Az utolsó bekezdést leszámítva messzemenően korrekt az Intel 
Nem mintha lenne más választása.
The world outside can burn in flames.
Az utolsó bekezdést leszámítva messzemenően korrekt az Intel 
Nem mintha lenne más választása.
The world outside can burn in flames.
Igen, a vége azért nem túl szép... azokon teljesen le kéne tiltaniuk a hibás portokat, és úgy árulni.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
(#3) antikomcsi

Ez érdekes, mert én eddig úgy tudtam, hogy valóban engedélyezte hibás lapkák forgalomba hozatalát, de csakis kizárólag hordozható gépeknél, asztali pc-knél nem.
Ahol nincs használatban a négy hibás SATA port, ott lehet árulni a hibás termékeket. A megcélzott piac mindegy.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Korektnek korekt az intel. De ilyen duma ...... jo az még ha nem használod.
Akkor sok cuccot lehetne értékesiteni a piacon ilyen felfogással.
Hmmm...... adhatnák például negyedáron a hibás cuccot. Egy szava nem lehetne az embereknek, annak tudatába mert ez azért volt OCCSO mert rossz a sata bigyo.
Kapnának a hibás lapok egy matricát meg egy bios-t ahol alapban ki van ütve a probléma. És nincs panasz ..... 
できるだけ良いようにすべての男。

"A gyártóknak majd érdemes bevezetni egy megkülönböztető jelzést, akár egy matrica formájában, ami tájékoztatja a vásárlót, hogy az adott termék már hibátlan vezérlőt alkalmaz."
Szerintem a matrica nem elég. Matricát mindenre lehet ragasztani.

Félárban is jó lenne!
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Acer hozzáállása jeles.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Ha tudnád hány olyan termék van, ami "jó az neked, csak nincs rá szükséged..." és veszik, mint a cukrot.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
lényegében ha felnyitod a gépet onnantól úgyis mind1...
de azért nem szép dolog, de persze ez nem azt jelenti hogy el is kell adni, gariztatni úgyis a forgalmazónak kell ha eladja...
asd fgh jkl éáű
Mondasz valamit. Ha veszel egy OEM gépet és felnyitod, akkor veszted a garit, vagyis lényegében a termék csak elméletben bővíthető, a gyakorlatban nem az.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
"Ahol nincs használatban a négy hibás SATA port, ott lehet árulni a hibás termékeket."
Nekem ugy jott le, hogy ez azt jelenti, hogy be sincsenek kotve.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Elméletileg nem lehet panasz, hisz nyilván csak a 2 jó sata port lesz a nyákon, a hibás vezérlőhöz tartozó csatlakozót fel sem forrasztják.
Így probléma sem lehet, mert mobil ezközökbe, vagy akkor most már az olcsó kész konfigurációkba is nem kell egy optikánál, és egy háttértárnál több.
Alaplapokhoz pedig továbbra sem szállít chipet, azt nem lehet árulni.

Miért ne lenne, csak te nem drótozol rá semmit.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.
Elég, ha nincsenek aktiválva. A kivezetést meg lehet csinálni, de sok OEM gyártó nem használja fel őket. Innentől kezdve előjön az az effektus, amit DemonDani hozott fel. Ha megbontod a garis OEM gépet, akkor ugrik a gari. Gyakorlatilag semmilyen problémát nem jelent a hiba a gyártónak. A felhasználónak annál inkább. Mondjuk a lényeget a gyártók is levették. Tudják, hogy ez jogilag korrekt, de erkölcsileg megkérdőjelezhető. A nagyobb gyártók nem is élnek a forgalmazás újrakezdésének lehetőségével.
[ Szerkesztve ]

