Nem rossz felhozatal,a félmagas kártya 96 cuda maggal még jobb lenne 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
adorjant
(senior tag)
(#2) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)
Fel nem foghatom, hogy bírom ki még ma is dx11-es mobil megoldás nélkül. Mindazonáltal nem gondoltam, hogy valaha ilyet mondok, de ezek már túlságosan is erődek az én elvárásaimnak egy notiba.
Ha mind a 96 cuda mag aktív lenne, akkor nem lenne rossz kártya, 9600GT szint felett, és 60W alatti fogyasztással.
A mobil érdekességek viszont jobbnak tűnnek, egy 48 cuda magossal már el lehet lenni egy 15,x"-es laptopon, 96-ossal meg bőven. (nem csak játék tekintetben, bár csak játékra kellene a 48-nál több)
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
(#4) csucsbicep
Ha valóban 96 aktív egysége lenne, akkor még kis játékra is alkalmas.
Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

lujó55
(őstag)
Nocsak, nocsak! Fejlesztgetünk, titokban? Sutyiban?
Számítani lehetett erre, mert kínosan nagy volt a csend a mobil platformon...
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

smkb
(senior tag)
Abu, azért ezen hangosan röhögtem, de komolyan:
"Belehúzott az NVIDIA. A vállalat eddig nem igazán volt versenyképes a mobil vonalon, mivel egyetlen DirectX 11-es terméket voltak képesek felmutatni, "
Ekkora sületlenséget... nyilván a mobilvonalon a dx11 jelenti a versenyképességet... MUHAHA... nem az optimus, ami eddig is volt, és kifejezetten emiatt nagyon sok mobil gyártó épít Nvidia mobil gpukra...
Ez tényleg szórakoztató volt így péntek délután 

BiP
(PH! addikt)
Kellemes meglepetés. Nincsenek is annyira megnyírbálva.
Eddig azt vettem észre, hogy a mobilchipek általában felezve vannak azonos nevű asztali társukhoz képest. Itt jobb az arány.
[ Szerkesztve ]
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.
A legtöbb embernek bőven elég egy 8 cuda magos, hardveres videó és flash gyorsításra képes kártya.
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
Király, de akkor miért csökken az NV mobil részesedése, ha annyi gyártó épít NV-re? Ha a termék versenyképes lenne, akkor inkább nőne a részesedés nem?
Nem is értem az NV miért frissít, hisz teljesen rendben van a mobil vonal. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

smkb
(senior tag)
Persze... a Dx11 miatt... aha.. ez akkor is sületlenség... oszt melyik mobil gpuval tudod kihasználni a dx11 adta látványt? A HD5850M alatt messze felejtős, egy HD5650 kb a hd4670 szintjét hozza... gyengén muzsikál még azon is a dx11...a mobil HD5850/70 nek meg valóba nagy részesedése van.
Simán csak a HD5650 erősebb mint egy GT330M ami kb egy kategória és olcsóbb. Ennyi. De ez nem a dx11 miatt van.
A marketing mint olyan mond neked valamit?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Ha nem csak a játékokban gondolkodnál, akkor több eredményre jutnánk. A Windows 7 a DX11-es kártyákon képes csak GPU-val konvertálni. Ez egy kedvelt funkció a kereskedők beszámolója alapján. Marketing szempontból, már maga a DX11-es felirat is elad egy gépet. Egyszerűen ennyire egyszerű az emberek felfogása. A legontosabb a DX kapcsán, hogy sokan hallottak róla, és még ha nem is tudják, hogy mi az, de jó dologhoz kötik. Döntő tényező tehát a vásárlásnál a DX11, mert a 11 az nagyobb szám, mint a 10.
Az, hogy az AMD mobil megoldásai azonos ár mellett erősebbek, a marketingre nem sok hatással van, mert a vevők 80%-a nem bújja a netet a tesztek után. Az egyébként valóban észrevehető, hogy az olcsóbb notebookokban többnyire Radeon van (már ha van bennük diszkrét GPU). Az NV-nek olcsóbban kell adnia a termékeit, mert ezen nyilván a DX11 sem fog változtatni.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Van választék dögivel.
Samsung Wave S8500@LC1, Samsung Wave 3 S8600@LD1
DX11=fejlett directcompute támogatás. Ez egy 16sp-s mini-GPU-tól is jól tud jönni, nem muszáj rögtön Metro-t meg Dirt 2-t nyomni rajta quadHD felbontáson...
Azonkívül új generáció= jobb teljesítmény/fogyasztás arány (szerencsétlen GTX 295M 75W-on hozta ugyanazt a teljesítményt, mint egy mobility HD 5870 50W-on. (nézd+ az adatlap alatt az összehasonlítós benchmarkokat, a radeon pl crysisben még rá is ver a sokkal melegebb geforce-ra)
Szómiszó, ráfért az nvidia palettára egy frissítés már... a GT3xx sorozat meg már unalmas, a 2008 ban kiadott 8xxx-es sorozat csíkszélcsökkentett, átnevezett variánsai, ideje, hogy végre lecseréljék őket.
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Arra nem gondoltál hogy a HD5xxx -mek sokkal barátságosabb fogyasztása van mint a hasonló teljesitményű Nvidiáknak? Laposabb és kisebb gépekbe is be lehet tenni a nagyobb teljesítményű grafikákat, Lásd a HP Envy szériát! Pl egy olyan erőteljes kártya mint a mobility HD5830 csak 24W-t eszik. Ilyet melyik Nvidia tud?
Kiváncsi leszek az új Geforcok fogyasztására, amiről eddig csak annyit mondott Nvidia bácsi nagyon jó! Kérdés Fermiben mennyi az a nagyon jó
?
(#13) V.Dave
Ő itt a király
, nem tudtad?

