstag)

(#15) toflehi válasza moli.hu (#10) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Ez nem helikopterből készült hanem toronyból :U

A jó mérnök bármilyen problémára tud megoldást találni. Azért mérnök. Aki SEMMILYEN problémára nem tud megoldást találni, az elmegy politikusnak.

(#16) FEDman válasza toflehi (#15) üzenetére

FEDman
(őstag)

Jaja, TV torony, oda is van írva az aljára.

(#17) FEDman válasza FEDman (#14) üzenetére

FEDman
(őstag)

A kis Lumix karcol mint a barom! :))
CA is van bőséggel, mint általában a halszemeknél. Viszont ami egy ilyen látószögű obinál talán a legfontosabb, hogy az ellenfényt hogy tűri.
Soha rosszabbat! :N

Szerintem nagyon rendben van és ha fele ennyibe kerülne még tetszene is.. :U

[ Szerkesztve ]

(#18) nord_ válasza FEDman (#17) üzenetére

nord_
(őstag)

Jaja, majd ha megjelennek féláron az első, alig használt példányok, akkor kell komolyan elgondolkodni a vásárláson. :)
(Jó obikat csinál a Pana /Leica/, cserébe az árazáskor vastagon fog a ceruza...)

(#19) FEDman

FEDman
(őstag)

Itt a kis hátsó szűrőtartója. :))

Tök jó hogy van, de hogy a 7-14-ről hogy maradhatott le ugyanez?? :(

(#20) Kopi31415 válasza nord_ (#18) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Leica obi, Leica ceruza. :D

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#21) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

Megnéztem a pana oldalán a képeket, ez sokkal jobb, mint amit vártam egy halszemtől. Egy profi feldolgozás hiányzik neki RAW-ból, és rendben van.

Az ára vicc.

(#22) FEDman válasza ROBOTER (#21) üzenetére

FEDman
(őstag)

Egyetértünk, sajnos az árban is. Pofátlanság 165 grammért ennyit elkérni. :DDD

:W

(#23) FEDman

FEDman
(őstag)

FT5 - Új fixek várhatók!
Gondolom hamarosan kapunk egy új roadmap-et, már alig várom! :))

(#24) ROBOTER válasza FEDman (#22) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

1450 Ft/g - a törtaranyhoz már csak hárommal kell szorozni....

(#25) FEDman válasza ROBOTER (#24) üzenetére

FEDman
(őstag)

Önbizalma az van a Panának. :/
Remélem a Sony felszívja magát és egy ütős NEX rendszerrel megszorongatja kicsit a töküket! :DDD

(#26) ROBOTER válasza FEDman (#22) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

A dpreview galériában az a felhőkarcolós kép nappal szemben az durva! Ez a kis vacak nem semmi, hogy bírja az ellenfényt.

dSLR halszemektől nem láttam ilyen eredményt.

(#27) FEDman válasza ROBOTER (#26) üzenetére

FEDman
(őstag)

Igen, annál a képnél én is csak pislogtam, hogy még nappal szemben is hogy tartja a kontrasztot, élességet. :U

(#28) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Csúnya dolgot fogok írni: aki ennyi pénzt tud áldozni egyetlen, ritkán hiányzó "trükkoptikára", az nem 4/3-os cuccal röhögteti körbe magát, hanem valamelyik Canon vagy Nikon profi gépet használja.
Lehet megkövezni.... :B

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#29) ROBOTER válasza bogyo112 (#28) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Azt felejted ki, hogy e két érintett ember között nem sok közös pont van értelmi képességek szempontjából.

A Canon amúgy is híres a halszem és nagylátószögű objektívek minőségéről....

A 10-22mm (APS-C) és a félmilliós TS-ek oké, de a többi...

[ Szerkesztve ]

(#30) FEDman válasza bogyo112 (#28) üzenetére

FEDman
(őstag)

A dpreview fórumára írt egy érdekes történetet egy igényes természetfotós, aki D700 + 14-24-el dolgozik. Vett a Nikonja mellé először csak a videó miatt egy GH1-et Lumix 7-14-el. Aztán persze ha már ott volt kipróbálta mint fényképezőgép is és meglőtte ugyanazokat a képeket Panával is meg Nikonnal is és megdöbbenve tapasztalta, hogy végeredmény szempontjából a kis Pana hogy állja a sarat! Végül levonta a következtetést és ma már a dög nehéz Nikon cucc otthon marad mikor fotózni indul. ;)

(#31) Mercutio_ válasza bogyo112 (#28) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ne a hazai bérekből indulj ki :DDD

A másik, hogy nem mindenki képzeli azt, hogy attól profi, ha "profi" gépe van :N

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#32) moli.hu válasza toflehi (#15) üzenetére

moli.hu
(senior tag)

mondom: vannak a sitejan

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.