Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Számomra még mindig nagyon drágák, nagyon visszasírom azt az időszakot amikor 4850-et lehetett venni 30-35k között, jó lett volna ezt továbbfolytatni. És egy ilyen egyedi hűtéses (+elhanyagolható OC) 5850-et 40k-ba venni

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#2) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

Azért azt is vedd figyelembe, hogy 2008-ban 20%-kal jobban állt a Forint, de ettől függetlenül sok 255 Euro az 5850-ért. 200 Euro körül reálisabb lenne.

(#3) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Most ez tényleg igaz vagy elírás??! Pár plusz Mhz-ért meg egy játékkuponért van arcuk plusz 120 eurót kérni :Y
Tööb mint LOL :W

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#4) Kevinmaster válasza luw2win (#1) üzenetére

Kevinmaster
(tag)

Én inkább azon csodálkozom, hogy túl nagy az ugrás mind árban, mind teljesítményben az 5770 és az 5850 között. Vagy lesz 5830? :F

Ha egy cápa eszik a tenyeredből, hamarosan a lábadból is fog...

(#5) ABee

ABee
(tag)

Valahogy a 5870 vapor-x külsôre jobban tetszett, de ha ez is olyan hatékony lessz hûtésben akkor nálam nyert. Szerintem nem az árfolyamokkal lessz itt baj srácok. A 4000-es széria kártyái is ennyibe krültek eleinte. Nem tudom mit vártok, amíg a Fermi nem jelenik meg nincs miért árat csökkentenie az AMD-nek.

@Kevinmaster: Lessz bizony! Nemsokára érkezik is.

[ Szerkesztve ]

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#6) FRENK1988 válasza Kevinmaster (#4) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lesz lesz. De az a kérdés hogy mikor? :O

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#7) Televan

Televan
(senior tag)

Vapor-x nem is drága, én novemberben a gyári hűtős Sapphire Radeonért 68.000 -et adtam. :K

Nincs nagy Fermi, akkor nincs kicsi occsó Radeonka...

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#8) .mf válasza Kevinmaster (#4) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Már régóta tudjuk, hogy lesz 5830.
Csak azt nem tudtuk, hogy milyen lesz, de úgy látszik, most kiderült: ha ez nem fake, akkor 1600 helyett 1120SP (2×7 SIMD blokk), 80 helyett 56 textúrázó, 40 helyett csak 16 ROP ( :( :(( ) lesz, és 256bit GDDR5. A nagyon levágott ROP-szám miatt pixel-fillrate-ben még az 5770 is elhúz mellette :( ezt kicsit túlságosan lebutították.

(#9) azoli09

azoli09
(tag)

Helló
hát igen drágák, én egyet nem értek, mégpedig azt hogy most 70000 ft körül mozog a 5850 ára,a 5870 meg 100000ft ami nekem drága mindkettő ,de nézzük meg a gtx260 tol felfele egészen a gtx285 az árakat, azok vajon mért olyan drágák? pl a gtx285 ha jól tudom lassabb mint a 5870 és ugyan annyiért megy , és a gtx275 szintén 70000ft körül mozog és sebességbe ugyan ott van ahol a 5850 talán az utóbbi gyorsabb is nála ,
ha az nv adja drágán a lassan noé kibacta bárkájából kártyákat amik egyébként mai napig erős és bőven elég mindenre kártyák ,csak egy a bibi vannak nála jobbak és gyorsabbak is .
Senkit nem akarok megbántani itt nem a ati vagy nv fanságról van szó,hanem ez így nem jó,
pl van egy 72cm flatron tv sokkal olcsóbb mint egy 72cm lcd vagy hd ,mert az utóbbi 2 sokkal szebb és jobb gondolok itt a fogyasztás meg ilyenekre kép is szebb .
Ez persze a saját véleményem amivel szerintem sokan így vannak :)

(#10) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még jó, hogy olcsóbb a Sapphire, az azért csak 5850 nem pedig 70. :D

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#11) ^Clown válasza luw2win (#1) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, csak én más szempontból is visszasírom: akkor nem állt ilyen sz@rul a forint.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#12) ABee válasza .mf (#8) üzenetére

ABee
(tag)

Úgy érted 32 helyett csak 16 ROP?

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#13) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Nagyon jó kártyák! :R

(#14) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsileszek mikor lesz megfizethető árban 5850. (35-40K, de inkább 35K)

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#15) ABee válasza ^Clown (#11) üzenetére

ABee
(tag)

Nem tudom mirôl beszélsz... azért a 270 messze nem olyan rossz mint a 310-320 mint ami még nem is olyan rég volt.

(#16) ^Clown válasza ABee (#15) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, csak akkoriban 235Ft körül volt az euro. De ha Te elégedett vagy a 270-nel, hát szíved joga.

