Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

én valahogy egyszerűbbnek látom, h berakják a lemezt egy mikróba vagy legarálják. meg lehet, h energiatakarékosabb is, mint ha pl. 20 percen keresztül égetné rá a hülyeséget

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#2) KMT válasza Muton (#1) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Még zöldebb, ha megkarcolják, kettétörik, kidobják. :U

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#3) Stavi

Stavi
(fanatikus tag)

egy két gagyibb lemez és író kombinációja megoldja helyettük a az adatok olvashatatlanná válását :D
hogy on is legyek: Szerintem a ma kapható írók 90%-a rendelkezhetne ezzel a tulajdonsággal, csak olyan firmware kellene rá, ami engedi a (nem üres) lemezek újraégetését... Ha a lézer is más ezekben a liteonokban, akkor sorry javitsatok ki :B

Msn-en gyorsabb-an elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu

(#4) Muton válasza KMT (#2) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

persze. de ha simán kettétöröd és valaki összegyűjti a darabokat, akkor sok minden rekonstruálható. de lehet, h ilyen csak filmeken van :U :D

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#5) bbandi válasza Muton (#4) üzenetére

bbandi
(tag)

"A Lite-On szerint ez az eljárás sokkal inkább környezetbarát, mint az iratmegsemmisítővel vagy más hasonló, mechanikai roncsolást végző eszközzel történő tönkretétel, hiszen így a lemezek teljes egészükben visszagyűjthetők és újrafeldolgozhatók, nem szóródhatnak szét egyes komponenseik."

Van olyan hely valahol - nem Magyarországon, a világon - ahol újrahasznosítják a Cdket?

Mod: hopp, bocs, nem válasz akart lenni

[ Szerkesztve ]

(#6) phpmoli

phpmoli
(tag)

ho? nem erosebb lezert hasznal, mint egy mar kaphato termek, hanem raeget ujra, mint amikor fenykepezogeppel raexponalsz? nemertem.

(#7) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

És mitől is környezetbarátabb ez a megoldás? Ha letörlöm a tartalmat, utána úgyis kivágom a szemétbe a lemezt. Olyanról még nem hallottam, hogy újrahasznosítás céljából valaki összegyűjtené őket. Inkább a természetes alapanyag felhasználására került eddig a hangsúly, mivel az ilyen lemezek x év után lebomlanak.

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#8) phpmoli válasza bbandi (#5) üzenetére

phpmoli
(tag)

ujrahasznositas

[ Szerkesztve ]

(#9) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

ez mekkora baromság.. hát összekarcolom én ollóval meg széttöröm. ugyanaz...

(#10) kariad válasza cizoe (#9) üzenetére

kariad
(senior tag)

Nekem is ez jutott eszembe először! :C

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#11) EarL 007 válasza Muton (#1) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyszerű, be kell fogni a CD-t egy flexbe, oszt mehet a menet! ;]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#12) craine12 válasza Stavi (#3) üzenetére

craine12
(fanatikus tag)

Nekem is ez ugrott be kapásból, jó öreg Pr*nco 4x-esen megírva, és max. 1 évig tudod olvasni. Az eltarthatóságot lehetne "minőségibb" lemezzel vagy az írási sebesség variálásával növelni.

No woman. No cry. No kidding.

(#13) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Az "újrahasznosításról" meg annyit, hogy sztem tök mindegy hogy a videoton dobja ki a kukába vagy én... :U

(#14) localhost

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A SmartErase-t a meghajtókhoz mellékelt Nero 7 szoftverbe integrálják, és ugyanúgy lehet használni, mint a többször írható médiumok törléséhez való opciókat.

Már látom a topicot NEM OLVASHATÓ a lemezem, segítsetek! :C

Kérdés: Vettem egy ilyen LájtOnos /lájtfos/ írót, aztán amikor lemezt írok a hozzá adott programmal, utána mindig olvashatatlan a lemez, a haweromnál meg jó, ez miért van?
Kérdés: Be van pipálva a SmartErase?
Válasz: Az hol van, mert próbálgattam minden kapcsolót, ide-oda bekattintottam, lehet, hogy ez az oka?
Válasz: LOL.

