Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) dy_nmq

dy_nmq
(fanatikus tag)

Hol marad a törésteszt?? :DDD

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#2) Kriza

Kriza
(őstag)

Ahogy ezeknek a kütyüknek a sebességét és a kinézetét nézem, szinte már bánom, hogy még bírja az 1GB-s A-DATA JOGR-em. A Corsair nagyon bejön, és az ára sem vészes, a sebessége meg tökéletes lenne nekem, ha arra gondolok, hogy anno. az 1GB-s A-DATÁmért 6600 forintot adtam. :DDD (meg még előtte egy 512-es Kingstonért 8500-at...) :O

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#3) orbano

orbano
(PH! félisten)

a strapatesztet én is vártam... így eléggé... khm.

A vér nem válik VAZZE!™

(#4) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valahogy sosem tudtam hova rakni az ilyen teszteket.

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#5) Integra

Integra
(Jómunkásember)

512mb-os datatravellert vettem anno 16ezerért, leírni is brutális érzés...
mikor lesz már 32 gigás ezekből????:)

(#6) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elképzelem, ahogyan előjön Rambo a dzsungelből, nyakában a Corsair dögcédulával meg a pendrive-val :D

Mod: az A-Data PD14 2GB-ért kiadott 5000Ft-omat mostmár okosabban tudnám elkölteni, pedig csak 3/4 éve vettem.

[ Szerkesztve ]

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#7) E-Maxx válasza Integra (#5) üzenetére

E-Maxx
(tag)

Van, ha végigolvasod, mindkettőből. :)

# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #

(#8) Kriza válasza Integra (#5) üzenetére

Kriza
(őstag)

Én 8500-ért vettem olyant. :P
De kollégám most meséli, hogy ő 128-as pendriveot 18-ért vett anno. Ő járt a legjobban. ;] :DDD

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#9) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha már túlélők akkor lehetett volna minimum egy ejtés meg egy fröccsenő víz teszt, vagy nem :U

Amúgy klafák, bár én pl nem szeretem a gumis peneket mert ragad rájuk a kosz mint állat...ennek ellenére az éppen esedékesen elhagyott flash voyager-emet nagyom sajnálom... :O

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#10) szabax

szabax
(lelkes újonc)

na ja a corsair nekemis tetszik én 3 éve vettem egy noname 1 gigásat 15 ér... :D kb 3/4ed évig bírta csak a garicuccos veszett el közben szóval kuka... utána vettem egy 1gigás kingmaxot super sticket vagy mit... az bírja de kéne az a csepp por s ütésállóság nekemis a műhelybe : :DD

szabi

(#11) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

PQI i820-at kell venni a PCX-nél vettem én 3300 Ft-ért. Olyan kicsi, mintha mondjuk 10 gyufaszálat egymás mellé raknál az asztalon hosszában. 5 MB/s-al írom rá a 700 MB-os filmeket és arról is nézem vissza, hogy ne a vinyót pörgesse, amikor vonaton filmet nézek. :))

(#12) Skynet258

Skynet258
(PH! addikt)

Érdekes cuccok ezek, de hasznosságukat megkérdőjelezném. Mondjuk egy National Geographic forgatócsoportnak még jól jöhetnek ezek a feature-ök az esőerdő közepén, na de átlagfelhasználónak... :U
Viszont az mindenképpen pozitív, hogy az áruk nem olyan óriási a hagyományos társaikhoz képest.

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#13) luw2win válasza ^Clown (#6) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

:DD :DD
Am nem értem h miért kell törésálló pendrive...
Én személy szerint vigyázok minden cuccomra
Főleg ami informatikával kapcsolatos.

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#14) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

dögcédula.... :C kvajó :)

és a törésteszt? a "rámentünk egy T72-vel de semmi baja nem lett" teszt? "lenyomtuk a Dunába, de még mindig jó"? "lehúztuk a WC-n és a csatornázási vállalat visszaolvasta róla az anyagot"?
ezek hol maradnak?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#15) LonGleY válasza luw2win (#13) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

Elég evidens, hogy miért kell. Személy szerint mindenhova viszek telepítő szerkót pendrive formájában, néha becsúlom a táskába és ennyi, ahol is szanaszét lehet nyomorgatni, igen könnyen. Farzsebben nem nehéz pl. egy ráüléssel kettéhajlítani.