[ Szerkesztve ]

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#17) GuB3Ra válasza azoli09 (#9) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

A gtx 285 lassabb az 5850-nél :K

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#18) priti

priti
(őstag)
LOGOUT blog

..hááát... ettől sem izgultam fel :B

Hardverlesen

(#19) ABee válasza ^Clown (#16) üzenetére

ABee
(tag)

Igen 2007-ben meg volt 280 is. Persze én is szeretnék 240 meg 200 forintos eurót de azért ne lógjon bilibe a kezünk. Szép dolog, hogy akkoriban mesterségesen alacsonyan tartották az árfolyamot, de lehet nem rokkantak volna bele emberek a svájcifrank és egyéb devizahiteleikbe ha az nem lett volna. Szerintem nem baj ha reális szinten tartják a forintot, mert utána kevesebb bajt okoz a korrekció amit a piac kierôszakol magának. Ahhoz képest hogy még messze nem másztunk ki a kakiból nem olyan rossz az a 270 ami most van. Persze igazából már rég nem az árfolyamokat kellene nézegetnünk hanem be kellett volna vezetnünk az eurót, de ahhoz ugye a kedves fejeseinknek is meg kellett volna eröltetniük magukat.

(#20) Szlovi válasza Tom5 (#14) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Újonnan még 1 év, használtan kb.ősz

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#21) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Nekem 4870 Toxic-om van, aminek nagyon hasonló a hűtése a Vapor-X-hez.
Nagyon bevált, még játék közben is halk! :)

(#22) lsc válasza Szlovi (#3) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A vapor-x 5850, a club3d 5870.

Egyébként igen, ez több mint LOL. Aláírásodból kiindulva tényleg abba kellene hagyni az olvasást, nem kell erőltetni ha nem megy.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#23) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A neve tuning, de magát a kártyát nem nagyon rángatták meg. Szokás szerint...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#24) atti_2010 válasza Televan (#7) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A Fermi 180.000Ft lesz, legalábbis a csúcs darabok , nem hiszem hogy befolyásolja a Radeonok árait, az olcsóbb Fermik meg ősszel érnek ide ha egyáltalán lesznek, addigra meg itt a 6000-es széria.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#25) stevve válasza Móci (#23) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezek a gyári tuningok nem is szoktak túl jelentősek lenni. Inkább egy kis extra profitra mennek. Persze ez a Club3D nagyon tetszetős.

Más.
akik meg abban reménykednek, hogy az 5850/70 ára drasztikusan csökkenni fog, csak annyit, hogy ez egy szép álom. Lassan betömnek minden rész, kijön a paletta szinte összes modellje az 5000 sorozatból és úgy tűnik, hogy az előre megszabott határok az árban elég szépen eloszlanak, úgyhogy 35K-s 5850-ről álmodozni naív dolog. :( És ezen a Fermi sem fog segíteni. Ennyire nem fogja lenyomni az árakat - már ha fogja egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#26) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez b4szottdrága :(

jöhetne már egy 5830

szerk.: nem 4830, 58 :DDD

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#27) Móci válasza stevve (#25) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tetszetősnek tetszetős, a Club3D-t például szívesen bepattintanám a gépbe.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#28) Sicilian válasza luw2win (#1) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Azt Én is a Gainward 4850-t, 31k vettem, anno mikor megjelent nálunk, mentem másnap meg is vettem.Bár 1 darabig még elvagyok vele.....

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#29) zuchy válasza .mf (#8) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Én csak azt nem értem, hogy 16 ROP az 128 bit ugye. 5850-nél van 32, azt adja ki a 256-bitet. 5770-nél van 16, az 128-bit. Most vagy elírás, vagy új chipet terveztek volna? :U :F

PC-STYLE.hu

(#30) --Disztroj-- válasza atti_2010 (#24) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

"....ősszel érnek ide ha egyáltalán lesznek, addigra meg itt a 6000-es széria."

hogy mi lesz addigra??? : D

Csak nem gondoltad komolyan...

Monitor kalibrálást vállalok baráti áron, profi eszközzel!

(#31) joi29 válasza zuchy (#29) üzenetére

joi29
(őstag)

16 ROP az 128 bit ugye ezt honnan olvastad?

(#32) House M.D

House M.D
(kvázi-tag)

Ha nemlenne ilyen szar az átlag.ker megfizethetőbbek lennének a karik :((

"A zenészek nem mennek nyugdíjba, egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene." /Louis Amstrong/

(#33) ^Clown válasza ABee (#19) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a vita messze vezet, amúgy pedig igazad van :R

(#34) atti_2010 válasza --Disztroj-- (#30) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az új csip neve Hecatoncheires és valamikor ősz végén tél elején érkezik az 5000 széria léváltója, miért csodálkozol így?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#35) --Disztroj-- válasza atti_2010 (#34) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

Bocsi, nekem nincsenek ilyen infóim....az számomra mindenképp furcsa, hogy az ati a köv. szériára készül, mikor a jelenleginek egyelőre nincs vetélytársa, továbbá a fejlemények alapján az új nv karikat is tuninggal jó eséllyel befogja...szal új termékek gyártása teljességgel indokolatlan lenne....de legyen igazad, mert akkor lemennek az árak

Monitor kalibrálást vállalok baráti áron, profi eszközzel!