------------------------- ne legyen igazam! :R ---------------------------

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#15) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olló, oszt csókolom

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#16) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Egy jó kis Piooner iró+ kalapács 2in1 pack ellen semmi esélye... :C

(#17) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

maradok a kettétörésnél...

(#18) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt a parasztvakítást. Egy kénsavas tálkát is mellékelhettek volna az íróhoz, ahova a smarterase után be kell helyezni a CD-t/DVD-t . :W

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#19) Gonosz15

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez ám az újítás, de tényleg! Na meg a 22x -es írási sebesség :W :W

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#20) Ricco_hun válasza localhost (#14) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Csak annyi, hogy elméletileg ha "törlöd" a smart erase-zel, akkor a hawerjánál se lesz olvasható a lemez (meg ugye sehol máshol soha többé). Amúgy elég halva született ötlet. Tegyük fel egy cég meg akar semmisíteni néhány ezer cd-nyi adatot. Hát nem majd mindet egyesével berekják egy ilyen Lite-On íróba még vagy 10-20 percre. Milliószor költség és idő takarékosabb ha bedarálják. Ha meg otthoni törlésről van szó, akkor a mikró a numeró 1-es. :C

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#21) bob011

bob011
(tag)

Ez jó: lökd a mikróba oszt kész. :DDD

Aki próbálta, mégis mennyi ideig kell mikrózni mondjuk 800W-on?
Mondjuk fogalmam sincs mi van, ha belököm egy 30 percre. Yt-on biztos van ilyen videó nem is egy. Bár személyes kedvencem a "Will It Blend?" sorozat. Azután tuti a sikeres visszahozhatatlan adat...

[ Szerkesztve ]

Régi kütyüid, hardvereid, szoftvereid vannak - ha megválnál tőlük írj!

(#22) Ricco_hun válasza bob011 (#21) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Mikrózni úgy 10 másodpercig kell. Elkezd cikrítani. A szikrák a szabályos mintákon végigfutnak és kész. Még dísznek sem utolsó, próbáld ki nyugodtan egy kis égett műanyag szagon kívül semmi baj nem lesz.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#23) azbest válasza Stavi (#3) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

régebben volt hogy egy eléggé buherált win rendszeren szerettem volna dvd-t írni, az írás végig is ment, csupán a lemezt nem volt hajlandó visszaolvasni, azt mondta üres... hirtelen felindulásból kipróbáltam, mit csinál ha újra meg akarom írni... hát újra írni kezdett rá... a gépben volt egy másik régebbi fajta író is, abban is lehetett írni a lemezt :DDD

A lényeg: a gép egy nagy játékosé volt, és a játékok lemez ellenőrzését kicselező háttérben futó programok is megbolondították annyira a rendszert, hogy a program (nero)üresnek hitte a lemezt... Valószínű, hogy csak a programon múlik, hogy mire ad parancsot... és írást parancsol, akkor írni fog :D lehet még spéci firmware sem kell hozzá.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#24) TeeJay válasza Ricco_hun (#22) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

én 10darabot szoktam satuba fogni aztán négy részre vágom lemezollóval a korongokat.
aki arról adatot tud visszanyerni annak fizetek egy sört :B
gyors és biztonságos :DDD

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#25) localhost válasza Ricco_hun (#20) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert a hawer nem pipálta be az opciót amikor írt, csak nála nem ugyanaz a lemez olvasható... vágod? :D

De hogy az eredeti célt miért nem értelmezi senki?

Van egy CD, rajta valamennyi adat.
Írunk rá még valamennyit (pl árlista vagy driver frisebb verziója.)
A régit meg töröljük, azaz olvashatatlanná tesszük.
... és ez így megy, amíg a lemez be nem telik...

