Hát ez brutális .... főleg az a hűtőrendszer !!! 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen winchestert vegyek? (olvasd el az első hozzászólást, mielőtt írsz!)
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
gardener
(őstag)
"...ára elérheti a 10 000 eurót is"
aszem nem fogok ezzel torrentezni. 
(#4) hyperspace

hyperspace
(fanatikus tag)
ne vicceljetek, most kell megvenni, 244 az euro 
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

Enszuke
(őstag)
A pci-e 2.0 mar engedi a pci express kihosszabbitasat. Nem tudom miert nem csinalnak olyan notit+dokkolot, amivel ha hordozom a 4 magbol akar 3 ki van kapcsolva, ha bedugom otthon a dokkoloba, akkor minden mag bekapcsol, es a dokkoloba asztali vga kartya(ka)t dugva barmivel lehet jatszani. Ez meg idotallo is lenne, mert szerintem 1-2 evig meg eleg eros lenne egy mai 4 magos proci.
Hordozasra is jo lenne, es kulonbozo dokkolokkal akar komplett asztali pc tudas is elerheto lenne.
[ Szerkesztve ]

orbano
(PH! félisten)
"Ez meg idotallo is lenne"
Na ezért nem.
A vér nem válik VAZZE!™
A dokkoló lenne időtálló...
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
A magok kapcsolgatasat nem tamogatjak a CPU-t, viszont az orajel csokkenteset igen, es azt hasznaljak is, szoval ez tobbe-kevesbe megoldott ugy.
A thinkpades dokkokban pedig van PCI-E slot is.
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Enszuke
(őstag)
A dokkolo akar 5evre is, a noti , ha tunongot is tamogat, akar 2-3 evre.
Es eleg lenne a dokkoloban a hdd-t es a vga-t cserelgetni.
Nem ertem, miert nem csinal ilyent az nvidia. A vga kartyat tovabbra is cserelgetni kellene.

Enszuke
(őstag)
Bele lehet dugni normal vag kartyat? Hany sata portja van?
Kiváncsi lennék a hangjára 
[ Szerkesztve ]
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

v.tom
(őstag)
Egész hasznosak ezek a laptop-ok. Akinek a munkájához kell az erős gép (CAD pl.) annak igen jól jöhet, hogy egyszerűen magával tudja vinni bárhova. Mondjuk egy kocsi nem árt hozzá, mert azért nem cipelném keresztül a városon.
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance
SATA nincs rajta, a videokartyaval kapcsolatban meg azon kivul, hogy lehet bele dugni, sokat nem tudok, mert nem vagyok erintett.

macilaci78
(PH! addikt)
Mobil szerver? Hol vannak a kerekei?
Korrekt tudás, szép ár, se fogyasztás, se hőtermelés nincs említve. 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

sNORh
(PH! addikt)
hát hiába az a brutális hűtés kivan csukva hogy hűs legyen
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
Akinek nagyon komoly kapacitas kell, az uis asztalit hasznal, 10-ed annyi aron.
Amugy SzVSz akarmilyen tervezomunkara eleg manapsag egy T9300-T9500zal es 1db qadro FX570M-1600M-mel +4GB rammal szerelt noti... (es nem kerul 1 vagon penzbe + belefer 3 kiloba 5-6 helyett = tenyleg mobil) Aki meg egesz gyuruk-urat akar renderelni, ugyis klaszterre megy...
13 - no igen, a kulso SATA csati pl egy ertelmes fejlesztes lett volna. Evek ota letezik az eSATA szabvany, de notin meg nem lattam
Vajon miert lusta minden gyarto rarakni??
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
pont az kérdeztem volna, hogy az akkuja hol van, de akkor a jelek szerint nem kellett csalódnom 
ha meg ennyire asztali akkor nem értem a kialakítását, és miért erőltetik a noti formát
bár ez biztos azért van, mert nem nekem készült
True Success is Blonde
Kiváncsi lennénk a SLi- 8800M GTX höm-re
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
2 sherpa cipeli a tulaj mögött, lévén 50 kilós traktorakksi, 45kiló ólomtartalommal 
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Pufokaboka
(tag)
Persze, de abban a dokkolóban 1 db PCIe sáv van ami igen csak kevés egy VGA-nak. A kérdés felvetés egyébként értelmes, de szeritnem abban a dokkolóban is meg tudták volna csinálni a 16 PCIe sáv kivezetését, ha akarták volna egyáltalán...
eee pc-s kérdést ne itt tegyem fel, ugye? 
A válasz egyszerű! Nem éri meg gyártóknak, hogy 2-3évig ne cserélj vmit. Fogyasztói társadalomban élünk! Ha olyat csinálnának, ami tartós, azzal saját maguk alatt vágnák a fát... 
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