Mert úgy gyártják le a nyákot, hogy rá sem forrasztják. Ezeket a chipeket most szállítják, és új termékekre kerülnek, nem a már meglévőket árulják.
Olyan nincs. A PC-s gyártók beszállítóktól rendelnek. Flextronics, Foxconn, Compal és még sok más cég. A hiba miatt semmi nem került áttervezésre, egyszerűen van olyan helyzet, ahol az adott termék alapfelszereltség mellett nem érintet (nincsenek használatban a portok). Ha lejár az asztali PC-ről a gari, és rakni akarsz a fennmaradt SATA portokra egy meghajtót, akkor már baj lesz. Persze nem a gyártónak, mert lejárt a gari. Szintén ez van a termék idő előtti megbontásánál. Az OEM-es gép szegecselt, vagyis le sem tudod kapni a ház oldallapját. Ha leerőszakolod, akkor ugrik a gari.
Ezt lényegében az új lapka alkalmazása megoldja, csak honnan tudja majd a vásárló, hogy a PC-ben új lapka van, ha a hibás termékek szállítását is újrakezdték. Ezért kellene valami megkülönböztető jelzés, vagy akármi. Ami segít eligazodni.
[ Szerkesztve ]
Vegyél alapoul egy olyan gépet, ami pl. egy Fujitsu, HP, DELL, vagy Lenovo SFF PC. Mondjuk 20cm magas, 30*40-es kis doboz.
Az ilyen márkás gépekben, meg sincs általában valósítva az összes kivezetés.
Tehát ha ezekhez a hibás vezérlőket használják, akkor úgysem lesz rajta a lapon még a csatlakozó sem.
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...
...meg le is lehet szedni.. és ez a gáz, mert sok átverés lehet belőle. A legtisztább az lenne, ha figyelmeztetés (vagy az adatlapon is csak a jók feltüntetve), és a hibáshoz tartozó csatik is hiányoznak a lapról. Így teljesen oké lenne az értékesítés.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

"Az OEM-es gép szegecselt, vagyis le sem tudod kapni a ház oldallapját. Ha leerőszakolod, akkor ugrik a gari."
okoooos....

vagy letiltják a biosban oszt csókolom.

Tehát ha ezekhez a hibás vezérlőket használják, akkor úgysem lesz rajta a lapon még a csatlakozó sem.
Pont arról van szó hogy rajta van csak te nem férsz hozzá hogy rádugd a cuccot csak ha kibontod, akkor meg már úgy is mindegy, nekik.
Neeeeeemmmmmm!
Dell Optiplex GX755 SFF. pl.
Ez :
Nem szegecselt. Rugós zárral megy rá az oldallap (bal hátul látható fület meghúzod), egy mozdulat lekapni.
Csak egyszerűen a core2-es, i965 chipsetes alaplapon összesen 2db SATA csati van, 1 winyónak, 1 DVD-nek. Ez ugyanis egy mini PC. Ennyi.
Ja, meg egy esata.
Ez az alaplapja :
http://www.discountelectronics.com/index.php?l=product_detail&p=3646&gdftrk=gdfV21935_a_7c309_a_7c796_a_7c3646
[ Szerkesztve ]
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...
A forgalmazás újrakezdése nem csak a kisgépekre vonatkozik. Azok a számítógépek, ahol alapértelmezetten nincs használatban a hibás SATA vezérlő, mehetnek újra a boltokba. Persze nem mind megy vissza, mert pár gyártó azokat a gépeket ahol fizikailag van valami lehetőség a hibás SATA portok használatára nem engedi vissza a polcokra. Persze sajnos nem mindegyik gyártó. Egyelőre annyit tudok, hogy az Acer semmit sem fog hibás lapkával visszaengedni kereskedelmi forgalomba.
[ Szerkesztve ]
Mondjuk igen, azt nem ártana számításba venni - saját jóhírük érdekében - hogy amire lehet valamit dugdozni, arra a a user fog is... 

Hát igen, aki OEM-es gépet vesz, az vagy a bővíthetőségről mond le vagy a garanciáról...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

"...április elsejétől újraindulhat a Sandy Bridge CPU-kra épülő Acer termékek forgalmazása" - hihi, viccelődjünk csak a júzerekkel, igazi Aprilfool-ok leszünk... 

Pont nem erről van szó, ezt csak itt találgatjátok, és semmi bizonyított alapja nincs.
Persze az ellenkezőjének sem. De teljesen felesleges, és plusz költség az amúgy sem használható csatlakozókat felhegeszteni a lapra.
Továbbra is vihar a biliben szintűnek érzem a dolog felhasználói szempontból.
Tegye fel a kezét akit érint a hiba!
Arról nem is szólva, hogy akár 2 év múlva is visszavihetem a lapot és újraindítom vele a garit.
Addig meg dugdosom a vackaimat a sata3-ba.
Milyennapvan?

Így van, én azért nem ítélem el ezt a hozzáállást az Intel részéről.

/Kéz fel
A leendő laptopomat 3 hónappal csúsztatták el ezen hiba miatt 
S ráadásul a userek jó része 2db SATA portot használ.
Visszavették és nem adnak érte semmit?
Pff, laptopnál még nagyobb poén. Elhozod és visszaviszed 1,5 év múlva. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

Nem találgatunk semmit, azokat a cuccokat amelyeknek lehet használni a vezérlőjét vissza kell küldeni, amelyeknek nem az maradhat, hogy a forgalmazók nem tartják be az egy másik kérdés.

