Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Príma ár! 2bemenet analóg+dig.
A monitorommal egy kategória...
Benq2420HDB 24" fogyasztásra nekem 29.3W-ot mértem.
Egyszerü használható kis kijelző....

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#2) Silentfrog válasza MZperX75 (#1) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Lehet,hogy a képek nem adják vissza a minőséget,de igy a monitor hátulja elég gányul néz ki.
Az ár korrekt!

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#3) Televan

Televan
(senior tag)

"pedig jónak eredménynek számít"

jó eredmények vagy esetleg jónak, eredménynek

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#4) GreenGuy

GreenGuy
(kvázi-tag)

No, nekem is valami ilyesmi kéne, csak HDMI bemenettel..(Ps3-hoz :DDD )

(#5) dízelracer

dízelracer
(őstag)

Ennyi pénzért senki ne várjon csodát átlag felhasználóknak simán elég amit nyújt. Korrekt.

(#6) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

hasznaltan, ujszeru allapotban netto ar kornyeken simply the best buy :K

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#7) Kassadin

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

BenQ G222HDL jobban megéri, vagy nem? ;]

The pain is my best friend.

(#8) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

"A kijelzőt tehát muszáj kalibrálni, hogy fény derüljön a panel képességeire."

Nem tudom mennyire reális, hogy egy olyan teszt alapján döntünk, ami a célközönség 99.99999%-ra nem lesz érvényes, mert egy ilyen "teszkós" monitort senki nem fog bekalibráltatni. Ott, ahol az ár szinte az egyetlen szempont...

Ha már az ár is lényeges és a minőség is, ott úgyis egy Dell U2311H mellett fog kilyukadni a leendő vásárló. De egy bekalibrált 28e Ft-os TN+Film-es "csoda"? Azért köszi a cikket (tényleg), csak így nem vágom, hogy kinek szól. :U

jancsiga

(#9) kelzsoca válasza GreenGuy (#4) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a monitor HDCP képes, akkor egy DVI-HDMI kábellel már mehet is a PS3, igaz a hangot másképp kell megoldani, de ez már részletkérdés.

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#10) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen.. egészen olcsó és hétköznapi felhasználásra megfelelő. De van már másik hasonló gyártó is, pl a HannsG. Egy hibája van: nem lehet kapni.

Bármilyen termékfajtáról legyen is szó, amíg drágának számít valami, addig az olcsóbb, kevésbé márkás gyártók készülékeit is kapni a boltokban. De ahogy lemegy az átlagár a megfizethető szintre, úgy tűnnek el a boltokból az olcsóbb készülékek. Nem hinném, hogy leállnának a gyártással, hanem inkább a boltok / nagykerek nem rendelnek belőlük. Végül is érthető ez, hiszen a haszonkulcs százalék forintosítva sokkal több egy 50 ezres terméknél, mint egy 30 ezresnél, a munka meg ugyanannyi az olcsóbb termékek forgalmazásával is. :U

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#11) Franklin

Franklin
(senior tag)

Korrekt cikk. Jó látni, hogy nem csak a közép és csúcskategóriás termékeket teszteltek.

(#12) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

Akinek az ár számít leginkább, az úgyis [Benq G925HDA] fogja venni. Legalábbis én azt venném. 21,5 col vs. 18.5 ide vagy oda........

[ Szerkesztve ]

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

(#13) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem ismerem a kalibralasra hasznalt cuccost, valaki megsugna, mi a program neve?

koszi :R

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#14) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Érdekes, hogy minél olcsóbb a monitor annál csúnyább a kaszni, pedig valakinek itt is ott is ki kell találni, hogy hogy nézzen ki a cucc.
Tudása árhoz mérten tűrhető.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#15) AssAssynn

AssAssynn
(senior tag)

Nem rossz monitor szerintem. Ha most kellene vásárolnom, akkor elgondolkodnék rajta. A képességei megfelelnek, inkább csak az érdekelne, hogy meddig bírja, mivel én nem két-három (esetleg egy) évente cserélgetem a cuccaimat, hanem elhasználódásig veszem őket.

Balinov: +1. Engem is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

(#16) atesss válasza noxwill (#12) üzenetére

atesss
(őstag)

Ha tényleg csak az árat nézzük, akkor igazad van.
De ez a Benq azért egy még alsóbb kategória: méret, felbontás; de ami a leginkább fájó az a digitális bemenet hiánya.