Egyébként a vízállóságot nem teljesen értem a sima gumiborítású pendrive-oknál, a csatlakozó része is védve van? Mert hogy a kupak alá bemegy a víz, az biztos. Nekem is van Corsair Voyager-em, ott is bemászik alá. De még ennyi sem derült ki a "tesztből", szóval én sem értem, hogy egyáltalán hogy kerülhetett be ebbe a kategóriába a pár méréssel megtámogatott hír.

Vajon milyen ötvözet lehet ez a különleges alu? Gondolom jó kis 7075-ös, ami a jobbféle bicajoknál elég elterjedt, ez merevebb és könnyebb is, mint a szokásos 6066-os.

[ Szerkesztve ]

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#16) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Truecrypt amúgy nem ingyenes software?

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#17) LonGleY válasza adalbert1 (#16) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

De. És általában van frissebb is, mint amit a drive-okra pakolnak. Amit elértek ezzel, az az, hogy érdemes formattal kezdeni a használatbavételt. :]

*Akartam mondani... 6066 helyett > 6060 az elterjedt

[ Szerkesztve ]

(#18) rTyler válasza Horbal (#9) üzenetére

rTyler
(lelkes újonc)

tessek, lehet elvezkedni :))

http://www.everythingusb.com/corsair_flash_survivor_gt_8gb_12805.html

(#19) rTyler

rTyler
(lelkes újonc)

meg megegy ;] :DD

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=726&num=4

(#20) tob!as

tob!as
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az OCZ ATW pedriveokat a FlashVoyager szériával kellett volna versenyeztetni.

http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

(#21) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Vannak a neten strapatesztek. Érdekes módon a Flash Voyager (amire az OCZ hajaz, csak itt még kupak elhagyása ellen is van orvosság) jobban bírta, mert aHummer alatt a Survivor a hengeres kialakítás miatt összeroppant. :D Igaz, a flash chipről még ezután is le tudták olvasni az adatot. Biztos, ami biztos alapon nekem mindkét fajtából van egy.
Corsair-ből a GT, OCZ-ből a Turbo széria a gyors, mindkettő 28 MB/s körüli írást tud.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#22) lorcsi válasza erdoke (#21) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

ennyire extrém körülmények kzött használod őket ?

(#23) Nascar

Nascar
(újonc)

Hol lehet megvenni 3200.- jó magyar forintért? Mármint a 4GB OCZ-t.

Éhes makkal disznókat álmodsz!

(#24) erdoke válasza erdoke (#21) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Eddig 4-ből egyszer vettem úgy pendrive-ot (pont a Survivort), hogy nem a sebességre gyúrtam. Korábban és azóta is inkább egy mérettel kisebbet veszek, ha szűkös a keret, de nem szívok a 7 MB/s írással. A GT-ből kb. fele idő alatt töltök meg egy 8 GB-ost mint a simából egy 4-est. Ha meg még kisebbet is veszek az ár miatt, nyolcszoros a difi. :D

lorcsi,
Nem, csak a gyerekektől és egyéb nőktől féltem a technikát. ;)

[ Szerkesztve ]

(#25) Integra válasza E-Maxx (#7) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

igaz.. :B

(#26) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amikor utoljára hallottam a Corsair Flash Survivor--ről, akkor még megfizethetetlen kategóriába tartozott! valami 30.000 körül volt a 4GB-s!
Köszönöm a tesztet legalább eszembejutatátok hogy ilyen van még, és már megfizethető! :C
Az OCZ is jól néz ki, azt is szivesen elnyűném! :K

Family Guy Online - Closed Beta

(#27) g@bo válasza erdoke (#24) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

GT-t jó ideje nem forgalmaz az expert, hol lehet emberi áron megcsipni?

(#28) 990

990
(kvázi-tag)

Én anno egy SanDisk-et vettem 17-ért Keszthelyen. 1GB-os ;]

(#29) LonGleY válasza g@bo (#27) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

GT-t én se látok már, de tényleg jó árai vannak a sima Voyager-nek. Én jóval drágábban vettem, viszont az hozzátartozik a dologhoz, hogy egy időben vissza is vettek a sebességéből, mert nem volt annyira jó hozzá képest a GT... Szóval aki a kezdetekben sokkal többért szerezte be, nem feltétlenül járt annyival rosszabbul.

