Máris osztogatják a pofont az AMD-nek

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
adorjant
(senior tag)

fatallerror
(őstag)
ettől is a megváltást várják az emberek, csalódni nem fognak de azért megváltani a világot csak nem fogja
kíváncsi vagyok az amd mivel készül erre a startra

zazahoho
(őstag)
jó lesz ez ,csak az árát nem akarom tudni
![;]](/dl/s/v1.gif)
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
(#4) Neovenator válasza fatallerror (#2) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)
A világot nem fogja megváltani, de nekem bőven elég, hogy kényelmesen bele fogok tudni pakolni egy felsőkategóriás rendszert egy mini-ITX házba... 
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Szerintem árban sem lesz vészes. Mint a mostani SB procik, többre ne számíts. 
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

fatallerror
(őstag)
mint a mostaniak? mert a mostaniak megszűnnek?

Devid_81
(PH! kedvence)
Intelék piszkosul tolják ki a procikat, ezzel igen nehéz lépést tartania a konkurensnek...többnyire nem is megy neki. 
.::www.megadanceradio.hu::.

robyeger
(PH! addikt)
van egy olyan előérzetem, hogy akkor lesz a kezdeti kereslet Ivy után, hogy a megkezdett készletfelhalmozás és a viszonylag nagy gyártókapacitás se fogja kielégíteni tavasszal az igényeket, láttunk mát ilyet az első 45nm termékeknél.
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052
(#9) FireKeeper
tudtommal Ivy-nél inkább a GPU-részt gyúrják meg kicsit, a CPU rész egy kis optimalizáción illetve ugye az alacsonyabb csíkszél nyújtotta előnyön kívül nem kap több erősítést (bár a sandy magjainak erejét elnézve nincs is igazán szüksége rá).
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)
(#10) tiborandras válasza fatallerror (#6) üzenetére
szepen fokozatosan kivezetik oket a piacrol, nem csinalnak sajat maguknak konkurenciat ![;]](/dl/s/v1.gif)
4 sale http://tiny.cc/aprok
Hát, az Ivy az SB leváltására készül. A CU része nagyban nem változik, ellenben a VGA-t 'kigyúrták' benne. Bár sejtem milyen lesz, ugyan úgy alkalmatlan komolyabb 3D-s műveletekre. De lesz még alacsonyabb fogyasztás, emelkedhetnek az alapórajelek, és még jobb lehet a tuningpotenciál.
És igen, a P67/Z68/H67/H61? -es lapok nagy része támogatni fogja az új processzort, így nem kell lapot cserélni.
[ Szerkesztve ]

atok666
(kvázi-tag)
Honnan veszed ezt a vilagmegvaltas dolgot? - Marmint, hogy az emberek azt varjak tole? Szerintem az emberek donto tobbsegenek - legalabbis itt a forumon - vilagos, hogy esetleg pici teljesitmeny novekedes varhato, a mostani SBtol alacsonyabb fogyasztassal.
Atok
GPU terén tényleg vannak akik reménykednek. Ugye a LIano -val kellene felvenni a versenyt APU -ban. De naív aki azt gondolja, hogy menni fog.

fatallerror
(őstag)
jaaa én összekevertem a másikkal
ja ez a még alacsonyabb fogyasztás már pofátlan, így is milyen alacsony már : D
#12: abból indultam ki h mostanában minden újnál csodát várnak :]
Nálam város az Ivy, főleg, h. ezzel akarom a LGA 1366 leváltani, ( a Bulldozer csalódás volt, a LGA 2011 meg rohadt drága ) meglátjuk, a tavszi stratig minden kiderül. Valószinűleg CPU fronton is erősebbek lesznek mind a Sandy -s procik, szerintem árilag meg hasonlóak. 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
igy van
cpu es gpu is gyorsulni fog, de meg igy sem erik utol az amd megoldasat 
"Ivy Bridge
Intel's performance targets (compared to Sandy Bridge):
20% increase in CPU performance.
Up to 60% increase in integrated graphics performance."
4 sale http://tiny.cc/aprok
(#17) FireKeeper válasza tiborandras (#16) üzenetére
és az IGP-t lehet majd általános számításokra használni, vagy megmarad szimplán grafikai számításokra, mint a Sandy-é?
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

