Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) leeate

leeate
(fanatikus tag)

"kettős pormentesítő rendszer, kettős élőkép funkció, Quick-AF mód,"

Jézusom, ezek meg micsodák? :U

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#2) Cleinor válasza leeate (#1) üzenetére

Cleinor
(tag)

Marketing fogások. Másik nevén: Parasztvakítás :DDD

"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."

(#3) tailor

tailor
(senior tag)

Viszont a "precíz manuális fókuszálási lehetőség 14-szeres nagyítással" már nagyon-nagyon-nagyon hiányzott - bár emellé társíthattak vón' egy 400K-s kijelzőt is... Na meglássuk. Az ISO 12800 pedig no comment... :O

(#4) ottkar válasza leeate (#1) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Kettőslátás. :D :D :D

(#5) Duree

Duree
(PH! addikt)

:Y

(#6) sanyixXx

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

ez a 850-es elég szimpatikus nekem. mondjuk ha a 900 árcéduláját nézem, akkor ilyet sem veszek.már az összeszedett canon rendszer miatt sem :DDD pedig nagyon szívesen lövöldöznék full frame-mel.

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#7) levy1983

levy1983
(fanatikus tag)

Nagyon nem akar jönni az A700 utód... :(

Mert a jó időhöz munka kell!

(#8) madgie

madgie
(VIP)

Én is szeretek néha az árral szemben pipilni, de itt nem ártana, ha lenne az A850-ben Live View, urambocsá' hádévideó :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#9) Parci válasza levy1983 (#7) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

abban a kategóriában a nikon sem hozott ki új vázat, a d300s csak arra jó, hogy életben tartsa a sorozatot a következő nagyobb lépésig. az viszont - a nikonnál legalábbis - még 2 év lesz (tehát valószínűleg d4/d400 közös debüt, mint a d3/d300 volt).

ne feledjük ugyanakkor, hogy a nikon is a sony szenzorát használja ezen a vonalon, így valószínűleg mindkét cég ugyanarra vár: egy új szenzorra, ami érdemi előrelépés lesz az előzőhöz képest. egy kiforrott exmor-r az én tippem amúgy, esetleg a sony-nál hamarabb, de az is inkább 2010 vége.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#10) rumos14 válasza Parci (#9) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én úgy "hallottam", hogy az 500-as vonalban már az új Exmor R lesz. ámen.
az A700 utódra én is kiváncsi vagyok. az A700 egy nagyon jó gép, sztem sokan nem is tudják, mennyire, mert a Sony-t nem veszik komolyan.

[ Szerkesztve ]

(#11) orbano válasza madgie (#8) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

valóban, ha megnézzük mivel konkurál, ezek nélkül elég harmatos... minőségben meg nem tudom mit hozhatna, amivel bármilyen hardcore, fejlődésellenes profit meggyőz...

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) Parci válasza rumos14 (#10) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én is így tudom, de az is logikusan hangzik, hogy egy pro vázba csak később teszik bele - tehát az a500-zal megvolt a "próbagyártás", és a sok-sok tapasztalattal felvértezve vágnak csak bele az a700 utódba.

ennek ellentmond, hogy eddig sem így csinálták.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#13) fgordon

fgordon
(senior tag)

Csak kérdezem, ki az, aki a Sony fan-okon kívül ilyen gépet vesz, venne?

Mi előnye van nem Canon, Nikon-t használni - ebben a kategóriában?

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#14) sbazsi válasza fgordon (#13) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

Kezdjük mindjárt a Minolta fanokkal ;)
Meg akinek eddig Minoltaja volt, és nem akar obiparkot cserélni :K

nekem sony a300 van, az előnye pl egy 450D-vel szemben:
-teljes értékű élőkép (vagyis jobb, mint a 450d-ben, meg bármelyik másikban)
-vázba épített képstabi (ez lehet hátrány is adott esetben)
-olcsóbb
-nem kell minden obinál megfizetni a képstabit
-jobb a fogása (ez szubjektív)

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#15) orbano válasza sbazsi (#14) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

tudtommal azért az obiba épített képstabi jobb, így ezt nem tenném az egyértelmű előnyök közé.
egyébként pedig érdemes inkább a rendszert nézni, nem a vázat. az objektív kínálat szvsz fontosabb, mint hogy mit tud a váz.

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#16) fgordon válasza sbazsi (#14) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Igazad van, a Minolta fan-okat kihagytam, de úgy tekintettem, hogy ők Sony fan-ok lettek.