És ha most veszek egy ASUS v. Giga lapot 3 év múlva gari lejárta előtt visszaviszem kiskerbe, szó nélkül cserélni fogják? És lesz egy új lapom további három év garival. Elvileg megtehetem.
[ Szerkesztve ]

semmi
[ Szerkesztve ]
Hát igen, pl. a magyar kereskedői mentalitás felvet néhány érdekes kérdést...

Ez nagyon vitás dolog, lehet azt mondják hogy ha működik a vezérlő húzzál haza, 3 év hosszú idő.
Ehh, gyári hibás terméket nem cserélnek? 
Akkor ezt adják nekem írásba. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(egyébként ez a legjobb mondat amit reklamációkor elsüthet az ember)
MOD: Elképesztő néhány magyar kisker lustasága/pofátlansága.
Tipikus eset amikor egy bedöglött alkatrész helyett valami "hasonlóval" próbálják meg kiszúrni az ember szemét, ráadásul ezt úgy tálalják, mintha neked kötelező lenne elfogadni.
Amikor a vinyómat gariztattam, velem is megpróbálták eljátszani. 
(#35) M.A.X.: Ha nem is szó nélkül(megjegyezheti, hogy hozhattad volna korábban) de igen.
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

Volt egy ASUS VGA-m csikózódott mint az állat a hűtője is zajos volt, visszaküldtem kaptam helyette másikat aminek nem volt CFX kivezetése (jóval olcsóbb modell), visszaküldtem hogy izé meg miegymás, levették a hűtőt erről és rátették az én régi csikózós VGA-mra valamint kicserélték rajta a sorozatszámot (egy ragasztós matrica), de persze csak csíkozott csak most már csendben, akkor begurultam és visszaadták a lóvét.Elméletileg a sorozatszámot nem szabadna babrálják, mégis megtették, es ha nem értek hozzá át is vágtak volna mint a sz@rt a kerítésen.
[ Szerkesztve ]
Szép történet... Szabad tudni a bolt nevét/mikor volt ez? 
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

Nagyváradon lakom nem hiszem hogy jelentene valamit a bolt neve de Romániában a legnagyobb, viszont nem a bolt műve volt hanem a nagykereseké, ezt onnan tudom mert ahányszor visszaküldtem a nagyker nyomott a garira egy pecsétet egy dátummal.
Az se sokkal több, mint a matrica sajnos... csak visszateszik a régi BIOS-t mielőtt eladják/átvernek vele.

Nem biztos, hogy hülyeség ez a döntés.
Ha egy vásárló el tudja határozni, hogy neki elegendó a két megmaradt S-ATA aljzat (sőt, vannak alaplapok, ahol 4), akkor mi a túrónak kellene áprilisig várnia?
Ha egy gépműhelyben tönkremegy a lemezvádó, attól még hajlítani és hegeszteni lehet a műhelyben 
Arról nem is beszélve, hogy mennyi garanciális teendőt meg lehet így spórolni a nagykereknek és a boltoknak is.
[ Szerkesztve ]
Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

Hi nekem 4db sata3-as van a lapomon de mind használatban ,és gondolom ha te is kifizettél volna 40rugót nem mondanál le a későbbi bővítés lehetőségéről.
Tudom hogy neked van igazad!! De a fa***mat se érdekli.

Nem azokról beszélek, akik tudják, hogy nem lesz elég. Nem is azokról, akik nem tudják, elég lesz-e, vagy sem.
Én azokról beszélek, akik tudják, hogy elég lesz. Mert nagyon-nagyon sok gépben - még erős konfigokban is - elegendőnek bizonyul az egy HDD plusz egy optikai drive felállás.
Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.
BestByte katalógus hátulján ott van az IRIS L2.1 Sandy-s gép... 
asd fgh jkl éáű
"Ja, meg egy esata."
Az már a 3. port...
Ja. És az hibás a SB vezérlőkben?
Az SB vezérlőin van hat SATA port. Ebből a kettő 6 Gbps-ost használhatod. Ha három van használatban, akkor azt már külön vezérlővel kell megoldani, mert a lapka vezérlője hibás. Ha az eSATA nem a 6 Gbps-osra van kötve, akkor az is rossz.
[ Szerkesztve ]