Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) adorjant

adorjant
(senior tag)

Máris osztogatják a pofont az AMD-nek :( :D

(#2) fatallerror

fatallerror
(őstag)

ettől is a megváltást várják az emberek, csalódni nem fognak de azért megváltani a világot csak nem fogja :U kíváncsi vagyok az amd mivel készül erre a startra

(#3) zazahoho

zazahoho
(őstag)

jó lesz ez ,csak az árát nem akarom tudni ;] ;]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#4) Neovenator válasza fatallerror (#2) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

A világot nem fogja megváltani, de nekem bőven elég, hogy kényelmesen bele fogok tudni pakolni egy felsőkategóriás rendszert egy mini-ITX házba... :)

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#5) BMW001 válasza zazahoho (#3) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem árban sem lesz vészes. Mint a mostani SB procik, többre ne számíts. :)

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#6) fatallerror válasza BMW001 (#5) üzenetére

fatallerror
(őstag)

mint a mostaniak? mert a mostaniak megszűnnek?

(#7) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Intelék piszkosul tolják ki a procikat, ezzel igen nehéz lépést tartania a konkurensnek...többnyire nem is megy neki. :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#8) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

van egy olyan előérzetem, hogy akkor lesz a kezdeti kereslet Ivy után, hogy a megkezdett készletfelhalmozás és a viszonylag nagy gyártókapacitás se fogja kielégíteni tavasszal az igényeket, láttunk mát ilyet az első 45nm termékeknél.

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#9) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tudtommal Ivy-nél inkább a GPU-részt gyúrják meg kicsit, a CPU rész egy kis optimalizáción illetve ugye az alacsonyabb csíkszél nyújtotta előnyön kívül nem kap több erősítést (bár a sandy magjainak erejét elnézve nincs is igazán szüksége rá).

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#10) tiborandras válasza fatallerror (#6) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

szepen fokozatosan kivezetik oket a piacrol, nem csinalnak sajat maguknak konkurenciat ;]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#11) BMW001 válasza fatallerror (#6) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, az Ivy az SB leváltására készül. A CU része nagyban nem változik, ellenben a VGA-t 'kigyúrták' benne. Bár sejtem milyen lesz, ugyan úgy alkalmatlan komolyabb 3D-s műveletekre. De lesz még alacsonyabb fogyasztás, emelkedhetnek az alapórajelek, és még jobb lehet a tuningpotenciál.
És igen, a P67/Z68/H67/H61? -es lapok nagy része támogatni fogja az új processzort, így nem kell lapot cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#12) atok666 válasza fatallerror (#2) üzenetére

atok666
(kvázi-tag)

Honnan veszed ezt a vilagmegvaltas dolgot? - Marmint, hogy az emberek azt varjak tole? Szerintem az emberek donto tobbsegenek - legalabbis itt a forumon - vilagos, hogy esetleg pici teljesitmeny novekedes varhato, a mostani SBtol alacsonyabb fogyasztassal.

Atok

(#13) BMW001 válasza atok666 (#12) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GPU terén tényleg vannak akik reménykednek. Ugye a LIano -val kellene felvenni a versenyt APU -ban. De naív aki azt gondolja, hogy menni fog.

(#14) fatallerror válasza BMW001 (#11) üzenetére

fatallerror
(őstag)

jaaa én összekevertem a másikkal :B ja ez a még alacsonyabb fogyasztás már pofátlan, így is milyen alacsony már : D

#12: abból indultam ki h mostanában minden újnál csodát várnak :]

(#15) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam város az Ivy, főleg, h. ezzel akarom a LGA 1366 leváltani, ( a Bulldozer csalódás volt, a LGA 2011 meg rohadt drága ) meglátjuk, a tavszi stratig minden kiderül. Valószinűleg CPU fronton is erősebbek lesznek mind a Sandy -s procik, szerintem árilag meg hasonlóak. :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#16) tiborandras válasza BMW001 (#13) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

igy van :K cpu es gpu is gyorsulni fog, de meg igy sem erik utol az amd megoldasat ;)

"Ivy Bridge

Intel's performance targets (compared to Sandy Bridge):

20% increase in CPU performance.
Up to 60% increase in integrated graphics performance.
"

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#17) FireKeeper válasza tiborandras (#16) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és az IGP-t lehet majd általános számításokra használni, vagy megmarad szimplán grafikai számításokra, mint a Sandy-é?

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#18) LLam

LLam
(tag)

tolja az intel kifelé az általános célú cpu-kat de a világ nem errefelé halad.. lásd gpu vs cpu erőt kódfejtő alkalmazásokban.. vagy a top500 mainframek világát.. az ib gpu-ja még mindig nem veszi fel a versenyt a dedikált megoldásokkal..

Lehet egyszerűbben is: frontember.hu

(#19) BMW001 válasza tiborandras (#16) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az a 20%-os gyorsulás CPU erőben kicsit erős. Clock to clock nem hiszem, hogy változás lesz. Megemelik az órajeleket. A mostani SB-ből ki lehetne számolni, hogy mekkora alapórajel kellene ehhez. Persze biztosan kicsit módosítják, kap egy két feature -t, de az is lehet áttervezik a még nagyobb hatékonyságért.

Az APU-ben meg nem hiszek. :N

FireKeeper: Én úgy elmléxem, hogy már az is meg lesz oldva.

[ Szerkesztve ]

(#20) FireKeeper válasza BMW001 (#19) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha úgy vesszük, a sandy és az ivy is egy APU :P

(#21) csucsbicep

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tehát, akkor cpu erő terén sok változás nem várható. Bár mondjuk nincs is rá szükség, az AMD-t megpróbálják a másik területen is lenyomni.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#22) BMW001 válasza FireKeeper (#20) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen. :B Csak egymás után leírva lusta voltam javítani.

csucsbicep: Azért az a 20% elég nagy változás, még ha nem is hihető. :))

[ Szerkesztve ]

(#23) Pug válasza FireKeeper (#20) üzenetére

Pug
(őstag)

A Sandy nem ;) , az Ivy elméletileg az lesz...

Szerk:

Heterogén módon programozhat vagy sem, légyegében ez a kritérium (ez nem szubjektív opcionális feltétel :N ), mivel a Sandy-re ez nem igaz, így nem APU, Pont ;)

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#24) FireKeeper válasza Pug (#23) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

attól függ, hogy hogyan nézzük az APU definícióját. ha úgy nézzük, hogy az az APU, aminek az IGP-je tud általános számításokat, akkor tényleg nem. de ha csak úgy vesszük, hogy egy die-on van a cpu és a gpu rész, tehát nem a kupak alatt külön IC-n, egybetokozva, mint az első i3/i5-nél, akkor már a sandy is APU.

(#25) TESCO-Zsömle válasza FireKeeper (#24) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt nincs "hogy nézzük". Az APU kifejezést az AMD találta ki a heterogén módon programozható, GPU-val gyorsított processzorokra.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#26) blackydan

blackydan
(fanatikus tag)

Örvendetes, a bull meg erősen benézte a dolgokat... :K

i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black

(#27) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Szóval ilyen az amikor valami zökkenő mentesen szépen rendjében zajlik,halad.Igen örvendetes! :K Mondjuk az a 20% erős,de nem lenne semmi ha még is bejönne.Én nagyon várom,mert készülök a váltásra

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#28) Narasim

Narasim
(kvázi-tag)

Dejó!

megint van mit várni!! :))

(#29) Abu85 válasza BMW001 (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából a kigyúrás a tudásban elég. 16 darab vektoros EU nem olyan rossz (persze lesznek butított IGP-k, de számoljunk a nagyobbal). A rendszer tudja az OpenCL 1.1-et, és a DirectCompute 5.0-t. Utóbbiból már csak egy apró szoftveres lépcső a C++ AMP támogatása. Ezzel pedig erősen megnőhet az IGP szerepe. Most az, hogy nem éri el a Llano szintjét, nem olyan veszettül lényeges. A procimagoknál biztos gyorsabb lehet mondjuk az AI vagy a fizika egy részének számítása az IGP-n. Mivel APU-król van szó, így nem kell átadni teljesen a feladatot. Gyakorlatilag büntetés nélkül lehet lapkán belül kommunikálni. Na jó 1-4 ns büntit kapsz, de ez még bőven jó. :)
Az Intel még nagyon rá is állt az auralizációra. Amit én nagyon díjazok. A hangfeldolgozás méltatlanul kevés figyelmet kap pedig fontos, és OpenCL-ben itt is szépen lehet alkotni.
CPU-ban aláírom, hogy nem lesz csúdanagy változás. Jön egy kis kötelező és kész, de az IGP oldaláról nagyon jó dolgok sülhetnek ki, és ez előnyös lehet a felhasználónak is. Ha már ott van a lapkában ez a tudás az IGP oldaláról, érdemes használni is.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) kisza25 válasza FireKeeper (#9) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ebben a tranzisztorok úgynevezett 3D-sek ezzel a technológiával tovább tudják csökkenteni a csíkszélességet és a fogyasztást, szóval az erős túlzás, hogy csak az IGP részre gyúrtak rá, ja és ez is már APU lesz, mint az AMD-nél

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#31) dízelracer válasza fatallerror (#2) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Világmegváltás? Szó nincs róla. Hajszállal erősebb cpu, fejlettebb gpu rész, alacsonyabb fogyasztás mellett alig magasabb áron (persze ez itt magyarország :W ). Nem lesz ez rossz de azért csodát senki ne várjon tőle.

Kíváncsi vagyok a jelenlegi i3-2100T-t mivel szándékoznak majd leváltani mert a brazos/atom páros számomra cpu-ban használhatatlanul gyenge.

(#32) Lompos48 válasza kisza25 (#30) üzenetére

Lompos48
(PH! addikt)

Rettenetesen piszok dolog ez a PR, ami már a technikát is leigázta.

Tudom, nem a fórumtársak hibája, egyenesen az Intel (vagy annak a PR osztálya) volt az, aki elvetette a köztudatban, hogy érkeznek a 3D struktúrájú 22 nm-es processzorok. A 22 nm igaz lehet. De annyi. Ja, hogy az a 3 borda és felállítva? Attól még nem 3D-bb

Mennyivel 3d-sebb ez:

mint ez:

.

Majd akkor feszítsenek ezzel, amikor egymás hegyén-hátán nyüzsögnek a tranzisztorok. :(((

[ Szerkesztve ]

(#33) Abu85 válasza Lompos48 (#32) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez még hagyján, de egyre több struktúrát neveznek közösen 3D-snek, amikor technikailag közük nincs egymáshoz.
Én azt nem értem, hogy a júzer szempontjából ezt minek PR-elni. Úgy sem érti, hogy a valóságban miképp működik, a kamu 3D-zés meg csak a félreértéseket szüli. :U

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#34) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az intel tényleg lassan már f*ssa a processzorokat...
AZ igazi gond az, hogy AMD oldalról nincs igazi konkurencia. Szerintem felesleges gyúrni a grafikus részre, ki kell hagyni a fenébe azt a sz*rt.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#35) ViiiiktorOC válasza Móci (#34) üzenetére

ViiiiktorOC
(fanatikus tag)

:C Egyetértek, de sajnos arra halad a világ! :)

Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

(#36) Lompos48 válasza Abu85 (#33) üzenetére

Lompos48
(PH! addikt)

Előrebocsájtva, hogy kimondottan Intel párti vagyok, mégis felháborító az ilyen reklámozás. Tényleg nem mond az usernek ez semmit. Akinek mondhatna, annak a Tri-Gate tehnológia az érdekes meg a 22 nm-es csíkszélesség. A PR osztály pszihológusa(i) meg szociológusa(i) kimondják a verdiktumot, hogy a 3D-nek van a maximális "mass impact"-je és akkor nyomás.

(#37) mintAdarab válasza Abu85 (#33) üzenetére

mintAdarab
(kvázi-tag)

nem pont ez a cél? (költői...)

(#38) fatallerror válasza dízelracer (#31) üzenetére

fatallerror
(őstag)

a csoda már megvan :D

(#39) Abu85 válasza Lompos48 (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyetértek, de nem csak az Intel csinálja ezt. A világ a PR-re épül. Ebbe bele kell törődni, hogy így van. :U

(#37) mintAdarab: Szerintem nem cél félreértéseket szülni. Itt szimplán az lehet, hogy a marketingeseknek úgy kell elmagyarázni valamit, hogy azt az 1.0-s vásárló megértse. Na most a Tri-Gate pont olyan, amit így nem lehet, vagy ha lehet is, nem a 3D-s varázsszavak dobálásával. Igazából a jelentősége túl nagy lett az egésznek. A user sosem fogja megérteni, hogy miért kell Tri-Gate, vagy HKMG, vagy mi az értelme a SOI-nak a bulk struktúra mellett. Igazából felhasználói szemmel mindez lényegtelen. Aki pedig ért annyira hozzá, hogy érdekelje, annak nem kell magyarázni.

[ Szerkesztve ]

(#40) Segal

Segal
(tag)

Egyszerűen most a 3D a divat. Olyan ez mint pár éve a HD gyakorlatilag minden megkapta azt a jelzőt...

www.nokiaprogramok.hu

(#41) student

student
(senior tag)

mekkora tdp csökkenés lesz? 65w-osból 45 lesz?

up!

(#42) T-bag

T-bag
(kvázi-tag)

Trinity büntetni fogja ha 2012 év fége felé színre lép ;]

(#43) TESCO-Zsömle válasza T-bag (#42) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Q2 az a "vége felé"...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#44) T-bag válasza TESCO-Zsömle (#43) üzenetére

T-bag
(kvázi-tag)

[link]

Ez szerint már hamarabb csak félek hogy szokás szerint csúszás lesz a vége.

(#45) fondorlatos válasza student (#41) üzenetére

fondorlatos
(tag)

A szandi 95 wattos tdp kerete után az Ivynek 77 wattosat szabnak az előzetes infók szerint.

(#46) Petike1007 válasza zazahoho (#3) üzenetére

Petike1007
(tag)

Én mondjuk akarom inkább :)
Nem lesz drágább,mint a Sandy szerintem amúgy...

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#47) pusszycat válasza fatallerror (#6) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Dehogy szűnnek meg a mostani sandy procik csak az új procik (3 gen.) kapják a mostani (2. gen.) árát és a 2 gen. procik kapjak az 1. gen. árát. :U :U

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#48) atok666 válasza T-bag (#42) üzenetére

atok666
(kvázi-tag)

Errol a Trinitorol tudni mar vmi konkretat? Ugye ez nem egy kovetkezo dorez lesz...

Atok

(#49) FireKeeper válasza atok666 (#48) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

(#50) TESCO-Zsömle válasza T-bag (#44) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eddig is tudtuk, hogy a Mobil hamarabb jön az asztalinál, csakhogy mi az asztaliról csevegünk. ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.