Cs_Laci
(senior tag)
Imádom az újoncokat!! 
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

Cs_Laci
(senior tag)
Számtechben semmi sem időtálló. A csúcstechnika a legkevésbé.... Ennél a megoldásnál inkább az az újdonsg, hogy most már ott tart a technológia, hogy meg LEHET építeni egy ilyet. Régen erre esély sem volt.
10 éve a notiknál iszonyú teljesítményproblémák voltak, hamar túl gyengék lettek. Most értünk el oda, hogy egy 3 éves noti nem feltétlenül kevés aktuális feladatokra. Persze kivétel a játék. Viszont a játéknál szvsz sosem fogunk eljutni odáig, hogy egy noti legalábbis összemérhető legyen egy asztali géppel.
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

Enszuke
(őstag)
Az nvidianak jo buli lenne. A dokkolot ugy csinalnak, hogy ati kartya ne mukodjon benne, es a jatekok miatt a vga kartyat ugy is cserelni kell.
Egy gephez el tudnanak adni egy alaplapi es egy desktop vga kartyat.
Cs_Laci: Ha megcsinalnak azt, amit az 5.hsz-ben irtam, semmi kulonbseg nem lenne. Max a fogyasztas lenne alacsonyabb.
Még az a szerencse, hogy az alaplapi VGA-k 80-90%-a Intel. 

Cs_Laci
(senior tag)
Ha azt veszed, hogy asztali gépeknél mennyi időbe került nekik, hogy legyen egy integrált és egy normál VGA, és 2D-ben lekapcsoljon a normál VGA, csak az integrált maradjon... És még az sem megy normálisan... Meg amúgy nem hiszem, hogy elbírná 2.0-s szabvány a 16x vezetéket akkora távolságon. Inkább csak lassabb eszközökhöz lenne értelme... Bár már erőlködtek USB-s VGA-n is..
Aztán mennyire lenne jó megoldás, hogy mész valahova, mondjuk a külföldi cég telephelyre, és dolgoznod is kell, de a konstrukcióból adódóan vinned kell a dokkolót, a külső vinyót, egy külön VGA-t. Amik meg csak úgy lógnak pőrén a dokkolóból kifele. Reptéren elég macerás, esetleg nehéz, csak kézipoggyászként tudod megodlani a szállítását, már ha mondjuk elfogadják, hogy így szállítod a dolgaid. És milyen jó benyomást teszel mondjuk egy BMW-s megbeszélésen, ha megérkezel, tíz percig a géped dugdosod össze, kiáll a dokkolóból egy VGa, vagy kettő, meg a vinyó. Játékos notinak meg megitn értelmetlen lenne, ha nagyon notit akarsz a lanpartikhoz, akkor ugyanígy cipelned kell midnent, holott egy kisebb házba is bele tudod tenni a gépet, és ott egyben van midnen, nem történhet a szállítás közben annyi sérülés, és itt esetlegesen mondjuk egy VGA csatira gondolok, ha valahol leejted a nagy pakolásban.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Ez valami vicc akar lenni?... Lattal mar docking stationt hasznalo embert? Es az vitte magaval a kulfoldi utakra a dokkot meg a 22"-es monitort?...
Persze, hogy nem.
A dokkolos moka arra van, hogy amikor az ember "otthon" van, akkor minel kevesbe zavarjak a laptopos kompromisszumok. Amikor meg utazik, akkor meg egy mozdulattal kiveszi a gepet, ami ezzel visszavaltozik kompromisszumos, de hordozhat masinava.

