Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Need!

Ekkora objektívre milyen szűrőméret passzol vajon?

Vajon milyen érzékelővel fogják elkerülni a zselé hatást?

[ Szerkesztve ]

(#2) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

Bye Kodak, bye IMAX...

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#3) Vicoo

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

mjpeg!!? milyen háttértár kell ennek ???

(#4) Mr.Csizmás válasza Vicoo (#3) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

olyan szűk 1 órát tudsz felvenni 16 gigás kártyára, 720p-vel....lehet számolgatni

gyak.tapasztalat, pen mini

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#5) Vicoo válasza Mr.Csizmás (#4) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

jól gondoltam... tehát 4k esetén 15 percet lehet felvenni 16gigára? ok , tudom ez nem otthoni felhasználóknak készült,de azért elég kiábrándító. mármint nincs valami jobb formátum erre,ami nem ilyen irtózatosan helyigényes?

(#6) Cadal válasza Vicoo (#5) üzenetére

Cadal
(őstag)

nyugi, majd kitalálják a beépített SSD-s verziót, aztán nem lesz hátrány a nagy fájlméret. :K

(#7) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

A filmes műfajok többsége nem annyira dinamikus, mint a fotós. Legtöbbször tudják, hogy mikor mi jön, ritka az hogy elő kell kapni a kamerát és beállítás nélkül kell filmezni. Gyakran dolgoznak rövid jelenetekkel, nincsenek hosszú percekig tartó snittek.

Egyébként már maga a belső 4k-s videostream is is elég nagy teher lenne egy memóriakártyának, lehet hogy nem is kártyára megy majd, hanem egy nagy belső pufferen keresztül valami nagy sebességű vezetékes kapcsolaton, Firewire, USB 3.0, Thunderbolt, gigabites net vagy valami optikai kapcsolat.

(#8) Chal válasza Vicoo (#5) üzenetére

Chal
(újonc)

Nincs, itt fontos, hogy ne legyen agyontömörítve a cucc, mivel rengeteg utófeldolgozás lesz rajta, és panelháznyi méretű vászonra készül az anyag. És hidd el hogy a célzott vásárlói körnek nem az a gondja, hogy hány gb-s háttértárat vesz hozzá :)

(#9) jap

jap
(fanatikus tag)

Abba az irányba gondoltam a fejlődést, h a FF érzékelőt kamerákba építik, nem fényképezővázba... :F
Persze így olcsóbb volt és még 3-4x el lehet adni uazt a lapkát stb.
Viszont (szabványos) kamera alakkal ki lehetne rúgni a filmes gépek nagy részét, használni a hozzá kifejlesztett eszközparkot.

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#10) Srodney válasza Mr.Csizmás (#4) üzenetére

Srodney
(senior tag)

hopsz,az szép lehet... :U

(#11) Mr.Csizmás válasza Srodney (#10) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

oly epm-1 :) de a kepminoseg is odaver :))

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#12) Gondwana válasza Vicoo (#5) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

15 perc? Az háromszorosa egy IMAX filmnek! (Nem a vetítendőnek, hanem a nyersanyagnak)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#13) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

Szerintetek aki kifizet 6 millát a vázra, 2 millát a fix és 14 millát a zoom objektívekért, annak gondot jelent mondjuk 4db ilyen beszerzése?

(#14) Márton válasza Gondwana (#12) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

5x-öse...

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#15) Blizzard.9

Blizzard.9
(tag)

Azért szerintem illet volna először a C300 bejelentését lehozni, és csak utána azt hogy miket tervezget még a Canon.

(#16) ROBOTER válasza Blizzard.9 (#15) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Mivel a C300 adatainak kb. a 10%-a ismert, én megértő vagyok.

(#17) MLaca válasza Blizzard.9 (#15) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

a c300 kifejezetten mozgóképes kamera, már nem illik bele a "digicam" rovatba.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#18) Vicoo válasza Gondwana (#12) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Elrontottam, nem vagyok jó számoló, bocs.

(#19) Hobbbyt válasza Vicoo (#18) üzenetére

Hobbbyt
(fanatikus tag)

1280*720
------------- X ~60 perc = 6,25 perc
4096*2160

:B

De természetesen ez nagyonsokminden mástól is függ...