EZZEL MI A BAJ?

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#26) PpenoO

PpenoO
(fanatikus tag)

Kicsit unalmas lenne beállni a fikázok hosszú sorának végére, inkább megosztok veletek pár tényt.

Cikkírónak:

A Lite-On írók már rég tudják a SmartErase funkciót...

Fikázóknak:

Hiteles megsemmisítés miatt találták ki ezt a funkciót. A kettétörés, mikrózás nem számít annak. Plextor nevű cég már több éve kiadott megsemmisítő drive-ot, ami semmi mást nem tud, csak törölni. A Plextor meg pont egy olyan cég, aki felesleges kacatokat akar rásózni a fogyasztóira....szubjektív, flegmázó, lehúzó hsz-ek gyártása helyett érdemes lenne átgondolni a dolgokat, nemcsak saját igényeitekből kiindulni.

Még hogy lájtfos.. Érdemes lenne szakoldalakat böngészni, pl CDFreaks-et és akkor nem hordanátok össze ekkora baromságokat.

1. +r lemezeket a Lite-on írja meg a legjobban (mióta Benq eme részlegét felvásárolta)
2. Lite-on íróval keletkezik a legkisebb Jitter érték, átlagosan az írók 8-9,5%ot produkálnak, a LiteOn íróknál ezaz érték 6,5-7,5%.
3. Valósághoz legközelebb álló DQ tesztet Lite-On íróval lehet produkálni. Benq írók kivételével egyik író sem képes erre.
4. Firmware támogatásban verhetetlen. Sőt, hála C0deKingnek meg Windnek, rengeteg moddolt firmware létezik.

Nehéz volt megemészteni, hogy az a PH, ami régen kiemelkedő szakmai oldal volt, manapság már inkább a nagykerek reklámhelye, akár banner akár hírek szinten. Azt meg még nehezebb lesz megemészteni, ha PH fóruma, SG színvonalra süllyed.

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#27) Ricco_hun válasza localhost (#25) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Vágom öreg, vágom. Azt hittem, hogy ugyanazt a lemezt viszi el a HAWERjához. :U

(#28) Alchemist válasza TeeJay (#24) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

De ha valakinek $$$$$$$ pénzt megér, hogy visszanyerje róla az adatokat, akkor ez kevés...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#29) pereces válasza PpenoO (#26) üzenetére

pereces
(tag)

Egyetértek, nagyon jó író a Lite-On szomorú hogy Mo.-n nem igazán kapható, de egy nagy halom lemezt a mikróban lehet a leggyorsabban megsemmisíteni az egyik legkényelmesebb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#30) localhost válasza pereces (#29) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ennek nem a megsemmisítés az elsődleges célja! :W
Hanem a törlés!
:K

(#31) liksoft válasza Alchemist (#28) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Milyen technológiával lehet? Érdekelne!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#32) azbest válasza localhost (#30) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

adatmegsemmisítés... vagy különben miről beszélünk?
Vagy szempont hogy külsérelmi nyom ne legyen? :W

Viszont a mikro nem tudom hogy a teljes felületet amortizálja-e, ha épen maradnak szigetek akkor némi adat talán visszanyerhető.
Viszont gondolom a nyomott lemezekkel is megy, míg az író nem :D

(#31) liksoft :
ragasztás? :DDD
gondolom az ép szakaszokat végig tudják járni. Mikroszkóp alatt el tudom képzelni, hogy egész jól össze tudják illeszteni... a karcokra is azt mondják, hogy a sugár irányú nem vészes, mert azt a hibajavítás kezeli... a körkörösnél van, hogy egész blokkok hiányoznak

[ Szerkesztve ]

(#33) liksoft válasza azbest (#32) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Lite-On után. Sorry, ha nem volt egyértelmű.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#34) FireShadow

FireShadow
(senior tag)

majd ha elterjedtek lesznek a szelektiv hulladekgyüjtöbe a " cd " és a " dvd " kukák akkor lesz értelme addig maradjunk az ollónál és a félbetörésnél

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#35) localhost válasza azbest (#32) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

adatmegsemmisítés... vagy különben miről beszélünk?
Hát ezt kérdezem én is... GONDOLKODJATOK már ennek nem az iratmegsemmisítés az elsődleges célja!
Piha!