A cikkből:
De mi van akkor, ha mindenképpen új kijelzőt akarunk vásárolni, de nem akarunk alulmaradni a trendekkel szemben? Azaz legyen 16:9-es, Full HD felbontású, rendelkezzen valamilyen digitális csatlakozással is, ugyanakkor nincs sok pénzünk?
Pont ezért írták, hogy ha "trendi" akarsz lenni, de mégis olcsón kell, akkor ez a Topview lehet talán a jó választás.

(#17) 20TY4

20TY4
(újonc)

Ha már az olcsó monitoroknál tartunk, először is köszi a tesztet, tényleg jó látni hogy a budget termékekre is szántok egy kis időt, másodszor pedig itt jön a képbe még egy olcsó monitor: AOC F22S. Nekem ilyen monitorom van jelenleg, és semmi rosszat nem tudok rá mondani. Formabontó design ( :) ), korrekt panel, hiába csak VGA bemenete van (bár én sajnálom h legalább D-SUB nem jutott rá), kedvező ár. Nem akartok egy budget-monitor összehasonlító tesztet készíteni? :DDD

"A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene!!!" "-Kérdés, hogy átérzed-e?!-"

(#18) AssAssynn válasza 20TY4 (#17) üzenetére

AssAssynn
(senior tag)

"hiába csak VGA bemenete van (bár én sajnálom h legalább D-SUB nem jutott rá)"
Félreinformált vagyok, vagy a "VGA kábel" hivatalos neve nem a D-Sub?

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

(#19) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennyiért nem rossz ez, bár kíváncsi lennék, hogy mennyit bír egy ilyen monitor időben, azaz csak nem döglik meg 1-2 év után.

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#20) LGLuke válasza AssAssynn (#18) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagy félreinformált. A D-SUB az a normál analóg, vagy néha nevezik VGA csatlakozónak is.
A DVI a digitális, illetve DP, és HDMI.
Persze analógból is lehet kompozit, vagy komponens, de az pont csak a TV-ken, vagy a drágább monitorokon szokott lenni.

(#21) TheChos3nOne válasza Balinov (#13) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A program a szoft a kalibráló eszközhöz, ami 64 000Ft [link] Ez méri be fizikailag a színeket, a program csak kezeli.

[ Szerkesztve ]

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#22) sz4blya

sz4blya
(tag)
LOGOUT blog

gondolkodom 3 monitoros szimulátoron, ez jó lenne, bár a káva elég széles :F viszont az ár fő szempont

Cum Deo Pro Patria Et Libertate. Verje meg a mi Istenünk, aki ezt engedte! | Free life, free people, free internet! *See you, space cowboy!

(#23) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

fain darabka. :K
vagy erre cserélem jelenlegi monitoromat, vagy maradok BenQ vonalon, csak picit nagyban.

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#24) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szvsz én nem gondolkodnék ebben a monitorban, vannak ennyiért sokkal jobb BenQ monitorok is...

(#25) Dexar007

Dexar007
(senior tag)

Azt hittem 29"os.. :B

Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos.

(#26) CoDWaW07

CoDWaW07
(senior tag)

Ennyiért szerintem egész korrekt ár érte:) a DVI csati az engem is meglepett
Dexar007: először én is:D

[ Szerkesztve ]

(#27) Balinov válasza TheChos3nOne (#21) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#28) kerelo

kerelo
(senior tag)

UP.nagyon jó ár.

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#29) sh4d0w válasza Kassadin (#7) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De, az ráadásul LED háttérvilágításos és ugyanez az árkategória.

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#30) Menthirist

Menthirist
(őstag)
LOGOUT blog

második monitornak elfogadnám...

Athlon II X4 635, Gigabyte GA-MA770-US3, 6GB DDR2/800, Sapphire HD7750 1GB DDR5, 23" LG IPS231P-BN+22"Samsung 2253LW, 1,6TB hdd, Wacom & SGS2 @ ICS 4.0.3 user

(#31) lujó55

lujó55
(őstag)

Ismét egy D-sub csatis cucc. Szerintem átlagos a teljesítmény

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#32) Balinov válasza lujó55 (#31) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Idezete a hirbol: ;)

"A lényeg azonban jobb oldalon található: analóg mellett DVI csatlakozót is kapunk"

(#33) Metaxa13

Metaxa13
(újonc)

Engem azért nem vágott hanyatt a dolog. Nemrég nézegettem a pcx-en monitorokat, 22 "-os HKC 25625 Ft. Szintén full HD, 2 ms, DVI csatl.