zoltanz
(PH! kedvence)
GTX470M GF104 a épűl, páran jól megkavarodnak megint...
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.
Alapvetően nem jellemző, hogy a mobil és az asztali termékskála az elnevezésben is egyezik. Ez teljesen általános dolog. A mobil HD 5800 is Juniper, ami asztalon HD 5700.
GTX285M-re gondolhattál amitől a mobility 5850 is gyorsabb 39W fogyasztásával, ha DDR3 helyett DDR5-el van felszerelve
.
[ Szerkesztve ]
A Mobility Radeon HD5800 sorozat is a Juniper-t takarja. Ehhez képest a GF104-el szerelt GTX470M még kellemes meglepetés is lehet.
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a GTX460M és a GT445M GDDR5 hol lesz a Mobility HD58-asokhoz képest. Bár abból kiindulva, hogy eddig hány notebook jött ki ilyen szintű kártyákkal, lehet, hogy tök lényegtelen ezen filózni.
MOD: Közben le lettem előzve.
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Bocsánat, persze h 285M
, elírtam.
Látod, ahogy fentebb is írtad, az NV-nak igencsak össze kellett kapnia magát mobil GPU téren. ahogy a notebookcsekkes adatlapokat nézegetem, ez kb sikerült is. A GT 445M kb a HD 5830 szintjén fog produkálni, 45W körüli fogyasztással (VRAM-ot és MXM modult is beleszámítva)
#20: GTX 460M tesztelve (Qosmio X500-TZ1V-ben), kb a hd 5870 szintjén van. Nekem a CUDA miatt megérné...
Ilyennel szerelt notit kb csak az összerakós boltokból lehet csak kapni
esetleg az MSI kijön majd egy példánnyal - bár az ő anyaghasználatuktól nem vagyok elragadtatva
Talán lesz egy használható árú ASUS...
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Egész jó lett
. Mindenesetre én kíváncsibban várom a mobility HD6000ket, melyek HP Envy -kben biztosan előfordulnak majd. Talán az anyaghasználatuk is rendben van
.
mégegy "apró különbséget" vettem észre a gtx 460m és a hd 5870 között: a radeonnak csak 128bites memvezérlője van, a geforce 460/470m-nek meg 192bites. a hozzávágott memó ugyanúgy DDR5.
#22: Az Envy-től én tartok egy kicsit, nagyon vékonyka. valahogy nem tudom elhinni, hogy egy izmosabb CPU-t (45W-osak a sandy mobil 4magosok) és egy valamirevaló GPU-t (azis minimum 40w) egy ilyen vékony házban le lehet hűteni
Ha tényleg, akkor valóban irigyek lehetnek a konkurrensek
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem úgy néz ki, hogy az MSI építene majd ezekre. A HP sem reagált az új GeForce-okra.
[ Szerkesztve ]