Egy ismerősnek volt még analóg Minoltája, igen szép képeket csinált... Mint sok más profi gép... :)

(#17) Szten Márs válasza orbano (#15) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tette az egyértelmű előnyök közé. Azt írta, hogy
"-vázba épített képstabi (ez lehet hátrány is adott esetben)"

Az optikába épített azért jobb, mert stabilizálja a keresőképet is. A vázba épített azért jobb, mert minden rácsavart objektívvel lesz stabid. Szóval mindkét rendszernek van előnye, és így hátránya is a másikhoz képest.

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#18) rumos14 válasza fgordon (#13) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

értem, hogy csak kérdezed, de a kérdés felvetése alapján arra következtetek, hogy nem ismered nagyon a Sony gépeket. egy A700, bár 2 éves, még ma is nagyon ott van a szeren. A900 az egyetlen képstabis FF gép, (relatíve) megfizethető áron. olvass el egy akármilyen tesztet, le fogod tudni szűrni, hogy miben más mint egy Canikon gép.

(#19) orbano válasza Szten Márs (#17) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

jah ez kimaradt.... write only :B

igen, ilyen szempontból kiegyensúlyozott. viszont az obiba épített emellé tudtommal még jobban is stabilizál, így szvsz billen a mérleg...

A vér nem válik VAZZE!™

(#20) sbazsi válasza orbano (#19) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

és emellé sokkal drágábban kapod meg a stabilizált redszert.
csakhogy ide-oda billegjen a mérleg... :D

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#21) tailor válasza fgordon (#13) üzenetére

tailor
(senior tag)

"Mi előnye van nem Canon, Nikon-t használni - ebben a kategóriában?"

Én például azért sem akartam Canikon rendszert, mert MINDENKI csak ezt a két márkát látja-ismeri... (Nem akartam beállni a libasorba, többek között, de sok egyéb érv is döntő volt)

Mondjuk a Canikonnál feltétlen előny, hogy a fotósznobok azonnal kebelükbe fogadnak... ;]

[ Szerkesztve ]

(#22) eldiablo válasza tailor (#21) üzenetére

eldiablo
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyi erővel vehettél volna Pentax-ot vagy Olympust is. :U

HTC = Hungarian Trolling Community©

(#23) Szten Márs válasza orbano (#19) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem megerősített, hogy jobban stabilizál. Ez a szájhagyomány, de mögötte nincsenek sem megbízható mérések, amik igazolnák, sem semmi más az égvilágon, így nem billen semmi sehova :N
Sőt, egy konkrét teszt két stabiról:
Canon 70-200 F/4 IS
Oly E-520

Ez szintén nem erősíti meg ezt a szájhagyományt.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#24) tailor válasza eldiablo (#22) üzenetére

tailor
(senior tag)

Nekem fontos volt a Minolta AF obik beszerezhetősége, valamint a LV a dönthető LCD-vel - amit bár ritkán használok, de ha kell, akkor áldás... (Leszámítva, hogy emiatt a kereső piszlicsáré méretű - igazándiból ez az egyetlen, ami zavar). A főnökömnet A700-a van, így azt használva is billentem a Sony felé.

(#25) GeoPhoto válasza tailor (#24) üzenetére

GeoPhoto
(tag)

Nikonos létemre szivesen vennék Sony gépet, mert ugyanazt a minőséget olcsóbban megkapom (az érzékelő meg a legtöbb Nikonban úgyis Sony). Az alsó kategóriában a Canon nagyon pici és műanyag, a Pentaxnak kevés a szolgáltatása, Oly az 4:3-as az nekem nem játszik, a Nikon meg az obikkal van kicsit lemaradva (persze sokat erősítettek mostanában)

Ezek személyes vélemények.

Alapjában véve ha már van vkinek SRL múltja akkor tudja, hogy a fontossági sorrendben az első az objektiv, a váz addig érdekes, amig tudja fogadni a képet róla viszonylag zajmentesen. A digivel elkényelmesedtünk (tisztelet a kivételnek) és szeretnénk élőképet, forgatható LCD-t, esetleg videót, ja meg persze legyen nagy kereső is. Na ezek azok amikből az alsó/középső kategóriában csak 2 max 3 van egyszerre meg.

Üdv,
Geo

(#26) j.bravo válasza Szten Márs (#23) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

törölve.
(megtaláltam, hogy lentebb már Szten említette...)