[ Szerkesztve ]

(#34) TheChos3nOne válasza Metaxa13 (#33) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen, azt valóban jó lenne tesztelni, mellé pedig a kategória etalon BenQ-ból is egyet.

(#35) orbano

orbano
(PH! félisten)

ennél rosszabb, semmitmondóbb értékelést még nem olvastam itt a PH!n

A vér nem válik VAZZE!™

(#36) Elmör

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

A videóban lévő programnak mi a neve?
Szívesen megnézném én is a saját monitoromon, de google-ban nem találtam meg.
Köszönöm a tesztet, nekem tetszett, az más kérdés, hogy 24" alatti monitort már nem vennék. :DDD

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#37) TheChos3nOne válasza orbano (#35) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, hiszen ott a szponzor a fórum felett, nem írhatják, hogy "hát gyerekek ez egy szar".

(#38) orbano válasza TheChos3nOne (#37) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ja, ez a jó az "ár/érték aránya" kb. olyan mint az "érdekes arcú" nő, vagy a "kedvellek, mint embert, de legyünk csak barátok" :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#39) CoDWaW07 válasza orbano (#38) üzenetére

CoDWaW07
(senior tag)

kb:DDD

[ Szerkesztve ]

(#40) Somesz1988

Somesz1988
(újonc)

Hát én azt mondom olcsó húsnak híg a leve. Lehet hogy elkápráztatja az embert ez a LED mánia meg FULL HD stb. de akkor már a benq is jobb mint belépőszint..Régen mikor divatba jött egyáltalán a FULL HD-s monitorok meg egyre nagyobb kontrasztos kijelzők akkor olvastam egy BENQ-ról, ami szép és jó ugyanezeket írták de apró betűvel megemlítették hogy az alap panel technológia a legolcsóbb ami benne van..és észre se veszi az ember már rontja a szemét mint az állat..ezért nálam pl. a 100Hz alap. Azok már egész jó árban vannak. !!2. monitornak viszont tényleg jó!!

Érdeklődés, ajánlat privátban és NE hozzászólásban, és írd oda pontosan mi érdekel (!)

(#41) orbano válasza Somesz1988 (#40) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

"és észre se veszi az ember már rontja a szemét mint az állat..ezért nálam pl. a 100Hz alap"

ezt kifejtenéd bővebben? érdekelne, hogy az LCDk képrfrissítése hogyan befolyásolja a szemünk egészségét :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#42) [oWn]f4te

[oWn]f4te
(PH! addikt)

Azért megnéznék rajta egy homogén feketét meg PS-színpalettát. :)

[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#43) en Chile válasza orbano (#41) üzenetére

en Chile
(újonc)

ez engem is érdekelne.....

(#44) zozoo83 válasza Somesz1988 (#40) üzenetére

zozoo83
(kvázi-tag)

Nekem mikor CRT monitorom volt akkor zavart a 60hz, mindig 85hz-en használtam ez miatt, és mikor átmentem valakihez, szinte le se ültem a monitorja elé már szúrta a szemem, láttam ahogy villog a kép, és egyből állítottam rajta. Persze ezt nem mindenki látja! Hozzáteszem ez CRT.
TFT monitoron semmi vibrálás nincs mert olyan gyorsan nem tudnak kialudni a pixelek :)
Szóval felesleges a 100hz nem rongálja a szemet a 60 se.

http://budafok-thaimasszazs.shp.hu/hpc/web.php?a=budafok-thaimasszazs

(#45) El Kebir válasza zozoo83 (#44) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"mert olyan gyorsan nem tudnak kialudni a pixelek"

nem, alapjában tévedsz, nem ezért nem villog az lcd...hanem mert egyszerűen semennyire se "alszanak ki" (pláne mivel nem is azok fényét látod) a pixelek, csak a megváltozott tartalmú pixelek változnak, nincs olyan értelemben képfrissítés, mint a crt-nél. (crt-nél csak felvillannak a pixelek, ezért kell minden pixelt "frissíteni", ezzel szemben lcd-nél stabilan világít a pixeleken keresztül a háttérfény)

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.