LLam
(tag)
tolja az intel kifelé az általános célú cpu-kat de a világ nem errefelé halad.. lásd gpu vs cpu erőt kódfejtő alkalmazásokban.. vagy a top500 mainframek világát.. az ib gpu-ja még mindig nem veszi fel a versenyt a dedikált megoldásokkal..
Lehet egyszerűbben is: frontember.hu
Az a 20%-os gyorsulás CPU erőben kicsit erős. Clock to clock nem hiszem, hogy változás lesz. Megemelik az órajeleket. A mostani SB-ből ki lehetne számolni, hogy mekkora alapórajel kellene ehhez. Persze biztosan kicsit módosítják, kap egy két feature -t, de az is lehet áttervezik a még nagyobb hatékonyságért.
Az APU-ben meg nem hiszek. 
FireKeeper: Én úgy elmléxem, hogy már az is meg lesz oldva.
[ Szerkesztve ]
ha úgy vesszük, a sandy és az ivy is egy APU 
Tehát, akkor cpu erő terén sok változás nem várható. Bár mondjuk nincs is rá szükség, az AMD-t megpróbálják a másik területen is lenyomni.
Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...
Igen.
Csak egymás után leírva lusta voltam javítani.
csucsbicep: Azért az a 20% elég nagy változás, még ha nem is hihető. 
[ Szerkesztve ]

Pug
(őstag)
A Sandy nem
, az Ivy elméletileg az lesz...
Szerk:
Heterogén módon programozhat vagy sem, légyegében ez a kritérium (ez nem szubjektív opcionális feltétel
), mivel a Sandy-re ez nem igaz, így nem APU, Pont 
[ Szerkesztve ]
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman
attól függ, hogy hogyan nézzük az APU definícióját. ha úgy nézzük, hogy az az APU, aminek az IGP-je tud általános számításokat, akkor tényleg nem. de ha csak úgy vesszük, hogy egy die-on van a cpu és a gpu rész, tehát nem a kupak alatt külön IC-n, egybetokozva, mint az első i3/i5-nél, akkor már a sandy is APU.
(#25) TESCO-Zsömle válasza FireKeeper (#24) üzenetére
Itt nincs "hogy nézzük". Az APU kifejezést az AMD találta ki a heterogén módon programozható, GPU-val gyorsított processzorokra.
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

blackydan
(fanatikus tag)
Örvendetes, a bull meg erősen benézte a dolgokat... 
i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black

Milka 78
(őstag)
Szóval ilyen az amikor valami zökkenő mentesen szépen rendjében zajlik,halad.Igen örvendetes!
Mondjuk az a 20% erős,de nem lenne semmi ha még is bejönne.Én nagyon várom,mert készülök a váltásra
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--
Igazából a kigyúrás a tudásban elég. 16 darab vektoros EU nem olyan rossz (persze lesznek butított IGP-k, de számoljunk a nagyobbal). A rendszer tudja az OpenCL 1.1-et, és a DirectCompute 5.0-t. Utóbbiból már csak egy apró szoftveres lépcső a C++ AMP támogatása. Ezzel pedig erősen megnőhet az IGP szerepe. Most az, hogy nem éri el a Llano szintjét, nem olyan veszettül lényeges. A procimagoknál biztos gyorsabb lehet mondjuk az AI vagy a fizika egy részének számítása az IGP-n. Mivel APU-król van szó, így nem kell átadni teljesen a feladatot. Gyakorlatilag büntetés nélkül lehet lapkán belül kommunikálni. Na jó 1-4 ns büntit kapsz, de ez még bőven jó. 
Az Intel még nagyon rá is állt az auralizációra. Amit én nagyon díjazok. A hangfeldolgozás méltatlanul kevés figyelmet kap pedig fontos, és OpenCL-ben itt is szépen lehet alkotni.
CPU-ban aláírom, hogy nem lesz csúdanagy változás. Jön egy kis kötelező és kész, de az IGP oldaláról nagyon jó dolgok sülhetnek ki, és ez előnyös lehet a felhasználónak is. Ha már ott van a lapkában ez a tudás az IGP oldaláról, érdemes használni is.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
ebben a tranzisztorok úgynevezett 3D-sek ezzel a technológiával tovább tudják csökkenteni a csíkszélességet és a fogyasztást, szóval az erős túlzás, hogy csak az IGP részre gyúrtak rá, ja és ez is már APU lesz, mint az AMD-nél
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
(#31) dízelracer válasza fatallerror (#2) üzenetére

dízelracer
(őstag)
Világmegváltás? Szó nincs róla. Hajszállal erősebb cpu, fejlettebb gpu rész, alacsonyabb fogyasztás mellett alig magasabb áron (persze ez itt magyarország
). Nem lesz ez rossz de azért csodát senki ne várjon tőle.
Kíváncsi vagyok a jelenlegi i3-2100T-t mivel szándékoznak majd leváltani mert a brazos/atom páros számomra cpu-ban használhatatlanul gyenge.

