Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Szóval jön az ISO 51200 és az ISO 102 400 ? :U

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#2) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És erre több mint 10 évet kellett várni? Nem értem.
Surfym@n: Ez most nem csak arról szól. A magas iso érték azért volt eddig probléma, mert ugyanazt a képet erősítették fel. Ebben az esetben viszont nem takarja el a kèpet semmi, ha jól értelmezem, így ugyanazt a minőségetet lehet elérni magasabb iso értékkel, illetve rövidebb záridővel.

[ Szerkesztve ]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#3) putu33

putu33
(lelkes újonc)

szerintem inkább ISO200 :) aztán ezt erősítí majd felfele

(#4) phpmoli

phpmoli
(tag)

ez voltmar itt 1 eve

(#5) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Ennek a kialakításnak volt eddig valamilyen technológiai akadálya? Nem nagyon tudom elhinni hogy senkinek ne jutott volna eszébe hogy így jobb :)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#6) kozmate

kozmate
(tag)

Profi CCD-kben eddig is használták ezt a trükköt.

(#7) ROBOTER válasza kozmate (#6) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Asztrofotózásban használnak fordított felépítésű (vékonyított) CCD-t, főleg az UV érzékenység elérése érdekében.

Amúgy nem hasonlítanám a CCD-hez, a CCD-ben nincs annyi vezeték + elektronika, ami elfedné a pixelt.

(#8) mrlujoak

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó, nagyon jó!

Minőségibb képek, még több eladás. Ez kell a Sony-nak is, csak így tovább, kell ez a technika.

mrlujoak

Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini

(#9) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Valami mintakép?
Ja, 1/2,4" érzékelő:DDD Akkor lehúzhatják a klotyón.

[ Szerkesztve ]

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#10) Surfym@n válasza Depression (#2) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

erre gondoltam én is, csak "gondolkoztam" picit a marketingesek fejével :)

Ui: ha el lehet érni pl. ISO 25600-n az eddigi ISO 1600-nak megfelelő minőséget akkor jöhetnek ezek az értékek is...

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#11) g@bo válasza j.bravo (#5) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

elfelejtettél szólni nekik? :F

(#12) stratova válasza phpmoli (#4) üzenetére

stratova
(őstag)

Gondolom akkor még fejlesztési stádiumban volt, most pedig eléri a gyártásit. Szvsz mobil szegmensben is kelleni fog ez nekik mint egy falat kenyér.
Tény, hogy a bejelentésről szóló hír fél órával később érkezett. :U

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#13) ROBOTER válasza Ijk (#9) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Arra esetleg nem gondoltál, hogy az egész nyereség csak kis méretű pixelek (kompakt, mobil) esetén jelentkezik?

Gyanús, hogy egy kompaktnál (kb. 2um-es pixel) az adott elektronika százalékosan sokkal nagyobb felületet emészt fel, mint egy 4..8um-es pixelnél, és pont ezért a nyereségnek csak a töredéke jelentkezne egy dSLR-ben.

(#14) FEDman válasza ROBOTER (#13) üzenetére

FEDman
(őstag)

Sajnos ebben van logika.
És ha ez így van, akkor nem véletlen, hogy ilyen kompaktban debütált.
Mert ugye ha kijön az első teszt és érdemi előrelépés lesz az eddigi kompaktokkal szemben, akkor az új szenzor lesz a király.
Ezek után ha majd bejelentenek egy új Sony DSLR-t ezzel az új szenzorral a közvélemény akkor is akkor is sztárolni fogja, ha az előrelépés nem is lesz olyan számottevő.
Ilyen a pozitív előítélet. :)

(#15) ROBOTER válasza FEDman (#14) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Mondjuk ha igaz a feltételezésem, egy pozitívuma lehet:

Jöhetnek az 50 megapixeles dSLR-ek, amelynél a képet mondjuk 12 megára leméretezve visszakapod a 12 megapixeles jel/zaj viszonyát, viszont nyoma sem marad a bayer/demosaic hibáknak.

(#16) Szten Márs válasza ROBOTER (#15) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hülye kérdés, de sajnos nem teljesen világos számomra a téma, nem nagyon ismerem ugyanis a jelenséget...
A diffrakció mennyire játszana negatív szerepet egy ilyen esetben? Egy 50 megapixeles érzékelőnél a nagy pixelsűrűség miatt úgy tudom már tágabb rekeszen is jelentkezik és emésztheti fel a részleteket, emiatt nem kerülnénk hátrányba egy 50MP-ről 12MP-re méretezésnél?

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#17) ROBOTER válasza Szten Márs (#16) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nem, hiszen a diffrakció miatt nem vész el fényenergia. Csak szétmossa a képet. A relatíve "túl kicsi" pixeleknek csak annyi lenne az értelme, hogy abszolút nem lenne Moire, nem lenne szükség AA-ra, és a későbbi demosaic hibái észrevehetetlenek lennének leméretezve (mint ahogyan most is azok erős leméretezésnél)

(#18) Szten Márs válasza ROBOTER (#17) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Thx! Azt hiszem utána kellene néznem ennek a témának :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#19) ROBOTER válasza Szten Márs (#18) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Csak gondolj bele, van egy kép, amelyen a háttered teljesen szét van mosva. Azért, mert ilyenkor egy falevél 30-40 pixelt lefed, nem lesz rosszabb a jel-zaj viszony.

Ugyanezt képzeld el kisebben. Az érzékelőnek mindegy, hogy azért fed le egy részlet több pixelt, mert nem volt ráállítva az élesség, vagy azért, mert diffrakció miatt elkenődött.

(persze most diffrakció alatt maradjunk ebben a méretnagyságrendben, ne a szélsőséges esetről beszéljünk)

(#20) Szten Márs válasza ROBOTER (#19) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ömm, nem a jel-zaj viszony romlását értettem hátránynak, hanem esetlegesen a részletgazdagság romlását, ha hamarabb jelentkezik a diffrakció miatti elkenés. Tehát, azt, hogy adva vagyon egy 50MP-es érzékelő, és egy szűk rekeszre állított objektív, fényképezünk, leméretezzük 12MP-re a képet, de ha az a forumos okosság igaz, hogy kisebb pixelméret mellett hamarabb és jobban jelentkezik a diffrakció, akkor nem lesz-e részletszegényebb emiatt az így készült képünk, mintha egy 12MP-es szenzorra fényképeznénk, ahol a diffrakció nem játszik az adott rekeszen akkora szerepet?

(#21) ROBOTER válasza Szten Márs (#20) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Már miért jelentkezne hamarabb a diffrakció ebben az esetben? A diffrakció nem tudja, hogy a 12 megapixeles kép hogyan áll elő. Ha a végcél a 12 megapixel, akkor mindegy, hogy 1 nagy vagy 10 kisebb pixelre (amiből majd egy lesz a végén) hat erősen a diffrakció.

A terület a lényeg. A diffrakció a területre hat.

(#22) Szten Márs válasza ROBOTER (#21) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oké, világos, most már értem, hogy merre lesz elásva a kutya :K Mint, ahogy előre figyelmeztettelek, hogy nem ismerem a témát, de a gyakorlati lényeg mindössze ennyi volna, legalábbis szempontomból, szóval thx!

(#23) phpmoli válasza stratova (#12) üzenetére

phpmoli
(tag)

oke, csak ebben a hirben nem volt szo gyartasrol, ezert volt furcsa

(#24) Duree

Duree
(PH! addikt)

Ha ez igaz akkor erre miért most jöttek rá?

(#25) Parci válasza Duree (#24) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

?

einstein is kötsög volt, hogy ennyit várt a speciális relativitáselmélettel, pedig bárki megérti, amikor tanulja az egyetemen. ergo könnyű.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#26) pilóta válasza Parci (#25) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

A speciális relativitáselmélettet szvsz senki sem érti, csak úgy csinál, hogy megkapja a jobb jegyet, (ufóéknál azóta is ez a legjobb vicc) ;]

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#27) Parci válasza pilóta (#26) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az az általános, amit senki sem ért. a speciálist még én is megértettem, pedig nem vagyok pufó :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#28) drkbl

drkbl
(őstag)

Sony cikk az Exmor R-ről, gyenge tesztképpel :) : [link]
A dpreview linkje alapján

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.