[ Szerkesztve ]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |..Galaxy S2..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore -> by vidékiürge

(#20) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem semmi gond nincs azzal hogy hogy a 4k-nak nagy a helyigénye. Sokkal több információnak sokkal több hely kell. Az adattárolási technológia pedig már régen kész van erre. A több Terabyte-os HDD-k az SSD-k és a gyors interface-ek korát éljük, legalábbis sokkal gyorsabb, mint ami ehhez kellene. Egy ilyen gépbe ha nagyon akarnak, tehetnek 1,8 inches 256GB-os SSD-ket, vagy csak tok nélüli flash modult, amiknek az írási sebessége túllépi az 1Gbit/sec értéket, vagyis bőven megfelel a full frame 4k-nak is 24-30 fps-nél, de dolgozhatnak rögtön egy szerverre pl. egy Thunderbolt vagy hasonló csatlakozóval és akkor megspórolják az időt, míg lementik a gép tárolójáról az adatokat. Úgy tudom a Canon-t nagyon érdekli a Thunderbolt interface.

(#21) Mr.Csizmás válasza Tigerclaw (#20) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a hdd-t húzd ki a szövegből, mert lassú ehhez már :N

(#22) Tigerclaw válasza Mr.Csizmás (#21) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy értettem, hogy fel lehet építeni egy rendszert, ahol a tárolásra van elég hely, amit a nagy HDD-k biztosítanak, felvételre meg ott vannak a kisebb SSD-k, amik elég gyorsak, de nem valók hosszútávú tárolásra. Mondjuk 15k-s Seagate Cheetah HDD-k raidbe kötve biztos elég gyorsak lennének az írásban is.

(#23) poci76

poci76
(kvázi-tag)

A Hobbit 5k-ban forog, 48fps-sel, 3D-ben. Az alábbi filmben pont ezekről van szó, még az adathordozó is látható. [link]

(#24) Tigerclaw válasza poci76 (#23) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a canon kamera nem a professzionális filmes piacra készül, hanem az "amatőr", félprofi szegmensnek.

Jelenleg még a 4k is csak amolyan kísérleti próbálkozás, vagy mondhatnánk az IMAX jövőjének, amit csak speciális mozikban lehet megnézni. Tippem szerint jelenleg nincs olyan mozi a világon, ahol meg lehet nézni 5k-s, 3D-s, 48p-s filmet. Arra leszek kíváncsi, hogy mibe fog neki kerülni, hogy a digitális utómunkát, meg a CG-s részeket full-HD helyett 5k-ban kell elkészíteniük.

(#25) Vicoo válasza Tigerclaw (#24) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Megnéztem én is, hát nagyon durva! De azt én sem értem mire jó most az 5k, ha nincs hol vetíteni, mire meg lenne, addigra nem érdekel senkit ez a film , gondolom. ELképesztő amúgy milnye kicsi egy ilyen RED kamera, ahhoz képest hogy a "hagyományos" filmes kamerák milyen nagyok .

(#26) Rebourne válasza Tigerclaw (#24) üzenetére

Rebourne
(lelkes újonc)

Használnak DSLR-t a profik is. Vannak szögek, ahova csak kis kameratesttel férnek hozzá, olyankor jól jöhetnek, és néhány filmrendező már bevette az eszköztárába a fényképezőgépeket. Szerintem biztos, hogy nem csak az amatőrökre és a félprofikra gondoltak egy ilyen kamera megtervezésével.

De félig kísérleti jelleggel teljes filmeket is forgattak már DSLR-rel [link]

(#27) BoGyesz_24 válasza poci76 (#23) üzenetére

BoGyesz_24
(senior tag)

Köszi a linket, ezt a werkfilmet nem láttam még! :Y Döbbenet milyen megoldásokat és felszerelést használnak.

www.izoominphotography.com

(#28) ROBOTER válasza poci76 (#23) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nem csak látható, el is mondja, hogy 128GB kapacitású. Ez CF-ben is simán elérhető már.

Megnézem az anaglif képet kimerevítve, ahhoz képest, hogy kézzel rajzolták, elég komoly.

[ Szerkesztve ]

(#29) Mr.Csizmás válasza Rebourne (#26) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

spielberg, vagy melyik elsőosztályú mókus 5Dmk2-ket akar(t) (?) használni valamelyik csúcsfilmjéhez (vagy használt)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.