Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) HyP3b0y

HyP3b0y
(senior tag)

Árukra kiváncsi lennék, lehet érdekelne egy ilyen :D

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#2) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Júeszbí:D akk lehet már a gps est venném meg:D

(#3) carrot

carrot
(fanatikus tag)

Most lehet hülyeséget kérdezek, de ez van. Akkor ebbe nem lehet bedugni a kábel Tv dugaszát? Kábel adást szeretném a gépen nézni. Vagy ahhoz PCI megoldás szükségeltetik?
daa-raa : Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Happy challenge based learning to me!

(#4) daa-raa válasza carrot (#3) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért ne lehetne?

Si vis pacem, para bellum.

(#5) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

támogatja az MPEG 2 formátumú digitális TV adásokat is

Ez csak szoftver kerdese, qrvara mindegy a ts-ben milyen kodolas van... es ezekutan jonnek a hulye kerdesek....

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#6) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát ha jó árban lesznek érdekelne egy,de elötte jó lenne valami teszt róla,mert az ember nemigazán szeret zsákbamacskát venni

(#7) viszta99

viszta99
(fanatikus tag)

az ár biztos borsos lesz!
;]

Telefon : 70-403-8474

(#8) KicsiUbul

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

IPTV-re pl alkalmatlan.

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#9) azbest válasza KicsiUbul (#8) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem te nem tudod mi az iptv :U

(#5) wwenigma
hacsak nem kizárólag saját szoftverrel működő ketyere... de annyira tán csak nem gurult el a pirulájuk.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#10) daa-raa válasza KicsiUbul (#8) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Maga az IPTV sem egy nagy eresztés...

(#11) KicsiUbul válasza azbest (#9) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Véletlenül tudom, mi az :))
És azért nem jó mert a Set Top boxokon (általában) nincs sima antennakimenet, csak composit, svideo, HDMI, scart.

daa-raa:

szerintem kimondottan jó dolog, sok funkció van benne, ami igen hasznos tud lenni

[ Szerkesztve ]

(#12) daa-raa válasza KicsiUbul (#11) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szegény IPTV kicsit sávszélhiányos. Ha FullHD-t (vagy akár csak sima HD-t) akarna az ember rajta komoly kínálat mellett, akkor minimum 1-2Gbps-os kapcsolat kellene. Jelenleg DVB-T-n egy multiplex önmagában nagyobb sávszélt biztosít (31,668Mbps), mint a tipikus IPTV teljes sávszélessége...

(#13) KicsiUbul válasza daa-raa (#12) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Erre megoldás az optika

(#14) daa-raa válasza KicsiUbul (#13) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A jelenlegi max netes sávszél, amit a szolgáltatók biztosítanak 120-140Mbps. És ugye ebből jön le az IPTV. Nagyon gyér. Majd ha általános lesz a Gbps-os net, akkor esetleg lehet komoly kínálat normális minőség mellett. Az IPTV sokkal inkább infrastruktúrafüggő, mint bármely más rendszer.

Arról nem is bveszélve, hogy felvenni úgy sem tudod majd HD-ben. Mert ugye a HDMI az egyetlen, amin ki is küldi, de a túloldalon meg kell egy HDCP képes eszköz. Vannak ugyan HDMI bemenetes kártyák, de azok alsó hangon 40-50K-ba kerülnek. Szóval marad a max 768x576 felvétel, akkor viszont előrébb vagy a sima analog adással, lévén az nem egy valahogy, de mindenképpen veszteségesen tömörített digitális jel.

(#15) KicsiUbul válasza daa-raa (#14) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

A lakásig optikán elmehet akár gigabit is, tehát az infrasrtuktúra kész. Nem vitatom azt amit mondasz, de az eredeti témához nincs köze. :) A privát véleményem szerint a jelenlegi lehetőségek közül az iptv a legbiztatóbb.

(#16) daa-raa válasza KicsiUbul (#15) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Elmehetne, csak nem megy, innentől kezdve meg mindegy, hogy ott van a kábel vagy sem. Az optikai kábel kapacitása is véges, szóval az sem garantálja, hogy mindenkihez mindenkor eljut az 1Gbit (ugye a szerződésben ott van a mindenkori garantált minimum, azt vedd alapnak, ne a hirdetésben megadott maximumot).

Legmegbízhatóbb? Ízlés dolga. Amihez mindenképpen a szolgáltatótól kapott STB kell, az számomra nem megbízható.

[ Szerkesztve ]

(#17) KicsiUbul válasza daa-raa (#16) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

"Legmegbízhatóbb?" nem. a legbiztatóbb... De ha az a gondod hogy nem tudsz IPTVn nézni 30full HD adást, akkor mondj alternatívát, ami tudja ezt.
Gyakorlatilag meg szinte minden szolgáltató ad set top boxot, így neked tényleg csak a DVB-T marad :K

(#18) daa-raa válasza KicsiUbul (#17) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azt elolvastam...

DVB-T-n akár megoldható a sok-sok HDTV adás. És DVB-T2-vel a sávszélessége még növekedni fog.

Igen ad STB-t, de pl a Digi nem kódol, így kártya sem kell hozzá. Egy DVB-C tuner, és már a PC-den is azt csinálsz a jellel, amit csak akarsz. Ez az igazán biztató. És akkor még ott van a DVB-S2 is... Az IPTV mindig is sávszélhiányos lesz.

(#19) KicsiUbul válasza daa-raa (#18) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Egy még nem bevetetett technológiát hasonlítasz egy már évek óta létezőhöz, szerintem nem autentikus a dolog. Az optkia is nyilván fejlődni fog. Bár érteni nem értem, mi jó abban, ha a híradót HD ban nézi az ember.
Az eszmecserét szívesen folytatom, viszont keressünk egy megfelelőbb topikot a folytatáshoz, ne ezt offoljuk

(#20) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Ha ez a szerkezet csak az analóg adásokat fogja, akkor az ára sem lehet túlságosan nagy ...

... a digitális világ a jövő!

;)

Press any key to continue ...

(#21) azbest válasza KicsiUbul (#11) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

értelek.. te iptv set top box gépre kötést mondod... én meg azt hittem, hogy azt hiányolod, hogy ez a tuner nem képes iptv adát vételére.... szal félreértés volt :)

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#22) daa-raa válasza marsu (#20) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ott van a cikkben: az A03X analog, a C03 viszont hibrid.

(#23) KicsiUbul válasza azbest (#21) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Igen erről van szó. Nálam most egy pinnacle pctv 100e van kötve az STB re, és úgy nézem a TV-t gépen. :)
Nekem még ilyen eszközökkel nem sikerült normálisan befognom semmit szobaantennával, akármilyen jelerősítős bigyóval próbálkoztam :(
Mikor meg ilyen USBs stickre rákötöttem a UPC-s koaxot, majdnem kiszakadt az USB csatlakozója, mert lehúzta a kábel :(

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.