(#30) 14adam válasza Integra (#5) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

már van 64-es is [link]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#31) kelzsoca

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amikor én az 512Mb-os pendrive-ot vettem pár éve, bizony 10K hagytam ott a boltban érte :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#32) erdoke válasza g@bo (#27) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem tudom, én kb. egy éve vettem utoljára pendrive-ot. A 2 GB-os PD7-en minden hurcolászós adat elfér, amit hosszabb ideig tárolok, arra van egy 4 GB-os Survivor. Még a sok éves 1 GB-os Voyager (akkor még nem volt GT) is hibátlan, és 14 MB/s-mal ír.

(#33) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

kemény ez a survivor

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#34) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

És ezek mivel is tudnak többet egy Kingmax Super Stick-nél? Az is por-, víz- és ütésálló, pici, és még olcsó is. Ja, hogy arra nem írják rá nagy betűkkel, hogy "STRAPABÍRÓ", meg nem adnak hozzá dögcédulát... bocsánat, nem szóltam semmit. ;]

(#35) DarkByte válasza Tyberius (#34) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Épp ezt akarom én is írni hogy nekem egy totál alap Kingston Datatraveler -em van, tesóm használta előtte. Már volt kimosva, esett is le nem egyszer és még mindig működik, külsérelmi nyom sem nagyon van rajta, a kupak egyébként is katapultálja magát amint valami nagyobb ütés éri. :D

Persze ezen nem lehetne 5x átmenni kocsival meg bedobni tűzbe (bár ez utóbbit valószínűleg az itt teszteltek sem bírnák), na de az is elég extrém ha ilyen megtörténik vele.

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#36) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

Én a monolit kivitelű Kingmax Super Stick-re gondoltam.

Ezen akár autóval is átmehetsz ötször. Newegg.com-on olvastam róla véleményeket, sokan voltak, akik a mosógépből, volt, aki a szárítógépből szedte ki, másvalaki egy parkolóban találta meg 1 héttel azután, hogy elvesztette... na EZ nevezhető strapabírásnak :)

[ Szerkesztve ]

(#37) ogre1019

ogre1019
(újonc)

Személy szerint örültem volna egy ilyen medencébedobós, homokágybahempergetős, falhozcsapós tesztnek, mert külsőre lehet, hogy ellenállónak tűnnek, azért pl a kupakos változatnál előfordulhat, hogy leesik a kupak, és sérül az elektronika, a hengeresnél meg szétmegy a menet. Belsőre teljesen hétköznaposak, hamár a külsőröl van szó, érdemes lett volna letesztelni! Amúgymeg tetszett az írás nagyon!

[ Szerkesztve ]

[ bí szmájl ]

(#38) brainticket válasza luw2win (#13) üzenetére

brainticket
(kvázi-tag)

általában én is vigyázok a cuccaimra, de néhány perce sikerült lekaratéznom a gép aljába dugott 4 gigás a-data pendriveomat, tok két darabra esett egyből, nyák kettétört :W

Pedig nem volt olcsó amikor vettem...
Asszem nekiállok elovasni a tesztet. De ha nem is ilyet veszek, tuti valami masszív fémházas lesz a következő.

(#39) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

aza Corsair ugynézki mintvmi Nukleáris töltet..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#40) MaSzKa

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nekem azt mondja meg valaki hogy lehet pendrive-ra winxpt vagy vistát telepíteni
4gb vagy nagyobb-ra :F

(#41) sNORh válasza MaSzKa (#40) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

simán..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#42) cqr válasza erdoke (#21) üzenetére

cqr
(fanatikus tag)

(Az utolsó mondatra):
Sajnos pendriveoknál (de talán főleg) a corsair pendrivejainál nem igazán lehet ilyen egyszerűen sebességet (számszerűleg) megadni. Az még igaz hogy pl.: a flash voyager-nél a GT a gyors(abb) (sőt elméletileg az aktuális leggyorsabb chippel szerelik) de számszerűleg azért ennél komplikáltabb: az 1-2-4-8Gb-os darabok még az SLC idején elérhették a 34/22-őt, a sima voyager a 34/16-ot, csakhogy a samsung az 50 nano-ra váltással áttért az MLC-re ami írásban jóval lassabb (még most is) mint az SLC, és név verziószám vagy bármely hasonló váltása nélkül kerültek az MLC-s voyagerek is forgalomba, és egy ideig csak a szerencsén múlt, hogy pl. egy 34/16-os (SLC) vagy 31/7-es (MLC) sima flash voyagert fogott ki valaki, mostmár elég nagy valószínűséggel a 31/7-es lesz .(A 1-2-4-8GB os gt gyártását megszüntették).

