Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) ArchElf

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó ideje szemezek már ezekkel. Kicsit jobb kontraszt és alacsonyabb ár - és máris lesz egy itthon (és nem a polcon, mint a többi könyv, hanem folyamatos használatban) :)

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2] --- Currently playing: LIFE - Track 33

(#2) Cannabis7

Cannabis7
(tag)

én annyira nem látom ezeknek a jelentőségét, főleg ilyen árakkal.

De persze én nem vagyok egy nagy olvasó...

(#3) Vladi

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiváló, közeleg a nap... :C

Ne nó szmókoljál! Ne nó drinkoljá!

(#4) ivana

ivana
(kvázi-tag)

Én azt nem értem teljesen, hogy egyes tableteknek illetve e-readereknek miért van ilyen széles keretük?

"I only believe in statistics that I doctored myself." Winston Churchill

(#5) sheratan válasza ivana (#4) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem azért is, hogy könnyebb legyen rajta fogást találni. főleg ha érintéképernyős.

powered by Meizu MX

(#6) szp1 válasza Cannabis7 (#2) üzenetére

szp1
(őstag)

Tegyük fel, hogy valamilyen csoda folytán egy kevésbé kapzsi forgalmazó elkezdi árulni mondjuk 25 000,- HUF-ért. Azt is feltételezzük, hogy egy nagyon-nagy magyar könyvkereskedő úgy dönt, elérhetővé teszi e-formában a húzócímeit mondjuk letöltésenként a nyomtatott ár 30%-áért.
Egy bestseller 3000-3500 Ft. Letöltöd 1000-1200 Ft-ért. Ha sokat olvasol és jó könyveket, amiket amúgy megőriznél otthon a polcon. 10-15 könyv árkülönbözetén megkaptad az olvasót ( e-reader-t), amiben aztán magaddal viheted bárhova kedvenceidet. Megspórolsz egy csomó papírt, és némi gázolajat (logisztika) valamint egyéb anyagokat.
Járulékosan felbosszantasz egy csomó nyomdászt.

Édes álom, hiszen ez Magyarisztán........ :O

[ Szerkesztve ]

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#7) Polllen válasza szp1 (#6) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt sugallni, hogy egy e-reader környezetkímélőbb jelenleg merész, lévén, hogy elektronikai készülék...valószínűleg ezek a kütyük is, mint más pc alkatrészek, veszélyes hulladéknak minősülnek és csak a kijelölt gyűjtőpontokon illene leadni... :U Plusz előállítási költség, energia, stb... Mondjuk szívesen látnék ilyen tanulmányt, hogy melyik környezetkímélőbb hosszú távon...

Én személy szerint még maradok a papír alapú könyveknél, persze ki tudja meddig... :)

P.S.: 2 évet dolgoztam műanyagiparban, szóval valamicske lövésem van, hogy készülnek ezek a műanyag vackok... :U

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8) szp1 válasza Polllen (#7) üzenetére

szp1
(őstag)

Mondjuk nem a zöld-ség íratta velem a hsz-t, de az is szempont.
Én meg tudom, hogyan készül a papír. Meg a ragasztó.

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#9) PHM

PHM
(őstag)

Remek, lassan eljön az idő, amikor nekem is lehet ilyenem. :)

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#10) DJS

DJS
(tag)

Hát érdekes téma ez. Kezdjük azzal, hogy nehéz elképzelni könyv nélkül. Az egyetlen előnyének azt látom, hogy kíméli a szemet, de mivel az LCD nem okoz rákot, se semmilyen közismert betegséget, a fekete-fehér e-inknek nem sok esélye van.

Akkor meg ez egy újabb kütyü, amire nincs igazán szükség. A mobiltelefonok azért terjedtek el olyan gyorsan, mert annak az előnye nyilvánvaló volt. Ennek nem az. Ez egy strukturális változást jelentene a könyvespolcokhoz képest, amit a gazdaság sem segít (elképesztő árakon adják az e-könyveket), és amitől a közönség még mindig idegenkedik. Én is kísérleteztem ajándékba hangoskönyvvel, nem nagyon örültek neki. Talán ha felnőnek a mai gyerekek, talán akkor népszerű lehet.

A gyártók is érzik ezt. Az, hogy MP3-lejátszóval meg internettel akarják kombinálni, ennek a bizonytalankodásnak a jele.

(#11) x123456 válasza DJS (#10) üzenetére

x123456
(fanatikus tag)

Mondjuk (ha jól tudom) ennek az e-papírnak vagyminek nem kell háttér világítás -> kellemesebb nézni, kevesebbet fogyaszt, kisebb a tömege.
Nem hinném, hogy bizonytalankodásnak lehet értékelni, amikor egy számítógépet (mert ugye ezek az olvasók végeredményben számítógépek) a manapság már alapvetőnek számító funkciókkal is ellátnak. Igaz, sok könyvem van, ami kicsi és könnyű, nem probléma ha magammal akarom vinni. De amíg utazgattam, jó lett volna, ha a nem kell az utazásra a súlya alapján választani az olvasnivalót... (pl. a háromkötetes Java könyvem egy-egy kötetét már elég macerás cipelni ;) )

(#12) stevve válasza szp1 (#8) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De azt ezek szerint nem, hogyan az elektromos könyvolvasó. :D

Egyébként akkor lesz ez igazán érdekes, ha a legjobbak (pl.: Kindle) ára is lemegy, mert hát van azért különbség bőven minőségben.

PH semleges

(#13) stevve válasza x123456 (#11) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyszerre olvasod mind a három kötetet vagy olyan messzire utazol, hogy kell mindhárom a táskádba? ;]

PH semleges

(#14) issti

issti
(újonc)

Már régóta nagyon szeretnék egy ilyen olvasót, de 80-100 pízt nem adok érte. Remélem nemsokára 40 alatt meg lehet venni.

(#15) stevve válasza issti (#14) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is azt várom. Ha eBay-en lemegy 200 dollár körülire egy használhatónak az ára, lehet, hogy beruházok egy ilyenbe...

PH semleges

(#16) x123456 válasza stevve (#13) üzenetére

x123456
(fanatikus tag)

Egyetlen kötet is kb. másfél kiló... és miután tankönyv, a harmadik kötet a függelék, néha nem ártana az olvasáshoz, ha az is kéznél lenne. ;)

(#17) stevve válasza x123456 (#16) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

persze, érthető az álláspontod, az ilyen szakkönyvek mindig nehezek, én is szívesebben olvasom/nám PDF-ben egy ilyen kütyüvel. :)

PH semleges

(#18) Waikiki

Waikiki
(kvázi-tag)

Egyre inkább kezdek elcsábulni az ebook olvasók felé: a tartalommal nem is lenne gond, mert hogy ha nem olvashatom a legújabb kiadásokat, valahogy túlélem, a jelenlegi kínálattal is el tudnék lenni egy ideig (lásd MEK, [moderálva] ), aztán mire a végükre érnék, addig az ebook piac is összekapná magát.

Remélem, karácsonyra az Amazon akciózik egy jót a Kindle kapcsán, és akkor befigyel egy wifis változat. :-)

A warezt töröltem a hsz-odból, meg ne lássak még egy ilyet.

[ Módosította: ollie ]

(#19) BloodyEddie

BloodyEddie
(őstag)
LOGOUT blog

Hol lehet magyar e-könyveket venni/töltögetni?

(#20) dajkopali válasza BloodyEddie (#19) üzenetére

dajkopali
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nálunk ez a piac még nagyon-nagyon gyerekcipőben jár, de pl. ez már van

"Retire, relax, enjoy your family. It is just a phone. Not worth it." by Steve Jobs on iPhone 4

(#21) Lewzke

Lewzke
(fanatikus tag)

Ez jó hír, csak alakuljon ki a verseny a gyártók között ... megbízható , jól használható és olcsó e-book readert az embereknek . :)

(#22) ollie válasza DJS (#10) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Van létjogosultsága, mert sokkal jobb e-papíron olvasni, mint LCD-n. Az e-papírbnak nincs háttérvilágítása, így sokkal kevésbé fárasztja (és rontja) a szemet. Ez a lényege az egésznek, és ezért találták ki ezeket a készülékeket, ugyanis az e-papír másra nem jó, nem lehet olyan általános megjelenítőként használni, mint az LCD-t. Részben azért, mert csak fekete-fehér, részben meg azért, mert irtó rossz a válaszideje.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! *** TROPICO 4 eladó!

(#23) Polllen válasza DJS (#10) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem az oktatásban óriási szerepe lehetne egy olcsó e-könyv olvasónak...

Pont suli kezdés van, keresztfiam elsős...a táskája bazinagy és bazira tele van...

Persze nem biztos, hogy egy elsősnek ez jó, de felső tagozat, középiskola, egyetem...egy kütyüben minden tantárgy.... :)

[ Módosította: dajkopali ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#24) julius666 válasza ollie (#22) üzenetére

julius666
(őstag)

Az e-papírbnak nincs háttérvilágítása, így sokkal kevésbé fárasztja (és rontja) a szemet.

Az LCD-nek sincs, csak ha mögé raksz.

Ha 20 körül lehet egy olyat kapni, ami bármilyen pdf-et visz (tehát nincs buz*skodás saját formátummal és nem csak a vásárolt anyagokat olvashatod) és értelmes akkuidővel rendelkezik, azonnal veszek is egyet. WiFi, MP3-lejátszás nem kell, még olyan hűdenagy belső tárkapacitás se. Annyi elég lenne, hogy az egyetemi jegyzeteimet tudjam rajta olvasni, és ne kelljen kinyomtatni őket drága pé'zé'.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#25) ollie válasza julius666 (#24) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Milyen LCD-s eszköznek nincs háttérvilágítása? Én még nem láttam olyat a régi GBA-n kívül.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! *** TROPICO 4 eladó!

(#26) Integra válasza ollie (#22) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ezt az ájpadosok kivételével szerintem mindenki alá fogja írni:DDD
már várom, hogy megjöjjön a kindle3, nagyon kis pöpce masina korrekt áron. ráadásul ha egy amazon regisztrációhoz veszel többet, akkor mindegyiken lehet olvasni egy vásárolt könyvet.

(#27) stevve válasza Integra (#26) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én mindenképp aláírom és épp ezért nem is akarok gagyit venni... legalábbis látatlanban biztosan nem.

PH semleges

(#28) Integra válasza stevve (#27) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

a sima wifi-s kindle3-mal nem tudsz hibázni.

(#29) julius666 válasza ollie (#25) üzenetére

julius666
(őstag)

Tessék, írtál is egy példát.
Én csak annyit írtam, az LCD-nek nem kötelező járuléka a háttérvilágítás, így ha technológiai szempontból nézzük, ez önmagában nem előnye az e-papírnak.

Amúgy ha minden igaz, léteznek keverék megoldások is (tehát LCD+e-ink), bár a pontos működésüket nem ismerem.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#30) stevve válasza Integra (#28) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is arra pályázok, ha jó árban érkezik... vagy később lemegy.

PH semleges

(#31) Integra válasza stevve (#30) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

(#32) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Oktatásban, munkában akkor lesz az igazi, ha minőségi jegyzetelés funkciót is kapnak. S pikk-pakk lehet vásárolni rájuk szabványokat is akár.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#33) stevve válasza Integra (#31) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt a, 139$-ért ide is elhozzák. :Y

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#34) ollie válasza stevve (#33) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Olcsóbb mint a Briteknél.

(#35) Integra válasza stevve (#33) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

szerintem teljesen korrekt:)
és hiába az olcsóbb vagy drágább menő nevübb olvasók, képminőségben az ért a kindle a mérce.

ollie: ez ritka, mert a szállítási ktg-en sok usa rendelés eltud úszni sajnos. viszont ez már magyar tekintetben is igen versenyképes ár szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#36) DeFranco válasza stevve (#33) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez szállítással, ÁFÁ-val együtt értendő, végső magyarországi fogyasztói ár? Ha igen, akkor most megremegett a kezem, és a szemem elkezdett tikkelni...

[ Szerkesztve ]

Eladó!!! - Női Galaxy ACE tok http://href.hu/x/gzz8 Kattints, terjeszd, upold!

(#37) dabadab válasza Integra (#35) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"képminőségben az ért a kindle a mérce"

Miert? A tobbiek is ugyanugy az E Ink kijelzoit hasznaljak,

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#38) stevve válasza DeFranco (#36) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen. az egyetlen, amit nem tudni, hogy van-e vám erre... valaki esetleg? :)

PH semleges

(#39) ollie válasza stevve (#38) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha hivatalos úton jön, akkor van.

(#40) stevve válasza ollie (#39) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Rögtön gondoltam. Ez már nem a gift kategória árban sem, ha esetleg "máshonnan" jönne. :) Köszi a választ.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#41) saw4

saw4
(tag)
LOGOUT blog

Hát szerintem is óriás mértékben jobb lenne egy ilyen kis kütyü mint az a tonna könyv a táskába. Bár az is igaz hogy a valódi könyveknek nagyobb az értékük mint egy e-könyvnek de azért nem lenne rossz. Hát ki tudja mit hozhat a jövő. Szeretettel várjuk őket. :C :K

Verba volant, scripta manent.

(#42) Karma válasza dabadab (#37) üzenetére

LOGOUT blog

Nem. Egyébként ezt tapasztalatból is alá tudom támasztani.

A táblázatban a Screen technology és a Controller sor is érdekes, ez utóbbi is nagyon sok mindent befolyásol. Sőt azonos kontroller is produkálhat más képet egy másik waveform feltöltésével...

[ Szerkesztve ]

Start your computations... for timewarp.

(#43) moonguru

moonguru
(senior tag)

Végre! :)

Erre vártam mert csak gyűlnek az olvasatlan könyveim, de monitorról nem akarom elolvasni őket!

"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!" Redrick Schuchart

(#44) Rickenstein

Rickenstein
(senior tag)

ÉS MIÉRT NEM LEHET MÉG MINDIG KAPNI NÁLUNK?!?!?!?!? :O
Egyébként e-bay-en már egész olcsó pénzért hozzá lehet jutni: Link
Kénytelen leszek onnan megrendelni...

[ Szerkesztve ]

Loading... [████████░░]77%

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.