Devid_81
(PH! kedvence)
50Watt vs. kis retek hűtő=gyönyörű hang. 
.::www.megadanceradio.hu::.
najóó, ezeken még rajta van a tojáshéj
amilyen sebességgel a mobil GPU-k bekerülnek a megvásárolható notikba, én azon se lennék meglepődve, hogy december előtt papíron maradnának ezek a megoldások. Emlékszem, a GTS 230-250-et is nagy harangzúgással bejelentették, aztán fél év múlva kezdtek szállingózni az alapmodellek
. GTS 250 meg ritka volt, mint a fehér holló, hamarabb jött a GTS 300-as széria.
#25 hátigen
erre lesz jó az optimus, ha éjszaka nem játékra használod (és aludni akarnak a szomszéd szobában) akkor dedikáld VGA kikapcs, sandy IGP bekapcs.
Jól megszerkesztett gépekben még a 75W sem probléma...
[ Szerkesztve ]
Akkor nem lett rossz, a GT445 meg aztán pláne, bár attól tartok, hogy a GDDR5-ös változat ritka lesz, mint a fehér holló, még kategóriáján belül is.
(#24) Abu85: És a Fujitsu-ról mi a hír? Csak mert amiket a szerver piacon lépkedtek mostanában, nem arra következtetnék, hogy Radenokat részesítenék előnyben. Vagy nekik meg elég lesz, amit az Intel nyújt a Sandy-val?
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Épp ezért olyan tetszetősek mert vékonykák és hűtésük is rendben van. Na meg nem véletlenül Radeonokat használnak Geforcok helyett. Egy jól átgondolt gép
, amire pl a Delléknél nincs ész
(Dell párti voltam).
Amit linkeltél épp a vastagsága miatt nem tetszik ha amúgy nagyon jól megtervezett is, de én teóriámban egy laptop minél vékonyabb és könyebb legyen a megvalósítható legmagasabb teljesítménnyel. Na meg a dizájn!
[ Szerkesztve ]
Igen, ezért is hajtok én inkább a GTX 460-470M-re, azt "véletlenül" sem tudják a lassú DDR3-mal. (mint a legtöbb szegény HD 5650-5850-est)
#29: hja, a dell nem egy világbajnok hűtés terén, a HP 8510w-mmel sem vok megelégedve: visít, ha dolgoznia kell. Nézegettem a játékra tervezett notikat, azért akad köztük jó. (csendes, hűvös)
[ Szerkesztve ]

wardred
(kvázi-tag)
ACER AS5745G-5464G50MN
Ramiban van GT 420M-es egy hete
Érdekes, hogy tényleg sehol semmi teszt, de nálunk már kapható 
"Finally i'll be able to play a Crysis game without making my PC match the specs of the machine where God runs creation.exe on"
Ebayen találtam az ASUS G73JH-A1-et, jönnek az erősebb példányok is
Ha ennek is olyan jó lesz a reputációja, mint az elődöknek, akkor lehet, kinézek magamnak egy ilyesmit (persze megvárom, míg sandy procival szerelik)

hugo chávez
(fanatikus tag)
Na, úgy néz ki, hogy az álmom valóra vált: "GF104 alapú GTX 470M" 
Amúgy nekem egy kicsit elment a kedvem az Asus G73JH-któl [link], inkább Acerben gondolkodom, már csak az ár miatt is, természetesen csak a mobil Sandyk debütálása után.
Egyébként már tegnap este lehetett sejteni, hogy készül valami az Nvidiánál, mert a mobil GeForce-okra kattintva is az asztalik jöttek be.
(#24) Abu85:
Ez fake lenne?
Nem tom. Egyelőre a hírben megnevezett cégek építenek a termékekre. Ez a biztos. Az MSI és a HP még nem reagált ezügyben. Bár az utóbbi két gyártó eléggé a tabletekre helyezi a hangsúlyt. Gyakorlatilag a mobil vonalon semmi másról nem beszélnek. Hiába a tablet mindent leigáz. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