16 GB-os pendrive esetén biztos hogy MLC-s, most a leggyorsabb chip talán 31/16-17-et tud, és elméletileg jelen pillanatban ez kerül bele a 16GB-os voyager GT-k be (ami ha valóban tudja ezt akkor egy elég jó vétel lehet) , de szerencsére itt sem biztos a dolog mert néhány hónapja még ennél jóval lassabb chipek kerültek a gt-be tehát kis "szerencsével" ~25/8-9-eseket is ki lehetett fogni..

(#43) MaSzKa válasza sNORh (#41) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nekem akkor miért nem sikerült? mikor 2 hete már ezzel kínlódok?

(#44) sNORh válasza MaSzKa (#43) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

portable MS?

(#45) erdoke válasza cqr (#42) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kösz a felvilágosítást, én lemaradtam az SLC-s korszaknál. Akkoriban a GT SLC-s volt, a sima pedig MLC-s. SZerintem továbbra sem érdemes MLC-st venni, különösen nem 8-16 GB-osban. Ilyen 7-9 MB/s-mal nagyon sokáig tart akár csak félig megtölteni.

(#46) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Az OCZ gumikupakos megoldása kapcsán: Ha ez u.a. mint ami Corsair Voyager-eken volt (messziről u.a.), akkor arról tudni kell, hogy pár hónapig jól zár, de aztán elkopik a gumi belseje, és onnantól kezdve a kupak nagy lesz a csatlakozóra, és akár csak a kupak súlyától is képes leesni.

Másfelöl gratulálok a OCZ-nek, hogy egyel gyarapította azon ritka pendrive-ok sorát, melyek nem arra mennek rá, hogy elhagyd a kupakjukat. Már ha a kikopás miatti kupak potyogás elmarad... de a szándék megvolt. (Persze én kiszoktam szúrni minden gyártóval, és házi barkácsolás keretében magam oldom meg a madzag eme high-tech, a NASA által licenszelt, és így sok gyártó számára nyilván nem elérhető alkalmazását.)

Az írási sebességek elég lehangolóak... Nem tudom mi van ezzel, megállt a fejlődás? Én kb egy éve még 30 MB/s-es pendrive-t vettem (igen, írás), igaz az egy Voyager GT volt, tehát direkt gyors típus. De azért 8 MB/s... meg hát azért ezek extrás darabok.

[ Szerkesztve ]

(#47) ddekany válasza Tyberius (#36) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Kingmax Super Stick [...] sokan voltak, akik a mosógépből, volt, aki a szárítógépből szedte ki, másvalaki egy parkolóban találta meg 1 héttel azután, hogy elvesztette... na EZ nevezhető strapabírásnak"

Másfelöl viszont azt csiripelik róla a madarak, hogy sokat visszahoznak mert a intenzívebb normál használatot már kevésbé bírják, pl. lekopik róla a műanyag...

(#48) dani3l

dani3l
(fanatikus tag)

nekünk is van valami noname 128Megás pendrájv, anó 9 v 10k-ért vettük.. :D
egyébként az az ocz egész jól néz ki és az ára is jó a 16 gigásnak.. máshol ilyen kingamxok vannak 12ért.. corsár már nem tűnik olyan jónak.
lehet hülye kérdés, de FW-s pednriveot nem csináltak még? :D

"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#49) MaSzKa válasza sNORh (#44) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nem

én TELEPÍTENI akarod rá XP-t

mintha HDD lenne

(#50) Skynet258

Skynet258
(PH! addikt)

Nekem többek között egy Kempinski Hoteles bőrbe vont 256-os pen-em is van :D Persze ingyé, fő a jó kontakt :DDD

Egyébként most egy SanDisk Cruzer-t nyúzok, 8 gigás, hát, kell neki idő, mire megtölti magát... De azért szeretem, főleg amiatt, hogy vissza lehet húzni a csatlakozóját.

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.