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#27) tailor

tailor
(senior tag)

Megjelentek! [link]

Az 550-ben az LCD és a nagyított MF mód nagyon tetszik, de ezt a sz*ros 'Smart teleconverter"-t elfelejthetnék végre :((( DOF-elônézet gombot a helyére!

(#28) pdave válasza fgordon (#13) üzenetére

pdave
(tag)

Én a következők miatt döntöttem Sony mellett:

Középkategóriás gépet akartam. oly pentax kevés a használt obi ezért kilőve, marad a canon, nikon, sony.
A 40D-ből állítólag sok a zárhibás, sok fórumon ezt olvastam, meg hallottam, úgyhogy ez is kilőve.
Marad a Nikon, csakhogy a d300 ami az a700-al nagyjából egy kategória, a vásárlás idején kb 110-150 ezerrel volt drágább (újonnan vettem, számlával ezért az új árakat vettem alapul). A különbségből vettem két obit használtan... Tény, hogy vannak a Sonynak is gyengeségei, pl jpeg-ben nem a legjobb (bár úgyis főleg raw-ban fotózom), meg nem kompatibilis a középpontos vakukkal, de a mérleg másik oldalán meg ott vannak a legendás Minolta obi-k, elérhető áron a használtpiacon.
És az is számított, hogy van benne stabi, bár én nem tudom hogy az obiba épített stabi jobb-e, mindenesetre nem kell kifizetnem a stabit minden egyes obivásárláskor.

(#29) sztyui2

sztyui2
(őstag)

A hír valósággá vált!
[link]

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#30) viszta99

viszta99
(fanatikus tag)

Ez nekem már nagyon komoly !De tetszik ! :C

Telefon : 70-403-8474

(#31) Mercutio_ válasza GeoPhoto (#25) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Miben kevés a Pentax? :Y

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#32) tailor válasza sztyui2 (#29) üzenetére

tailor
(senior tag)

Elsô kézbôl (elsô kettô angolul):

[link]

550 gyorsteszt

Új objektívek

Lehet, hogy én vagyok értetlen, de egy 30-as macro obi mégis mire jó? :U

(#33) levy1983

levy1983
(fanatikus tag)

Azért az siralmas, hogy az A850 kezdőára USA-ban 2000 dollár, Németeknél 2000Euro, Angliában 2000Font, már bele sem merek gondolni, hogy forintban mennyi lesz...

Mert a jó időhöz munka kell!

(#34) rumos14 válasza tailor (#32) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én sem értem. ha vennék makrót, 100 körülit vennék. de azért azt hozzáteszem, hogy próbáltam egy 50/2.8-as Minolta makró obit, és 2.8-on jobb mint az 50/1.7 2.8-on. a Sigma 70/2.8 pedig olyan éles mint kb. semmi más.

(#35) tailor válasza levy1983 (#33) üzenetére

tailor
(senior tag)

:( A németeknél ez egy havi fizetés, ámerikában még annyi se, itt meg...

(#36) tailor válasza rumos14 (#34) üzenetére

tailor
(senior tag)

Pontosan... 50/2.8-ast én is próbáltam, és mint újfiúnak, az államat gatyazsinórral kellett felkötni. Ez a 30-as kb egy sima fix nagylátóra jó, amivel esetenként makrózhatsz is.

Más: Azért a Sony ért a marketinghez... DPreview-n volt egy fotópályázat csak Sony/Minolta tulajoknak. Augusztus 20-án zárták le és a nyertes milyen géppel fotózott?

?

Az akkor még be sem jelentett 550-el. Hm.

[ Szerkesztve ]

(#37) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mit gondoltok, egy A400/A450-nek lenne értelme? LV nélkül, de nagyobb keresővel, ahogy az A200 vs. A300 esetében volt. sztem lenne sikere, nem mindenki van oda a LV-ért.

(#38) tailor válasza rumos14 (#37) üzenetére

tailor
(senior tag)

Ha 400 nem is, de 450 lehetne... És akkor aztán tényleg mindenki megtalálhatja a szája íze szerinti Alphát. Hát ha még megjönne a 750, valamint a 850/900 fölé az Alpha9, mint a híres Dynax 9 utód, 3D képpel és fullHD videóval, hinnye! ;)

(#39) fgordon válasza tailor (#21) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Engem nem érdekelnek a fotosznobok.

Használtam profi DSLR gépeket hosszabb-rövidebb ideig, Canon-t, Nikon-t, Olympus-t...

Képminőségben nekem a Canon tetszik, sok esetben azonos kategóriában, azonos mpixel-ben és kb szenzor méretben Canon-ban van a legtöbb részletesség, élesség.