Lompos48
(PH! addikt)
Rettenetesen piszok dolog ez a PR, ami már a technikát is leigázta.
Tudom, nem a fórumtársak hibája, egyenesen az Intel (vagy annak a PR osztálya) volt az, aki elvetette a köztudatban, hogy érkeznek a 3D struktúrájú 22 nm-es processzorok. A 22 nm igaz lehet. De annyi. Ja, hogy az a 3 borda és felállítva? Attól még nem 3D-bb
Mennyivel 3d-sebb ez:

mint ez:
.
Majd akkor feszítsenek ezzel, amikor egymás hegyén-hátán nyüzsögnek a tranzisztorok. 
[ Szerkesztve ]
Ez még hagyján, de egyre több struktúrát neveznek közösen 3D-snek, amikor technikailag közük nincs egymáshoz.
Én azt nem értem, hogy a júzer szempontjából ezt minek PR-elni. Úgy sem érti, hogy a valóságban miképp működik, a kamu 3D-zés meg csak a félreértéseket szüli. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Az intel tényleg lassan már f*ssa a processzorokat...
AZ igazi gond az, hogy AMD oldalról nincs igazi konkurencia. Szerintem felesleges gyúrni a grafikus részre, ki kell hagyni a fenébe azt a sz*rt.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

ViiiiktorOC
(fanatikus tag)
Egyetértek, de sajnos arra halad a világ! 
Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

Lompos48
(PH! addikt)
Előrebocsájtva, hogy kimondottan Intel párti vagyok, mégis felháborító az ilyen reklámozás. Tényleg nem mond az usernek ez semmit. Akinek mondhatna, annak a Tri-Gate tehnológia az érdekes meg a 22 nm-es csíkszélesség. A PR osztály pszihológusa(i) meg szociológusa(i) kimondják a verdiktumot, hogy a 3D-nek van a maximális "mass impact"-je és akkor nyomás.

mintAdarab
(kvázi-tag)
nem pont ez a cél? (költői...)
Egyetértek, de nem csak az Intel csinálja ezt. A világ a PR-re épül. Ebbe bele kell törődni, hogy így van. 
(#37) mintAdarab: Szerintem nem cél félreértéseket szülni. Itt szimplán az lehet, hogy a marketingeseknek úgy kell elmagyarázni valamit, hogy azt az 1.0-s vásárló megértse. Na most a Tri-Gate pont olyan, amit így nem lehet, vagy ha lehet is, nem a 3D-s varázsszavak dobálásával. Igazából a jelentősége túl nagy lett az egésznek. A user sosem fogja megérteni, hogy miért kell Tri-Gate, vagy HKMG, vagy mi az értelme a SOI-nak a bulk struktúra mellett. Igazából felhasználói szemmel mindez lényegtelen. Aki pedig ért annyira hozzá, hogy érdekelje, annak nem kell magyarázni.
[ Szerkesztve ]

Segal
(tag)
Egyszerűen most a 3D a divat. Olyan ez mint pár éve a HD gyakorlatilag minden megkapta azt a jelzőt...
www.nokiaprogramok.hu

student
(senior tag)
mekkora tdp csökkenés lesz? 65w-osból 45 lesz?
up!

T-bag
(kvázi-tag)
Trinity büntetni fogja ha 2012 év fége felé színre lép ![;]](/dl/s/v1.gif)
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

T-bag
(kvázi-tag)
Ez szerint már hamarabb csak félek hogy szokás szerint csúszás lesz a vége.

fondorlatos
(tag)
A szandi 95 wattos tdp kerete után az Ivynek 77 wattosat szabnak az előzetes infók szerint.

Petike1007
(tag)
Én mondjuk akarom inkább 
Nem lesz drágább,mint a Sandy szerintem amúgy...
Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

pusszycat
(senior tag)
Dehogy szűnnek meg a mostani sandy procik csak az új procik (3 gen.) kapják a mostani (2. gen.) árát és a 2 gen. procik kapjak az 1. gen. árát.

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

atok666
(kvázi-tag)
Errol a Trinitorol tudni mar vmi konkretat? Ugye ez nem egy kovetkezo dorez lesz...
Atok
Eddig is tudtuk, hogy a Mobil hamarabb jön az asztalinál, csakhogy mi az asztaliról csevegünk.