(#36) yakuza.tora válasza Szlovi (#3) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Én simán elhiszem, ugyanis a 4890 VaporX-es karim GPU-ján a Sapphire kemény 20 MHz-et húzott! :K :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#37) stevve válasza atti_2010 (#34) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Merre van erről bizonyíték a fudzillán és a tavaly októberi híren kívül? :U

PH semleges

(#38) TeeBee73 válasza .mf (#8) üzenetére

TeeBee73
(őstag)

"Friss információk érkeztek a sokak által várt Radeon HD 5830-ról is. Az előzetesen pletykált adatok továbbra sem változtak, így előreláthatóan 1280 aktív shader processzort rejt a kártyán található Cypress lapka, amelyekhez 60 textúrázó csatorna társul. A ROP blokkok esetében nem történt letiltás, így megmaradt a 32 darab blending egység és a 256 bites memóriabusz. A magórajel várhatóan 750 MHz lesz, míg a GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 4 GHz-en fog ketyegni. A kiszivárgott adatok szerint a termék hivatalosan február 25-én rajtol, tehát ha mindez igaz, akkor már nem kell sokat várni rá."

Link. :U

"Amikor kicsi voltam, anyám mindig azt mondta, hogy egyszer börtönben fogom végezni. Nem azért, mert bűnöző alkat vagyok, hanem mert egyszerűen hülye..."

(#39) Rayyy

Rayyy
(tag)

Én akkor vettem gyári 4850-et, mikor a boltban 42.000 volt. Azóta is nagyon jól teljesít, úgyhogy ha jön a Krájszisz 2, akkor kap a gépem egy ilyen 5850 Vapor-X-et. Remélhetőleg a jobb lesz a forint és a kártya ára is lemegy addigra (egészen biztosan).

Állást foglalok: PC / Intel / nVidia / 2D / stereo / nemokos / kindle

(#40) zuchy válasza joi29 (#31) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Persze lehet bármennyi, de az 5850-nél 32 ROP van és ha nem tervezték át a chipet, amit kétlek, akkor 256-bit az 32 ROP. Ezért nem értem a 16 ROP-ot. Vagy be "kötni" 16 ROP-ba is a 256-bitet? :U

PC-STYLE.hu

(#41) TESCO-Zsömle válasza stevve (#37) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Arra én is kíváncsi lennék, mert tudtommal csak jövőre jönnek...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#42) stevve válasza zuchy (#40) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy lenne ilyen összefüggés... vagy van és én maradtam le?

TESCO-Zsömle:
Már csak azért is sántít, mert csíkszélt is váltanak majd, ha minden igaz.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#43) .mf válasza TeeBee73 (#38) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

A :U-t csak tartsd meg magadnak
- írtam is, "ha nem fake"
- az általad idézett hír már pár hetes pletykákra épül, és forrást se jelöl meg.
- az általam linkeltnek van forrása, s a diák is eléggé ATi-snak tűnnek;
- tesztelőknél már vannak 5830-as kártyák, és ugyan még az NDA tart, de nem mondták, hogy hamisak lennének az adatok, továbbá azt is megerősítették, hogy amiket eddig kaptak, azok az 5830 kártyák mind az 5870 nyákját kapták.

(#44) zuchy válasza stevve (#42) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Gbors, vagy Abu tiszta vizet önthetne a pohárba. :)

(#43) .mf: Érdekes, az 5830 majdnem annyit fog enni, mint az 5870. És az ő nyákját is kapja, tehát akkor hosszabb is lesz. Kicsit fura. Olyan kényszermegoldásnak tűnik.

Előző hsz-m utolsó mondata: Vagy be lehet "kötni"...

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#45) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én 50K-ért terveztem 5850-et március elején... :O

Milyennapvan?

(#46) yakuza.tora válasza D1Rect (#45) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Melyik év március elején? ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#47) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Szep nagy ma'kdara'lo' van az 5870-esen, de azert kivancsi lennek valoban olyan jo-e a cooler.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#48) D1Rect válasza yakuza.tora (#46) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Degecz-en is esik? ;]

Milyennapvan?

(#49) yakuza.tora válasza D1Rect (#48) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Szakad! :DDD

Azért tudom ám überelni: Majd a Fermi lenyomja az árát! ;] :P

(#50) D1Rect válasza yakuza.tora (#49) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Majd a Fermi lenyomja az árát!"
Csak már ott tartanánk...

Milyennapvan?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.