(#36) putu33

putu33
(lelkes újonc)

Emlékeztek a régi Sony cd olvasóra? Beraktuk a lemezt fölpörgette maximális sebbegésre és szétkarcolta a lemezt xD

(#37) azbest válasza localhost (#35) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ki beszél iratmegsemmisítésről? Azt nem a mikroban szokták gondolom.
a lényeg, hogy az adatréteg olyan mértékben megváltozzon, hogy ne legyen rekonstruálható a tartalma... ha a mikró szétégeti a lemez besejét, és a szétporladt adatrétegkeveredik is, akkor az sem rosszabb... a direkt felülírás annyiból lehet jobb, hogy ott valamilyen garanciát tudnak vállalni, hogy minden területet ért a roncsolás.... mikrónál meg nem tudni marad-e ép terület

mondjuk cd esetén érdekes lehet a mikro belseje ha széjjel száll az adatréteg :D dvd esetén más a két polikarbonát lemez közt...

(#33) liksoft:
hmm, gondolom a merevlemezeknél sem véletlen mondják hogy többször írja felül a fájlt.. ha csak simán végigmegy rajta akkor talán még mindig lesz olyan azonosítható különbség...

mikroszkóp alatt kéne megnézni, hogy előtte és utána milyen...
más kérdés hogy van e küldönbség egy régebben égetett adat és a frissen beleégetett adat helyén az anyag szerkezetében (valami féle bomlás, vagy oxidálódás vagy ilyesmi... akkor is el tudom képzelni, hogy valamilyen vegyi kezeléssel felerősítsék az eredeti jel nyomait)
de persze ezek csak tippek

[ Szerkesztve ]

(#38) localhost válasza azbest (#37) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ki beszél iratmegsemmisítésről? " - Hát Ti itt mindannyian (irat alatt CD-t értve)
És sokadszor mondom, hogy a SMARTERASE nem arról szól!

Broáááf! :(((

[ Szerkesztve ]

(#39) azbest válasza localhost (#38) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát akkor miről, meséld már el légyszives :P

igen, írtad hogy törlés... pontosabban felülírás -> az adatréteg megváltoztatása olyan mértékben, hogy ne lehessen rekonstruálni az adatokat... nem lesz üres tőle a lemez

idézet a cikkből:
A SmartErase eljárás segítségével egyszer írható CD-k, egy- és kétrétegű DVD±R lemezek esetében is olvashatatlanná tehető a korábban rögzített tartalom.

(#40) localhost válasza azbest (#39) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

#25.
Már leírtam.

(#41) spln

spln
(fanatikus tag)

Szerintem otthoni felhasználóknak továbbra is a kandalló a tuti, irat/cd/dvd egyre megy :D
A cégek pedig ahol ez fontos úgyis megoldják ipari módszerekkel..

"Danger! Avoid death!"

(#42) azbest válasza localhost (#40) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Quick Erase csak a lemez tartalmát katalogizáló részt írja felül véletlenszerű, értelmetlen adatokkal, ez után tehát maguk a fájlok még rekonstruálhatók maradnak a lemez egészét akkurátusan végigpásztázó speciális programokkal. A Full Erase ezzel szemben a teljes korongra zagyvaságokat éget, így minden tartalom odavész.

az angol cikkek is ezt írják.. arra a lemezre nem hinném, hogy lehetne bármit is írni a kezelés után.

Multi session lemezeknél, ha nem importálja az előző szession tartalmát, akkor kapja amit te mondassz... persze elérhetőek a régi adatok is, ha valaki direkt a korábbi sessiont olvastatja be.
Egyszer írható médián a packet writing is azt teszi amit mondassz.