Enszuke
(őstag)
Az nvidianak van alaplapi chipsetje. Ha az nvidia csinalna ilyent, akkor valoszinuleg a sajatjat alaplapi vga-jat hasznalna.
Kopi31415: En teljesen normal notebookot irtam. Annyi az osszes kulonbseg, hogy 4 magos procival. Amire egy normal noti jo szereles nelkul, arra ez is jo lenne. Ha meg jatszani akasrz, akkor otthon radugod a dokkolora, es lehet jatszani, dvd-t irni, projektoron filmet nezni, droton internetezni..... Lanpartyra sem rosz szerintem.
Te viszed: gep+monitor+billentyu
En: noti taska+dokkolo

Cs_Laci
(senior tag)
Köszi, ismerem a PCI Express szabvány elméleti képességeit. De ez egy elméleti sávszélesség. Lineáris, folytonos, egyirányú adatfolyamra. Ebben semmilyen formában nincs benne a késleltetés, amivel viszont nem lesz elhanyagolható egy 10m hosszú kábelen. Külső gigabites csatolónak jó, külső RAID-nek még talán jó, küldő high-end VGA-nak kétséges. Egy 100km-es optikai kábelnek sem a sávszélességével van probléma, mégsem dughatsz a végére külső VGA-t.
[ Szerkesztve ]
Igen, rengeteg kolléga van a cégnél, akik dokkolóval szaladgálnak. Én Enszuke azon gondolatát elemeztem ki, hogy a dokkolóba még VGA-t, merevlemezt akar pakolni. Különösen a VGA kérdéses. És azért céges területen előfordulhat, hog nem csakaz irodűában van szükség nagyobb grafikus teljesítményre. Az igaz, hoy nem repülőn,hanem mondjuka partnernél, amikor prezentálja az anyagot.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Ha jól rémlik te említetted a dokkolóba pakolható VGA-t. És akkor még egy VGA-t is vinni kell pl LAN partira

Hebry
(senior tag)
Böszme nagy jószág, böszme áron.
Ebben az esetben ekkora teljesítményhez jobb egy asztali.

Enszuke
(őstag)
Ennek a 10m drotnak 1 000 000-szor kisebb a kesleltetese, mint egy lcd monitornak.
Es nem is kell kihasznalni a 10metert. Az csak a maximalis tavolsag. Egy noti+dokkolo parosnal, ha ugy tervezik, akar kozelebb is lehet a vga kartya, mint egy desktop alaplapnal.
A szabvany megalkotoi valoszinuleg tudtak mit csinalnak.
A vga nem lineáris, folytonos, egyirányú adatfolyam? A proci kuldi a feladatot, a vga pedig a monitorra kuldi tovabb. 

Enszuke
(őstag)
Ez igaz, de csak azert, hogy tobb dolgot kelljen cipelnem, nem fogom kiszerelni a vga-t a dokkolobol.
Ha nagyobb grafikus teljesitmenyre van szukseged, most is cipelned kell egy komolyabb gepet. Vagy a notiba is rakhatsz komolyabb vga kartyat. Es mivel en is normal notibol indulok ki.....

orbano
(PH! félisten)
Mert jobb a humorérzékük, mint Neked? 
A vér nem válik VAZZE!™
LOOOOL, nekem volt Clevo D900T-m 3,6-os prescottal, 7900GTX-szel, jó gép volt, de nem lehetett a hangjánál a szobában megmaradni, nemhogy mellette. Belegondolt már valaki abba, hogy milyen hangja lehet ENNEK? Egyébként sztem ettől szerver, azoknál mindegy, mekkora a hang 
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu