Már megint hogyan kerül nVidia chipset AMD CPU alá? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
[Re:] Razer Battlefield 3 BlackShark gamer headset retro stílusban
[Re:] OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is
[Re:] Dell XPS One 27 – QHD felbontású All-in-One Ivy Bridge processzorral

Már megint hogyan kerül nVidia chipset AMD CPU alá? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Kicsit elmaradtak, 2006 elején járnak még amikor Amd és Nvidia még "szerette" egymást.
De a poén az, hogy Intel alá meg alapból Atit tesznek...
CSS (Hun)Bloodkiller
(#3) Major Major válasza VaniliásRönk (#1) üzenetére
arra volt szerződés/az maradt raktáron 
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

Ez tényleg furcsa. Miért nem a komplett platformot használják? 
Valaki tudna értelmes felhasználási területet ennek a gépnek? Mert officepasziánszwördinternet gépnek sok, komolyabb alkalmazásokra meg kevés a péznéért. ott már bejönnek az opteron, Xeon ovnalak, pluz Quadro, FireGl karik.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
(#6) VaniliásRönk válasza Major Major (#3) üzenetére

Akárhányszor van hír AMD processzoros OEM gépről (legyen az ilyen irodai gép vagy HTPC), mindig nVidia chipset kerül bele, akármelyik gyártóról van szó, szóval most már igencsak fúrja az oldalamat, hogy hogy is van ez.
(#7) Razermazer válasza VaniliásRönk (#6) üzenetére

A nagy összeesküvés elmélet az van, és jót röhögnek rajtunk felhasználókon Ati és Nvidia vasárnaponként együtt ebédelnek mint vezetőink
megvan ez csinálva kéremszépen 
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh
(#8) Major Major válasza VaniliásRönk (#6) üzenetére
lehet, hogy ez valami titkos anitmonopol dolog, minden gyártótól beletesznek valamit 
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.
(#9) VaniliásRönk válasza Major Major (#8) üzenetére

Akkor legalább egy Intel Wi-Fi-kártyát is tegyenek bele. 
Mire elég erős ez így irodában? Illetve mi az, amire nem sok már a teljesítménye?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Szép a ház és jó az anyaghasználat. Ritka az ilyen HP dizájn, általában szürke, szerver-szerű kinézetet adnak neki.
nVidia - The Way It's Meant To Be Played
vitatkoznék: a WS vonalukon ehhez hasonló van egy ideje, csak nem zongoralakk fényezéssel, hanem ezüst felületekkel.

Sziasztok.
Nem tudom melyik topikba illene a kérdésem, hátha itt tud vki segíteni.
Van nálam most egy HP asztali gép (ismerősömé). Rá kéne telepítenem az xp-t, de most vettem észre hogy nincs hozzá semmi driver. Szerintem ez egy előre összerakott gépként lett megvéve, alaplap van benne meg hálókártya, semmi más kártya nincs.
Csak annyit látok rajta, hogy HP G3000, vista home basic. Nem tudja valaki ezekben milyen típusú alaplap lehet, vagy hogy milyen driver kéne? Tudom, hogy nem sok az infó, én is ennyit látok csak.
köszönöm
XP

HP weboldala, es megkeresni drivert hozza...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Köszi, erre nem gondoltam
Viszont én ott csak egy ilyet látok letölteni: HP Software Update Utility,
amit ha feltelepítek (a saját gépemre gondoltam hogy leszedném a szükséges drivereit a hp-nak), nem történik semmi, ez csak vmi driver frissítő progi.
XP

Vagy ezt úgy kéne csinálni, hogy felteszem a hp gépre az xp-t és utána fel ezt a progit és akkor talál xp-s alaplap drivert?
XP

Hat, en megprobalnam igy is
. De IMHO le is lehet toltenia drivereket kolun...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Nem tudnál vmi linket? Mert én nem találok, csak amit írtam. Mi az az IMHO?
XP

Jó, az imho-t nem kell megválaszolni, rájöttem
de egy jó linknek hálás lennék, mert biztos le lehet külön, de nem tudom milyen néven keressem az adott drivert, a hivatalosan meg csak az a frissitő program van. Tehát a gép a hivatalos oldal szerint HP Pavilion g3001.uk Desktop PC
[ Szerkesztve ]
XP

Akkor az van... Keressel!
(Meg egyaltalan, ha felmegy a Win, akkor van olyan eszkoz, amihez nincs driver?)

Van.
XP

Az a baj, hogy felteszem az xp-t és nem csatlakozik a netre, így drivert se tudok leszedni vele.
XP

Azert kellene keresni egy halokartya drivert... Nem hiszem, hogy HP wboldalon nem talalhato meg...
[ Szerkesztve ]

Azóta már találtam, csak rosszul írtam.
De a következő a probléma:
Felepítettem az xp service pack 3-at.
Leszedtem a drivereket (de nem a hp oldalról, ott csak az a frissitő progi van xp-hez).
Mind feltelepítettem csak az on-board lan driver nem akar felmenni, mindig le áll a telepítés és kiírja, hogy állítsam le a gépet és dugjam be a hálókártyát, ami amúgy benn van.
Nem tudom, akkor szar?
Everest progi ezt irja ki a Hálózat - Internet - Jelenlegi proxynál és Lan proxynál egyaránt, hogy letiltva.
Lehet e ez a probléma? Ha igen, akkor ezt hol lehetne engedélyezni?
köszi
[ Szerkesztve ]
XP

1. Vagy nem jo drivert akarsz ratenni.
2. Esetleg nezd meg a biost, nincs-e letiltva a lan.

Az onboard lan valóban ki volt kapcsolva, pedig ezt már rég meg akartam nézni, csak elfelejtettem, kösz.
Most már fel is ismerte az Everest is, hogy Realtek RTL 8139/810x, még a driver is felment jól, viszont az eszközkezelőben továbbra sincs hálózati kártya feltüntetve, internet nem működik, nem talál a rendszer hálozati adaptert, most már tényleg nem értem, mi kellhet ennél több?! 
Vagy amit legutóbb írtam, hogy az Everest-ban a Hálózat - Internet - Jelenlegi proxynál és Lan proxynál egyaránt az van írva, hogy letiltva.
Lehet e ez a probléma? Bár attól még láthatná a rendszer a hálókártyát.
[ Szerkesztve ]
XP

Kezd elorol... 

Én is gondoltam, hogy lehet újból teszem az xp-t.
Bár tartok tőle, hogy nem lesz jobb, mert amikor a srác ideadta és rajta volt még a régi op. rendszer (bár tele vírussal), akkor se lehetett rácsatlakozni a netre, de akkor még ráfogtam az állapotára, na mindegy, adok egy utolsó esélyt neki.
XP