Ha elolvasod a hír bármelyik oldalon: az adatok megsemmisítésére van, nem pedig multisession lemez kezelésre.

[ Szerkesztve ]

(#43) localhost válasza azbest (#42) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem értek egyet veled, de ti vagytok többen, bátran meghátrálok!

(#44) liksoft válasza azbest (#37) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

A többszörös írás valóvan jobb megsemmisítés. De megközelítőleg most jutottunk el oda, hogy a régi MFM winyók maradék mágnesessége alapján egy felülírt szektor rekonstruálható. A felülírás ugyanis 90% feletti. Így a maradék mágnesesség a felületi hibákkal és olvasó elektronika zajával összemérhető mértékű jelet ad. A többszörös felülírás esetén is az van, hogy a tuti még matematikailag is, a többször felülírt. De azt nem mondja, hogy ha csak egyszer írtam felül az a kor technológiájával dalolva és egyszerűen helyreállítható! A fent említettek miatt nem is mondhatja ki. Ez a probléma is olyan mint a 2000-es. Van alapja, idővel talán megoldhatóvá is válik, de ha nem "lihegik túl", akkor nem lehet eladni a speciális adatmegsemmisítőket a lúzereknek (annyi előnyük van csak, hogy automatikusak, így nagy cég esetén a rendszergazdának kevesebbet kell dolgoznia - szegény).

localhost: "A Lite-On szerint ez az eljárás sokkal inkább környezetbarát, mint az iratmegsemmisítővel vagy más hasonló, mechanikai roncsolást végző eszközzel történő tönkretétel, hiszen így a lemezek teljes egészükben visszagyűjthetők és újrafeldolgozhatók, nem szóródhatnak szét egyes komponenseik." Nem azt írja, hogy Ők gyűjtik össze hanem, hogy lehetőség van rá. Vagyis a "puding próbája az evés". Ha beválik, akkor kevesebb szemetet gyárthatunk. Bárcsak ilyen szemlélet lenne az élelmiszeriparban. Régen papírzacskóba lehetett venni az édességet kimérve. Ez a mai szemetének a töredéke volt. De higiéniás okokat lebegtetve a gyártóknak sikerül a csomagolási mizériát keresztülverni a kormányokon. Lenne minden üveg, palack, doboz visszaváltható függetlenül attól, hogy beolvasszák, vagy kitisztítják az újrahasznosításakor. Ha mondjuk darabja 50Ft lenne, nem lenne a kukákban egy sem! De a gyártónak nem érdeke, csak a miénk lenne az! Így le a kalappal a Lite-On előtt, hogy ilyent kipróbál (gondolom reménykedik abban is, hogy így többet tud eladni).
Még egy dolog. Ezt NEM kis hazánknak gyártják. Külföldön meg a szelektív hulladékgyűjtés nem az itthoni módszerekkel történik. Sőt, tovább válogatják.

(#45) liksoft válasza localhost (#43) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Bátorságból győztes!

(Elnézést, magas labda volt, nem hagyhattam ki. :B )

(#46) Hun'reeth válasza liksoft (#44) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Így van. Nem kishazánk nem létező (vagy alig) szelektív hulladékgyűjtéséből kell kiindulni.

Ami a lényeg, hogy beépítik a funkciót nem mondta senki, hogy ettől most akkor drágább lesz a drive. Hogy gyűjtik-e a cd-ket dvd-ket bizonyos helyen én se tudom :F de legalább a lehetőség adott.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#47) localhost válasza liksoft (#45) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bátran elfutott

(#48) phpmoli válasza TeeJay (#24) üzenetére

phpmoli
(tag)

en holegfuvot hasznalok (kepen felkeszen). egyreszt nem csak 10-et, akar 100-at is lehet vele egyszerre es nem faradok el, masreszt pedig a lemezvagos-eltoros modszerrel maradnak darabok, amik erintetlenek, Kurt siman leolvassa.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.