siriq
(őstag)
Nagyon durva kis cucc ez 460M. laptopba ez teljesen jo. Azt is megkoczkaztatom, hogy az ati 6000 M seriaval is felveszi a versenyt, max lemarad tole egy picit(kategorian belul).
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit
egy bajom van még vele, egy kicsit sokat eszik. Ha nem 70, hanem mondjuk 40W-ot enne ugyanekkora teljesítmény mellett, akkor sima 7köznapi notiházba is be lehetne tenni, így inkább DTR kategória. node sebaj, mobilitásnak ott a netbook, LANParty-zni meg összeszedi magát az ember, és átcipeli a cuccost a szomszédba
#33 hátigen. gyakorlatilag egy HD 5870 teljesítménye és fogyasztása úgy, hogy van hozzá CUDA+Physix support (na, nem mintha ezutóbbit sokra értékelném, de az első nálam komoly szempont)

siriq
(őstag)
Majd csiszolnak rajta. Gondolom lesz majd rev 2.0 is picivel kesobb.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

Srodney
(senior tag)
nah erre a félmagas 420ra be is neveznék 

hugo chávez
(fanatikus tag)
"Hiába a tablet mindent leigáz.
"
De a magamfajta lusta ember, aki szeretné az ágyból tolni a Crysis 2-t, vagy a Duke Nukem Forever-t, mit kezdjen egy ilyen tablettel?!

DMG
(fanatikus tag)
Nocsak, izgalmasnak ígérkezik, a fogyasztására lennék kiváncsi, a referencia szerint 50W meg persze játékteszteket jó voln alátni, akár még le is válthatná az AMD-s félmagas kártyámat.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
Nem rosszak, de az áruk a kérdéses.
A CUDA mivel tud többet mint a DXVA? Nem csak valami marketing fogás? Tényleg nem vágom... 
Az a kis GT 420 jó lesz Physx-re?
Kezd iPon szint lenni...

hugo chávez
(fanatikus tag)
A DXVA (DirectX Video Acceleration) hardveresen gyorsítja a videodekódolást a videokártya által, a CUDA (Compute Unified Device Architecture) pedig egy GPGPU API, amivel a GPU számítási kapacitását lehet felhasználni szinte bármire: [link] és [link]

DMG
(fanatikus tag)
Gondolom annyira, mint DX11-re 
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
hugo chávez kolléga HSZ-ához még: a CUDA igazából az OpenCL ellenfele. A gond az, hogy sokkal több profi alkalmazás támogatja, mint az amd openCL-jét (ami nvidia karikon amúgyis elérhető)
Ergo ha valaki számításokra akarja használni a kártyát, és nem játékra, akkor még mindig nagyobb eséllyel vesz NVidiát.
Amire még kíváncsi lennék, az OpenGL teljesítmény, pontosabban hogy teljesít egy-egy ilyen kari tervezőprogramokban (illetve van-e valami trükk, amivel geforce-ból quadrót radeonból fireGL-t varázsol, pl bioscsere - elvileg a vas ugyanaz)
Úgy látom megint megy az Nvidia szokásos össze-vissza elnevezés, keresztbe kasul "konfigurálás", nehogy már egyszer is kiderüljön a valós erősorrend a kártyák között.
Samsung Wave S8500@LC1, Samsung Wave 3 S8600@LD1
mi a gond?
GTX 480m
GTX 470m
GTX 460m
GT 445m
...
fentről halad lefelé, kb 10-20%-os lépésekben, nincs keresztbe-kasul konfigurálás: a felsőkategória (480-470-460) GDDR5 RAM-ot kap, még az órajellel sem játszottak túlságosan, a shaderszám mindent eldönt.
Nekem az nem tetszett, hogy a geforce 8xxx sorozatot 5x eladták különböző neveken (8xxx, 9xxx, 1xx, 2xx, 3xx). Mostmár ezt nem tehetik meg, különben az AMD lemossa őket a pályáról.

Gabboo
(tag)
Csendes váltás, szép felhozatallal.
--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--