Raw-ba fotózva kevesebb a különbség szerintem a márkák között, de mindenkinek más a tapasztalata.

Canon hátránya, hogy a váz meg L-es obik nem 5 Ft, Nikon-nak a legolcsóbb lencséinek a rajzolata már 6-8 mpixel fölött jól látszik, hogy gyenge, bár a Canon alap obik sem nagy számok, sőt... De ezek a "gagyi" dolgok is messze verik a kis kompakt gépek minőségét, értelemszerűen... :)

Sőt, értelemszerűen ez a Sony is jobb, mint bármilyen más márkás kis p&s gép... :)

De én csak hobbi fotós vagyok, kb értem az alapokat meg fotózásnál figyelek sok apróságra, de ennyi...

(#40) majom2 válasza tailor (#21) üzenetére

majom2
(őstag)

fotosznobok... tudod, aki nem az utobbi nehany evben vett dslr-t hanem esetleg mar joval regebben, az vagy canon-t vagy nikon-t tudott csak venni mert nem volt mas. ez nem panasz, mert nagyon jo gepek, csak nem art ha ezt sem felejti el az ember.

[ Szerkesztve ]

(#41) majom2

majom2
(őstag)

gyerekek, oszt deriteni ki fog? mert ezekkel a vazakkal (500, 550) azt nem nagyon lehet... (iso200, vakusync 1/160). nem art ezekre is odafigyelni ha mar fenykepezogepekrol beszelunk... ;)

(#42) rumos14 válasza majom2 (#40) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Minolta, anyone?

(#43) rumos14 válasza majom2 (#41) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na igen, ez nekem is feltűnt, hogy az iso szigorúan 200-ról indul, semmi alsó kiterjesztés. nem teljesen értem, mi indokolja.

(#44) tailor válasza majom2 (#40) üzenetére

tailor
(senior tag)

:R No offense, én nem róluk beszéltem, hanem akik szűklátóságból adódóan nem ismernek mást. Természetesen érthető, hogy ha valaki 20 év alatt összeszedett egy fajintos Canon / Nikon obiparkot, nem fog Pentaxot venni...

(#45) majom2 válasza tailor (#44) üzenetére

majom2
(őstag)

valamennyire jogos egyebkent mert tenyleg sok ilyen is van ;) de en nem csak erre gondoltam, hanem arra h regen nem volt alternativa a 2 markan kivul. sot, amikor en vettem a sajatomat akkor meg egyaltalan nem volt mas csak C, igy nem kellett sokat gondolkodni mit veszek :)

[ Szerkesztve ]

(#46) tailor válasza majom2 (#45) üzenetére

tailor
(senior tag)

Na igen, amikor a kínálat határozta meg a keresletet... (Bár ez sem jó, ami most van, hogy a kínálat betegesen gerjeszti a keresletet :( )

(#47) majom2 válasza rumos14 (#42) üzenetére

majom2
(őstag)

dslr-rol beszelek! az elso Minolta 2004 vegen jott ki. elotte mi volt? csak C/N... az elso atlagembernek szant C mar 2000 ota kaphato volt.

(#48) majom2 válasza tailor (#46) üzenetére

majom2
(őstag)

hat en inkabb nem sirom vissza azt a vilagot amikor 1 gep volt a valasztek :)
erosnek kell lenni es a csabitasnak ellen kell allni :) ugyanakkor iszonyatosan fejlodnek most ezek a gepek amit azert jo latni :) emlekszem, amikor nem volt ekkora konkurencia addig a fejlesztesek sem ebben a tempoban haladtak :)

(#49) majom2 válasza rumos14 (#43) üzenetére

majom2
(őstag)

a fene tudja, talan az erzekelo... a N d90 es d5000 sem tudja az iso100-at, bar ott valamivel gyorsabb a vakusync. mindenesetre eleg nagy szopas ez igy.

(#50) Szulita28 válasza majom2 (#49) üzenetére

Szulita28
(tag)

Miért ne tudná? Egész ISO 50-ig van kiterjesztés lefelé. Az más kérdés, h csak szoftveresen. Ezek a CMOS-érzékelők magasabb érzékenységre vannak optimalizálva, ezért is sokkal jobbak magas ISO-n, ugye. A legjobb eredményt 200-on adják, alatta rosszabbak.
Lehet, a Sony-nál is lesz lefelé szoftveres kiterjesztés (logikátlan lenne, ha nem), de nyilván itt is az ISO 200 az optimális.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.